Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leeloo101
    03. Studeni 2022. 16:05

J_Lo

Leeloo101

Sviđa mi se ova promjena u tonu koju osjetim… znale smo sve da ti to možeš preokrenuti u svojoj glavici

Ja sam ok, samo umorna ko konj… idem si prilec malo..

@slika maturanta uvijek se sjetim Rachel iz Prijatelja kad je plakala jer na uzv ne vidi ništa pa će biti loša majka…

Hahahha jesi me nasmijala. Jučer mi je muž prvi put bio sa mnom na uzv. I cijelo vrijeme unutra je doktorici kimao glavom mhm mhm, a kasnije meni tumačio kako nije ništa tamo skužio 😅😅

A nije im lako, ja svaki put ponavljam kroz što smo do sad prošli,  koliko i kakvih ciklusa i slično.
    Pa nakon 15 dana ispočetka.. 
    Ali sad već zna što je endometriji, folikuli pa sve do histeroskopije 
    Više volim da me propitkuje nego da stoji ko statista ili kako bi on rekao nekad se osjećam ko da sam ti vozač - to se odnosi na pristup doktora muzevima, kao da oni ne participiraju 

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• Luana
    03. Studeni 2022. 16:30

Mimica91

Luana da li samo utrogestan uzimaš trenutno ili još nešto od terapije.

Hvala JLo, kad me opicilo u glavu da zaista ujutro imam transfer i da je to zaista realno, onda sam pocela razmisljati kko sam dobila uputu samo: dodjite u petak u 10h. I nista drugo, a ostalo mi u glavi ovo s mjehurom i utricima s ranijih strana foruma.

E sad, na aspiraciji kad sam bila bile su i 2 na transferu i patile su se čekajući s punim mjehurom i poskakivale i trpile... 

Ja sam nakon aspiracije dobila samo uputu 2*1  folacin i 3*200 utrice od dana aspiracije. 

Imam utrice po 100 pa stavljam po 2 tri puta dnevno. Folacin sam pila i prije, 2*5 mg, i uzimam d3, omegu, koenzim q10 i prenatal. 

Veceras cu si kosu pobojati 🤣🤣🤣

Mislim da cu ja bocu vode sa sobom, doci pola sata ranije pa vidjeti moram li se nalijevati. Voda brzo ode do mjehura 🤣🤣

👮 36 oligoazstheno...
    👩41 2019. biokem, 2020 spontani
    6/2021 vanmatericna lijevo( lpsc, izvadjen jajovod)
    7/2021 vanmatericna desno (metotrexat)
    11/2021 Amh 10.8, tsh 1.05, granicna trombofilija
    03/2021 histeroskopija (polip); lpsc uklanjanje i drugog jajovoda i ciste/serozni borderline tumor
    10/22 ivf, 9🥚, oplodjeno 7, 5 blastica, 🐧🐧🐧
    ET 04.11 - 5.dan, vracene 2 blastociste
    10dnt, beta 104
    12dnt beta 205
    UZV 28.11

Loorna41
    03. Studeni 2022. 16:37

Razumna

Lucky pa iskreno se nadam i odlučila sam vjerovati doktrizmu da će sve biti dobro.
    Rekao je dr da mirujem pa ću to i raditi.
    Hvala na lijepim riječima 🥰 danas je kod dr bilo jako veselo. Sestra Marija je trudna pa je Joza imao svoju komediju a mi žene smo ga jako podržale pa se orio smijeh. Mene je dr najavio kao najpozitivniju osobu na što je moj muž rekao da sam sad u drugom stanju pa da sam veselje zamijenila brigom 😂 a ja sam se pravdala da ću biti normalna kad rodim….
    Looorna hvala na lijepim riječima 💗 zao mi je zbog tvoje bete ali primjeni moj način razmišljanja, svaki put kad sam imala losu betu ja bi si rekla "gle barem sam trudna i to je sad potvrđeno i uživa ću u tome " i donekle bi uspjela u tome. Btw meni je dr ispričao da je imao pacijenticu kojoj je beta stagnirala ali na kraju je rodila. Ne želim ti davati lažnu nadu, ali želim reći da čuda postoje 🥰
    Capi hvala draga 💞 želim ti dobru i kvalitetnu berbu i puno kvalitetnih blastica 🤞. Ja sam kod dr Lucingera.
    Leeloo i ja bi tebe zagrlila 💞🥰💗 malo sam si od spavala pa sam bolje, optimističnijia… Kako je kod tebe? Jel osjećaš što? Probadanje u jajnicima? Kad radiš test?
    Flowerson 💗hvala draga i ja tebi šaljem veliki hug. Daj Boze da skupa rodimo 🙏
    IscekivanjeDo…. U prošloj trudnoći dr u 8tt nije vidio cirkulaciju. Ja sam se osjećala super nisam krvarila, tek nakon tri tjedna od prekida terapije proživjela sam pravi mali porod u svojoj kupaonici, ali to se tebi neće dogoditi i sve će biti super.
    Što se tiče tvog osjećaja da imaš vanmaternicnu trudnicu, mislim da se to tvoj mozak igra sa tobom isto kao što se i moj igrao sa mnom. Ja sam danas očekivala da će mi dr reci da imam plod u lijevom jajniku (jer me stalno probada taj jajnik) a kad je rekao da je u sredini maternice i dobro pozicioniran ja sam ostala u čudu jer sam ja očekivala najgore čak mi je i muž rekao po tvoj skali ovo je manje zlo 😂. Ti stvarno nemaš razloga vjerovati da ovaj put nije dobitni.
    Saljem ti veliko 💗

Razumna ma daaa. Pa ovo mi je prvi puta da sam trudna u 6 godina pokušavanja. S time da mi do sada nismo išli doktorima. Ovo nam je prvi puta. 
    Uvijek postoje čuda a tvoje čudo se meškolji u tvojoj buši i uskoro ćeš ga i vidjeti kako ti maše na ekranu. 

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

Razumna
    03. Studeni 2022. 16:47

Loorna41

Razumna

Lucky pa iskreno se nadam i odlučila sam vjerovati doktrizmu da će sve biti dobro.
    Rekao je dr da mirujem pa ću to i raditi.
    Hvala na lijepim riječima 🥰 danas je kod dr bilo jako veselo. Sestra Marija je trudna pa je Joza imao svoju komediju a mi žene smo ga jako podržale pa se orio smijeh. Mene je dr najavio kao najpozitivniju osobu na što je moj muž rekao da sam sad u drugom stanju pa da sam veselje zamijenila brigom 😂 a ja sam se pravdala da ću biti normalna kad rodim….
    Looorna hvala na lijepim riječima 💗 zao mi je zbog tvoje bete ali primjeni moj način razmišljanja, svaki put kad sam imala losu betu ja bi si rekla "gle barem sam trudna i to je sad potvrđeno i uživa ću u tome " i donekle bi uspjela u tome. Btw meni je dr ispričao da je imao pacijenticu kojoj je beta stagnirala ali na kraju je rodila. Ne želim ti davati lažnu nadu, ali želim reći da čuda postoje 🥰
    Capi hvala draga 💞 želim ti dobru i kvalitetnu berbu i puno kvalitetnih blastica 🤞. Ja sam kod dr Lucingera.
    Leeloo i ja bi tebe zagrlila 💞🥰💗 malo sam si od spavala pa sam bolje, optimističnijia… Kako je kod tebe? Jel osjećaš što? Probadanje u jajnicima? Kad radiš test?
    Flowerson 💗hvala draga i ja tebi šaljem veliki hug. Daj Boze da skupa rodimo 🙏
    IscekivanjeDo…. U prošloj trudnoći dr u 8tt nije vidio cirkulaciju. Ja sam se osjećala super nisam krvarila, tek nakon tri tjedna od prekida terapije proživjela sam pravi mali porod u svojoj kupaonici, ali to se tebi neće dogoditi i sve će biti super.
    Što se tiče tvog osjećaja da imaš vanmaternicnu trudnicu, mislim da se to tvoj mozak igra sa tobom isto kao što se i moj igrao sa mnom. Ja sam danas očekivala da će mi dr reci da imam plod u lijevom jajniku (jer me stalno probada taj jajnik) a kad je rekao da je u sredini maternice i dobro pozicioniran ja sam ostala u čudu jer sam ja očekivala najgore čak mi je i muž rekao po tvoj skali ovo je manje zlo 😂. Ti stvarno nemaš razloga vjerovati da ovaj put nije dobitni.
    Saljem ti veliko 💗

Razumna ma daaa. Pa ovo mi je prvi puta da sam trudna u 6 godina pokušavanja. S time da mi do sada nismo išli doktorima. Ovo nam je prvi puta.
    Uvijek postoje čuda a tvoje čudo se meškolji u tvojoj buši i uskoro ćeš ga i vidjeti kako ti maše na ekranu.

Realno, ti si ostala trudna kod prvog pokušaja ivf. Pa to je super 🤗 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

June7
    03. Studeni 2022. 17:03

J_Lo

Tanja pupo. ☺️ Neka se primi kod svoje mame 😘🤞
    Mimica bravo, super. Naravno da ima i trodnevnih uspješnih i dobrih zametaka! 🤞 Navijamo 🤞
    Tina hej, ja isto znam škicnuti temu zimske bebe ali mi odžah bude stres jer su svu, već spremili torbe za rodilište a, ja još doma ni kupaonu nemam 😅😅😅 drago mi je da ste ti i tvoja curica dobro 😘
    Leeloo ajmo zaključit da su probadanja gotovo uvijek dobar znak 🤭🤞 i ja moram imat šalabhter zbog listi, pa uvijek nešto krivo pohvatam 😅 tješim se da je baby brain.
    Rain još malo pa ćeš usporit tempo.. Treba to. Drago mi je da je sve u redu i da osjećaš svoju Sofiju 😘
    Flowerson, Stela, Petra, Razumna, iman, Ribic😘
    Di nam je tikvica?Lightblue ti si to sad opet u novom prirodnom postupku?
    Idući tjedan vidim je puno beta na repertoaru, mislim da je vrijeme za neke testiće 😁
    Ana26 kad si rekla ono da vadiš, betu? Nisam zapisala izgleda.
    June7 kakve su vijesti s tvoga UZV-a?
    Luana, Pepuška sretno sutra!

Hej, moj prvi uzv ispao je treći. Jučer ujutro imala sam krvarenje pa smo jurili na hitnu. Tada na uzv vidjela se gestacijska i žumanjčana vrećica, nije bilo hematoma pa nezna se uzrok krvarenja. Kad sam se vratila doma krvarenje je stalo. Danas ujutro otisla sam kod svoje dr na uzv, danas vidio se i embrionalni odjek ali još uvjek nema otkucaja srca. Za tjedan dana trebam otić opet na uzv, a do tada mirovanje i duphaston umjesto utrogestana. Nadam se da će bit sve ok 🤞🙏💗

1. IVF 06/22 - ovaleap,cetrotide,ovitrelle - 3 🐧
    FET 07/22 1 🐧 - bhcg 0
    FET 10/22 - stimulirani 1 🐧 1.B 11dpt 580 2.B 13dpt 1460 》 uzv 6+1 ❤

• ribic
    03. Studeni 2022. 17:04

Luana

Mimica91

Luana da li samo utrogestan uzimaš trenutno ili još nešto od terapije.

Hvala JLo, kad me opicilo u glavu da zaista ujutro imam transfer i da je to zaista realno, onda sam pocela razmisljati kko sam dobila uputu samo: dodjite u petak u 10h. I nista drugo, a ostalo mi u glavi ovo s mjehurom i utricima s ranijih strana foruma.

E sad, na aspiraciji kad sam bila bile su i 2 na transferu i patile su se čekajući s punim mjehurom i poskakivale i trpile…

Ja sam nakon aspiracije dobila samo uputu 2*1 folacin i 3*200 utrice od dana aspiracije.

Imam utrice po 100 pa stavljam po 2 tri puta dnevno. Folacin sam pila i prije, 2*5 mg, i uzimam d3, omegu, koenzim q10 i prenatal.

Veceras cu si kosu pobojati 🤣🤣🤣

Mislim da cu ja bocu vode sa sobom, doci pola sata ranije pa vidjeti moram li se nalijevati. Voda brzo ode do mjehura 🤣🤣

Utrice stavi normalno. Sto se tice mjehura poneses bocicu od pola litre vode i kad dodes pitas jel prazan traze ili pun. Ak pun - popij tu vodu i to je to 😀

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    03. Studeni 2022. 17:08

Razumna

J Lohvala ti na lijepim riječima 🥰 stvarno ste me sve jako ohrabrile i utjesile. Naravno da sam ja papanica počela sebe tješiti da imam rezervne opcije. Btw ja sredinom 11mj trebam u Petrovu na karijigram, to mi je zadnja od onih proširenih pretraga… Naručila sam se prije 2 mjeseca… Da mi je biti u tvojoj koži, nikad nisam bila ljubomorna osoba ali moram priznati da malo ljubomorisem na žene koje idu roditi, kao da idu na bal a ja pepeljuga sjedim doma, eh da mi je doći do te muke 🙏
    MaksiSTnebi vjerovala ali to što si ti napisala, točno to je i dr rekao 😂 bas kao da si vidovita. Hvala na podršci 🥰
    Lunastvarno se nadam čudu i Božanskoj intervenciji, pa ako je suđeno neka bude 🙏💗
    Mimicadraga ti si bas mlada i sigurno ćeš se ostvariti kao majka i to vjerojatno čim prije. Ali razumijem napetost, u prvom postupku je uvijek sve povuci potegni, puno brige nizašto. Među tih 5 sretnika je sigurno i jedna beba 🥰💞
    Ribicpa piše u nalazu plavilna GM ali bez odjeka ploda. Stvarno ne znam. I glupa sam što nisam pitala. Kad sam u prvoj trudnoći bila kod dr Ujevic ona mi je detaljno rekla da je sve kako treba biti i da će srce prokucati i tako je i bilo.
    Ja sam danas bila u šoku da je u maternici pa se nisam odmah sjetila pitati nego tek kad sam izašla van 🤷 imam sliku ali na njoj se nis ne vidi samo sjena a prenašam tu sliku po kući ko da je na njoj maturant 😂😂

Kad si opet narucena? Sorry ak sam propustila u postovima. 

Vjerujem da je i zumanjcana tu tj. da bi rekli da nije…

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Rainbow_Hope 🌈
    03. Studeni 2022. 17:12

Kriss88

Drage zene trebam pomoc :/ Nova sam ovdje, al sam vas tu i tamo pratila i prije i najvise informacija saznala upravo ovdje.
    Iza mene je 1 neuspjesni postupak, a sada me ceka FET, radjena mi je histeroskopija i dosao je nalaz da imam kronicni endometritis (upalu endometrija) dr.Maricic u zg u IVF je preporucio antibiotik i kortikosteroide, medjutim doktorica u St.u bolnici, kod koje idem na MPO dala mi je samo Doksicilin i rekla da se nakon antibiotika iduci ciklus javim da napravimo FET.
    Jel se netko susreo sa endometritisom, trebam li ponoviti histeroskopiju da znam je li antibiotik djelovao?
    Hvala i sorry ako sam koji pojam krivo napisala, sve mi je jos poprilicno novo 😫

Ja sam imala to, dobila kombinaciju Doksiciklina, Medazola (antibiotici) i Dexamethasona (kortikosteroid). Nisam ponavljala histero, u većini slučajeva ta terapija to riješi, a ako ne riješi, nema ionako drugog lijeka 🤷 Ja sam to pila intenzivno 10-ak dana, odmah nakon toga smo počeli sa stimulacijom i prvi transfer uspješan, nakon 4 neuspješna prije.
    Mimica mislim da si ti pitala - ima itekako uspješnosti s trodnevnima, a meni je eto i dvodnevni uspio 🤗 ako je zametak dobar i maternica spremna, nema veze koliko je dana star zametak

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Mimica91
    03. Studeni 2022. 17:20

Rainbow da ja sam pitala jer mi se čini da većinom se vraćaju petodnevni pa sam bila malo Obeshrabrena. Ali odlučila sam ne sekirati se oko toga.
    Da li ti znaš na osnovu čega su tebi odlučili 2dnevne vratiti? Gdje si bila u postupku? 

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

J_Lo
    03. Studeni 2022. 17:23

June7

J_Lo

Tanja pupo. ☺️ Neka se primi kod svoje mame 😘🤞
    Mimica bravo, super. Naravno da ima i trodnevnih uspješnih i dobrih zametaka! 🤞 Navijamo 🤞
    Tina hej, ja isto znam škicnuti temu zimske bebe ali mi odžah bude stres jer su svu, već spremili torbe za rodilište a, ja još doma ni kupaonu nemam 😅😅😅 drago mi je da ste ti i tvoja curica dobro 😘
    Leeloo ajmo zaključit da su probadanja gotovo uvijek dobar znak 🤭🤞 i ja moram imat šalabhter zbog listi, pa uvijek nešto krivo pohvatam 😅 tješim se da je baby brain.
    Rain još malo pa ćeš usporit tempo.. Treba to. Drago mi je da je sve u redu i da osjećaš svoju Sofiju 😘
    Flowerson, Stela, Petra, Razumna, iman, Ribic😘
    Di nam je tikvica?Lightblue ti si to sad opet u novom prirodnom postupku?
    Idući tjedan vidim je puno beta na repertoaru, mislim da je vrijeme za neke testiće 😁
    Ana26 kad si rekla ono da vadiš, betu? Nisam zapisala izgleda.
    June7 kakve su vijesti s tvoga UZV-a?
    Luana, Pepuška sretno sutra!

Hej, moj prvi uzv ispao je treći. Jučer ujutro imala sam krvarenje pa smo jurili na hitnu. Tada na uzv vidjela se gestacijska i žumanjčana vrećica, nije bilo hematoma pa nezna se uzrok krvarenja. Kad sam se vratila doma krvarenje je stalo. Danas ujutro otisla sam kod svoje dr na uzv, danas vidio se i embrionalni odjek ali još uvjek nema otkucaja srca. Za tjedan dana trebam otić opet na uzv, a do tada mirovanje i duphaston umjesto utrogestana. Nadam se da će bit sve ok 🤞🙏💗

Ma bit će to sve ok ☺️ krvarenja su česta u prvim tjednima, imali smo već puno slučajeva. Ali neka si otišla na hitnu, da se smiriš. Ako je krvarenje stalo znači da je sve u redu. Terapija, mirno doma i čekati sljedeći UZV! 
    Koliko si tt? Btw čestitam što se vidi uredan plod na uzv ❤️

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.