Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Razumna
    29. Listopad 2023. 20:38

Maus

PBTAB

Maus

Nakon transfera od utrogestana mi nikad nisu narasle grudi kao sad cak sam prošli put koristila i one injekcije progesteron pa nisam imala nikakve promjene na grudima. Pošto su moje baš male male sad su mi baš vidno narasle,ne bole me možda mrvicu. Mislim da cu nastaviti koristiti ove utrogestane i kasnije hahhahahha. Da napomenem ni u uspješnim postupcima kad sam bila trudna nisam imala promjene na grudima nikakve sve do pred porod. Danas mi je 4.dan nakon transfera. Što mislite zenice jel trudnoca ili utrogestan?

Ja kazem da je trudnoca ❤️😍

Nadam se, ali kako kazu da je implatacija treći dan prebrzo mi za simptome nekako 🙂 a ja sam ovo s grudima primjetila treći dan. Implataciju sam osjetila drugi dan onako oštro pikanje da moram zastati malo tako mi je bilo u obje trudnoće oštra pikanje ,ali samo jednom, a sad se ponavljalo više puta na istom mjestu nije valjda odustala

Pa ja mislim da to pikanje ne može biti stalno. Ja ga osjećam kao u jajnicima ali mislim da je to od terapije. 
    Jel imaš osjećaj da ti se maternica rasteže? Kao da te netko opali kuhinjskom gumicom u maternicu? 
    Gabby drži se 💙 mene baš strah povratka na posao baš zbog virozi i gripe, koronu sam prebolia prije mjesec dana... Svaki dan pijem limunadu sa medom

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Maus
    29. Listopad 2023. 21:12

Razumna

Maus

PBTAB

Maus

Nakon transfera od utrogestana mi nikad nisu narasle grudi kao sad cak sam prošli put koristila i one injekcije progesteron pa nisam imala nikakve promjene na grudima. Pošto su moje baš male male sad su mi baš vidno narasle,ne bole me možda mrvicu. Mislim da cu nastaviti koristiti ove utrogestane i kasnije hahhahahha. Da napomenem ni u uspješnim postupcima kad sam bila trudna nisam imala promjene na grudima nikakve sve do pred porod. Danas mi je 4.dan nakon transfera. Što mislite zenice jel trudnoca ili utrogestan?

Nadam se, ali kako kazu da je implatacija treći dan prebrzo mi za simptome nekako 🙂 a ja sam ovo s grudima primjetila treći dan. Implataciju sam osjetila drugi dan onako oštro pikanje da moram zastati malo tako mi je bilo u obje trudnoće oštra pikanje ,ali samo jednom, a sad se ponavljalo više puta na istom mjestu nije valjda odustala

Pa ja mislim da to pikanje ne može biti stalno. Ja ga osjećam kao u jajnicima ali mislim da je to od terapije.
    Jel imaš osjećaj da ti se maternica rasteže? Kao da te netko opali kuhinjskom gumicom u maternicu?
    Gabby drži se 💙 mene baš strah povratka na posao baš zbog virozi i gripe, koronu sam prebolia prije mjesec dana… Svaki dan pijem limunadu sa medom

Znaci u prvoj  trudnoci s dva ploda sam osjetila dva puta u maternici,ne u jajnicima kao oštar ubod tada nisam znala sto je to ali danas znam. I prije 4 godine kada sam ostala trudna sam osjetila taj oštar ubod u maternicu i to je završilo trudnoćom. Ovaj put isto sam to osjetila ostar ubod pa malo stane pa opet oštar ubod pa malo stane pa opet oštar ubod pa malo stane znaci ponavlja se al je na istom mjestu ljevi dio maternice daleko od jajnika. I da taj ubod bi se mogao usporediti kao da te netko opali kuhinjskom gumicom u maternicu.

PBTAB
    29. Listopad 2023. 21:21

Maus

PBTAB

Maus

Ma ne brini. Nije odustala. Simptomi su zaista kod svake od nas razliciti. Od ❤️ zelim da se mrva cvrsto primila.

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

anii208
    29. Listopad 2023. 21:50

majaaa2023

Ej,samo da ti kažem da i ja imam IR i nisu mi to čekali iz klinike da se riješi,jer to može trajati ,ne znam jesi ti dobila kakvu terapiju.
    Tako da ni to nije prepreka ako ti ne bude ok nakon par mj .

Dobila sam preporuke za prehranu i Glucophage za piti. Nekako mi se cini da dr. V nije sklon pustiti me u postupak dok to ne rijesim. Uz to i vitamin d mi je jaki nizak, 50, i rekao je dok ne bude bar 120 da necu u postupak. Kad su tebi to otkrili, u kojoj kkinici, koliki ti je HOMA indeks i pazis li na prehranu?

majaaa2023 V te nece pustit u postupak dok ne dovedes u red sve to sto ti je reko. Vjeruj mi isplati se slušat ga. Meni je trebalo 9 mj od prvih konzultacija do postupka , ali mi se isplatilo. Prvi postupak i trudnoca 🤗

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Reserved123
    29. Listopad 2023. 21:53

Npelica, sanjuska i pbtab zelim vam lijepu betu na vadenju! Neka je sa srecom
    Gabby puno vode i rehidromiks je super. Malo caja i dvopeka dok ne uspijete nesto konkretno pojest. Mi smo takoder bili u virozi, proljev i povracanje ajme majko...
    S bebom je sigurno sve uredu. Ne brini
    Ani208 zasto vit. D zar i njega treba vadit?

♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
    2017-dermoid 9,2cm
    2019- 🩵 T
    2021-biokemijska
    ♂️1992/ asthenozoospermia
    Radimo na 👣 od 1/23

• majaaa2023
    29. Listopad 2023. 22:51

anii208

majaaa2023

Ej,samo da ti kažem da i ja imam IR i nisu mi to čekali iz klinike da se riješi,jer to može trajati ,ne znam jesi ti dobila kakvu terapiju.

Dobila sam preporuke za prehranu i Glucophage za piti. Nekako mi se cini da dr. V nije sklon pustiti me u postupak dok to ne rijesim. Uz to i vitamin d mi je jaki nizak, 50, i rekao je dok ne bude bar 120 da necu u postupak. Kad su tebi to otkrili, u kojoj kkinici, koliki ti je HOMA indeks i pazis li na prehranu?
    majaaa2023 V te nece pustit u postupak dok ne dovedes u red sve to sto ti je reko. Vjeruj mi isplati se slušat ga. Meni je trebalo 9 mj od prvih konzultacija do postupka , ali mi se isplatilo. Prvi postupak i trudnoca 🤗

I ja mislim da me nece pustit. I ne mora, on zna zasto mi je rekao da to sve moram dovesti u red i naravno da cu ga poslusati. Samo bojim se da IR nije tako jednostavno rijesiti i da ce tu trebati vremena. Kakve si ti imala probleme kad je trebalo 9 mj da dovedes u red sto si morala? Daj Boze da i meni tako bude kao tebi , ne bih se bunila 😅 cestitam ti 😘

bambi27zg
    29. Listopad 2023. 23:33

majaaa2023

anii208

majaaa2023

I ja mislim da me nece pustit. I ne mora, on zna zasto mi je rekao da to sve moram dovesti u red i naravno da cu ga poslusati. Samo bojim se da IR nije tako jednostavno rijesiti i da ce tu trebati vremena. Kakve si ti imala probleme kad je trebalo 9 mj da dovedes u red sto si morala? Daj Boze da i meni tako bude kao tebi , ne bih se bunila 😅 cestitam ti 😘

Maja i ja sam ti kod V, dosla s IR i niskim vitaminom D, IR sam sredila u par mjeseci (uz operaciju mioma u tom periodu pa je bilo mjesec dana mirovanja) reda rada i discipline, s time da mi je prvi inzulin bio preko 200 (a 80-160 je normala), anako dva sata (OGTT) je bio toliko visok da uredaj nije mogao ocitati 🙈 
    Ako te nesto detaljnije zanima javi se na onlinenastavakemije@gmail.com 🙂 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Saniii
    30. Listopad 2023. 07:46

Npelica PUPO sretno ❤️, neka se mrvica primi 🙏🤞
    Sanjuska PUPO sretno i tebi 🤞🙏
    Srculence žao mi je zbog spontanog 😔. Kako je netko već spomenuo tvoje bete od starta nisu uredne i bilo je za očekivati tako nešto. Ne znam zasto te nisu poslali vadit i trecu betu.. Ja otkako pratim forum a aktivna sam od vol 4 ne pamtim niti jedan slučaj da je sa nepravilnim rastom bete ostvarena uredna trudnoća. Bilo je niskih i svakakvih beta ali je bajbitnije uredno duplanje, bez obzira sto u "udžbenicima" piše da je dovoljno 70 % , u praksi se to nije pokazalo tako. Možda da napravite pretrage za trombofiliju prije idućeg transfera jer za to postoji terapija, i još vit D, željezo i feritin, ali i bez obzira na pretrage većina spontanih desava se zbog kromosomskih grešaka embrija. Drži se 🤗.
    Peja ako je folikularna cista ona će otići sa iducom M, a smeđarenje može biti i od pregleda, ako je smeđe znači da je to stara krv i negdje je bila zatobljena i jednostavno mora izaći van.. Ja sam prošli ciklus imala krvarenje u sred ciklusa, trajalo 5 dana, dr nije mogao ništa vidjeti na UZVu i zato sada idem na histero da vidimo što ima unutar maternice. Koliki ti je bio endometrij na pregledu?
    Sretno svima 🤞🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

NPelica
    30. Listopad 2023. 08:31

Jutro curke! 
    Sretno svima tko što ima danas 🤗 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

Srculence
    30. Listopad 2023. 09:44

Saniii

Npelica PUPO sretno ❤️, neka se mrvica primi 🙏🤞
    Sanjuska PUPO sretno i tebi 🤞🙏
    Srculence žao mi je zbog spontanog 😔. Kako je netko već spomenuo tvoje bete od starta nisu uredne i bilo je za očekivati tako nešto. Ne znam zasto te nisu poslali vadit i trecu betu.. Ja otkako pratim forum a aktivna sam od vol 4 ne pamtim niti jedan slučaj da je sa nepravilnim rastom bete ostvarena uredna trudnoća. Bilo je niskih i svakakvih beta ali je bajbitnije uredno duplanje, bez obzira sto u "udžbenicima" piše da je dovoljno 70 % , u praksi se to nije pokazalo tako. Možda da napravite pretrage za trombofiliju prije idućeg transfera jer za to postoji terapija, i još vit D, željezo i feritin, ali i bez obzira na pretrage većina spontanih desava se zbog kromosomskih grešaka embrija. Drži se 🤗.
    Peja ako je folikularna cista ona će otići sa iducom M, a smeđarenje može biti i od pregleda, ako je smeđe znači da je to stara krv i negdje je bila zatobljena i jednostavno mora izaći van.. Ja sam prošli ciklus imala krvarenje u sred ciklusa, trajalo 5 dana, dr nije mogao ništa vidjeti na UZVu i zato sada idem na histero da vidimo što ima unutar maternice. Koliki ti je bio endometrij na pregledu?
    Sretno svima 🤞🤞

Sani ja sam i pitala da li je to uredu jer nije beta bas tocno se poduplala...Oni su mi rekli da je to sasvim uredu i da ne treba  jer sve sto je 70-100% da je uredu. 
    I sta ces doktor je tako rekao,doktorima vjerujemo. 
    A bas sam imala neki instinkt da idem vadit na svoju ruku trecu,ma reko necu sve je to dobro i toga cemo se drzat.
    Ocito je tako moralo bit... 
    Zenice moje ja se bacam u sve pretrage i nadam se da je 2024. Naša❤️ 
    Hvala na svim savjetima,rijecima utjehe i opet ponavljam s vama je stvarno sve lakše! 🥰
    Svim čekalicama drzim najvece palceve,trudnicama dosadne trudnoce i ostalim lavicama cija borba jos traje kao i moja da imate snage i ne odustajete! 🍀❤️

🙋🏻‍♀️32 god. endometrioza koja nije operativna,trombofilija
    🙋🏻‍♂️37god. (sve uredno)
    2/2023 prvi postupak,biokemijska ❌
    6❄️
    07/2023 transfer, u 7tj spontani 😔💔
    9/2023 konzultacije
    04.10.Transfer + embryoglue,spontani u 8 tjednu💔
    •01/2024 Trombofilija/Heparin💉
    •⌛️ 2mj. 2024 Konzultacije ŠKVORC
    07.03. FET /Beta❌ 09.05 FET/beta❌ 16.10.FET/BETA 28.10.❌ 10.12.FET/BETA❌
    08.02. FET dva embrija/BETA✅ spontani 6tj.💔
    1bc ❄️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.