Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissN
    24. Listopad 2022. 16:39

Drage lavice...čitam vas već jako dugo, rijetko pitam ..javljam se samo da vam se svakoj zahvalim na svemu šta pišete...na ovome forumu sam puno toga naučila, vjerujem da nebi ni dobila svoje ❄️❄️❄️ da ovdje nisam pročitala čime nahraniti svoje jajne stanice...vjerujem da ćemo sve kad tad uspjeti...nema mi dražeg nego kad čitam stare teme i tražim odgovore na 1001 pitanje koje mi se vrti po glavi i pronalazim vas koje ste sve to prošle i koje odbrojavate svoje tjedne trudnoće i dane do poroda...odmah mi je nekako lakše i znam da i mene na kraju ove nepredvidive borbe čeka čudo....puno vam hvala 😊😊

👩27 🧔29 OAT ⛪2019
    9/22 ICSI gonal 150+cetrotide+ovitrelle 12js ➡️ et 1 četverodnevni ❌
    11/22 FET ❄️
    33tt preeklampsija 35tt hellp sindrom baby L❤️

• willy
    24. Listopad 2022. 16:42

Drage cure, ja sam jedna od MPO mama koja je skoro na pragu 40te prošle godine u 6 mj postala mama (bila sam aktivna kad je bio vol.4.)Redovito vas čitam i pratim, a današnji postovi Issadora i Maus su me potaknuli da vam se kratko javim i poručim da ne odustajete ako imate želje i volje, snagu ćete nekako naći.
    Možda ne bi bilo loše napraviti pauzu, svatko prema svojoj procjeni, iako svi mislimo da smo u stisci s vremenom, na kraju ipak sve ispadne dobro. Možda bi bilo dobro i promijeniti kliniku.
    Ovo vam sve pišem jer je naša dijagnoza bila idopatska neplodnost, razlika u godinama je slično kao kod Kachusa… Da bi nakon svega što smo prošli u vrijeme prvog rođendana saznala sam trudna (prirodno).
    Ne moram ni reći u kakvom sam šoku bila (lupanje srca, nesanica, kako je to uopće moguće...).
    Za četiri dana imam 41 godinu🙂, sada sam u 5mj trudnoće.
    Hocu reći da nam život svašta servira, a žena ima tu snagu da izdrži i kad misli da više ne može i da ništa nema smisla! 

Stela_M
    24. Listopad 2022. 17:52

Willy predivno je pročitati tvoj post to nam svima daje nadu, čestitam draga 🥰😊🤗❤️❤️
    Issadora ja mislim da vi def trebate promijeniti dr nekada novi i svježiji pristup puno znači s druge strane ako želite i pauzu i to je ok sve je stvar kako se vas dvoje dogovorite i slažem se s našom Kacushom najbitniji ste vas dvoje i vaš brak da ne trpite posljedice zbog mpo zato draga sjednite i zajedno se dog što ćete dalje i koliko ćete dugo gurati, sretno 🥰🤗❤️❤️
    Kacusha srećo od srca ti želim da ti se ispuni tvoji planovi i snovi i vi ste puno toga prošli i zaslužili ste jedno klupko sreće ili možda i dva u paketu 🥰🤗😊❤️❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Kacusha
    24. Listopad 2022. 18:30

willy

Drage cure, ja sam jedna od MPO mama koja je skoro na pragu 40te prošle godine u 6 mj postala mama (bila sam aktivna kad je bio vol.4.)Redovito vas čitam i pratim, a današnji postovi Issadora i Maus su me potaknuli da vam se kratko javim i poručim da ne odustajete ako imate želje i volje, snagu ćete nekako naći.
    Možda ne bi bilo loše napraviti pauzu, svatko prema svojoj procjeni, iako svi mislimo da smo u stisci s vremenom, na kraju ipak sve ispadne dobro. Možda bi bilo dobro i promijeniti kliniku.
    Ovo vam sve pišem jer je naša dijagnoza bila idopatska neplodnost, razlika u godinama je slično kao kod Kachusa… Da bi nakon svega što smo prošli u vrijeme prvog rođendana saznala sam trudna (prirodno).
    Ne moram ni reći u kakvom sam šoku bila (lupanje srca, nesanica, kako je to uopće moguće…).
    Za četiri dana imam 41 godinu🙂, sada sam u 5mj trudnoće.
    Hocu reći da nam život svašta servira, a žena ima tu snagu da izdrži i kad misli da više ne može i da ništa nema smisla!

❤️❤️❤️

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Kacusha
    24. Listopad 2022. 18:33

Stela_M

Willy predivno je pročitati tvoj post to nam svima daje nadu, čestitam draga 🥰😊🤗❤️❤️
    Issadora ja mislim da vi def trebate promijeniti dr nekada novi i svježiji pristup puno znači s druge strane ako želite i pauzu i to je ok sve je stvar kako se vas dvoje dogovorite i slažem se s našom Kacushom najbitniji ste vas dvoje i vaš brak da ne trpite posljedice zbog mpo zato draga sjednite i zajedno se dog što ćete dalje i koliko ćete dugo gurati, sretno 🥰🤗❤️❤️
    Kacusha srećo od srca ti želim da ti se ispuni tvoji planovi i snovi i vi ste puno toga prošli i zaslužili ste jedno klupko sreće ili možda i dva u paketu 🥰🤗😊❤️❤️

Ma da znam da cu mama biti ovako ili onako 🌺 a sad mi je stvarno bitno da sam u miru sama sa sobom. Uvijek kazem nismo mi to trazile, niti uzrokovale, a svako zasto ima svoje zato pa tako i nas put ❣️ znaci ti nam napadas za Bozic? 👍

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Leeloo101
    24. Listopad 2022. 18:35

Kacusha

Flowerson cestitam, odlicna beta 💪❤️
    Leeloo heparin sluzi da smanjuje grusanje krvi. Ne znam jesi bila na testiranju za trombofiliju. Sretno na aspiraciji 💕
    Issadora zao mi je da je tako, u ovoj cijeloj prici je najbitnije ne izgubiti sebe i ocuvati brak. Probajte jos malo popricati. I ja se mirim da je ovo zadnji postupak i iskreno kako sam donijela tu odluku puno sam mirnija. Ali svakako bi trebala biti zajednicka odluka. Drzi se ❤️❣️

Bila sam, nemam problema.. zato me  i čudi

I ne slažem se  s ovim dijelom očuvanja sebe I braka, treba očuvati sebe. Jer ako obje strane nisu spremne za život sa ili bez djece, nema tu srece...

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Leeloo101
    24. Listopad 2022. 18:40

Isadora ako dobro citam tvoj potpis, vi ste bili u jednom postupku ivf, ovi ostali su samo potpomognuti.. ima tu još puno mjesta za rad, prije odustajanja. Ne znam jesam li tebe pitala što uzimas?

Prag ima skeniranje zametaka pa mozda je i to opcije

Willy💖

Rainbow_Hope 🌈
    24. Listopad 2022. 18:56

Flowerson čestitam, odlična beta!!!
    Sani meni se taj cerviks pokazao kao apsolutno irelevantan i u dobitnom ciklusu sam imala možda i najmanje simptoma 🤞🤞🤞
    Issadora žao mi je da ste došli do te faze, ja ću kao i obično preporučiti pomoć psihologa, nama je to jako pomoglo...
    J_Lo tebe je zbilja svašta spopalo, stvarno malo uspori 🙈
    Kachusa čeka tebe tvoje zlato ❤️
    Puse svima!

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
    9/2025 stiglo nam još jedno 🌞

Leeloo101
    24. Listopad 2022. 19:06

Je l tko koristio embrio glue i neko bojanje spermija?

Maus
    24. Listopad 2022. 19:22

Issadora

Mimica91

Draga Issadora
    Žao mi je jer vam nije uspjelo.
    Stvarno znam koliko je ovo težak put i kako je teško s njime se nositi, ostati normalan i sačuvati psihičko zdravlje i na kraju krajeva i brak.
    Ako možeš pojasniti što znači dijagnoza teška OAT? O kojim brojevima tu pričamo? Pitam zato jer možda je opcija da ti muž ide na TESE? Možda bi se tako došlo do boljih spermija? Što kažu zašto nije došlo do oplodnje, zbog loše kvalitete spermija?

On nije kandidat za TESE jer ima spermija. Kazu da je do kvalitete zametaka. A sve su to nagadanja.

Moj prvi postupak bez transfera....kad se nisam srušila pred embriologa...odem po papire i pitam doktora jel do spermija jer kod mene je sve uredu. A kod njega lošiji spermogram. Njegov odgovor je bio ne nije do spermija već do jajne stanice...koje nisu dobre jer on nije pogodio terapiju a i čovjek nije vidovit, nekad se poklopiti nekada ne. Cjenim kad doktor prizna svoju "gresku" makar ja znam da nije to greška već se stvarno mora puno toga poklopiti. Na odlasku mi kaže ali uspjet ćemo imat ćeš sigurno svoju bebu. Posle toga sam imala još dva postupka bez transfera a 4 je bio uspješan.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.