Pozdrav svima,imam neke nedoumice pa ako mi mozete pomoc. Trebala bi imati aspiraciju u srijedu pa jel mi mozete reci kako ide postupak,koliko traje i kada se predaje sjeme od partnera? Da li se terapije nakon aspiracije nastavljaju ili nema vise bockanja, i kada vracaju sjeme natrag?I zaboravih napisati, zadnje bockanje je štoperica.. nakon toga više nema.. od terapije dalje najvjerojatnije ćeš dobiti progesteron (najčešće je u vaginaletama) i estrofem (tabletice) i možda još nešto, zna se razlikovati od klinike do klinike..Jurky hvala,pomogla si puno 😍😍 i jos da te pitam za stopericu,ono sta sam cula da cure pricaju da obicno se preporuca da ti medicinsko osoblje to daje jer ona treba ici u misic, jel to tako ide? Ja sam je jednom sebi davala u postupku inseminacije ali davala sam je kao i ove inekcije sad u potkozno tkivo,nisam je bola u misic
Ovisi koja je.. Brevactid ide u guzu i za to sam išla kod medicinske sestre da mi da.. Ovitrelle sam si davala sama, ili u trbuh kao i sve ostale ili u ruku kao cjepivo..
👱♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙
Sad i mene zanima ovaj dio sa zamrzavanjem stanice prije op? Kak to funkcionira? Ja sam imala laparatomiju i laparaskopiju i nitko nikad to nije spomenuo.😟 Shunky ne znam sto bih ti odgovorila, meni je sve pocisceno i izadeni jajovodi i priraslice u svibnju tako da je sad na redovnom pregledu sve bilo ok, papa je isto dobar i jedva cekam krenuti u postupak u ozujku. Jucer sam sa doktoricom u Skvorcu podijelila svoje strahove i brige, imala je bas strpljenja i puno pitanja i odgovora na temu te proklete endometrioze. Curke sretno svimaMeni su dijagnosticirali endometriozu na redovnom godisnjem pregledu, ali vjerojatno je endometriom postojao godinama prije samo mi nitko mi nije nista rekao. Tada sam imala 36 godina, dakle vec neka gornja granica za trudnocu, nikakvog spominjanja smanjenja plodnosti, snizenog amh u slucaju operacije, nista. O zamrzavanju jajnih stanica ni rijeci, a sugerirana mi je operacija uz napomenu da to 'najcesce pojede cijeli jajnik'. Sljedeca tri ginekologa su mi rekla da nema potrebe za operacijom jer je endometriom malen i godinama ne raste, a na oziljkastom tkivu se stvara jos vise priraslica pa bolje ne dirati. Ali da je baaaarem netko spomenuo da bi bilo pametno zamrznuti jajne stanice, poduzeti ISTA za eventualnu kasniju trudnocu… :(
Unaprijed sorry cure na dugom postu. Ovo čitam i kao da sam ja pisala; također s 36 god otkrivena, prije nisam ni slutila, a niti mi ni jedan gin nije rekao (vidio), a promijenila sam ih malo more. Ne moram ni reći koji šok. I sve što ste pisale o utjecaju stimulacije i ostalo- znam zbog vas - hvala vam :) Ne znam da li da plačem ili da se ironično smijem. Prošla sam taj 1.ivf, čekam drugi, ostajem još na sv.duhu, dijelom zbog ne čekanja, kod ostalih polikl. preko hzzo duge su liste. Recite ako privatno plaćaš znači li da i prije dolaziš na red? Nakon tog 1.ivf-a uspjeh mi je bio uopće kaj su se oplodile hahah, ali nikako doći do blastocisti, a kamoli do smrzlića. Pitam se hoću li i imam li uopće zdravu js.
Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
On 1982., normozoo., sve ok.
10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
Pozdrav!
Evo mene opet.U 12. Mjesecu smo trebali u postupak, ali smo odustali jer se meni endometrij uz svu terapiju nije zadebljavao!
Uzimala sam 3x2tbl Estrofema i 11DC endometrij je bio 6mm.Zna li netko zašto se to događa? Napravila sam pretrage koje su mi rekli i sve je ok;
TSH, LH, FSH, Prolaktin, estradiol, testosteron, AMH. Sve super.
Ima li netko nekakav savjet sto još napraviti od pretraga??
Ovi iz Praga nisu vas rječiti, a meni se ne “kljuka svime i svačime pa APP”. Imamo još 1 smrzlica i voljela bi napraviti sve sto mogu prije novog postupka jer ne znam hoću li moći opet ako ovo ne uspije! Hvala vam unaprijed ❤️
👩🏼 (92) Hashimotov tireoiditis i Lupus
🧔🏻 (85) sindrom samo sertolijevih stanica
1. Postupak 10/2020 (Pronatal Prag) 5BC
2 vraćene, ❄️❄️❄️; ❤️❤️ 10-13TT ❤️💔
34+3 zbog IUGR rođen je naš 🦁💙
2. Postupak (Pronatal Prag) FET 23.11.2022. vraćena 1BC❄️❄️
Beta 6.12. 601,8 🤞🏻16.12. 💔
3. Postupak Clexane 💉Prolutex 💉(Pronatal Prag) FET 1BC ❄️ 10/23 biokemijska 💔
Histeroskopija sa biopsijom ✅ poliklinika IVF
4. postupak FET 1BC 04/24 Beta 2.5. ⏳
Ania kada je privatni postupak onda dobijes termin odmah mjesec nakon konzultacija, ako imas sve potrebne nalaze. I ja sam mislila da necu doci do blasti pa sam u zadnjem ivf dobila 6 komada, tada mi je terapija bila dobro pogodjena. Jel uzimas koenzim Q10?
Mimi992 jel jedes ciklu i ananas?
👸🏻 33 - PCOS, MTHFR heterozigot, PAI-1 homozifot, IR 3.2, adenomioza / 🤵🏻 39 - normozoospermia
5 IVF-a: 2 Petrova, 3 Škvorc
1.IVF-20fol❌, 2.IVF-16fol 2trodnevna, 3.IVFp-3fol❌ 4.IVF-3fol❌, 5.IVF-22fol 1 morula, 6 BC (2x3)
1.ET 2xtrodnevni-beta 0/ 2.ET 1xmorula-beta 0/ 3.FET 2xBC-beta 0/ 4.FET 2xBC-beta 0/ 5.FET 2xBC - beta 0
09.02.konzultacije dr.G, IVF klinika
Shunkyjesi radila histeroskopiju sa phd-om da otkriju zašto ti je zadebljan endometrij? Zapravo zadebljan endo umanjuje šanse za implantaciju i nema smisla raditi transfere dok nije idealan. Koliki je inace endo?
Krivo sam se izrazila, nije mi bio pretjerano zadebljan endometrij pred transfer, ne sjećam se više koje su vrijednosti bile u pitanju, doktorica je tako ispaljivala cifre da ova koja je pisala nalaz nije znala više što je folikul, što endometrij - mislila sam na debljanje endometrija estrofemom na kojem sam bila kroz cijeli postupak. Kako estradiol pospješuje zadebljanje endometrija, tako i svih endometričnih tkiva van maternice, a ono što me sad dodatno brine, što sam saznala tek na transferu, je da imam jako stisnut cerviks, do te mjere da je jedva napravljen transfer. E sad, zbog stenoze cerviksa može doći do retrogradne menstruacije, koja pak može uzrokovati endometriozu (možda sam je zato i dobila). Ako mi se dosad tijelo nije moglo riješiti oljuštenog endometrija, kako će tek sad kad je to sve dodatno našibano estradiolom. Zato me strah da će mi se endometrioza pogoršati. Možda bzvz brinem ali kad pitam doktore samo mi kažu da je za endometriozu najbolje da ostanem trudna - a što u slučaju da prođem xyz postupaka i NE ostanem trudna, što u tom slučaju s endometriozom, e to nitko ne želi komentirati.
👩🏼'83. Endometrioza, AMH 10,70
🧑🏼'80. Spermiogram varira
1. Postupak - 12/2023 Kbc Split - femara, estrofem, menopur, cetrotide, decapeptyl, ovitrelle, ICSI - ET 2 x cetverostanicne; cyclogest + estrofem ❌
Unaprijed sorry cure na dugom postu. Ovo čitam i kao da sam ja pisala; također s 36 god otkrivena, prije nisam ni slutila, a niti mi ni jedan gin nije rekao (vidio), a promijenila sam ih malo more. Ne moram ni reći koji šok. I sve što ste pisale o utjecaju stimulacije i ostalo- znam zbog vas - hvala vam :) Ne znam da li da plačem ili da se ironično smijem. Prošla sam taj 1.ivf, čekam drugi, ostajem još na sv.duhu, dijelom zbog ne čekanja, kod ostalih polikl. preko hzzo duge su liste. Recite ako privatno plaćaš znači li da i prije dolaziš na red? Nakon tog 1.ivf-a uspjeh mi je bio uopće kaj su se oplodile hahah, ali nikako doći do blastocisti, a kamoli do smrzlića. Pitam se hoću li i imam li uopće zdravu js.
Ma nee, nema plakanja, tek si krenula u sve ovo, možda ti nije pogođena terapija, daj šansu i sebi i doktorima :) I meni su u ovom jednom jedinom postupku u kojem sam bila aspirirane samo dvije stanice, nisam mogla vjerovati da su obje oplođene i očito se nešto desilo jer je beta narasla, iako nedovoljno. Znači na dobrom smo putu, ali trebaju neke korekcije. Ježim pomisli da moram opet sve ispočetka ali možda uz drugačiji protokol barem dođem do smrzlića. Izguglaj malo suplemente koji pomažu poboljšati kvalitetu jajnih stanica (ja sam uglavnom na examine.com), malo pripazi na prehranu i bit će to sve odlično!
👩🏼'83. Endometrioza, AMH 10,70
🧑🏼'80. Spermiogram varira
1. Postupak - 12/2023 Kbc Split - femara, estrofem, menopur, cetrotide, decapeptyl, ovitrelle, ICSI - ET 2 x cetverostanicne; cyclogest + estrofem ❌
I ja stalno mislim, 4 blastica odlične kvalitete nisu uspjeli, a problem još nije nađen. Pa kako? Zašto? Stalno se mislim. Još su nam ostali kariogrami i ja sam se mislila pa što ako nisu dobri. Ali realno što je tu je, bolje da što prije znam na čemu sam i s čime se borim.
Sjećam se na početku mi je dr prije postupka kad sam je pitala koliko su šanse odgovorila da kod mene s obzirom da sam mlada i sve da vjeruje da u 4 blastice će uspjeti. I ajde do te 4 sam se uvijek tješila pa da dobro doktorica je i rekla tako da će biti. I onda me 5 ubila 🤦🏼♀️
Al brzo dođem sebi i guram dalje. Al baš što kažu sve se 🌟🌟 moraju posložit.Imaš još dvije zamrznute ili? Kazes da vam je ostao još kariogram, planirate li ga raditi uskoro? Ja se idem sljedeći tjedan upisati pa ću vidit kakva je situacija šta se čekanja tiče. Ma nema druge nego samo gledati naprijed. I mene ubije taj neuspjeh, ali ne dam se💪🏼 i naravno da će se zvijezde posložiti, na ovaj ili onaj način. Ja se još nadam se možda dogodi i dok cekamo sljedeći postupak😅🥰
Da ja imam još dvije, u srijedu mi je transfer. Ja ima termin za Kariograme 2.9 u Klaićevoj, tamo sam provjerila da nalaz dođe u roku mjesec dana, a u Rebru oko 2 mjeseca, bar su mi tako rekli. I još sam ženi u Klaićevoj rekla da me nazove ako se oslobodi termin prije i prije 3 dana me zove da dođem 12.1 ili 19. 1 ako mogu, nažalost s Korčule sam pa nisam mogla. Ali eto sve preporuke za Klaićevu i ako je nekom hitno može im reći, pa oni nazovu i prije.
🙎🏻♀️95-sve ok, 🙎🏻♂️87- oligoasthenozoo -> normo
1.icsi- 4/2023-Cito
12 🥚- 7 blastocista - sve ❄️
1. 12.06 - FET 2 ❄️, jedna odlična, druga loša - ❌
2. 12.07. - FET 1 ❄️ - ❌
09- histeroskopija - sve ok
3. 06.10 - FET 1 ❄️- ❌
30.10 scratching endometrija
4. 24.11. - FET 1 ❄️ - ❌
Kariogrami , trombofilija ✅✅
5.veljača- FET ❄️ -❌
Biopsija maternice ✅
6. 09.04.24 -FET ❄️ - 7dpt ➕ - beta ⏳ 13dpt- 580, 15dnt - 1248
Cure koje imate iskustva s minimalnim stimulacijama - možda će nekto znati odgovoriti na moje pitanje...Broji li se klomifen u prirodni ili stimulirani postupak ako koristimo prava iz HZZO-a u javnoj zdravstvenoj ustanovi?Naime, ja sam prije koji dan dobila 5 dana 3 x Clomid na VV. Malo sam razočarana jer išla sam s povjerenjem, imala AFC 15 (što je jako brinulo zbog mog AMH-a koji je nizak, a bio je duplo veći prije godinu dana). Svi ostali nalazi okej. Na kraju tek doma istraživanjem saznajem da tako mogu dobiti maks 2-3 jajne stanice od potencijalno puno boljeg broja ovaj ciklus, ako i to, te da je uspješnost poražavajuća. Uz to, htjela bih više djece što me nitko nije pitao. Pa eto, zanima me ima li netko tu informaciju iz prve ruke?Jer čitam neki dokument statistika Ministarstva zdravstva u kojem piše: "Stimulirani ciklusi su oni u kojima su se koristili lijekovi za poticanje ovulacije, bez obzira na vrstu lijeka (Klomifen citrat, inhibitori aromataze, blagi i standardni protokoli). "Hvala na pomoći!
Oboje 33 godine.
AMH 5,5 / LH 2,9 / FSH 9.2 / povišen DHEAS (pmol/L)
AI bolest zglobova
Solgar prenatal + CQ10 + omega
12/22 biokemijska
01/23 HyCoSy na VV uredan
VV - IVF u prirodnom ciklusu (Clomid + štoperica)
Unaprijed sorry cure na dugom postu. Ovo čitam i kao da sam ja pisala; također s 36 god otkrivena, prije nisam ni slutila, a niti mi ni jedan gin nije rekao (vidio), a promijenila sam ih malo more. Ne moram ni reći koji šok. I sve što ste pisale o utjecaju stimulacije i ostalo- znam zbog vas - hvala vam :) Ne znam da li da plačem ili da se ironično smijem. Prošla sam taj 1.ivf, čekam drugi, ostajem još na sv.duhu, dijelom zbog ne čekanja, kod ostalih polikl. preko hzzo duge su liste. Recite ako privatno plaćaš znači li da i prije dolaziš na red? Nakon tog 1.ivf-a uspjeh mi je bio uopće kaj su se oplodile hahah, ali nikako doći do blastocisti, a kamoli do smrzlića. Pitam se hoću li i imam li uopće zdravu js.Ma nee, nema plakanja, tek si krenula u sve ovo, možda ti nije pogođena terapija, daj šansu i sebi i doktorima :) I meni su u ovom jednom jedinom postupku u kojem sam bila aspirirane samo dvije stanice, nisam mogla vjerovati da su obje oplođene i očito se nešto desilo jer je beta narasla, iako nedovoljno. Znači na dobrom smo putu, ali trebaju neke korekcije. Ježim pomisli da moram opet sve ispočetka ali možda uz drugačiji protokol barem dođem do smrzlića. Izguglaj malo suplemente koji pomažu poboljšati kvalitetu jajnih stanica (ja sam uglavnom na examine.com), malo pripazi na prehranu i bit će to sve odlično!
Kako si sve to lijepo napisala, hvala ti 😀 Izmamila si mi osmijeh. Želim nam onda idući postupak dobitan :) Koje suplemente piješ? Ja uzimam folnu, vitD, omegu, Dhea, lekolid, euthyrox. Tableta ko u priči. Ne znam kaj još, kažeš Katyx Q10 savjetuješ? Gdje da ga kupim?
Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
On 1982., normozoo., sve ok.
10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
Cure, može mala pomoć...dr mi je dao uputnice za kombinirani probir, išla bi u Petrovu, rekao je da se naručim mailom. Međutim, ja nigdje ne nalazim na webu navedeni mail, pa da li mi mogu cure koje su išle tamo na navedenu pretragu poslati kontakt?
Hvala Vam 🖤
❤️: ciklusi 30-60dana, L. ovarij naznačen PCOM, DG- sterilitas primaria. AMH 55.5. 💉: gonal 150, orgalutran, decapeptyl
6 mj.'22: aspiracija 12 oocita, odgoden ET, kriopohrana 3 blastociste 5.dan na 2 nosaca.
FET '22. odgoden za '23. zbog renovacije Petrove.
💙:Normozoospermia
2 mj.'23: estrofem, endometrij se stanjuje
5 i 6 mj.'23: estrofem, endometrij se stanjuje
7 mj.'23: letrozol, 1 j.s. test ➖️
8 mj.'23: dg histero ➡️🔝
Jesen '23.: FET ?¿
Sortiraj odgovore
Najstariji