Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana_
    08. Srpanj 2022. 16:14

Cure, malo sam u zaostatku s citanjem, ali samo da se javim nakon pregleda 😁
    Hematom je još tu, nastavljam utrogestan i mirovanje. Beba raste, aktivna je, vide se noge, ruke, sve 😍
    Nuhalni nabor uredan, vadila sam odmah danas i krv za kombinirani probir.
    A jučer sam išla na Panoramu u sklopu koje su mi napravili i uzv, i to 4D ❤️
    Uglavnom, napredujemo. Kontrola u petak da vidimo kako će se hematom dalje ponašati. 
    Eto, jedan iscrpan izvještaj a ja se bacam na čitanje zaostataka 😁

• EvaEva
    08. Srpanj 2022. 17:14

Razumna

Krvarenje mi nije krenulo. Možda zato što sam do jutros bila na terapiji 🤷‍♀️.
    Držim se. Nekako se nadam da će poslije kiše doći sunce 🌞.

Može biti. Ja sam poslije prve bete prekinula terapiju i onda krenula M za 2 dana... 

👰34,
    🤵37,
    2 x vanmaternička,
    3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
    FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
    8.8. UZV ❤️ i manji hematom
    Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...

Sunny_🐣
    08. Srpanj 2022. 17:25

Dashuri, Medenko čestitam na urednim pregledima 🥰
    Avocado ako ti se na kratko skvrci jedan dio trbuha i bude neugodno onda mogu bit BH kontrakcije. Nisu opasne, al treba ih prijavit doktoru i pratit da ih ne bude puno kroz dan. Ako ti se samo nadigne jedan dio trbuha i tak stoji duze onda je beba 😊 meni se to znalo dogadat u tvojim tjednima, ujutro nakon budenja kad bi legla na leda onda bi mi iskocila kao kvrga s desne strane velicine jabuke.
    Razumna žao mi je 😞
    Doria čestitam 🥰
    Ana_ super za uredan pregled 🥰

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Razumna
    08. Srpanj 2022. 17:28

EvaEva

Razumna

Krvarenje mi nije krenulo. Možda zato što sam do jutros bila na terapiji 🤷‍♀️.
    Držim se. Nekako se nadam da će poslije kiše doći sunce 🌞.

Može biti. Ja sam poslije prve bete prekinula terapiju i onda krenula M za 2 dana…

Čula sam se sa dr. 
    Prekidam terapiju. Nadamo se da cu izbjeći kiretazu. 
    Betu vadim opet u utorak. 
    I ja se molim za svaku ženu ovdje da što prije i sto lakše dođe do bebe. Ovaj forum čitam 2 godine i ako mi je ista vidljivo a to je da se kolo sreće okreće. Danas dolje, sutra gore, a osjetila sam to i na vlastitoj koži. Hvala vam svima na podršci, sa vama je sve lakše 💗 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Sunny_🐣
    08. Srpanj 2022. 17:29

NanaJ

Cure, pogotvo trudnice i one koje su vec bile trudne trebam pomoc. Kako ja konstantno imam krvarenja tj od 12 tjedna pa do evo 16 skoro sam imala neprekidno sto svejza sto smeda bila sam u srijedu na UZV na redovnoj kontroli malac je super, super napreduje za 16 tjedana 160 grama bas je domtorica komentirala da nema tih krvarenja trudnica bi bila savrsena, naden mi je jako mali hematom skroz lijevo uz sami rub uz cerviks tako da je to najvjerojatnije izvor tih mojih krvarenja, ali kako sam ja bila vec luda ta 3 tjedan tok sam neprestano krvarila narucila sam se bila i kod dr Hafnera i on je potvrdio tak hemarom bebica sve super ali je mjerio te neke protoke i ustanovio da imam visok otpor i da imam povisen rizik za preklampsiju i zastoj u razvoju i kao dosla sam na vrijeme i dao mi je aspirin da poboljsa samu cirkukaciju. Ja ko ja cijeli interner prekopala i nigdje nisam nasla na nesto takvog i sad sam u jos vecem strahu, jer se inace ti protoci kao ne rade sad u drugom tromjesjecju nego u zadnjem 🫣🤷🏻‍♀️ Da li se netko susreo sa takvom “dijagnozom”?

Istu dijagnozu je i meni Hafner postavio u 16tt. Povecan otpor za te neke protoke. Terapija za to je ili andol ili heparin ako je velik otpor. Ja sam od pocetka trudnoce na heparinu i uz njega su mi ti protoci imali povecan otpor pa mi je uz heparin uveo i andol. Sad na zadnjem pregledu u 25tt su beba i protoci bili super i ukinuo mi je andol. Ti protoci su najbitniji za razvoj bebe od 16.-22.tt. Tako da super sto si bila kod njega na vrijeme i sad uz andol nemas brige 😊 da su ti jako smanjeni protoci stavio bi te na heparin tako da vjerujem da ce kod tebe biti sve super, ako je i kod mene bilo 😊

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Linda86
    08. Srpanj 2022. 17:38

Sani, Maus i Razumna zao mi je zbog neuspjeha, navijam za vas i iduce postuoke (FET-ove). Ana i Doria cestitam na super pregledima. 😊  Stela, Petra, Sunny, Rainbow, Kacusha i ostale cure 🤗

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

NanaJ
    08. Srpanj 2022. 17:46

Sunny_🐣

NanaJ

Cure, pogotvo trudnice i one koje su vec bile trudne trebam pomoc. Kako ja konstantno imam krvarenja tj od 12 tjedna pa do evo 16 skoro sam imala neprekidno sto svejza sto smeda bila sam u srijedu na UZV na redovnoj kontroli malac je super, super napreduje za 16 tjedana 160 grama bas je domtorica komentirala da nema tih krvarenja trudnica bi bila savrsena, naden mi je jako mali hematom skroz lijevo uz sami rub uz cerviks tako da je to najvjerojatnije izvor tih mojih krvarenja, ali kako sam ja bila vec luda ta 3 tjedan tok sam neprestano krvarila narucila sam se bila i kod dr Hafnera i on je potvrdio tak hemarom bebica sve super ali je mjerio te neke protoke i ustanovio da imam visok otpor i da imam povisen rizik za preklampsiju i zastoj u razvoju i kao dosla sam na vrijeme i dao mi je aspirin da poboljsa samu cirkukaciju. Ja ko ja cijeli interner prekopala i nigdje nisam nasla na nesto takvog i sad sam u jos vecem strahu, jer se inace ti protoci kao ne rade sad u drugom tromjesjecju nego u zadnjem 🫣🤷🏻‍♀️ Da li se netko susreo sa takvom “dijagnozom”?

Istu dijagnozu je i meni Hafner postavio u 16tt. Povecan otpor za te neke protoke. Terapija za to je ili andol ili heparin ako je velik otpor. Ja sam od pocetka trudnoce na heparinu i uz njega su mi ti protoci imali povecan otpor pa mi je uz heparin uveo i andol. Sad na zadnjem pregledu u 25tt su beba i protoci bili super i ukinuo mi je andol. Ti protoci su najbitniji za razvoj bebe od 16.-22.tt. Tako da super sto si bila kod njega na vrijeme i sad uz andol nemas brige 😊 da su ti jako smanjeni protoci stavio bi te na heparin tako da vjerujem da ce kod tebe biti sve super, ako je i kod mene bilo 😊

Jooj hvala ti smirila si me 😘 i ja sam do 7 tt bila na fragminu 5000 ali sam prokrvarila radi hematoma i tada su mi ga maknuli. Samo se sad molim dragom Bogu da opet ne prokrvarim radi andola posto imam jos uvijek mali hematom je da je 1x1cm ali zlu ne trabalo vise 🫣
    Hvala ti jos jednom 🥰 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

Tweety88🐞
    08. Srpanj 2022. 18:35

Avocado

Tweety hvala ti na odgovoru 😘
    Sunny više mi je ovako kako si ti opisala… ali šta može bit beba ako ga nisam još uopće počela osjećat (tipa oni leptirići i to) 🙈

Meni nikad nije bio osjecaj kao leptirici vec kao da si npr. u moru valicima od ruku ispod vode masiras trbuh, tocno taj osjecaj 🥰

💛🧡

Anemona
    08. Srpanj 2022. 22:00

Halo drage moje, divno je čitati kako napreduju bebice 😍🙏 Miss, Sunny, Dom, Petra, Aries, Leky, Nika, ribic, Divna 😘
    Anči, nadam se da će ti na novom poslu biti bolje nego na starom 💪😘
    Avocado čestitam na dečkiću 💙
    Iman, predivno za twinse, čestitam 😍
    Sani, žao mi je draga, grlim 🤗💜
    Razumna, žao mi je i zbog tebe, nema predaje 💔💪
    Rainbow, uf, vjerujem da se brineš zbog korone, kud još i to 🤦 ali se nadam da će sve biti dobro. Puse vama 3 😘💞
    Stelica moja, hvala što brineš, baš sam danas mislila napisati što ima kod mene. Dobila sam neke nalaze, TSH mi je 0.68, prolaktin se snizio na 380, a bio je 1200 🎉 još čekam nalaze vitamina, znate da to kod nas traje i traje 😏
    Drago mi je da si dobro, vjerujem da si uzbuđena, navijam od srca 💗🤗😘

Jel se ikad javila Arnoldica?
    Pusa i svim ostalim curama 😘

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

• Mrvica722
    08. Srpanj 2022. 23:31

NanaJ

Sunny_🐣

NanaJ

Jooj hvala ti smirila si me 😘 i ja sam do 7 tt bila na fragminu 5000 ali sam prokrvarila radi hematoma i tada su mi ga maknuli. Samo se sad molim dragom Bogu da opet ne prokrvarim radi andola posto imam jos uvijek mali hematom je da je 1x1cm ali zlu ne trabalo vise 🫣
    Hvala ti jos jednom 🥰

Ja sam bila na andolu do 36 tt preventivno, jedino sta sam primjećivala je krv iz nosa ujtro kad bi ispuhala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.