Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maus
    30. Studeni 2023. 04:57

Jutro cure, moj test ipak i danas negativan. To je to.

korni
    30. Studeni 2023. 05:12

Maus žao mi je 😞 drži se ❤️

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Nirvana2024
    30. Studeni 2023. 08:56

Maus, baš mi je žao 😔
    Cure, meni došli nalazi, sve OK, samo AMH 4.5 pmol/L, smanjena plodnost.
    U odnosu na 2020., kad je bio 8.4.
    Je li ovo zabrinjavajuće? Što ja tu mogu napraviti?
    Ujedno mi je došao pozitivan nalaz na BHSB, nikako da riješim tu beštiju 😕 nitko mi nije rekao da se i muž liječi, zar ne bi to bilo logično?
    Tako da sad sam baš potonula, AMH, BHSB, plus HPV...

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

• Tikvica
    30. Studeni 2023. 09:10

Jutro curke, ja svakih par dana, sorry na cekanju🙈
    Maus zao mi je radi neg testica😞
    Anni da ja idem na Sv. Duh i radi svih svojih tegoba ne smijem ici na vaginalni porod, kako nalazi, slusajte sad ovo, ne smiju boti stariji od mjesec dva🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ samo ovih dana hodocastila kod kirurga, radiologa, gdje sam isla privatno i gdje sam u tako kratkom roku mogla doci na red.
    Ugl. oni su ponovo dali misljenje da ne preporucuju vag porod. Da nevelim da kod neurologa, fizijatra i to nisam i stigla uopce, ali to se nadam da ce nekako dati misljenje u bolnici kad dodjem u TA.
    Fizijatar i anesteziolog uopce moraju vidjeti mogu li primiti spinalnu ili mira biti opca anestezija, a do neurologa necu ni stici (to stalnomiram pratiti inace jer imam neke lezije na mozgu). Ugl, veselo je to.
    Jos sam usput saznala i da dioptrija preko -7 ne bi smjela na prirodni porod, pa evo drugo tjedan sam i kod oftalmologa makar vec imam dvije preporuke (ozbiljne).
    Iskreno, ne znam zasto moraju biti tako “friski” nalazi, pogotovo kod ozbiljnoh ozljeda koje se nece promjeniti. Ja sam imala veliku rupturu trbusnog zida i ne smije doci do kontrakcija, znaci ja kad kihnem ili se nakasljem to osjetim..
    No dobro, sva sreca pa sam uspjela doci do dr. da daju misljenje, da recimo nisam, ovisim o procjeni u TA koji mogu ili ne znati kakva je to ozljeda🙆🏻‍♀️
    Ali i def proslogodisnje dvije operacije transvaginalna i perianalna bi trebale biti dovoljne, no…bolje da ne komentiram.
    Ja cijelo vrijeme govorim da mogu na vag porod, uzela bi epiduralnu i bila sretna jer bi se svakako prije oporavila nego od carskog. Imala sam te operacije gdje te rezu kao i u porodu i znam sto je to. 

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

NPelica
    30. Studeni 2023. 09:18

Kuli zao mi je radi krvarenja, i radi doktorice .. nemam riječi. Nadam se da se krvarenje više neće ponovit ❤️ 
    Gabby drago mi je da je sve super na pregledicu ❤️ neka i dalje tako nastavi, neka bude školska i dosadna 😘
    Maus žao mi je mila, drži se ❤️🤗 
    Sanjushka drago mi je da ti se svidjelo sve, nalazi će vjerujem bit dobri, i uskoro po svoju bebicu ❤️🤗 
    Nirvana mislim da nije toliko bitan amh nego koliko antralaca imaš,  reci će ti neka koja bolje zna 🤗 jedino što možeš je poraditi na kvaliteti stanica, vjerujem da će sve biti dobro,  i da uskoro krećes po bebicu ❤️ 

Ja se osjećam kao da me vlak pregazio, samo spavam, popodne ne mogu gledat, ujutro se jedva budim. Preko 12 sati spavam noću😅 a nikad tako.. 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

• Tikvica
    30. Studeni 2023. 09:20

Stelic obadva puta kad sam imala uspjesne transfere krenuli smo sa tabletama clomiphene 2x2 i estrofem, i onda mi je 8 dc uveo gonal 150 i izbacio clomiphene. 
    Stoperica je isla 15 dc i punkcija 17 dc. Inace kad bi krenuli sa gonalima 3 dan, uvijek bi isla punkcija 13-14 dan, a nekad i 12.
    Sto se tice kraljeznice, puno su mi pomogle terapije, vjezbe sa fizioterapeutom i masaze tak oda sad mogu funkcionirati i spavati. Jos mi trne lijeva ruka, ali sad se necu zaliti, jer 2 mjeseca nisam mogla spavati kako je bilo.
    Samo sve to idem privatno pa lagani bankrot🙈
    Menga grceve imam dosta cesto, a sad kuzim i po nekoliko pita u danu lazne trudove, ono skameni mi se trbuh, nis to ne boli ali reaje tipa 10-15 sec i onda bude ok.
    Najcesce ako dugo stojim, ako mi je mjehur pun i tako…
    Malisa je aktiva dosta, ali ne kuzim stucanje, ne znam prepoznati jel stuca ili me lupka🙈
    BebaM znam sto prolazis i imanas cura ovdje sa niskim amh, meni je dr L. rekao da se necemo sa time opterecivati nego da idemo iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, ja sam imala nekad po 2-3 antralnih, nekad 5-6 i rekao je da mozemo s tim raditi. Tako je i bilo.
    Ne znam koliko imas godina, to je isto jako bitno, jer nije kvaliteta js ista sa malim amh ako imas 30 ili kao ja preko 40.
    Sto si mlada, bez obzira na amh sanse su puno vece nego kod recimo mene.
    Anii je primjer kojeg se ovaj tren mogu sjetiti niskog amh sa  uspjesnim prvim transferom. Da, to je rijetko ali je moguce.
    Ja sam isto imala spontani o to ti nema nikakve veze sa niskim amh, jednostavno se nije poklopio dobar embrij i tijelo samo odbacuje, to je nazalost vrlo cesto.
    Mislim da ti dr. nakon 3-4 neuspjeha salju nadodatne pretrage ili 2-3 spontanog na genetske.
    Moje misljenje je da ne trebas odustajat, dok god imas svojoj js (vidim da imas smrzlica, ja to nisam imala nikad nazalost).
    E sad, ne znam ni koliko si ih vratila, a to naravno isto ovosi o godinama.
    Meni je dr. L. odmah napocetku rekao da sto manje ciklusa propustamo da su vece sanse za bebom (laicki, jer kao mi sa malim amh imamo par puta godisnje dobru js i nju treba ulovit, a nemres znat kad bude) i ja sam uvijek vracala sve embrije, u mojim godinama je dozvoljeno 3 i sanse se jako povecavaju. Sve sto je rekao, ja sam slusala i tako napravila. Nakon 8 postupaka, nikad FET uspjeli smo doci do naseg princa, daje bilo lako, nije, ali nemoj odustajati dok god postoji sansa🙏
    Nadam se da sam pomogla😘

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

Mura
    30. Studeni 2023. 10:02

Srculence, hvala ti. U svakom slucaju, korisno mi je znati.
    Saniii, razmisljali smo o Repromedu zbog vise dobrih iskustava poznanica koje su isle tamo, a i moja MPO dr. iz KBC im vjeruje i preporucuje u slucaju da pacijent zeli ici privatno. 
    Ali zapravo si potpuno u pravu - ako govorimo iskljucivo o transferu, a ne i cijelom postupku stimulacije, nema nekog smisla ici privatno. Embriolog tu nema 'puno prostora za manevar', ne primam nikakvu terapiju... Da, ici u bolnicu u Zg ima smisla. U tom slucaju bih placala samo prijenos/transport kripohranjenih blastica, jel tako?
    Javili su mi se iz Nacionalnog povjerenstva za MPO - svaki mjesec imaju sjednicu gdje prolaze kroz navedene zahtjeve. Jucer je bila za studeni, a prije Bozica bi trebala biti zadnja ove godine. Ako nekome treba informacija.
    Također, dobila sam info iz KBC-a Osijek da se javim sredinom sijecnja pa ce mi reci hoce li radovi zavrsiti prema planu (u 02/2024) ili ne.
    U svakom slucaju, puno hvala na komentarima i pomoci

👩 37, sterilitet, oba neprohodna jajovoda, AMH 11
    🧑 34, hyperspermia
    Planiranje trudnoće od 01/2022
    1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
    FET (07/2023) 1x blastica, beta 01.08. - neg
    Histeroskopija (03/2024)
    FET (07/2024) 1x blastica, beta 19.07. - neg

• Monny
    30. Studeni 2023. 11:00

Drage cure, mene je jutros dočekao opći kaos.. uložak pun smeđeg iscjedka i krvav trag na wc papiru. Odmah sam otišla kod svog ginekologa i on kaže da je to normalno?? Na uzvu se vidi sve što se treba vidjeti u 5+2 tjednu i odgovara tome. Jako sam se uplašila 🙄
    Sutra imam termin za 1. Uzv u klinici, ali nisam mogla čekati. Jel se koja susrela sa tim, a da je završilo dobro?

12/23 UZV ♥️✔️

Marisha
    30. Studeni 2023. 11:15

Monny budu ti cure znale bolje reći a koliko sam zapamtila znale su reći da je to do pucanja kapilara i sl. Nadam se da će sve biti ok

Cure koje su koristile estrofem da li ste imale simptome konstantnog pritiska dolje, kao da ćete procuriti svaki tren? Ja ga pijem 10dana i zadnja  2 dana me cijeli dan dolje probada, odnosno ta "bol ili pritisak" me podsjeća na vrijeme kad mi se pojavila endometrioza. Glava mi je u totalnom kaosu, blaga depresija i konstantan strah da će mi se endometrioza sa tim lijekom vratiti. Danas je drugi dan od transfera, jedva čekam odraditi betu i skinuti se sa toga i odmoriti glavu i tijelo idućih par mjeseci.

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 6,9 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
    9.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    3.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    9.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
    9.2025. ⏳️

• Chiara0101
    30. Studeni 2023. 11:41

Marisha

Monny budu ti cure znale bolje reći a koliko sam zapamtila znale su reći da je to do pucanja kapilara i sl. Nadam se da će sve biti ok

Cure koje su koristile estrofem da li ste imale simptome konstantnog pritiska dolje, kao da ćete procuriti svaki tren? Ja ga pijem 10dana i zadnja 2 dana me cijeli dan dolje probada, odnosno ta "bol ili pritisak" me podsjeća na vrijeme kad mi se pojavila endometrioza. Glava mi je u totalnom kaosu, blaga depresija i konstantan strah da će mi se endometrioza sa tim lijekom vratiti. Danas je drugi dan od transfera, jedva čekam odraditi betu i skinuti se sa toga i odmoriti glavu i tijelo idućih par mjeseci.

Pozdrav...ista stvar...ja sam 7. dan od transfera...boli me već par dana...zato imam osjećaj da dolazi M:( nekada probada s jedne strane, nekada s druge...jučer tabletu popila...isto Estrofem koristim već 3 tjedna... :/ 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.