Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • desertAna
    30. Studeni 2023. 19:09

EasyGoing

desertAna

EasyGoing

desertAna

Pozdrav svima, sutra idem na prvi transfer. U ponedjeljak je bila punkcija i od onda koristim 2x1 Cyclogest i 2x1 Estrofem. Da li to trebam i večeras koristiti i ujutro prije transfera ili kako?
    Hvala vam na odgovoru.

Kod nas je praksa da Cyclogest ne stavljamo na dan transfera nego nam ga doktor stavi iza transfera, a Estrofem nastavi kao i do sada.

Hvala na brzom odgovoru, onda cu i ja tako. Da li znate kakva je praksa na Sv Duhu, koliko se ostaje tamo nakon transfera? Kakva je praksa u drugim bolnicama? Iono što me još zanima da li treba mirovati, ponašati se normalno bez naprezanja taj dan i dalje??

Samo napomenite doktoru da niste stavili Cyclogest to jutro pa da vam ga on stavi, ponesite jedan sa sobom za svaki slučaj. U Splitu je praksa da se leži nekih pola sata iza transfera i miruje se taj dan a poslije sve normalno. Meni je zabranjen bio sport i odnosti i naravno necete sad neke prevelike aktivnosti, malo se pricuvat do bete. Puno srece vam želim!

Hvala vam puno

• kaya
    30. Studeni 2023. 19:18

Jel imao netko proljev nakon svježeg transfera? Znam da je moguće dobiti hiper nakon transfera a mislim da sam već i nakon punkcije bila blizu toga...

1 Curica, spontana t
    1/21 inseminacija, biokemijska
    10/22. inseminacija, b0
    Prir.ivf 3/2023 ❌
    Prir.ivf 4/2023
    06/23 spontana TT, ab.7tt
    Prir.ivf 10/23 ❌ bez transfera
    Stim.ivf 11/23 - bemfola225, 6js a amh 20 🤔
    1 blastica vraćena, ništa za pohranu

Maus
    30. Studeni 2023. 19:59

Hvala cure, polako me lovi neka tuga ,ali izdržati cu. Vjerojatno jer mi je počela onako migrena i pomirila sam se s tim da cu tri dana odležati kad ono nema ništa od migrene pa sam se ponadala inace mi migrene nestanu u trudnocu. Ali test negativan 😔

NPelica
    30. Studeni 2023. 20:17

Bubica1

Gabby, super za uredan pregled, neka bebica samo raste 🥰
    Sanjushka, baš super da imas lijepe dojmove iz B+ 😊 Kod koje si doktorice?
    Maus, žao mi je 😔 Drži se 😘
    NPelice, sretno sutra na UZV 🍀🥰 U kolko si naručena?
    Kiki989, nažalost, to je preniska beta da bi se razvijalo u dobrom smjeru, žao mi je 😔

Hvala ti ❤️ u 11.30h 🤗 🤞 
    PBTAB draga jesi nam živa? Jeli sve okej? Mislim na tebe ❤️

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

NPelica
    30. Studeni 2023. 20:18

Maus

Hvala cure, polako me lovi neka tuga ,ali izdržati cu. Vjerojatno jer mi je počela onako migrena i pomirila sam se s tim da cu tri dana odležati kad ono nema ništa od migrene pa sam se ponadala inace mi migrene nestanu u trudnocu. Ali test negativan 😔

Nego šta ćeš, nego izdrzat❤️ lavica si ti 😘 ako ne ovaj put, slijedeći je dobitan, i jedna bebica stiže ❤️ šaljem 🤗

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

Stela_M
    30. Studeni 2023. 20:33

Tikvice hvala na info, pitala sam zbog jedne prijateljice koja je low responder pa da možda eventualno predloži dr nešto kao što si ti imala🤭🥰
    Pbtab nadam se da je sve ok I da si dobro 🤞🥰
    Cure sretno svima u svim fazama 🤞🥰

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Maus
    30. Studeni 2023. 20:46

I da simptomi su vjerojatno umišljeni npr.bolne grudi.... više me ne bole ...a terapiju i dalje koristim da je od utrogestana nebi nestali..

bejbe2018
    30. Studeni 2023. 21:57

Tikvica

Sto se tice kraljeznice, puno su mi pomogle terapije, vjezbe sa fizioterapeutom i masaze tak oda sad mogu funkcionirati i spavati. Jos mi trne lijeva ruka, ali sad se necu zaliti, jer 2 mjeseca nisam mogla spavati kako je bilo.
    Samo sve to idem privatno pa lagani bankrot🙈
    Menga grceve imam dosta cesto, a sad kuzim i po nekoliko pita u danu lazne trudove, ono skameni mi se trbuh, nis to ne boli ali reaje tipa 10-15 sec i onda bude ok.
    Najcesce ako dugo stojim, ako mi je mjehur pun i tako…
    Malisa je aktiva dosta, ali ne kuzim stucanje, ne znam prepoznati jel stuca ili me lupka🙈
    BebaM znam sto prolazis i imanas cura ovdje sa niskim amh, meni je dr L. rekao da se necemo sa time opterecivati nego da idemo iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, ja sam imala nekad po 2-3 antralnih, nekad 5-6 i rekao je da mozemo s tim raditi. Tako je i bilo.
    Ne znam koliko imas godina, to je isto jako bitno, jer nije kvaliteta js ista sa malim amh ako imas 30 ili kao ja preko 40.
    Sto si mlada, bez obzira na amh sanse su puno vece nego kod recimo mene.
    Anii je primjer kojeg se ovaj tren mogu sjetiti niskog amh sa uspjesnim prvim transferom. Da, to je rijetko ali je moguce.
    Ja sam isto imala spontani o to ti nema nikakve veze sa niskim amh, jednostavno se nije poklopio dobar embrij i tijelo samo odbacuje, to je nazalost vrlo cesto.
    Mislim da ti dr. nakon 3-4 neuspjeha salju nadodatne pretrage ili 2-3 spontanog na genetske.
    Moje misljenje je da ne trebas odustajat, dok god imas svojoj js (vidim da imas smrzlica, ja to nisam imala nikad nazalost).
    E sad, ne znam ni koliko si ih vratila, a to naravno isto ovosi o godinama.
    Meni je dr. L. odmah napocetku rekao da sto manje ciklusa propustamo da su vece sanse za bebom (laicki, jer kao mi sa malim amh imamo par puta godisnje dobru js i nju treba ulovit, a nemres znat kad bude) i ja sam uvijek vracala sve embrije, u mojim godinama je dozvoljeno 3 i sanse se jako povecavaju. Sve sto je rekao, ja sam slusala i tako napravila. Nakon 8 postupaka, nikad FET uspjeli smo doci do naseg princa, daje bilo lako, nije, ali nemoj odustajati dok god postoji sansa🙏
    Nadam se da sam pomogla😘

Ej jel ti to trne ruka u trudnoći?
    Meni čim nešto duže radim i jedna i druga šaka 👊 utrnu

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

korni
    01. Prosinac 2023. 05:47

Ivka33 sretno! 🍀🤞
    Npelice stigao petak napokon 🤗 sretno danas ❤️

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Tikvica
    01. Prosinac 2023. 07:01

BebaM drago mi je da sam pomogla, nemas previse godina ali ja da sam na tvom mjestu sogifno bi vracala po 2 embrija. Naravno to ovisi od osobe do osobe i kako tko gleda na mogucnost blizanaca ali ja kad znam da nam se tako povecava sansa i za jednim, apsolutno prihvacam.
    Razmisli malo o tome i porazgovaraj sa lijecnikom.
    Sad nakon spontanov si se sama ocistila il isi morala na medikamentozni? Kiretaza? O tome ovisi kad mozes na FET. Ja bi nakon spontanog pricekala 2 ciklusa min da “nadodjem”, no zaista je individualno, poslusaj lijecnika sto ce reci i NE ODUSTAJ.
    Ima se s cime raditi, poradi na kvaliteti js (pricitaj na prvim stranicama) i samo hrabro dalje, nije lako, ali na kraju vrijedi 🥰
    Anni ma meni su jos od ozljede trbusnog zida rrkli da necu moci na prirodni porod tako da sam i spremn na to nekako oduvijek i moje frendice imaju ok iskustva, la se nadam da ce i kod mene proci sve ok😊
    Gdje si ti odlucila ici? Obzirom da sam “prva” tu od nas kaj se pratimo, javim obavezno dojmove sa Sv. Duha 💪🏻
    Stelajesi ti sve rijesila? Evo ja sam jucer otisla po kolica i na kraju uzela cybex ali 2 u 1 i posebno autosjedalicu i isofix, jer je ta ocijenjena kao najbolja, u vrhu pa reko da uzimam nek mali ima max sto mogu dati. Kostalo je ko Sv. Petra kajgana ali imala popust pa je malo bolje🙈
    Znaci sad jos obavim ljekarnu, slozim torbu za rodiliste i to je to, sve je spremno 😍 
    Ovih dana cemo sloziti kindac i polijepiti naljepnice u sobu i jos neke detalje, to smo cekali do zadnjeg da nam ne zauzima prostor🙈
    Ok i opet moram pospremit sobu jer smo sve zatrpali 🤣🤣🤣 (dugogodisnja navika).
    Di je frendica na postupku? Ako je kod dr. L. on sve prihvaca, znam da sam ja i sa Sani nesto komentirala vezano uz prirodni i on uvijek kaze nemamo sto izgubiti, stvarno je super i ne muci ga ego sto je izuzetno vazno jer tada i mozes prihvatiti i razmisliti o postupku.
    Ja sam mu na tom zadnjem rekla ajmo pokusati ponovo tako jer takav je prosle godine bio dobitan, najbolje sam reagirala. Rekao je ajmo 😍

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.