Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flowerson 🌸
    06. Listopad 2022. 13:35

Barby, čestitam!!! 🤗
    Rainbow, super vijesti, sve ide uredno svojim tokom 😊
    Panda, kod tebe isto sve odlično napreduje 🤗

Testirala sam se jučer na lh trakice, tek kasno navečer su bile dvije tamne crte tako da se nadam da će nastupit ovulacija do sutra ujutro. 🤞

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Zelena123
    06. Listopad 2022. 13:38

[table][tr][td][/td]
    [/tr]
    [tr][td]Pozdrav! Imam policistične jajnike i pokušavam zatrudniti već godinu dana. U tih godinu dana sam skidala polipe, obavila prohodnost jajnika (uredno), izvadila nalaze (hormoni uredni), jajnici su uredni, ovulaciju imam, mužev spermiogram uredan, ali bebe nigdje…Moj problem je endometrioza i polipi. Zadnje sam skinula u ožujku ove godine i sad su se opet vratili. Dok god ih imam ne mogu ostati trudna. Osim toga, rečeno mi je da zbog polipa i 2 histeroskopije moja maternica je puna ožiljaka, što smanjuje šanse za trudnoću i povećava šanse za tumor nakon 50-te…
    Uglavnom, krećem s cervikalnim brisevima, nakon toga idem opet vaditi polipe kod doktora Maričića u IVF (on mi je skinuo i prethodna 2 puta), te ću krenuti s inseminacijom.
    Zna li netko cijenu tog postupka? Može li se dobiti preko HZZO?

Je li netko skidao polipe i išao na inseminaciju? Može li se to obaviti u istom ciklusu?

Osim toga pijem gynositol, duphaston i čaj od vrkute.[/td]
    [/tr]
    [tr][td]   [/td]
    [td]
    [/td]
    [/tr]
    [/table]

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Leeloo101
    06. Listopad 2022. 13:44

💜Medenko

anii208

Leeloo101

https://www.index.hr/mobile/magazin/clanak/slavna-oskarovka-u-49-godini-ocekuje-blizance/2400789.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_m

Čitala maloprije🤗 Ja imam malo razlicita razmisljanja po ovoj temi. S jedne strane je divno jer daje nadu, a s druge strane mislim da nam daje krivu sliku. Bar je meni davalo krivu sliku i do nedavno sam mislila kako slavne žene rađaju u 50-ima bez beda, mogu i ja kad hocu, ali nazalost biologija je tu malo ipak zeznuta.
    Mislim da bi slavne žene, upravo zbog utjecaja kojeg imaju, trebale otvoreno pricati o tome sto je prethodilo trudnoci u 50-ima. Da li je riječ o doniranim jajnim stanicama ili vlastitim ali pohranjenim? Ako me kužite što hocu reci. Imam feeling da prikazuju samo pola istine - ja sam stvorila karijeru i sad kad sam odlucila biti majka (pa bilo to i u 50-ima) i to sam ostvarila. A ne pričaju do kraja otvoreno o tome na koji nacin.
    Ani slažem se..ja ću evo ako Bog da i sve bude u redu svoju curicu roditi u 39💞 i kad smo samo spomenuli tko zna možda ako sve bude super bi išli na drugo..nitko nije rekao naravno već ono pogledi čemu?stari ste(suprug ima 41)..i stvorili mi u startu neku nelagodu.Da je sve nerealno prikazano slažem se,ispada da vani to žene samo požele i opa ostvari se..a kod nas su i određene predrasude da bih sa 40 trebala biti baka a ne radjati..umjesto da se poštuje to da svaka od nas ima drugačiji životni put,mogućnosti,zdravlje,sreću ali i sposobnosti🤷🏽‍♀️..ne kažem da mi prije ne bi bilo fizički lakše ali sada mi je definitivno psihički lakše jer sam posloženija,mirnija i ostvarena na više nivoa✨💜

tocno tako... sad bi se vratila da mogu, ali tu sam gdje sam i idemo napraviti sto mozemo

rekla sam ako me jos jedan dr pogleda sazalno i kaze gospodo ali s obzirom na vase godine... udavit cu ga...

i iskreno, mi se trudimo od 35.g. pa si nismo htjeli priznati, pa dok smo krenuli proslo vrijeme, ali da mi je netko sa 25 rekao da trebam ici na mpo rekla bih da nije normalan...

tek sad vidim da borba nema veze (samo) s godinama

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Flowerson 🌸
    06. Listopad 2022. 13:54

Leeloo101

i iskreno, mi se trudimo od 35.g. pa si nismo htjeli priznati, pa dok smo krenuli proslo vrijeme, ali da mi je netko sa 25 rekao da trebam ici na mpo rekla bih da nije normalan…

Mi smo pokušavali dvije godine, još kad mi je bilo 27 godina, već onda sam htjela bit majka. Razmišljala sam o ivf-u, al mi je to bilo sve tako strano, nisam doslovno znala od kud krenut...da ne govorim kako mi je puno ljudi govorilo da se samo trebamo opustit (čak i jedna ginica kod koje sam išla privatno i rekla joj za problem), luda sam dan danas kad mi to netko kaže 🙄 Dok mi jedna cura nije sve pojasnila i onda smo krenuli na pretrage, našli problem i krenuli u borbu...evo prošlo je već dvije godine od kad smo krenuli u mpo, a ja već imam 31 godinu. Da, još "imam sreće", al prošlo je već 4 godine od kad želimo dijete, a još se nije ostvarilo...vrijeme leti 😟

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

tamarrra
    06. Listopad 2022. 14:50

Drage moje, ja sam jedna od onih koje samo čitaju za vrijeme "euforije oko postupka" i nikad ništa ne pišu, no sada bih baš voljela savjete jer ne znam koga slušati. Prvi sam postupak još u rujnu 2020 radila u BetaPlusu, no pretpostavka je da na pikanje u trbuh nisam reagirala jer imam JAKO PUNO kože viška od mršavljenja. Nakon toga sam išla na laparotomiju dva mioma na maternici, operirana na sv. Duhu, i tamo sam u lipnju 2021 bila na drugom postupku, da ne duljim sa brojkama, beta negativna. Nakon toga mi je kolegica preporučila dr. Lučingera koji mi je prvo punktirao neku cisticu a onda i odradio dva postupka, u listopadu 2021 i u siječnju 2022. Oba puta beta negativna (prvi puta oplođene dvije, drugi puta oplođene tri, sve tri vraćene). U svibnju sam krenula ponovno vaditi nalaze i tako prvo otišla na PAPA test, koji je došao loš, pa u lipnju ponovno, i opet isto - promjene na žljezdastim stanicama, za koje je biopsija u srpnju 2022 pokazala da su AIS (adenokarcinom vrata maternice). Sada je PAPA u redu, izgleda da je ginićka to super odradila i biopsijom sve odstranila. Rano je otkriveno, nije metastaziralo i dala je zeleno svjetlo za dalje te mi preporučila polikliniku Škvorc, kaže da njene pacijentice tamo imaju dobra iskustva a i da imaju ugovor s HZZO-om. Ja imam nizak AMH (varira od 3,6 do 6) (32 godine), no ostali nalazi su odlični, dok partner ima oligoasteno (42 godine). Ni jednom nismo dobili "smrzliće", tj. uvijek su mi vratili sve što se oplodilo. Imate li prijedlog kome poslati nove nalaze (još idući tjedan vadimo ponovno progesteron, spolne bolesti i spermiogram u jednom danu i imamo sve nove nalaze)? Imate li dobra/loša iskustva s promjenom klinika/stručnjaka? Dr. Lučinger je super, ali naprosto nemam više para.

**F/'90.**M/'80.**
    9/'20. - prvi postupak - bez reakcije na lijekove
    11/'20. - laparotomija mioma maternice
    6/'21. - drugi postupak - transfer dvije morule, nema ❄️
    9/'21 - ponavljajući LUF na jajnicima
    10/'21 - treći postupak, transfer dva trodnevna, nema ❄️
    1/'22 - četvrti postupak, transfer tri trodnevna, nema❄️
    7/'22 - dijagnoza AIS (adenokarcinom vrata maternice)
    11/'22 - peti postupak, transfer dva trodnevna, nema ❄️**čekamo betu**

• ribic
    06. Listopad 2022. 16:09

tamarrra

Drage moje, ja sam jedna od onih koje samo čitaju za vrijeme "euforije oko postupka" i nikad ništa ne pišu, no sada bih baš voljela savjete jer ne znam koga slušati. Prvi sam postupak još u rujnu 2020 radila u BetaPlusu, no pretpostavka je da na pikanje u trbuh nisam reagirala jer imam JAKO PUNO kože viška od mršavljenja. Nakon toga sam išla na laparotomiju dva mioma na maternici, operirana na sv. Duhu, i tamo sam u lipnju 2021 bila na drugom postupku, da ne duljim sa brojkama, beta negativna. Nakon toga mi je kolegica preporučila dr. Lučingera koji mi je prvo punktirao neku cisticu a onda i odradio dva postupka, u listopadu 2021 i u siječnju 2022. Oba puta beta negativna (prvi puta oplođene dvije, drugi puta oplođene tri, sve tri vraćene). U svibnju sam krenula ponovno vaditi nalaze i tako prvo otišla na PAPA test, koji je došao loš, pa u lipnju ponovno, i opet isto - promjene na žljezdastim stanicama, za koje je biopsija u srpnju 2022 pokazala da su AIS (adenokarcinom vrata maternice). Sada je PAPA u redu, izgleda da je ginićka to super odradila i biopsijom sve odstranila. Rano je otkriveno, nije metastaziralo i dala je zeleno svjetlo za dalje te mi preporučila polikliniku Škvorc, kaže da njene pacijentice tamo imaju dobra iskustva a i da imaju ugovor s HZZO-om. Ja imam nizak AMH (varira od 3,6 do 6) (32 godine), no ostali nalazi su odlični, dok partner ima oligoasteno (42 godine). Ni jednom nismo dobili "smrzliće", tj. uvijek su mi vratili sve što se oplodilo. Imate li prijedlog kome poslati nove nalaze (još idući tjedan vadimo ponovno progesteron, spolne bolesti i spermiogram u jednom danu i imamo sve nove nalaze)? Imate li dobra/loša iskustva s promjenom klinika/stručnjaka? Dr. Lučinger je super, ali naprosto nemam više para.

Ja sam s niskim amh (al sve ostalo ok) bila jako zadovoljna dr. Grbavcem u poliklinici IVF. Liste cekanje su duge al eto…

Smrzlice isto nikad imala al tako je vecinom s niskim amh.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    06. Listopad 2022. 16:09

Mislim na liste preko hzzo

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

tamarrra
    06. Listopad 2022. 16:33

Sani88 🙏🍀🤰💕

Jlo, Kacusha, Rainbow, Petrahvaka curke na bodrenju 😘😘😘😘
    Rainbowdrago mi je da je sve kako i treba biti, ajme i ti si presla pola puta 🙈🤗
    Petraa ti si vec na samom kraju 😱🙈🤗
    Zelena123dobrodosla 🤗, Ivf klinika suradjuje sa hzzo-om a AIH moze i na uputnicu, ginekolog ti izdaje D1 uputnicu a detalje dogovaras sa klinikom, sretno 🤞
    Tamarrra dobrodosla 🤗. Poliklinika Ivf, Betaplus i Skvorc su privatnici koji rade preko hzzo-a, ja sam kod Skvorca i jako sam zadovoljna. Stvar je takva da nalaze ne mozes " poslati" nikome nego moras platiti konzultacije pa te oni upisu na listu za postupak, kod Skvorca se trenutno na konzultacije ceka cca 2mj a upisuje vec za 02/23 za postupke, sretno 🤞

Ma da, ok, možda sam se krivo izrazila, zapravo sam ciljala na slanje nalaza u Prag, jer mi se to spominje od strane ljudi "koji su čuli da tamo *nešto*". Uglavnom, kod Škvorca sam zvala pred dva tjedna i dobila termin za 22.11., znači ništa od postupka do minimum ožujka/travnja?! Jesus. Gdje god sam bila do sad, bila sam odmah na redu. 

**F/'90.**M/'80.**
    9/'20. - prvi postupak - bez reakcije na lijekove
    11/'20. - laparotomija mioma maternice
    6/'21. - drugi postupak - transfer dvije morule, nema ❄️
    9/'21 - ponavljajući LUF na jajnicima
    10/'21 - treći postupak, transfer dva trodnevna, nema ❄️
    1/'22 - četvrti postupak, transfer tri trodnevna, nema❄️
    7/'22 - dijagnoza AIS (adenokarcinom vrata maternice)
    11/'22 - peti postupak, transfer dva trodnevna, nema ❄️**čekamo betu**

Zelena123
    06. Listopad 2022. 17:14

Sani88 🙏🍀🤰💕

Jlo, Kacusha, Rainbow, Petrahvaka curke na bodrenju 😘😘😘😘
    Rainbowdrago mi je da je sve kako i treba biti, ajme i ti si presla pola puta 🙈🤗
    Petraa ti si vec na samom kraju 😱🙈🤗
    Zelena123dobrodosla 🤗, Ivf klinika suradjuje sa hzzo-om a AIH moze i na uputnicu, ginekolog ti izdaje D1 uputnicu a detalje dogovaras sa klinikom, sretno 🤞
    Tamarrra dobrodosla 🤗. Poliklinika Ivf, Betaplus i Skvorc su privatnici koji rade preko hzzo-a, ja sam kod Skvorca i jako sam zadovoljna. Stvar je takva da nalaze ne mozes " poslati" nikome nego moras platiti konzultacije pa te oni upisu na listu za postupak, kod Skvorca se trenutno na konzultacije ceka cca 2mj a upisuje vec za 02/23 za postupke, sretno 🤞

Hvala na dobrodoslici. Upravo se cula sa IVF poliklinikom i kazu inseminacija ne ide na uputnicu😔

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Stela_M
    06. Listopad 2022. 18:18

Panda još malo 😁 pratimo se svakako i Flowerson s nama 😁
    Lucky u kojoj si ti fazi?
    Petra30 draga moja leti vrijeme kao da ste jučer i ti i Sunny i Aries javile predivne vijesti a sad već sitno brojite tako će I našoj Rein proletiti vrijeme 😄❤️🤗
    Medenko, Iman kako ste vi cure?
    Pozz novim curama😁😍

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.