Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maus
    30. Listopad 2023. 14:19

luna573

Maus

Ako uvijeti nisu idealni za transfer nece ga vratiti, a tko zna mozda ga nece ni odmrzavati prije pregleda. Ja sam išla jednom u prirodni iako je bilo sve uredu vidio je višak tekućine u maternici,rekao je da ga nece vraćati da je to isto kao da ga bace u more. Kod mene se dešava da kad dobijem menstruaciju ta tekućina ne može izaći vani smeta carski rez pa je kao barijera na izlazu i ne može mi se lijepo maternica očistiti. Daj mi reci dali piše negdje taj dan kad si bila 9. dan ciklusa koliko mm je bio endometrij ako je bio npr 6mm taman je sigurno sada preko 8 i to ti bude taman.

Nije mi ni rekla niti zapisala, jos sam je ja pitala i samo je rekla da je tanak i tako je i zapisala.. i za folikul je rekla kao tu je jedan mrvicu veci i u nalazu napisala da se ne vidi vodeci folikul.. a realno mozda je sve bilo u skladu s ciklusom samo mi je ovulacija kasnije, jer najcesce pik na trakicama uhvatim 12 dc a jucer mi je bio 14 kad je trakica bila pozitivna.. a to nije bila moja dr jer je ona bila na godisnjem pa im je ocito guzva pa kao nek pratim ja sama trakicama.. mislim malo sam ljuta jer ja to sve placam, ali sad je gotovo, doci cu onda u sub na fet i nadat se da sve bude dobro, ali necu im ni dat da mi trose blasticu ako uvjeti nisu idealni..

O da onda je tek pozitivna 14. dana a ovulacija ce vjerojatno biti 16. dan tako bar kazu 48 dati nakon sto test pokaze pozitivno ...vjerujem da se i endometrij debljao za to vrijeme. Pogotovo ako inače nemaš probleme s debljanjem. 

Maus
    30. Listopad 2023. 14:24

PBTAB

Razumna

PBTAB

Razumna bit ce kako mora biti 🙏🏻❤️
    Vadis sutra betu jel?

Upravo sam na sv Duhu. Pokušavam se naručiti za sutra. 87 ljudi je ispred mene.
    Kaže muž :samo sranje sa tim testovima za trudnoću. Prva dva di bila nesretna jer si mislila da su lažno pozitivni. Pa si sa trećim bila zadovoljna dok nisi počela smedariti. I sad četvrti grozno, a peti još gore. Pa tko je vidio raditi dijagnostiku sa testovima od kunu. To je da vidiš jesi ili nisi. Treba to zabraniti,! 😂😂😂😂

Ja sam jednom otisla u grižansku i nikad vise, to bilo 500 baba ispred mene 😂 a 5 min udaljen labos privatni di nema nikoga, ja ti tamo odem betu vaditi jer nemam zivaca cekati 🙈 razmažena sam i muz poludi radi toga ali sto cu 🤷🏻‍♀️
    Da, testove treba zabraniti slazem se u potpunosti.
    Drzim fige i tebi i sebi da sutra beta razvali 🤞🍀

Ja sam iz Bjelovara, ja lijepo odem u našu bolnicu i dok svi cekaju ja lijepo preko reda udem tamo na šalter dobar dan dali mogu izvaditi betu ali da platim.. kaze moze..Zovu me preko reda daju mi racun ja lijepo izvadim krv i na odlasku na blagajni s tim racunom platim. Moja ginekologica mi ni neda uputnicu za vaditi krv,tako da ja uvijek placam . 

PBTAB
    30. Listopad 2023. 14:25

korni

Pbtab, Razumna držim fige za sutrasnje bete 🤞🍀 neka razvale 🤗🍀
    Ja sam danas sluzbeno vadila prvu betu u KBCu, ali s obzirom da su one tri bile u drugom labu, ne znam šta trebam očekivati od ove kad dodje 🙈 kako god, javiti ce mi termin za uzv kad dobiju nalaz 🤞

Hvala ti ❤️
    Ma nemoj se uopce brinuti sto ce biti i kakva ce biti, bit ce onakva kakva treba biti. A taj tvoj  kbc cudan 😂 izvadila si vec 3 bete i sada moras jos jednu, zar im ove tri nisu bile dovoljne da te naruce na uzv 🙈😂

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

anii208
    30. Listopad 2023. 14:27

majaaa2023

anii208

majaaa2023

Ej,samo da ti kažem da i ja imam IR i nisu mi to čekali iz klinike da se riješi,jer to može trajati ,ne znam jesi ti dobila kakvu terapiju.
    Tako da ni to nije prepreka ako ti ne bude ok nakon par mj .

Dobila sam preporuke za prehranu i Glucophage za piti. Nekako mi se cini da dr. V nije sklon pustiti me u postupak dok to ne rijesim. Uz to i vitamin d mi je jaki nizak, 50, i rekao je dok ne bude bar 120 da necu u postupak. Kad su tebi to otkrili, u kojoj kkinici, koliki ti je HOMA indeks i pazis li na prehranu?
    majaaa2023 V te nece pustit u postupak dok ne dovedes u red sve to sto ti je reko. Vjeruj mi isplati se slušat ga. Meni je trebalo 9 mj od prvih konzultacija do postupka , ali mi se isplatilo. Prvi postupak i trudnoca 🤗

I ja mislim da me nece pustit. I ne mora, on zna zasto mi je rekao da to sve moram dovesti u red i naravno da cu ga poslusati. Samo bojim se da IR nije tako jednostavno rijesiti i da ce tu trebati vremena. Kakve si ti imala probleme kad je trebalo 9 mj da dovedes u red sto si morala? Daj Boze da i meni tako bude kao tebi , ne bih se bunila 😅 cestitam ti 😘

majaaa2023 ja sam ti imala nizak vitamin D (oko 30), malo povisen TSH iako sam uzimala vec duze terapiju, morala smrsaviti 3-4 kile. A muž mi je imao los spermiogram - zahvaljujuci dr V dosli do toga da i muz ima problem sa stitnjacom i to tsh mu je bio 14 uz nizak vitamin D. Kroz par mjeseci rijesili sve to , i muzu cak spermiogram bio normo. 

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

korni
    30. Listopad 2023. 14:39

Razumna hvala ti 🤗🥰
    Pbtab u najmanju ruku čudan 🙈 bitna im je beta iz kbc-a na 21dnt, ostalo ih ne zanima 😅 javila sam im ja svoje bete, ali kao da nisam 🤣 obicno u 7tt narucuju na prvi uzv, i nakon toga te puštaju 😁

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Stela_M
    30. Listopad 2023. 15:44

Pbtab, Razumna 🤞🤞🤞🤞🤗
    NPelica, Sanjushka pupice neka se mrve čvrsto prime🤞🤗
    Srculence žao mi je, šaljem hug 🤗
    Sretno cure svima u svim fazama, ne stignem vas pomno pratiti jer smo se doma uhvatili krečenja i generalke stana😊

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    30. Listopad 2023. 15:45

Korni ima da beta razvali 🤞🤗😍

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Lulii
    30. Listopad 2023. 15:46

Maus

luna573

Dobro jutro cure 😊 imam pitanje za one koje su isle u prirodni FET, jeste isle prije na uzv da vam vide debljinu endometrija?
    Ne znam jel se sjecate, ali ja sam 9 dc isla na uzv di je dr predvidila da vjerojatno necu imat ovulaciju ovaj mjesec nakon stimulacije i da je endo tanak ali da svejedno pratim trakicama pa cemo viditi. Ja sam jucer ulovila pik sa trakicama, a i bolio me lijevi jajnik i po iscjetku poprilicno sam sigurna da imam ovulaciju i uglavnom poslala sam im slike trakica i rekli su mi da dodem na transfer u sub 4.11. Nakon toga sam ih zvala da pitam trebam li prije doci na neki uzv da potvrde ovulaciju i vide debljinu endometrija, ali rekli su mi da ne trebam da ce to sve vidit u subotu. I sad sam ja malo zbunjena jer sto ako endo bude pretanak, a oni su vec odledili blasticu? Ja pijem svaki dan sok od cikle, ali niko ne garantira da ce bit dobar jos pogotovo jer je 9dc kao bio tanak nije rekla koliki. Jel imao tko takvu situaciju?

Ako uvijeti nisu idealni za transfer nece ga vratiti, a tko zna mozda ga nece ni odmrzavati prije pregleda. Ja sam išla jednom u prirodni iako je bilo sve uredu vidio je višak tekućine u maternici,rekao je da ga nece vraćati da je to isto kao da ga bace u more. Kod mene se dešava da kad dobijem menstruaciju ta tekućina ne može izaći vani smeta carski rez pa je kao barijera na izlazu i ne može mi se lijepo maternica očistiti. Daj mi reci dali piše negdje taj dan kad si bila 9. dan ciklusa koliko mm je bio endometrij ako je bio npr 6mm taman je sigurno sada preko 8 i to ti bude taman.

Koliko često ti bude ta tekućina vidljiva na uzv? Ja ne znam kako se toga riješiti! Meni su nažalost svi transferi rađeni s tom tekućinom 😭
    Operacija ne dolazi u obzir

Mi 41, naše ❤️ 13g
    Za drugo ❤️ borba 11g, od toga 6g MPO
    IUI x3, Prirodni IVF x 1, Stimulirani IVF x 5
    ET/FET x 9, Missed x 1
    Hysc x 5, Lpsc x 1
    Resekcija septuma x 3
    Mthfr, Pai 4g/5g, faktor V Leiden.....
    Klinika x 2

Dear past, thank you for the lessons.
    Dear future, I am ready.

Maus
    30. Listopad 2023. 16:46

Lulii kad idem u stimulirane postupke s injekcijama onda se nekako brže ocistim i tekućine nema,ne znam zašto je to tako. Jedino kad sam ovako prirodni pokušaji kad cekamo moju ovulaciju onda mi bude jako dugo te tekućine i odustanemo od postupka. Fet kad mi je radio u prirodnom odustao je zbog te tekućine a kad je sa estrofemom onda nije bilo tekućine. Znaci ja ju nemam stalno nekad se ocistim prije a nekad nikako.  I vecinom kad imam te tekućine mi se onda ni endometrij ne deblja nikakav je nije uopce trolinijski.  Nisam sigurna da je kod nas rijeci o istoj tekućini, kod mene je ostatak menstruacije znaci danima mi izlazi smedi iscjedak.

Sunce12
    30. Listopad 2023. 17:45

anii208

majaaa2023

anii208

majaaa2023

Ej,samo da ti kažem da i ja imam IR i nisu mi to čekali iz klinike da se riješi,jer to može trajati ,ne znam jesi ti dobila kakvu terapiju.
    Tako da ni to nije prepreka ako ti ne bude ok nakon par mj .

Dobila sam preporuke za prehranu i Glucophage za piti. Nekako mi se cini da dr. V nije sklon pustiti me u postupak dok to ne rijesim. Uz to i vitamin d mi je jaki nizak, 50, i rekao je dok ne bude bar 120 da necu u postupak. Kad su tebi to otkrili, u kojoj kkinici, koliki ti je HOMA indeks i pazis li na prehranu?
    majaaa2023 V te nece pustit u postupak dok ne dovedes u red sve to sto ti je reko. Vjeruj mi isplati se slušat ga. Meni je trebalo 9 mj od prvih konzultacija do postupka , ali mi se isplatilo. Prvi postupak i trudnoca 🤗

I ja mislim da me nece pustit. I ne mora, on zna zasto mi je rekao da to sve moram dovesti u red i naravno da cu ga poslusati. Samo bojim se da IR nije tako jednostavno rijesiti i da ce tu trebati vremena. Kakve si ti imala probleme kad je trebalo 9 mj da dovedes u red sto si morala? Daj Boze da i meni tako bude kao tebi , ne bih se bunila 😅 cestitam ti 😘
    majaaa2023 ja sam ti imala nizak vitamin D (oko 30), malo povisen TSH iako sam uzimala vec duze terapiju, morala smrsaviti 3-4 kile. A muž mi je imao los spermiogram - zahvaljujuci dr V dosli do toga da i muz ima problem sa stitnjacom i to tsh mu je bio 14 uz nizak vitamin D. Kroz par mjeseci rijesili sve to , i muzu cak spermiogram bio normo.

Pozdrav, sa kojim preparatom ste uspjeli dici vitamin D i kroz koji period?
    Ja ga imam snizeno te mi je uz to i frtinin nizak😌

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.