Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    June7
    03. Studeni 2022. 17:56

J_Lo Hvala ti 💗 Da, krvarenja u ranoj trudnoći su česta, pročitali smo to puno puta tu na forumu, ali kad se prvi put dogodi.. fuck, šok i panika su svejedno tu. Može biti ništa i može biti sve. Na kraju sam se uspjela smiriti, poduzela sam sve mjere opreza, a ako se nešto mora dogoditi dogodit će se i tu ne možemo ništa. Tako da preostaje samo odmor i čekanje.
    Prema online kalkulatoru sam 5+3, ali to je zato što je transfer bio ranije u ciklusu nego što bi bila ovulacija tako da nisam sigurna. Sve je još uvijek jako malo 💗
    Btw koristila sam ovaj kalkulator:
    https://flo.health/tools/ivf-due-date-calculator

1. IVF 06/22 - ovaleap,cetrotide,ovitrelle - 3 🐧
    FET 07/22 1 🐧 - bhcg 0
    FET 10/22 - stimulirani 1 🐧 1.B 11dpt 580 2.B 13dpt 1460 》 uzv 6+1 ❤

• Luana
    03. Studeni 2022. 18:00

ribic

Luana

Mimica91

Luana da li samo utrogestan uzimaš trenutno ili još nešto od terapije.

Hvala JLo, kad me opicilo u glavu da zaista ujutro imam transfer i da je to zaista realno, onda sam pocela razmisljati kko sam dobila uputu samo: dodjite u petak u 10h. I nista drugo, a ostalo mi u glavi ovo s mjehurom i utricima s ranijih strana foruma.

E sad, na aspiraciji kad sam bila bile su i 2 na transferu i patile su se čekajući s punim mjehurom i poskakivale i trpile…

Ja sam nakon aspiracije dobila samo uputu 2*1 folacin i 3*200 utrice od dana aspiracije.

Imam utrice po 100 pa stavljam po 2 tri puta dnevno. Folacin sam pila i prije, 2*5 mg, i uzimam d3, omegu, koenzim q10 i prenatal.

Veceras cu si kosu pobojati 🤣🤣🤣

Mislim da cu ja bocu vode sa sobom, doci pola sata ranije pa vidjeti moram li se nalijevati. Voda brzo ode do mjehura 🤣🤣

Utrice stavi normalno. Sto se tice mjehura poneses bocicu od pola litre vode i kad dodes pitas jel prazan traze ili pun. Ak pun - popij tu vodu i to je to 😀

Bas sam tako i mislila... Jedino sam se pezmisljala je li bolje jutarnje utrice ostavit za poslije transfera 🤔

👮 36 oligoazstheno...
    👩41 2019. biokem, 2020 spontani
    6/2021 vanmatericna lijevo( lpsc, izvadjen jajovod)
    7/2021 vanmatericna desno (metotrexat)
    11/2021 Amh 10.8, tsh 1.05, granicna trombofilija
    03/2021 histeroskopija (polip); lpsc uklanjanje i drugog jajovoda i ciste/serozni borderline tumor
    10/22 ivf, 9🥚, oplodjeno 7, 5 blastica, 🐧🐧🐧
    ET 04.11 - 5.dan, vracene 2 blastociste
    10dnt, beta 104
    12dnt beta 205
    UZV 28.11

Lightblue
    03. Studeni 2022. 18:05

J_Lo da opet će probati uloviti folikul,koliko je prošli ciklus sve išlo brzo ovaj ćemo puževim korakom. Ako ne uspije 12 mj odmaramo i filamo se pa u 1-om stimulacija lijekovima, taman za 41 ročkas.
    Luana pretvaram se u ciklu i ananas, vitamini i suplementi kao i inače. Još malo i mogu obroke izbaciti koliko toga ima. Ali dobro sve  u ovom životu ima smisla pa i to, samo da nam je svima taj trud i odricanje na kraju nagrađeno.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Luana
    03. Studeni 2022. 18:29

Lightblue

J_Lo da opet će probati uloviti folikul,koliko je prošli ciklus sve išlo brzo ovaj ćemo puževim korakom. Ako ne uspije 12 mj odmaramo i filamo se pa u 1-om stimulacija lijekovima, taman za 41 ročkas.
    Luana pretvaram se u ciklu i ananas, vitamini i suplementi kao i inače. Još malo i mogu obroke izbaciti koliko toga ima. Ali dobro sve u ovom životu ima smisla pa i to, samo da nam je svima taj trud i odricanje na kraju nagrađeno.

Ja sam tek 2 ananasa uspjela probavit, ali pijem svaki dan sok od cikle. Ja sam svjezu ciklu na sokovnik napravila u sok s mrkvom i jabukom i podivljala sam kad sam vidjela da mi muž potajice popije sok dok sam u wcu 😂😂😂jako je ukusan.. Imala sam 8 mm endo na uzv prije stoperice, na aspiraciji mi nisu spominjali nista za endo i sad nemam pojma koliki je. Niti koliko se razvilo blastica od onih 7 oplodjenih 🙈

Ja ne uzimam nista posebno od suplemenata, osnovno, rekla bih i nekako se bas ne opterecujem.. 

Jesi ti na transfer dolazila s punim mjehurom? Utrice si stavljala? Ista smo bolnica pa da polovim proces, ipak mi je 1.postupak...

👮 36 oligoazstheno...
    03/2021 histeroskopija (polip); lpsc uklanjanje i drugog jajovoda i ciste/serozni borderline tumor
    10dnt, beta 104
    12dnt beta 205
    UZV 28.11

Loorna41
    03. Studeni 2022. 18:36

Razumna

Loorna41

Razumna

Lucky pa iskreno se nadam i odlučila sam vjerovati doktrizmu da će sve biti dobro.
    Rekao je dr da mirujem pa ću to i raditi.
    Hvala na lijepim riječima 🥰 danas je kod dr bilo jako veselo. Sestra Marija je trudna pa je Joza imao svoju komediju a mi žene smo ga jako podržale pa se orio smijeh. Mene je dr najavio kao najpozitivniju osobu na što je moj muž rekao da sam sad u drugom stanju pa da sam veselje zamijenila brigom 😂 a ja sam se pravdala da ću biti normalna kad rodim….
    Looorna hvala na lijepim riječima 💗 zao mi je zbog tvoje bete ali primjeni moj način razmišljanja, svaki put kad sam imala losu betu ja bi si rekla "gle barem sam trudna i to je sad potvrđeno i uživa ću u tome " i donekle bi uspjela u tome. Btw meni je dr ispričao da je imao pacijenticu kojoj je beta stagnirala ali na kraju je rodila. Ne želim ti davati lažnu nadu, ali želim reći da čuda postoje 🥰
    Capi hvala draga 💞 želim ti dobru i kvalitetnu berbu i puno kvalitetnih blastica 🤞. Ja sam kod dr Lucingera.
    Leeloo i ja bi tebe zagrlila 💞🥰💗 malo sam si od spavala pa sam bolje, optimističnijia… Kako je kod tebe? Jel osjećaš što? Probadanje u jajnicima? Kad radiš test?
    Flowerson 💗hvala draga i ja tebi šaljem veliki hug. Daj Boze da skupa rodimo 🙏
    IscekivanjeDo…. U prošloj trudnoći dr u 8tt nije vidio cirkulaciju. Ja sam se osjećala super nisam krvarila, tek nakon tri tjedna od prekida terapije proživjela sam pravi mali porod u svojoj kupaonici, ali to se tebi neće dogoditi i sve će biti super.
    Što se tiče tvog osjećaja da imaš vanmaternicnu trudnicu, mislim da se to tvoj mozak igra sa tobom isto kao što se i moj igrao sa mnom. Ja sam danas očekivala da će mi dr reci da imam plod u lijevom jajniku (jer me stalno probada taj jajnik) a kad je rekao da je u sredini maternice i dobro pozicioniran ja sam ostala u čudu jer sam ja očekivala najgore čak mi je i muž rekao po tvoj skali ovo je manje zlo 😂. Ti stvarno nemaš razloga vjerovati da ovaj put nije dobitni.
    Saljem ti veliko 💗

Razumna ma daaa. Pa ovo mi je prvi puta da sam trudna u 6 godina pokušavanja. S time da mi do sada nismo išli doktorima. Ovo nam je prvi puta.
    Uvijek postoje čuda a tvoje čudo se meškolji u tvojoj buši i uskoro ćeš ga i vidjeti kako ti maše na ekranu.

Realno, ti si ostala trudna kod prvog pokušaja ivf. Pa to je super 🤗

Pa bome da. To je baš super. Sutra idem vidjeti što dalje. 
    Jesi nabavila peseka?

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

Rainbow_Hope 🌈
    03. Studeni 2022. 18:44

Mimica91

Rainbow da ja sam pitala jer mi se čini da većinom se vraćaju petodnevni pa sam bila malo Obeshrabrena. Ali odlučila sam ne sekirati se oko toga.
    Da li ti znaš na osnovu čega su tebi odlučili 2dnevne vratiti? Gdje si bila u postupku?

U B+ sam bila. Nemaš zašto biti obeshrabrena, politika je da se vraćaju trodnevni ako je manje od 5 stanica. Meni su vraćali dvodnevne jer mi je to padalo u petak, a trodnevni u subotu, dr. B. nije bila dežurna u subotu, a ona mi je baš htjela vraćati - već je znala kako mi se cerviks ponaša i mijenjala je taj put vrstu katetera, a zapravo ti uspješnost dvodnevnih i trodnevnih nema razlike. Na blastice se ide kad imaju između čega birati. Nemoj se oko toga stresirati, neke cure tu nikad nisu dobile blastice, pa su trudne, pogledaj samo našu ribic s blizankama ❤️
    Sretno i držim fige 🍀🍀🍀

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Loorna41
    03. Studeni 2022. 18:51

Luana

ribic

Luana

Mimica91

Hvala JLo, kad me opicilo u glavu da zaista ujutro imam transfer i da je to zaista realno, onda sam pocela razmisljati kko sam dobila uputu samo: dodjite u petak u 10h. I nista drugo, a ostalo mi u glavi ovo s mjehurom i utricima s ranijih strana foruma.

E sad, na aspiraciji kad sam bila bile su i 2 na transferu i patile su se čekajući s punim mjehurom i poskakivale i trpile…

Ja sam nakon aspiracije dobila samo uputu 2*1 folacin i 3*200 utrice od dana aspiracije.

Imam utrice po 100 pa stavljam po 2 tri puta dnevno. Folacin sam pila i prije, 2*5 mg, i uzimam d3, omegu, koenzim q10 i prenatal.

Mislim da cu ja bocu vode sa sobom, doci pola sata ranije pa vidjeti moram li se nalijevati. Voda brzo ode do mjehura 🤣🤣

Utrice stavi normalno. Sto se tice mjehura poneses bocicu od pola litre vode i kad dodes pitas jel prazan traze ili pun. Ak pun - popij tu vodu i to je to 😀

Bas sam tako i mislila… Jedino sam se pezmisljala je li bolje jutarnje utrice ostavit za poslije transfera 🤔

Ja sam ih stavila normalno prije transfera. 
    Ne smetaju oni njima ništa. I ja sam punog mjehura išla na transfer.

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

Mimica91
    03. Studeni 2022. 19:40

Rainbow hvala ti na ohrabrenju, vratila si mi optimizam 🙂
    Curke koje sutra imaju transfer sretno.
    Tanja, Luana i ostale PUPIce kojima nisam zapamtila nadimke, da li mislite raditi testiće ili ćete čekati betu?kakav je plan? 

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

Razumna
    03. Studeni 2022. 19:41

Loorna41

Razumna

Loorna41

Razumna

Lucky pa iskreno se nadam i odlučila sam vjerovati doktrizmu da će sve biti dobro.
    Rekao je dr da mirujem pa ću to i raditi.
    Hvala na lijepim riječima 🥰 danas je kod dr bilo jako veselo. Sestra Marija je trudna pa je Joza imao svoju komediju a mi žene smo ga jako podržale pa se orio smijeh. Mene je dr najavio kao najpozitivniju osobu na što je moj muž rekao da sam sad u drugom stanju pa da sam veselje zamijenila brigom 😂 a ja sam se pravdala da ću biti normalna kad rodim….
    Looorna hvala na lijepim riječima 💗 zao mi je zbog tvoje bete ali primjeni moj način razmišljanja, svaki put kad sam imala losu betu ja bi si rekla "gle barem sam trudna i to je sad potvrđeno i uživa ću u tome " i donekle bi uspjela u tome. Btw meni je dr ispričao da je imao pacijenticu kojoj je beta stagnirala ali na kraju je rodila. Ne želim ti davati lažnu nadu, ali želim reći da čuda postoje 🥰
    Capi hvala draga 💞 želim ti dobru i kvalitetnu berbu i puno kvalitetnih blastica 🤞. Ja sam kod dr Lucingera.
    Leeloo i ja bi tebe zagrlila 💞🥰💗 malo sam si od spavala pa sam bolje, optimističnijia… Kako je kod tebe? Jel osjećaš što? Probadanje u jajnicima? Kad radiš 

Realno, ti si ostala trudna kod prvog pokušaja ivf. Pa to je super 🤗

Pa bome da. To je baš super. Sutra idem vidjeti što dalje.
    Jesi nabavila peseka?

Normalno da nisam 😂 muža sam tražila i birala 5g pa ne mogu pesa samo tako 😂, ali susjed je sinovima kupio štene  (neki talijanski vodeni pas, slici pudi) pa ću ga ja povremeno čuvati pa ću vidjeti kako se moj muž uklapa sa psom.
    Zanimljivo je i to da je baš danas muž bio na kavi sa kolegicom i da mu je onda rekla da je dobila dijete nakon 15g braka i to tek kad je nabavila psa i kaže muž "možda stvarno da i ja kući donesem psa" 😂

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Luana
    03. Studeni 2022. 20:10

Loorna41

Luana

ribic

Luana

Mimica91

Bas sam tako i mislila… Jedino sam se pezmisljala je li bolje jutarnje utrice ostavit za poslije transfera 🤔

Ja sam ih stavila normalno prije transfera.
    Ne smetaju oni njima ništa. I ja sam punog mjehura išla na transfer.

Hvala ti na info😘😘

Mimica91, mislim da cu testirat prije bete, svakako cu odluciti kada cu znati sto ce mi reci kada da vadim betu. Ako mi bude predugo, testic, 2, 3 🤣🤣 ali nekako baš čudno nisam pod stresom. Zsad. Nisam imala bas neka ocekivanja za prvi postupak, a ugodno me iznenadilo kako su jajnici reagirali na terapiju i oplodnja svih zrelih stanica... Nekako imam osjećaj da će sve bit ok. Optimisticna sam pa sam i mirnija... 

👮 36 oligoazstheno...
    10dnt, beta 104
    12dnt beta 205
    UZV 28.11

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.