Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Iv.ana
    05. Listopad 2022. 09:47

ružica sretno! sigurno ću imati dodatnih pitanja, trenutno čekam pregled idući 17.10. 
    da se i ja nadovežem na temu oko bolnica, meni je ginekologica preporučila Sveti Duh, doktoricu Medić (predivna doktorica, sve u glavu je rekla kako je, iako su vijesti bile grozne, pogotovo za mene koja je tamo otišla sigurna da je s njom sve u redu a da s partnerom ocito nesto ne valja- grozno ali istinito) i kod nje sam bila prvi put prošli mjesec, termin dobila u roku dva tjedna, preglede hormona napravila prije toga. Međutim, ona je otišla sad na trajno bolovanje i dobila sam doktora Kashwu odmah, bez čekanja. S obzirom da sam u ovu situaciju upala tek prošli mjesec i priznajem da nisam informirana niti oko ''kvalitete'' bolnica ni doktora ja idem kud me pošalju i nadam se najboljem ishodu jer ipak nekako vjerujem da je bitno da se sve pokrene i nema nepotrebnih pauza.

10.2022. premature ovatian failure 👩🏼‍❤️‍👨🏼 1+god
    👱🏻‍♀️36.god - AMH (1,1) 2,55 ;
    FSH (15,1)12,4
    👷🏼 36.god - asthenozoospermia

Sunny_🐣
    05. Listopad 2022. 10:04

Stela mislim da ti je nebitan dan ciklusa kad si na estrofemu, nema to veze sa tvojim ciklusom. Samo je bitan endo i stanje maternice. MissIvy je imala tako kasniji transfer pa je stigao princ 🥰  prehladica nije ni losa za implantaciju, samo da se ne pogorsa 🤞
    Sani 🥳 i ti kreces po svoju bebicu, sretnoooo 🥰 nisam znala da i Skvorc radi prp. Ja sam mislila da to samo u Citu rade. Neka to bude to ❤️🍀🤞
    Jb pai i mthfr si heterozigot. Znaci da od jednog roditelja nasljedujes mutaciju. To je blaga mutacija. Na takav nalaz uglavnom uvode samo andol, rijetko heparin. Faktor V Leiden i Faktor II su ti normalan tip, to je dobro. Svakako idi kod hematologa i gin sa nalazom da te savjetuju. Pogotovo ako imas obiteljsku anamnezu ili vise neuspjelih pokusaja ❤️
    No-give-up zao mi je zbog negativne MTese 💔 kako je muz? Drzite se skupa ❤️ ne znam sto AMH govori kod muskaraca, to vam je dr rekao da izvadite nalaze nakon op? Imate plan za dalje?
    TIvy kako si mi? U kojoj ste fazi? ❤️🥰
    Cure navijamo za sve vas 🍀🍀🍀🍀🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• ribic
    05. Listopad 2022. 10:17

Leia3.0

Cure koje su u Petrovoj, ja bih na vasem mjestu krenula zvati redom i pokusala se naruciti i dogovorila se za dalje u nekoj od bolnica / privatnika. Sto duze cekate, duze cete cekati negdje drugdje red. A ovi su ocito nesposobni na vrijeme rec pacijentima sto ce bit s njihovim postupcima.
    Ja sam osobno isla u Vinogradsku, no na kraju je uspjesna trudnoca ispala iz prirodnog zaceca.
    Sto se tice Vinogradske, oni su prije koji mjesec preselili u novu zgradu, sve je novo pa samim time se i covjek osjeca ugodnije. Sestre su divne. Ali zaista divne, mozes ih zvat mozes pitati sto pitanja, uvije strpljive, uvijek spremne pomoci. Doktori su uzurbani. Nema tu puno maznje i paznje. No vjerujem da su kvalitetni. Koliko znam, dva su embriologa (ne znam da li su jos uvijek oba). Eto, ako nekome pomogne. Sretno!

Slazem se. Ja bi se narucila drugdje i dog postupak, a lako se isto otkaze ak Petrova nade zamjenski prostor i sl.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

❤️J_0209_b😺
    05. Listopad 2022. 10:23

Sani88 🙏🍀🤰💕

❤️J_0209_b😺

Pozdrav drage moje mame/trudnice/trudilice..
    Meni je došao nalaz sa hematologije..
    stavim vam link :
    https://ibb.co/Rpz9rkT
    ako se koja razumije u te sve oznake, neka javi,.
    Nadam se da ste mi sve dobro.. 😘

Imas blagu trombofiliju, tj mutaciju za Pai na jednom genu, znaci naslijedila si jedan (od dva) mutirani gen od roditelja. Na pai 5g/4g doktori inace ne obracaju paznju jer je jako cesta mutacija, eventualno propisuju andol/ aspirin. Za mthfr trebala bi uzimati aktivnu folnu kiselinu umjesto obicne. Ovo ostalo gdje pise divlji tip su uredni nalazi. Jesi radila prosirenu sliku trombofilije, protein c, s, homocistein? I njih treba uzeti u obzir za ocitavanje nalaza. Jel ides hematologu sa nalazima?

Pandahvala ti 🤗❤

Hvala za objašnjenje . Meni ovo izgleda kao kvantna fizika.. 🤗🙈
    Stavljam i ove druge nalaze.. 
    https://ibb.co/RP7CVfn idem svakako hematologu 17.10. imam kod njega termin..
    Al vec zadnji put mi je rekao da ce mi dat najblažu dozu heparina, zlu ne trebalo..

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

coco_07
    05. Listopad 2022. 11:34

bok djevojke, nova sam na forumu i javljam se jer mi treba vasa pomoc 😊 u planu nam je prva IUI ovaj mjesec, ali sam saznala da su na papa testu pronađene atipicne skvamozne stanice (do sada je uvijek bio uredan). ima li koja iskustva s tim i da li zbog toga odgađaju IUI? pregled kod doktorice na humanoj mi je 12.10. to tad cu izluditi 😮‍💨

Butterfly 🦋
    05. Listopad 2022. 12:03

pozdrav žene, oporavljala sam se psihički pa nisam dugo pisala, ali čitala jesam  čestitke na pozitivnim betama, sretno curke neka sve dobro prođe, a svim ostalim u postupcima sretno!! čitam i mislim na vas..

Išla sam vaditi vitamin D prvi put ikada, 76.4 nmol/L (ref. 75-100). Što preporučate? Nisam screenshotala što ste slale i sad više ne mogu naći.. mislim da MalaG je slala link za neke, i kako se vitamin D uzima? i koliko se često kontrolira? I koliko brzo se može povećati? 
    Sutra idem na prve konzultacije za novi MPO... pa ćemo vidjeti šta će dr.B reći... 
    Pozz

29🧔🏽‍♂️30 👩🏽‍🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
    3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
    1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
    1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
    1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
    Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

• ribic
    05. Listopad 2022. 12:06

Pandapanda

pozdrav žene, oporavljala sam se psihički pa nisam dugo pisala, ali čitala jesam čestitke na pozitivnim betama, sretno curke neka sve dobro prođe, a svim ostalim u postupcima sretno!! čitam i mislim na vas..

Išla sam vaditi vitamin D prvi put ikada, 76.4 nmol/L (ref. 75-100). Što preporučate? Nisam screenshotala što ste slale i sad više ne mogu naći.. mislim da MalaG je slala link za neke, i kako se vitamin D uzima? i koliko se često kontrolira? I koliko brzo se može povećati?
    Sutra idem na prve konzultacije za novi MPO… pa ćemo vidjeti šta će dr.B reći…
    Pozz

Ja sam uzimala d lux sprej (3000 ili 4.000 iu - ovisno sto je bilo u ljekarni). Cca 100-150 kn, svaki dan jednom spricnes. Meni bio cca 115 kad vadila al nemam od prije sto za usporedit.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Flowerson 🌸
    05. Listopad 2022. 12:06

Update od mene, endometrij 10, folikul 22,1, ništa još od ovulacije, folikul ne predaje match. U petak sljedeća kontrola. 

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Leeloo101
    05. Listopad 2022. 12:16

Pandapanda

pozdrav žene, oporavljala sam se psihički pa nisam dugo pisala, ali čitala jesam čestitke na pozitivnim betama, sretno curke neka sve dobro prođe, a svim ostalim u postupcima sretno!! čitam i mislim na vas..

Sutra idem na prve konzultacije za novi MPO… pa ćemo vidjeti šta će dr.B reći…
    Pozz

meni je od ozujka do rujna da 54 narastao na 104 uz sprej 3000IU jednom dnevno
    po meni bi trebala manja doza, ali vidi sa dr.
    meni je ona preporucila 3000IU
    i sad je rekla da ne moram vise

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

coco_07
    05. Listopad 2022. 12:38

Sani88 🙏🍀🤰💕

coco_07

bok djevojke, nova sam na forumu i javljam se jer mi treba vasa pomoc 😊 u planu nam je prva IUI ovaj mjesec, ali sam saznala da su na papa testu pronađene atipicne skvamozne stanice (do sada je uvijek bio uredan). ima li koja iskustva s tim i da li zbog toga odgađaju IUI? pregled kod doktorice na humanoj mi je 12.10. to tad cu izluditi 😮‍💨

Ja sam jednom na papi imala ASCUS, dakle isti nalaz kao tvoj i nisu mi odgodili postupak, ali ja sam imala uredne briseve i uredne nalaze spolnih markera. Ponovila sam papu za 6mj i bio uredan nalaz..

hvala puno na odgovoru! sad sam mrvicu mirnija ☺️ briseve sam vec radila u 5.mj i bili su uredni tako da se nadam da ce biti i sada. spolni markeri također u redu.
    ima li netko ovdje da im je uspjela inseminacija? nas problem je blaga asthenozoospermia i moji anovulatorni ciklusi (pcos oba jajnika) ali s urednim hormonima

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.