Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anii208
    03. Prosinac 2022. 20:44

Loorna41

Kacusha

Loorna41

Ja sam bila jučer kod ginića išla na briseve i papu.
    Dokac dobio neki svemirski stol, to se spušta, diže, valjda i masira kad treba.
    Sad čekam nalaze i onda se nadam FET-u poslije nove.
    I da zvali me danas iz CZSS da bi ipak došli u pregled kuće i ostaloga. 🙏🙏🙏🙏
    Možda se ipak smiluju pa mi daju dozvolu za udomljavanje i onda idem ja po svog Viktora.

Zelim ti reci samo da svaka cast za udomljavanje. 💕 Udomiteljica nase curice je tako draga i topla osoba, da me bas nadahnjuje. Pored svoje 2 djece ima ih 3 udomljenih. Zelim ti puno srece i da Viktor brzo dođe 💖❣️❤️

Hvala ti od srca. Nadam se da će mi ipak dati dozvolu. Mozda su se malo smekšali oko toga.
    Ma malo sam i ljuta jer smo mofli to sve već obaviti i mogao je malecki već biti kod nas.
    A valjda mora biti sve tako kako jeste.

Loorna41 neki dan sam slusala na radiju a i na tv-u je bilo da dom u Nazorovoj puca po savovima i ravnateljica doslovno poziva i moli ljude da se jave kao udomitelji. Tako da valjda ce se brzo rijesit🙏🏻

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

anii208
    03. Prosinac 2022. 20:46

Rainbow_Hope 🌈

waitapuodlične vijesti, nek se samo sve oplode 🤞🤞🤞
    cvit nemam iskustva oko konkretnog pitanja, ali suosjećam s čekanjem, meni je to bio najgori dio ❤️
    awi ja ću ti samo reći da jedna od moje dvije dvodnevne lupa ko velika i želim ti barem isti scenarij, ako ne da lupaju dvije 🤗🤞
    Loornastvarno predivno od vas i nadam se da će se svi papiri riješiti, j*** ti našu državu
    Tinčicabaš mi je žao - ti si sve postupke radila u Osijeku?
    Ivanatakva lagana temperatura je normalna u ranoj trudnoći od progesterona, dok god ne ide iznad 38, sve je okej 🤗
    DarkIvymalo je niži, ali pokazuje da je do ovulacije došlo…
    Johicaaneke godine su jednostavno takve, meni je takva bila prošla i bolje ih pustiti da se tako završe i krenuti u nove početke ❤️
    Pandapandaja sam imala iste paranoje, čak sam došla ujutro u kliniku i tvrdila da sam ovulirala jer sam imala dva dana užasne ovulacijske bolove, ali Decapeptyl je dobro napravio svoje i isto je bila aspiracija na 16 dc, samo smireno ✨💪 i da te utješim, meni dr. B. nikad nije bila na aspiraciji, ali dr. Č. je recimo pravi maher, a ni dr. D. mi nije bila loša
    —-
    Mali update od nas, cura je pošteno narasla, naprednija po uzv-u za 10 dana, sve je inače super ❤️

Rainbow znaci imamo bucku?🥰

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

lalaland1991
    03. Prosinac 2022. 20:46

PiaBuu

Pozdrav! Izvinite sta vam uljecem kao padobranac al me zanimaju neke stvari i smatram da mi vi najbolje mozete pomoci ovdje!
    Imala sam dvije trudnoce koje su zavrsile sa spontanim pobacejem i prije toga kemijsku, uzrok su pronasli ureaplasma i otkriveni hashimoto, da napomenem da sam pod terapijom eurotiroxa 50mg i heterozigor 4g-5g sam ( kada dodem do trudnoce krenut cu sa aspirinom ali postoji mogucnost da dobijem heparin pod maminom dijagnozom, sta mi i nema smisla.. ) dvije godine patnje ukratko.. iz tjedna u tjedan ili sam po dr ili vadim nalaze.. Razgovarala sam s ginekologicom i pitala sam ju sta ako mi se to opet desi i rekla je da bi mogla na umjetnu oplodnju… Lako ostvarim trudnocu ali jednostavno srce ne kuca.. Razmisljala sam krenuti na postupak MPO i ako mi netko od vas moze nesto napisati o tome bila bih zahvalna jer to je zapravo meni nepoznanica i neki novi pocetak,hvala!

Bok, slažem se sa curama - koji je smisao mpo ako uredno ostvaruješ trudnoću? Ja bih na tvom mjestu možda krenula s Majom Oglišić, ona bi ti možda mogla pomoći u otkrivanju uzroka pobačaja.

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

lalaland1991
    03. Prosinac 2022. 20:57

Cure, sutra očekujem mengu i krećem u naš prvi ivf (vjer icsi)
    Iskreno, jedva čekam, jedino me malo strah lijekova i simptoma svih tih injekcija.
    Imate neki savjet za mene? Btw, ima li koja cura ovdje sa sv.Duha?

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

Loorna41
    03. Prosinac 2022. 20:58

Lucky 🙏🏼👶🏼

Tincica zao mi je 😔
    Razumma uh tebi se to sve bome oduzilo, nadam se da ce se pokrenuti samo od sebe 🤞🏻🤞🏻
    Loorna nadam se da ce vam Viktor doci i uljepsavati dane 💙
    PiaBuu i Lucydobro nam dosle 🤗
    Kacusha navijam da sve dodu do blastice 🤞🏻🍀
    Awi sretno, da se obje prime 🤞🏻🤞🏻

Lucky hvala ti mila❤️❤️❤️

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

IvonaSi2509
    03. Prosinac 2022. 21:06

Pozdrav svim ženama,lavicama i kraljicama.
    Iskreno,dugo sam razmišljala dal da se javim na forum,međutim potpomognuta (pregrubno je reći umjetna,po meni) oplodnja je kod nas nekako utišana tema.
    Ovako,ja ću ispričati ukratko,snalazim se još ovdje pa mi nemojte zamjerit ako nešto zabrljam.

Muž(27god) i ja(26god) smo u braku godinu dana(prije braka 2god vanbračna zajednica) s tim da smo sveukupno 5god u vezi.
    Nemogućnost prirodnog začeća je 2god.
    Prije godinu dana muž odlazi na 3 spermiograma te doznajemo za dijagnozu "Azoospermia".
    Malo smo se ohladili,stali na loptu,pa hajde razmislit ćemo što dalje.
    Idemo sada u prosincu u Polikliniku IVF na konzultacije,nadam se da ćemo u postupak u siječnju,takva je neka naša prognoza.
    Sa mnom je sve u redu,prošla sam pregled 3 ginekologa da se uvjerimo,nalazi su povađeni,čekam još PAPA test da šaljem sve za Zg.

Čitam Vaša zbivanja,čitam sve što ste prošle,upijam kao spužva.

Može mi netko s dijagnozom Azoospermia,a s druge strane da je sve u redu reći što najčešće bude koji tip oplodnje.Nekako mi prevladava IVF,ima li nešto s muške strane da odradimo osim spermiograma i traženih nalaza?

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

Leeloo101
    03. Prosinac 2022. 21:50

lalaland1991

Cure, sutra očekujem mengu i krećem u naš prvi ivf (vjer icsi)
    Iskreno, jedva čekam, jedino me malo strah lijekova i simptoma svih tih injekcija.
    Imate neki savjet za mene? Btw, ima li koja cura ovdje sa sv.Duha?

Nema te čega biti strah, poslije prve pikice postajemo majstori za sve...

A simptomi uglavnom ko malo jači pms...

Sretno 😉

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Leeloo101
    03. Prosinac 2022. 21:56

IvonaSi2509

Iskreno,dugo sam razmišljala dal da se javim na forum,međutim potpomognuta (pregrubno je reći umjetna,po meni) oplodnja je kod nas nekako utišana tema.
    Ovako,ja ću ispričati ukratko,snalazim se još ovdje pa mi nemojte zamjerit ako nešto zabrljam.

Muž(27god) i ja(26god) smo u braku godinu dana(prije braka 2god vanbračna zajednica) s tim da smo sveukupno 5god u vezi.
    Prije godinu dana muž odlazi na 3 spermiograma te doznajemo za dijagnozu "Azoospermia".
    Idemo sada u prosincu u Polikliniku IVF na konzultacije,nadam se da ćemo u postupak u siječnju,takva je neka naša prognoza.
    Sa mnom je sve u redu,prošla sam pregled 3 ginekologa da se uvjerimo,nalazi su povađeni,čekam još PAPA test da šaljem sve za Zg.

Može mi netko s dijagnozom Azoospermia,a s druge strane da je sve u redu reći što najčešće bude koji tip oplodnje.Nekako mi prevladava IVF,ima li nešto s muške strane da odradimo osim spermiograma i traženih nalaza?

Kako naši doktori vole reći
    Mediteranska prehrana, bokserice, vježbanje i zdrav život općenitog 

Uz to uzimati suplemente ili pojedinačne ili tipa profertil/proxceed
    S tim da ako ćete uskoro u ivf, tražit će mu da kod njih napravi spremiogram pa nek priceka sa suplementima. Jer najčešće u prvom mjesecu uzimanja nalaz bude još gori... treba cca tri mjeseca da se malci pokrenu,  ali bitno je da krenu i da ih ima... 😘

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

IvonaSi2509
    03. Prosinac 2022. 22:02

Leeloo101

IvonaSi2509

Kako naši doktori vole reći
    Mediteranska prehrana, bokserice, vježbanje i zdrav život općenitog

Uz to uzimati suplemente ili pojedinačne ili tipa profertil/proxceed
    S tim da ako ćete uskoro u ivf, tražit će mu da kod njih napravi spremiogram pa nek priceka sa suplementima. Jer najčešće u prvom mjesecu uzimanja nalaz bude još gori… treba cca tri mjeseca da se malci pokrenu, ali bitno je da krenu i da ih ima… 😘

E sad,kod nas malaca uopće nema,u tome je kvaka 🙈

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

Rainbow_Hope 🌈
    03. Prosinac 2022. 22:09

awi da, mala buckica, voli papati 🤭 kakva je situacija kod vas? Koliko još čekate da smanjen TSH odradi svoje?
    lalaland sretno i hrabro! Znaš već s kojim protokolom stimulacije idete?
    ivonasi2509 ako je dijagnoza azoospermija, prvi je korak da muž obavi tese/microtese da se probaju naći spermiji - jeste li to odradili? Cure s tom dijagnozom jako hvale dr. Hauptmana na Rebru (radi i privatno u centru Godan), moj muž je bio kod njega na ultrazvuku i konzultacijama, izuzetno ugodan i stručan ☺️ Kad se operacijom dobiju spermiji, onda tek krećete u postupak medicinski potpomognute oplodnje, i to ICSI, dakle spermij se izravno ubrizgava u jajnu stanicu. Pročitaj više na prvim stranicama i javit će ti se cure čiji partneri imaju istu dijagnozu.

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.