Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anii208
    05. Listopad 2022. 22:36

Leeloo101

ružica

Anii208, kužimo, i sto posto se slažem!

Točno tako ..
    Ja kad sam vidila čeka blizance, bilo je aha… da… mislim da znam i kako

Vjerojatno će uskoro izaći u javnost, u zadnje vrijeme je to popularno

Ja se nadam da hoce cisto da se ivf ne bude tabu tema i da zene/cure znaju kako sve to funkcionira a ne da nam se “mažu” oci ako je naomi mogla rodit s 50, mogu i ja. E pa sestro draga za pocetak naomi ima para koliko ti vjerovatno ne znaš ni napisati na papir😂, a druga stvar vjerovatno je riječ o doniranim jajnim stanicama.
    Ja znam da ću ja otvoreno na sva zvona trubit o problemu kojeg imam, jer možda svojim iskustvom pomognem nekome. A da sam javna osoba imala bi još veću “moralnu” obavezu pricati o tome.
    Ako ikad budem imala kćer, za 25.ročkas ce od mame dobit kriopohranu jajnih stanica, a onda neka ide lagano kroz život bez presinga 😂😂😂😂 

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Tinker 🌸
    05. Listopad 2022. 22:38

ribic

Hope2022 ❣️💫✨

Cure,
    Da li znate na koji kontakt se moze u Vinogradskoj naruciti na spermiogram i bakteriolosku analizu ejakulata? Nasla sam neki mail na webu, ali ne odgovaraju. I ako znate, da li se kod njih moze napraviti bakt. analiza ejakulata jer na Sv. Duhu i Vuk Vrhovcu ne rade.
    Hvala ☺️

[email=narucivanje.vinogradska@kbcsm.hr]narucivanje.vinogradska@kbcsm.hr[/email]

Mislim da ovo centralni email. Meni odgovorili

Hvala ti!

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

Razumna
    06. Listopad 2022. 00:26

U mojoj roditeljskoj kući uvijek se stavljao naglasak na školovanje i karijeru, kao uvijek stigneš roditi jedno dijete, bitno je da izgradiš sebe... I ja sam tek sa 35g pomislila da sam spremna za dijete tj da imam uvjete za dijete... Po meni je to totalno krivo jer sam sad u 💩💩💩💩💩💩 i život mi je noćna mora jer sam u strahu da se nikada neću ostvariti kao majka i sad džabe sve kad nemam svoje dijete.
    Stalno razmišljam kako sam sa mužem 13g i realno dijete bi nam sad moglo imati 12g....
    Kad samo pomislim pare koje smo bacili na kondome i sad za ivf.... 
    Pretpostavljam da ću svoje dijete osnazivati i poticati da ne čeka kao ja i pomoći ću ako se odluče na roditeljstvo sa recimo 20g. Neka djece. Sad mi se to čini jedino bitno. I recimo moja mama uopće ne razumije moju agoniju dok njena sestra bas kuzi jer je i sama bila 17g bez djece. Teta stvarno kuzi šta prolazim dok mama govori kao a tako ti je ne mogu ja to umjesto tebe 😨 bas me ne razumije.

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• ružica
    06. Listopad 2022. 05:35

Razumna, razumijem te u potpunosti. Ja i suprug smo zajedno sad ce 12 godina, imamo dijete od godinu i pol, insad se ja pitam, gdje je meni pamet bila, jesam li ja normalna... imamo srece da nam je dijete došlo doslovno iz prve, premda mi nalazi ni tada sigurno nisu bili nimalo dobri samo to nisam znala. Uglavnom, ja do 34 e uopce nisam imala poriv za postati majkom. Ne razumijem sebe.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Kacusha
    06. Listopad 2022. 05:45

anii208

Leeloo101

ružica

Anii208, kužimo, i sto posto se slažem!

Točno tako ..
    Ja kad sam vidila čeka blizance, bilo je aha… da… mislim da znam i kako

Vjerojatno će uskoro izaći u javnost, u zadnje vrijeme je to popularno

Ja se nadam da hoce cisto da se ivf ne bude tabu tema i da zene/cure znaju kako sve to funkcionira a ne da nam se “mažu” oci ako je naomi mogla rodit s 50, mogu i ja. E pa sestro draga za pocetak naomi ima para koliko ti vjerovatno ne znaš ni napisati na papir😂, a druga stvar vjerovatno je riječ o doniranim jajnim stanicama.
    Ja znam da ću ja otvoreno na sva zvona trubit o problemu kojeg imam, jer možda svojim iskustvom pomognem nekome. A da sam javna osoba imala bi još veću “moralnu” obavezu pricati o tome.
    Ako ikad budem imala kćer, za 25.ročkas ce od mame dobit kriopohranu jajnih stanica, a onda neka ide lagano kroz život bez presinga 😂😂😂😂

Haha to sam i ja rekla muzu 😁🤣❣️

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Barbi30
    06. Listopad 2022. 10:42

Pozz cure...nikako od posla da se javim ...
    Beta 15 dpt -942 ❤️ UZV je 17.10.🤞☘️

I ja sam jutros taj članak pročitala ..super mi glumica i drago mi je zbog nje pa si mislim ako je ona ostala trudna možemo i mi 🤞Mi smo kao većina čekali stabilne poslove, pa stan pa onda beba nesvjesni svoje situacije...

Sretno svima 🤞☘️💪

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

Tinker 🌸
    06. Listopad 2022. 10:42

ribic

Hope2022 ❣️💫✨

Cure,
    Da li znate na koji kontakt se moze u Vinogradskoj naruciti na spermiogram i bakteriolosku analizu ejakulata? Nasla sam neki mail na webu, ali ne odgovaraju. I ako znate, da li se kod njih moze napraviti bakt. analiza ejakulata jer na Sv. Duhu i Vuk Vrhovcu ne rade.
    Hvala ☺️

[email=narucivanje.vinogradska@kbcsm.hr]narucivanje.vinogradska@kbcsm.hr[/email]

Odgovorili mi da oni ne rade spermiogram 🤷‍♀️. Valjda se to promijenilo, ne znam, ali saljem za info. A Vuk Vrhovec ne radio mikrobiolosku analizu ejakulata. Jos cekam Sv.Duh. Nisam mislila da ce to biti tolika komplikacija :). 
    Ako tko ima neki info o tome, molim vas javite

👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    08/2022 biokemijska 😔

Barbi30
    06. Listopad 2022. 10:46

Hope2022 ❣️💫✨

ribic

Hope2022 ❣️💫✨

Cure,
    Hvala ☺️

Odgovorili mi da oni ne rade spermiogram 🤷‍♀️. Valjda se to promijenilo, ne znam, ali saljem za info. A Vuk Vrhovec ne radio mikrobiolosku analizu ejakulata. Jos cekam Sv.Duh. Nisam mislila da ce to biti tolika komplikacija :).

Meni na konzultacijama u 8 mj ponudili da naruče supruga na spermiogram kod njih u Vinogradskoj tako da me čudi da ne rade spermiogram. A za m.ejakulat ne znam jer mi to suprug nije nikada napravio. 

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

💜Medenko
    06. Listopad 2022. 10:51

anii208

Leeloo101

https://www.index.hr/mobile/magazin/clanak/slavna-oskarovka-u-49-godini-ocekuje-blizance/2400789.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_m

Čitala maloprije🤗 Ja imam malo razlicita razmisljanja po ovoj temi. S jedne strane je divno jer daje nadu, a s druge strane mislim da nam daje krivu sliku. Bar je meni davalo krivu sliku i do nedavno sam mislila kako slavne žene rađaju u 50-ima bez beda, mogu i ja kad hocu, ali nazalost biologija je tu malo ipak zeznuta.
    Mislim da bi slavne žene, upravo zbog utjecaja kojeg imaju, trebale otvoreno pricati o tome sto je prethodilo trudnoci u 50-ima. Da li je riječ o doniranim jajnim stanicama ili vlastitim ali pohranjenim? Ako me kužite što hocu reci. Imam feeling da prikazuju samo pola istine - ja sam stvorila karijeru i sad kad sam odlucila biti majka (pa bilo to i u 50-ima) i to sam ostvarila. A ne pričaju do kraja otvoreno o tome na koji nacin.

Ani slažem se..ja ću evo ako Bog da i sve bude u redu svoju curicu roditi u 39💞 i kad smo samo spomenuli tko zna možda ako sve bude super bi išli na drugo..nitko nije rekao naravno već ono pogledi čemu?stari ste(suprug ima 41)..i stvorili mi u startu neku nelagodu.Da je sve nerealno prikazano slažem se,ispada da vani to žene samo požele i opa ostvari se..a kod nas su i određene predrasude da bih sa 40 trebala biti baka a ne radjati..umjesto da se poštuje to da svaka od nas ima drugačiji životni put,mogućnosti,zdravlje,sreću ali i sposobnosti🤷🏽‍♀️..ne kažem da mi prije ne bi bilo fizički lakše ali sada mi je definitivno psihički  lakše jer sam posloženija,mirnija i ostvarena na više nivoa✨💜

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

Tinker 🌸
    06. Listopad 2022. 10:52

Barbi30

Hope2022 ❣️💫✨

ribic

Hope2022 ❣️💫✨

Cure,
    Hvala ☺️

Meni na konzultacijama u 8 mj ponudili da naruče supruga na spermiogram kod njih u Vinogradskoj tako da me čudi da ne rade spermiogram. A za m.ejakulat ne znam jer mi to suprug nije nikada napravio.

Imas mozda kontakt? Ja sam pisala na ivf@kbscm.hr i na centralno narucivanje sta je Ribic preporucila. 

👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    08/2022 biokemijska 😔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.