Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    IvonaSi2509
    03. Prosinac 2022. 22:16

Rainbow_Hope 🌈

awi da, mala buckica, voli papati 🤭 kakva je situacija kod vas? Koliko još čekate da smanjen TSH odradi svoje?
    lalaland sretno i hrabro! Znaš već s kojim protokolom stimulacije idete?
    ivonasi2509 ako je dijagnoza azoospermija, prvi je korak da muž obavi tese/microtese da se probaju naći spermiji - jeste li to odradili? Cure s tom dijagnozom jako hvale dr. Hauptmana na Rebru (radi i privatno u centru Godan), moj muž je bio kod njega na ultrazvuku i konzultacijama, izuzetno ugodan i stručan ☺️ Kad se operacijom dobiju spermiji, onda tek krećete u postupak medicinski potpomognute oplodnje, i to ICSI, dakle spermij se izravno ubrizgava u jajnu stanicu. Pročitaj više na prvim stranicama i javit će ti se cure čiji partneri imaju istu dijagnozu.

A valjda se spominje više vrsta azoospermie,otići će svakako pred konzultacije odradit još jedan spermiogram jer zadnji je bio prije godinu dana,možda se situacija promjenila.Nekako vjerujem u to,bar jedan malac da se nađe da ga ne bockaju. 🙈

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

Leeloo101
    03. Prosinac 2022. 22:33

IvonaSi2509

Leeloo101

IvonaSi2509

Pozdrav svim ženama,lavicama i kraljicama.
    Iskreno,dugo sam razmišljala dal da se javim na forum,međutim potpomognuta (pregrubno je reći umjetna,po meni) oplodnja je kod nas nekako utišana tema.
    Ovako,ja ću ispričati ukratko,snalazim se još ovdje pa mi nemojte zamjerit ako nešto zabrljam.

Muž(27god) i ja(26god) smo u braku godinu dana(prije braka 2god vanbračna zajednica) s tim da smo sveukupno 5god u vezi.
    Nemogućnost prirodnog začeća je 2god.
    Prije godinu dana muž odlazi na 3 spermiograma te doznajemo za dijagnozu "Azoospermia".
    Malo smo se ohladili,stali na loptu,pa hajde razmislit ćemo što dalje.
    Idemo sada u prosincu u Polikliniku IVF na konzultacije,nadam se da ćemo u postupak u siječnju,takva je neka naša prognoza.
    Sa mnom je sve u redu,prošla sam pregled 3 ginekologa da se uvjerimo,nalazi su povađeni,čekam još PAPA test da šaljem sve za Zg.

Čitam Vaša zbivanja,čitam sve što ste prošle,upijam kao spužva.

Može mi netko s dijagnozom Azoospermia,a s druge strane da je sve u redu reći što najčešće bude koji tip oplodnje.Nekako mi prevladava IVF,ima li nešto s muške strane da odradimo osim spermiograma i traženih nalaza?

Kako naši doktori vole reći
    Mediteranska prehrana, bokserice, vježbanje i zdrav život općenitog

Uz to uzimati suplemente ili pojedinačne ili tipa profertil/proxceed
    S tim da ako ćete uskoro u ivf, tražit će mu da kod njih napravi spremiogram pa nek priceka sa suplementima. Jer najčešće u prvom mjesecu uzimanja nalaz bude još gori… treba cca tri mjeseca da se malci pokrenu, ali bitno je da krenu i da ih ima… 😘

E sad,kod nas malaca uopće nema,u tome je kvaka 🙈

Sorry, mislila sam da je astenozoo...

Rain ti je rekla detaljnije

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• awi
    04. Prosinac 2022. 07:56

lalaland1991

Cure, sutra očekujem mengu i krećem u naš prvi ivf (vjer icsi)
    Iskreno, jedva čekam, jedino me malo strah lijekova i simptoma svih tih injekcija.
    Imate neki savjet za mene? Btw, ima li koja cura ovdje sa sv.Duha?

ja sam na Sv. duhu, pucaj ako te nesto zanima :) 
    rainbow jooj divno je ovo procitati i nadu si sad rasplamsala, kako ti i nick pase ❤️ 
    ps. mene boli materinica (nadam se da je matrenica 😅, nisu mi bolovi ko menstrualni bas, i bol je cudna, kao da mi je neko balon napuho dolje i osjetim vise ko nelagodu i pritisak) + jucer me tresla lagana groznca, i imala sam tempraturu 38°C. luda noc iza mene, al trpit cu to tako 9 mjeseci ak treba, samo da nije ulazudno trpljenje. 
    ❤️

💁🏻‍♀️ 1991., nepotvrđena endometrioza
    💁🏻‍♂️1985., asthenozoospermia 16%
    *FSH 9,3/ LH 3,5/ AMH 8,75/ TSH 0,92
    9/2022 1. ivf, sv. Duh, 🥚🥚🥚🥚, oplođenih 2, 19.9. et vraćene dvije 🤞🤞 27.9. test -, 30.9. beta -
    11/2022 . ivf Ovaleap 150, Orgalutran, Menopur 150, Ovitrelle, 🥚🥚, et 2.12. vracene 2 dvodnevne🤞🤞, beta 16.12.

Kacusha
    04. Prosinac 2022. 08:01

IvonaSi2509

Iskreno,dugo sam razmišljala dal da se javim na forum,međutim potpomognuta (pregrubno je reći umjetna,po meni) oplodnja je kod nas nekako utišana tema.
    Ovako,ja ću ispričati ukratko,snalazim se još ovdje pa mi nemojte zamjerit ako nešto zabrljam.

Muž(27god) i ja(26god) smo u braku godinu dana(prije braka 2god vanbračna zajednica) s tim da smo sveukupno 5god u vezi.
    Prije godinu dana muž odlazi na 3 spermiograma te doznajemo za dijagnozu "Azoospermia".
    Idemo sada u prosincu u Polikliniku IVF na konzultacije,nadam se da ćemo u postupak u siječnju,takva je neka naša prognoza.
    Sa mnom je sve u redu,prošla sam pregled 3 ginekologa da se uvjerimo,nalazi su povađeni,čekam još PAPA test da šaljem sve za Zg.

Može mi netko s dijagnozom Azoospermia,a s druge strane da je sve u redu reći što najčešće bude koji tip oplodnje.Nekako mi prevladava IVF,ima li nešto s muške strane da odradimo osim spermiograma i traženih nalaza?

Idete li privatno ili preko uputnice? Ako idete preko uputnice, a niste jos bili na konzultacijama necete ici u 1mj.. Liste cekanja su bas duge pa samo da znas. Uglavnom sretno vam. Muz neka proba piti Profertil 👍 Ja ti imam skoro 2 kutije pa ti mogu poslati. 💕

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Kacusha
    04. Prosinac 2022. 08:04

Awi sretno PUPO 💕❣️
    Nas su jucer zvali i sve 4 se i dalje ok pa ih pustaju do blastica. 🍀

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

DarkIvy
    04. Prosinac 2022. 08:17

Rainbow_Hope 🌈

DarkIvymalo je niži, ali pokazuje da je do ovulacije došlo…

puno hvala na odgovoru!

11/2023. curica

IvonaSi2509
    04. Prosinac 2022. 09:28

Kacusha

IvonaSi2509

Idete li privatno ili preko uputnice? Ako idete preko uputnice, a niste jos bili na konzultacijama necete ici u 1mj.. Liste cekanja su bas duge pa samo da znas. Uglavnom sretno vam. Muz neka proba piti Profertil 👍 Ja ti imam skoro 2 kutije pa ti mogu poslati. 💕

E draga,idemo privatno,nećemo čekati na ovo,nije da nam je hitno nego sad kad želimo i možemo idemo ❤️
    Za profertil sam čula,i za Fertil Up,navodno da je tu sve ajmo reći slično ☺️ Ne znam jel smijem napisati,za koliko kunica bi mi poslala? ☺️

👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

• Marttina
    04. Prosinac 2022. 10:08

lalaland1991

Cure, sutra očekujem mengu i krećem u naš prvi ivf (vjer icsi)
    Iskreno, jedva čekam, jedino me malo strah lijekova i simptoma svih tih injekcija.
    Imate neki savjet za mene? Btw, ima li koja cura ovdje sa sv.Duha?

Evo jedne koja se grozila da sama sebe pika. Prva je najgora, a sve ostale idu super. Ja sam ti prije pikanja i dezinfekcije ledom lipo ohladila mjesto di ću ubost i stvarno se ništa ne osjeti. Iglice su tanke. Nakon uboda još malo led i to je to... ja sam koristila Menopur 250, nikakve simptome nisam imala.. jedino kad sam pikala i Orgalutran onda mi je probava bila malo češća. Al to menii bilo super jer inače imam probleme. 😁
    Samo hrabro i vidit ćeš da je to sitnica ❤❤

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

Mimica91
    04. Prosinac 2022. 10:15

Ivona ako je dijagnoza azoospermija (bez spermija u ejakulatu) onda nećete moći u postupak dok se nekim načinom ne nađu spermiji (tese, microTese). Znači morati će muž kod urologa na obradu. Ultrazvuk, hormoni, mikrodelecije, kariogram su nalazi koje će trebati odraditi kao početak.

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

IvonaSi2509
    04. Prosinac 2022. 10:16

Mimica91

Ivona ako je dijagnoza azoospermija (bez spermija u ejakulatu) onda nećete moći u postupak dok se nekim načinom ne nađu spermiji (tese, microTese). Znači morati će muž kod urologa na obradu. Ultrazvuk, hormoni, mikrodelecije, kariogram su nalazi koje će trebati odraditi kao početak.

Hvalaaa ti ❤️

👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.