Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leeloo101
    15. Rujan 2022. 13:42

Marijana5

Pozdraav svimaa ❤
    Trebam dobiti za 5 dana i onda moram zvati Rijeku naruciti se za prohodnost jajovoda.
    Kakva su vaša iskustva? Dali boli? Koliko traje?
    Hvala i sretno svima

ako su prohodni ne boli, samo je nelagodno

ako nisu, malo je vise nelagodno, kad pocne i ako počne boljeti reci im... tako sam ja...
    za 10 min je gotovo, samo nemoj pogrijesiti kao ja, pa se sama odvesti u bolnicu, bila sam nekako slaba poslije, pa je M dolazio po mene
    popodne sam prelezala, sutra sve ok

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

MalaG
    15. Rujan 2022. 14:16

Awi super brojka! Držim fige da se sve lijepo oplode!🤞🤞🤞🥰❤️ Za sad se dobro držim i ne razmišljam previše o testu, ali sigurna sam da će sutra biti druga priča.🤯🤦🏻‍♀️ Hvala ti na pitanju 🥰🤗

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

• ružica
    15. Rujan 2022. 14:49

Awi sretno!!
    Pa meni 4 brojka zvuči ok, meni je dr. Rekla da budu 3 da bi bila zadovoljna, pitam se sto mene onda čeka...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ružica
    15. Rujan 2022. 14:52

Maki, daj nam malo više reći o sebi i svojim postupcima. Daješ nama nadu!!

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

anii208
    15. Rujan 2022. 15:21

ružica

Maki, daj nam malo više reći o sebi i svojim postupcima. Daješ nama nadu!!

Da Maki i mene zanima koliki ti je bio amh kad si ostala trudna prvi put s ovim bebacem i koliko si dobivala jajnih stanica po postupku🤗 sad imas identican amh kao ja pa me bas zanima

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Leeloo101
    15. Rujan 2022. 15:38

Stella
    evo mene sa suplementima, pisala sam i na temi Simptomi
    ovako bi to izgledalo (nije reklama, ali sve sam nasla na naturashop, pa su njihove cijene tu)
    naziv supelmenta   veličina pakiranja     sadrzi         cijena
    myoinositol               200 g                 1000mg    119
    NAC                         150tab              300mg      65
    Omega 3                 90tab                  90mg EPA  119
                                                           250mg DPA
                                                          1000mg ribljeg ulja
    Cink                       60 tab                 30 mg      69
    Melatonin               60 tab                   5mg         69
    Vitamin E                90 tab                ubikinol 15mcg 99
                                                         tokoferoli                          
                                                         betakaroten 33mg
    Selen (3mj)            90 tab                200mcg       79
    Vitamin C               120tab                1000mg       75
    biotin                    60 tab                10 000mcg      79
    folna                   30 tab                   800mcg        79
    Vitamin D3           100 tab                4000OIU +k2 100mcg   69
    reserveratol           30 tab                250mg               109
    ja bi trebala u postupak sljedeci mj, ne znam koliko ima smisla poceti sada…
    a ako počnem kad bi trebala stati…. 
    sto mislis o kolicinama?
    Hvala

Eva892
    15. Rujan 2022. 15:42

Marijana5

Pozdraav svimaa ❤
    Trebam dobiti za 5 dana i onda moram zvati Rijeku naruciti se za prohodnost jajovoda.
    Kakva su vaša iskustva? Dali boli? Koliko traje?
    Hvala i sretno svima

Hej, radila sam prohodnost, citav postupak traje mozda 15 minuta sve skupa, osjecaj je nelagode i pritiska, u svakom trenutku doktorica i sestra pitaju je li sve u redu, ukoliko je jako bolno, onda bi se na uzv trebao i vidjeti problem, i vjerujem da tada prestaju sa postupkom. Meni su oba jajovoda prohodna pa nisam osjetila neke bolove. Nakon postupka prisutan je osjecaj pritiska u trbuhu, sto je i ocekivano, te savjetujem da provedes preostali dio dana odmarajuci 😊

👩 1992., PAI 4g/4g, MTHFR c/t
    👨1988. 👍
    10/2020 - missed a.b.
    11/2022 -biokemijska
    02/2022 -missed a.b.
    04/2023 ➡️ ➕ /6+4 💕/ Veritas 💙

Johica
    15. Rujan 2022. 15:56

awi

zene drage, nisam bas ispratila forum dva dana- jer zivot.ja sam danas imala punkciju f. Dobili smo 4 oocita. sutra moram zvat da cujem info o oplodnji i et. trazila sam droge, prije i poslije, dobila sam. Ne znam kako bi izdrzala da me nisu bar malo omamili s tim da imam visok prag boli. Brojkom nisu odusevljeni, ali ja i dalje idem s dobrom vjerom da ce bar jedan bit kako treba.
    I naravno da imam pitanje 😅 Dobila sam Utrogestan vaginalno i estrofem, znam kad ih moram koristit al nisu rekli kolko dugo, jel to rokam sve do et?
    pandapanda, ti imas sutra punkciju? MalaG, tvoj se datum lijepo priblizio? kako se osjecas?
    Sve druge zene, drzite se u kojoj god fazi da jeste ❤️

Kad asam ja bila na transfeu potala sam do kada koristim estrofem , medicinska sestra je rekla da se koristi dok bebi ne zacujemo srce! Za utrogestan su mi rekli do 12 tj da ima koristi od njega pa se preporucuje do tada. To su preporuke iz moje klinike. 

👩🏻 1990. AMH 12 , HSG = neprohodan desni jajovod, ostalo 🔝
    🧑🏻‍🦱1989. Retrograndna ejakulacija (isključivo moguć ICSI zbog dijagnoze)
    TTC 09/2019
    1. IVF / ICSI ( Femara, Gonal F, Cetritide) dobili 6js = 5 blastocita (Freeze all)
    - 08/22 FET 2 blastice - beta 0,44
    - 11/22 - Planiran FET
    Čekaju nas ⭐️⭐️⭐️

Stela_M
    15. Rujan 2022. 16:06

Lell00101 moram priznati da sam ja koristila i manje doze izuzev myoinositol koji je minimalna doza 2000mg ili 2 g tvoje je pakiranje manje pa si barem stavi minimalno 2 g, melatonin je meni od 2 mg taman možda će ti ovaj od 5 mg biit previše 🤣 e sad NAC i reserveratol su oboje antioksidansi,  NAC u tijelu služi da potiče proizvodnju glutationa, koji je kod svih u deficitu, a najjači je antioksidas, pa ne znam koji je smisao da uzimaš i jedno i drugo da ne bi pretjerala sa svime... budi pažljiva s vit topljivim u mastima kao što su D i E jer ako pretjeraš oni se ne mogu istaložiti iz organizma kao recimo vit C nego se skupljaju i talože u organizmu tako da, po meni, obavezno pauze s tim.... ja bi probala sad krenuti s tim i pila bih to sve dok mi ne povade jajašca 🤭 a nakon toga i kada dođe transfer ostaviti samo osnovne vit 🤗❤️ ako što trebaš slobodno pitaj😁

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Leeloo101
    15. Rujan 2022. 16:44

Stela_M

Lell00101 moram priznati da sam ja koristila i manje doze izuzev myoinositol koji je minimalna doza 2000mg ili 2 g tvoje je pakiranje manje pa si barem stavi minimalno 2 g, melatonin je meni od 2 mg taman možda će ti ovaj od 5 mg biit previše 🤣 e sad NAC ireserveratol su oboje antioksidansi, NAC u tijelu služi da potiče proizvodnju glutationa, koji je kod svih u deficitu, a najjači je antioksidas, pa ne znam koji je smisao da uzimaš i jedno i drugo da ne bi pretjerala sa svime… budi pažljiva s vit topljivim u mastima kao što su D i E jer ako pretjeraš oni se ne mogu istaložiti iz organizma kao recimo vit C nego se skupljaju i talože u organizmu tako da, po meni, obavezno pauze s tim…. ja bi probala sad krenuti s tim i pila bih to sve dok mi ne povade jajašca 🤭 a nakon toga i kada dođe transfer ostaviti samo osnovne vit 🤗❤️ ako što trebaš slobodno pitaj😁

ok, razumijem... narucujem sutra, osim resveratrola... pa cemo imati veci uzorak i na forumu :D kad vec nitko ne radi taj dio kako treba...

je l treba D i E onda uz hranu?

Maki - ovo je ključan dio "koju sam iskoristila za bildanje stanica svim i svacim" - malo o njemu pisi, ako ti se da :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.