Da ne odg svakoj pojedinačno, pa cu tu sumirati. Što se tiče smrzavanja jajnih stanica, specifičnije kod endometrioze tj laparoskopije, zna se desiti (može i ne mora, kod mene je bio slučaj da može) da AMH dosta opadne (prije op je 1.6) i da KVALITETA jajnih stanica bude smanjenja. I da, i mi kao i onkološkipacijenti, imamo pravo zamrznut jajne stanice prije operacije (pogotovo se otkrije "u ovako kasnijoj" dobi.
Ono što je mene najviše zasmetalo (al jbg sad, ne može se vratiti vrijeme) da nitko od troje specijalista to nije spomenuo (čak niti to da će mi možda jajnik ripnut, sve je to bilo, to je površinski, sve ok će bit) a bila sam kod trenutno glavnog na riječkoj ginekogiji, bišveg glavnog koji radi u privatnoj klinici i glavnoj za IVF u KBC-u Rijeka. (koja mi je doduše rekla za zamrzavanja jajnih stanica ako ne želim trudnoću jer vrijeme tik tok ali nakon operacije jel).
Prije operacije, nije da sam intenzivno razmišljala o trudnoći, kao kroz god dana, još samo da mi se posloži to i to…
Općenito svijest o zamrzivanju jajnih stanica u Hrvatskoj je jednaka nuli. tj izgleda da je to neki veliki tabuu iako bi to trebala bit normalna stvar koju bi ti ginekolog ne trebao sugerirat direktno nego pričat s tobom u nekoj određenoj dobi o rezervi jajnih stanica i svemu to godine nose).
I a znanje i svijest o endometriozi i svemu što ona donosi/odnosi je isto na niskim razinama što je tužno.
Budem si kontaktirala klinike u Zagrebu pa onda kako ste mi i sugerirale otić sa svakom obaviti razgovor pa viditi na čemu sam.
Moram citirati tvoj post i toplo se nadam da će što više žena vidjeti informaciju koju si podijelila!
🏈43 sve ok+🌷35 endometrioza-jajovodi ✂️,AMH 11,07 pmol/L,hashimoto,TSH 2,16
09.2023. Vinogradska IVF
(Rekovelle+Menopur):4js
rujan ET(1)✖,listopad FET(1)✖,studeni FET(1)✖
03.2024.Škvorc IVF
(Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)✖ 05.2024. prirodni ciklus:1js✖
09.2024.Škvorc ICSI
(Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ✖ 11.2024. prirodni ciklus✖
Pozdrav!
Evo mene opet.U 12. Mjesecu smo trebali u postupak, ali smo odustali jer se meni endometrij uz svu terapiju nije zadebljavao!
Uzimala sam 3x2tbl Estrofema i 11DC endometrij je bio 6mm.Zna li netko zašto se to događa?Napravila sam pretrage koje su mi rekli i sve je ok;
TSH, LH, FSH, Prolaktin, estradiol, testosteron, AMH. Sve super.
Ima li netko nekakav savjet sto još napraviti od pretraga??
Ovi iz Praga nisu vas rječiti, a meni se ne “kljuka svime i svačime pa APP”. Imamo još 1 smrzlica i voljela bi napraviti sve sto mogu prije novog postupka jer ne znam hoću li moći opet ako ovo ne uspije!Hvala vam unaprijed ❤️
Mimi, volela bih da ti pomognrm svojim iskustvom:
Naime i ja imam uvek tanak endometrijum, kao sto vidis trudna sam🥰.... nikad nije presao 7,6 i svi postupci su bili neuspesni.
Sta sam uradila ? Histeroskopija- nasli mi septum 1 cm.
Na estrofem 3x2 sam reagovala isto kao ti pa su mi promenili nakon histeroskopije semu:
Od 1do 8 dana 3 x1
Od 8 do 12 dana 2-1-2
I dalje tek 2-2-2
Najbolje sam tada reagirala
Dalje, na 14 dan uveki su mi LENZZETO sprej 2-0-2 - to je top stvar! Tako da mi he 21 dana Endometrij po orvi put u zivotu bio 8,3mm! Transfer je uradjen 26 dana ciklusa dakle mom telu je trebalo puno vise da se dobije optimalan endo, sta je tacno pomoglo, mislim da je sve.
Ali kod tebe bi uvela definitivno vise od estrofema i cekala duze na transfer.
Inace je protokol iz Praga🌹
Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica
Ja se sa endometriozom borim od 2017.i nitko nikada nije to predložio samo sugeriraju trudnoću ODMAH. Sve je to super ali cure možda u tom trenu nisu spremne/premlade su/nemaju dečka-muža-zaručnika...mene su prvi puta otvarali sa riječima: morate biti spremni da ćemo vam sve izvaditi ukoliko je oštećeno, srećom samo su dio jajnika micali. Nakon godinu dana uspjeli smo prirodnim putem dobiti curicu, i unazad godinu dana si razmišljam stvarno je malo čudo, kako smo to uspjeli. Neko je vrijeme mirovala, i bam eto je opet. Ovaj put je bila mala ali su mi jajovodi bili potpuno uništeni, priraslica sam imala i po crijevima. Sada je AMH naravno jako pao, i to me brine. Ali eto nadam se da će u novom postupku terapija biti još bolja od prve. Tako da te priče ići na operaciju ili ju pustiti da miruje je zbilja individualna, recimo da mene nisu operirali prošle godine ne bih znala da su mi jajovodi uništeni i tko zna do kad bi mi pokušavali prirodno...a svima nama vrijeme igra veliku ulogu. Sorry cure na dugom postu, nadam se da će i moje iskustvo nekome pomoći.
09.2023. Vinogradska IVF
03.2024.Škvorc IVF
09.2024.Škvorc ICSI
(Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ✖ 11.2024. prirodni ciklus✖
Kako si sve to lijepo napisala, hvala ti 😀 Izmamila si mi osmijeh. Želim nam onda idući postupak dobitan :) Koje suplemente piješ? Ja uzimam folnu, vitD, omegu, Dhea, lekolid, euthyrox. Tableta ko u priči. Ne znam kaj još, kažeš Katyx Q10 savjetuješ? Gdje da ga kupim?
Jedna od cura je podijelila recept: suhe smokve u maslinovom ulju koje se namaču 30tak dana, neka me ispravi ako sam u krivu. To i ja koristim uz folnu, željezo i vitD, opet sam počela i sa vrkuta čajem, valjda ne može odmoći
Svim curama koje su u zadnjim tjednima trudnoće želim svu sreću isto kao i curama koje obavljaju sve što imaju ovaj tjedan
09.2023. Vinogradska IVF
03.2024.Škvorc IVF
09.2024.Škvorc ICSI
Pozdrav!
Evo mene opet.U 12. Mjesecu smo trebali u postupak, ali smo odustali jer se meni endometrij uz svu terapiju nije zadebljavao!
Uzimala sam 3x2tbl Estrofema i 11DC endometrij je bio 6mm.Zna li netko zašto se to događa?Napravila sam pretrage koje su mi rekli i sve je ok;
TSH, LH, FSH, Prolaktin, estradiol, testosteron, AMH. Sve super.
Ima li netko nekakav savjet sto još napraviti od pretraga??
Ovi iz Praga nisu vas rječiti, a meni se ne “kljuka svime i svačime pa APP”. Imamo još 1 smrzlica i voljela bi napraviti sve sto mogu prije novog postupka jer ne znam hoću li moći opet ako ovo ne uspije!Hvala vam unaprijed ❤️Mimi, volela bih da ti pomognrm svojim iskustvom:
Naime i ja imam uvek tanak endometrijum, kao sto vidis trudna sam🥰…. nikad nije presao 7,6 i svi postupci su bili neuspesni.
Sta sam uradila ? Histeroskopija- nasli mi septum 1 cm.
Na estrofem 3x2 sam reagovala isto kao ti pa su mi promenili nakon histeroskopije semu:
Od 1do 8 dana 3 x1
Od 8 do 12 dana 2-1-2
I dalje tek 2-2-2
Najbolje sam tada reagirala
Dalje, na 14 dan uveki su mi LENZZETO sprej 2-0-2 - to je top stvar! Tako da mi he 21 dana Endometrij po orvi put u zivotu bio 8,3mm! Transfer je uradjen 26 dana ciklusa dakle mom telu je trebalo puno vise da se dobije optimalan endo, sta je tacno pomoglo, mislim da je sve.
Ali kod tebe bi uvela definitivno vise od estrofema i cekala duze na transfer.
Inace je protokol iz Praga🌹
Hvala Vam na iskustvu. ❤️09/20 Prvi puta sam išla na aspiraciju js i sa onih 100000 lijekova nije bilo problema.
11/22. endometrij sa estrofemom 1-1-1, pa 8 DC 2-1-1 došao do 11mm i nakon 6 dana sam išla na FET (imala sam spontani)
10/23 2-1-2 Estrofema došao do 8 pa za 6 dana transfer (biokemijska trudnoća) isto smo duže čekali transfer.
12/23 sam odustala
Prirodno mi se “normalno” zadebljavao endometrij (do muževe konačne dijagnoze smo pratili i pokušavali kućne radinosti 😂) zato sam zbunjena.
👩🏼 (92) Hashimotov tireoiditis i Lupus
🧔🏻 (85) sindrom samo sertolijevih stanica
1. Postupak 10/2020 (Pronatal Prag) 5BC
2 vraćene, ❄️❄️❄️; ❤️❤️ 10-13TT ❤️💔
34+3 zbog IUGR rođen je naš 🦁💙
2. Postupak (Pronatal Prag) FET 23.11.2022. vraćena 1BC❄️❄️
Beta 6.12. 601,8 🤞🏻16.12. 💔
3. Postupak Clexane 💉Prolutex 💉(Pronatal Prag) FET 1BC ❄️ 10/23 biokemijska 💔
Histeroskopija sa biopsijom ✅ poliklinika IVF
4. postupak FET 1BC 04/24 Beta 2.5. ⏳
Ja bih probala Histero.... usla u matericu i videla sta se tamo dogadja.
Imas biopsiju endica
Imas i NK cells
Imas i ERA test
I da vide ima li kakva prepreka da smeta tamo dole.
Ja ne bih isla dok sve to ne proverim.
Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica
Marisha strasno je to sto su i neki ginekolozi neupućeni. Ja osobno nemam endometriozu , samo nizak amh. I nekoliko ginekologa prije su mi svi redom govorili da imam jajnike kao da mi je 20 godina - znaci nisu znali prepoznat i pobrojat folikule na uzv🤷🏻♀️
A mojoj frendici koja ima endometriozu nakon operacije amh je pao sa 26 na na 1.5. Isto nitko ju nije uputio na zamrzavanje jajnih stanica cak joj nisu ni trudnoću spominjali nego najprije operacija🤷🏻♀️
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Kako si sve to lijepo napisala, hvala ti 😀 Izmamila si mi osmijeh. Želim nam onda idući postupak dobitan :) Koje suplemente piješ? Ja uzimam folnu, vitD, omegu, Dhea, lekolid, euthyrox. Tableta ko u priči. Ne znam kaj još, kažeš Katyx Q10 savjetuješ? Gdje da ga kupim?Jedna od cura je podijelila recept: suhe smokve u maslinovom ulju koje se namaču 30tak dana, neka me ispravi ako sam u krivu. To i ja koristim uz folnu, željezo i vitD, opet sam počela i sa vrkuta čajem, valjda ne može odmoći
Svim curama koje su u zadnjim tjednima trudnoće želim svu sreću isto kao i curama koje obavljaju sve što imaju ovaj tjedan
Nisam probala ovo sa smokvama i maslinovim uljem, mada bih baš mogla, imam oboje doma. Inače ne znam što sve od suplemenata uzimam, brdo ih je, folat, vitamin d, omega 3, mioinozitol, cink, navečer šumeći magnezij, ma joj, svega. Naručit ću si i Q10, razmišljala sam uzeti opet i serapeptazu (navodno razbija endometrične priraslice, ali se ne smije koristiti za vrijeme trajanja IVF-a), uglavnom imam kutijicu s danima u tjednu i tako si složim tablete k'o penzioner. Strašno.
👩🏼'83. Endometrioza, AMH 10,70
🧑🏼'80. Spermiogram varira
1. Postupak - 12/2023 Kbc Split - femara, estrofem, menopur, cetrotide, decapeptyl, ovitrelle, ICSI - ET 2 x cetverostanicne; cyclogest + estrofem ❌
Tikvice čestitke ❤️ Mazite se i pazite 🥳
👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
3. FET➡️01/25 ⏳️
Dreamer kod kojeg si doktora u Škvorcu?
09.2023. Vinogradska IVF
03.2024.Škvorc IVF
09.2024.Škvorc ICSI
Sortiraj odgovore
Najstariji