Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Razumna
    28. Listopad 2023. 19:01

PBTAB

Drage moje 👋🏻
    Danas od jutra prilikom odlaska na wc imam tockicu dvije svjetlo smeđeg u kombinaciji sa bijelim iscjedkom.
    Nisam uplašena jer nekako smatram da mrvica smeđeg ne može biti alarmantno stanje, nadam se da ce tako i ostati🙏🏻 mirujem i povecala sam dozu terapije i nista drugo mi zapravo ne preostaje.
    Srculence žao mi je sto to cujem, ne postoje rijeci utjehe.
    Zelim ti samo reci da su spontani u tako ranoj trdnoći posljedica koronosomskih grešaka, plod se razvija do jednog stadija i uslijed tih gresaka prestane razvoj, tijelo prepozna i izbacuje, nazalost cesta je to pojava i sreća u nesreci je to sto je tijelo samo odreagiralo te nisi morala ici na medikamentozni zavrsetak trudnoce 😔
    Ako nisi radila testove za trombofiliju svakako zatrazi od svoje dr da i to obavis.
    Odmori i samo hrabro naprijed 🙏🏻❤️
    Bopsich drago mi je da je sve dobro na kraju ❤️
    Ostale curke nadam se da ste dobro 😘

Nemoj se brinuti. Možda je samo reakcija na terapiju. 
    Reci mi kako se inače osjećaš? 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

PBTAB
    28. Listopad 2023. 19:46

Razumna

PBTAB

Drage moje 👋🏻
    Danas od jutra prilikom odlaska na wc imam tockicu dvije svjetlo smeđeg u kombinaciji sa bijelim iscjedkom.
    Nisam uplašena jer nekako smatram da mrvica smeđeg ne može biti alarmantno stanje, nadam se da ce tako i ostati🙏🏻 mirujem i povecala sam dozu terapije i nista drugo mi zapravo ne preostaje.
    Zelim ti samo reci da su spontani u tako ranoj trdnoći posljedica koronosomskih grešaka, plod se razvija do jednog stadija i uslijed tih gresaka prestane razvoj, tijelo prepozna i izbacuje, nazalost cesta je to pojava i sreća u nesreci je to sto je tijelo samo odreagiralo te nisi morala ici na medikamentozni zavrsetak trudnoce 😔
    Ako nisi radila testove za trombofiliju svakako zatrazi od svoje dr da i to obavis.

Kako se osjecam? Hm 😂 osjecam se odlično, kao i svaki puta do sada. Koliko god ne zelim tako razmisljati, ne miriši mi na dobro. Iz tog razloga sam oprezna, niti sretna niti tuzna, neutralna. Odlucila sam vise ne piskiti jer mi danasnji izgleda svjetliji nego onaj od jucer, tako da, sve u Božije ruke do utorka pa što bude. 
    Kako si ti?

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• mica.cica
    28. Listopad 2023. 20:17

PBTAB

Razumna

PBTAB

Drage moje 👋🏻

Kako se osjecam? Hm 😂 osjecam se odlično, kao i svaki puta do sada. Koliko god ne zelim tako razmisljati, ne miriši mi na dobro. Iz tog razloga sam oprezna, niti sretna niti tuzna, neutralna. Odlucila sam vise ne piskiti jer mi danasnji izgleda svjetliji nego onaj od jucer, tako da, sve u Božije ruke do utorka pa što bude.
    Kako si ti?

Ja bas imam neki dobei osjecaj za tebe❤️ nemoj piskiti viae po twstovima samo se zivciraa i razbijas glavu 😊 jos malo utorak
    kako je meni dns doktor u bolnici objasnio sa je to ave normalno i nije za brigu uopce, ja aqm nocas i ujutro imala kao memgu da imam pa kaze sve oke. Tako da smao hrabro 🥰

👱 AMH 32,5, Prohodnost jajovoda 👌
    Dva puta micanje polipa. Svi nalazi uredni.
    🧔 Sve uredu 21.05. Aspiracija 10 jajnih stanica 6 oplođenih
    27.05. 2🐧🐧vracene blastice ▶️ 11dan beta217 13dpnt ➡️328 16dpt➡️702
    27.06.❤️ 11.07.💔
    9.10🐧
    11dpt ➡️625, 14dpt➡️2338
    06.11.6+3 UZV ❤️
    14.11. 7+4 ❤️ 20.11 8+4❤️

• majaaa2023
    28. Listopad 2023. 21:15

anii208

majaaa2023

anii208

majaaa2023

Molila bih ako bi mi netko tko je nedavno bio u stimuliranom MPO IVF postupku kod dr. Vrčića mogao reći koliko ga je otprilike izasao postupak, koliko otprilike budu cijene lijekova i moze li se postupak kod dr. Vrčića platiti karticom ili mora biti gotovina? Takoder, zanima me placa li se to sve odjednom npr kad postupak bude gotov ili npr nakon svake folikulometrije se placa, pa nakon aspiracije itd.? Hvala svima koji ce odgovoriti na moja
    majaaa2023anesteziju placas dodatano to pogledaj na cjeniku od repromeda. Koliko odprilike imas folikula? Koja ti je dijagnoza?
    Ja imam nizak amh i ja sam imala 4 jajne stanice. Sat vremena prije aspiracije popila sam po uputi doktora dva Naglesina od 550, a na aspiraciji sam dobila lokalnu - injekciju dolje. Cekali smo cc 5 min da krene djelovat i ja ti nisam osjetila nikakvu bol na aspiraciji. Kazem imala sam samo 4 jajne stanice pa je vjerovatno i do toga. Da ih je bilo vise - ne znam dal bi osjetila ili ne. U svakom slucaju ako imas manje , stvarno ti ne treba anestezija - pazi prica ti najveca kukavica na svijetu😂 meni ti je na aspiraciji otkucaji srca bili 160 od straha😂 I bila sam na kraju odusevljena kako je brzo i bezbolno prošlo. Al inace znas i sama koliko je Vrcic nježan, spretan i brz. Mene vise nista ne boli cim on uđe u salu😂

Hvala ti jos jednom na odgovoru 😘

Nisam jos u postupku, bila sam na konzultacijama kod njega, rekao mi je da imam inzulinsku rezistenciju i sad to moram rijesiti kroz koji mjesec pa tek onda idem u postupak. Imam 1 neprohodan jajovod i drugo odstranjen, 1 prethodnu uspjesnu trudnocu, 1 izgubljenu u 8tj, 1 neuspjesan fet i jedan stimulirani neuspjesan,hospitalizaciju zbog jake hiperstimulacije itd...svega..zadnja aspiracija u KBC mi je bila uzas, 1 folikul s jajnom stanicom i uzasni bolovi za koje mi nisu niti usojeli odgonetnuti zasto je do njih doslo.

• tutiky
    28. Listopad 2023. 21:33

Pozdrav svima,,
    Ovom prilikom zelim da vam se obratim i da pitam da li mozda postoji neko da ima mozda slicnu situaciju ili je imao kao ja ....
    U Braku sam 15 godina,od prvog dana smo radili na beby ali nije uspjevalo.
    Otisla sam kod ljekara svi nalazi uredni,kazu sacekajte malo i opustite se...tako je i bilo
    Pokusali sve od prirode do icsi,svi nalazi uredni i kod mene i kod supruga,odradjeno propuhivanje jajovoda,genetika,imunologija i sve ok ivf,isci nist 0.prvi ivf 15 jajnih stanica spermic nije mogao proci kroz pelucid  negativno ,nije se ni jedna oplodila ljekari rekli da su jajne stanice dobre.Nakon 6 mjeseci icsi dobili 10 jajnih stanica i opet rezulat 0.Ja vise ne znam kome da se obratim.Ako neko ima ili zna za slicnu situaciju neka mi se javi,,,hvala vam puno i zelim vam srecu svakoj od vas da se ostvari kao majka i da joj se zelje ispune...🥰

Razumna
    28. Listopad 2023. 23:27

PBTAB

Razumna

PBTAB

Drage moje 👋🏻

Kako si ti?

Što se tiče boje testa, možda ti se čini, nakon određene bete baca slične sjene. 
    Ja sam jako spokojna jer sam uvjerila sama sebe da je ovo dijete pod zaštitom sv Josipa kojemu se muž i ja stalno molimo, i da mu zato ništa ne može biti. 
    Drži me moja vjera u Boga, stalno si ponavljam da je trudnoća divna i da će proći bez problema. Odlučila sam u svemu uživati. Naravno da se bojim bete i naravno da mi isto kao tebi prolaze crne misli kroz glavu, ipak imamo previše lošijih iskustava pa je normalno da je strah prisutan. A kako su druge suborke izdržale, tako ćemo i mi. Nema nam druge jer želimo lijepe bebice 💙🙏💙

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Srculence
    28. Listopad 2023. 23:46

Hope1982

Nazalost cure toliko posla u zadnje vrijeme da sam poruku vama pisala doslovno par dana i na kraju odustala
    jer napravite 10 strana a ja ne odgovorim. Iduci tjedan bit ce bolje. Svima sretno i držite ae 🫶🤞👍
    Srculence zao mi je da prolazis to. Evo mi smo tako nekoliko puta imali. Pokriveni sa svom terapijom i sad jos ovaj put probat cemo i sa Intralipidnom i lnfuzijom.
    Koje ste pretrage napravili sve so sada?

Hope zapravo nisam radila nikakve nalaze dodatne osim onih sto klasicno traze prije svakog pocetka IVF-a.
    Nije bilo potrebe nalazi su bili dobri i moji i od muža,kao znamo da je endometrioza glavni problem,lijepa maternica vama bi bilo idealno da ostanete trudni bla,bla...(stvarno to vise ne mogu slusat). Al evo ocito ima jos nesto sto koči. 
    Ne znam... 😔

🙋🏻‍♀️32 god. endometrioza koja nije operativna,trombofilija
    🙋🏻‍♂️37god. (sve uredno)
    2/2023 prvi postupak,biokemijska ❌
    6❄️
    07/2023 transfer, u 7tj spontani 😔💔
    9/2023 konzultacije
    04.10.Transfer + embryoglue,spontani u 8 tjednu💔
    •01/2024 Trombofilija/Heparin💉
    •⌛️ 2mj. 2024 Konzultacije ŠKVORC
    07.03. FET /Beta❌ 09.05 FET/beta❌ 16.10.FET/BETA 28.10.❌ 10.12.FET/BETA❌
    08.02. FET dva embrija/BETA✅ spontani 6tj.💔
    1bc ❄️

Srculence
    28. Listopad 2023. 23:53

Razumna

Srculence

Bok moje ženice,
    Da se i ja javim nakon moje cijele situacije…
    U ponejdjeljak krenulo malo smeđarenje i smirilo se odma,citala sam vase objave vidim da je bas dosta bilo krvaruckanja i smeđarenja. Uopce se nisam uplasila prepustila sam se bit ce kako mora bit i ja sam jaka mogu ja sve to…međutim jucer ogroman ugrusak u par navrata i obilno ali obilno krvarenje doslovno sat vremena u kadi jer nista ne pomaze i ne moze zadrzat tu kolicinu krvi.
    Raspad sistema i znala sam da nista opet ni od ove trudnoće,i nažalost tako je i potvrđeno danas u bolnici spontani u 7tj. kao i zadnji put😭💔 Bas sam nekako emocijonalno unistena i mislim da mi treba veca pauza od svega, u 4 mjeseca 2 spontana,godinu dana na tim tabletama…bas sam umorna od svega!
    Ne zelim da moj slucaj ikoga obeshrabri. Vidim da nema je bopsich pravi primjer da i krvarenje moze imat dobar ishod i jako mi je drago zbog tebe. ❤️🍀
    I doktorica je u cudu opet u isto vrijeme i zasto se to desava nije joj jasno a sve se lijepo primi. A sve je drugo uredu osim ednometrioze koja je tu prisutna uvijek.
    Da li ste vi koje ste imale slicnu situaciju radile neke dodatne pretrage ili imate kakav savjet?
    Hvala od srca i oprostite na detaljima u postu i sto je ovako drugacak.

Draga, riječima ne mogu opisati koliko mi je žao 😭
    Najviše mi je žao što doktori nemaju nikakav odgovor koji bi ti mogao pomoći.
    Meni je dr L nakon treće propale trudnoće rekao da je to do js i da moramo pogoditi pravu. I rekao je da bi mi uveo heparin, što mi je ovaj put doktorica i napravila iako po nalazima nemam trombofiljiu.
    Znam da ti je teško, isplaci se, tuguj, radi što god misliš da će ti pomoći.

Razumna da i meni su danas spominjali da odem napravit za trombofiliju i nesto su spominjali heparin...al ja sam bila potpuno odsutna jer nisam mogla vjerovat da opet isti scenarij,i jos kad vidis doktore koji nemaju nikakav odgovor...bas sam se osjecala jadno... 
    Aliii idemo dalje imamo jos 4 ❄️ i nadam se da nas ceka nasa mrva.🍀🙏🏻
    Hvala vam svima na lijepim rijecima uz vas je sve lakse! ❤️

🙋🏻‍♀️32 god. endometrioza koja nije operativna,trombofilija
    🙋🏻‍♂️37god. (sve uredno)
    2/2023 prvi postupak,biokemijska ❌
    6❄️
    07/2023 transfer, u 7tj spontani 😔💔
    9/2023 konzultacije
    04.10.Transfer + embryoglue,spontani u 8 tjednu💔
    •01/2024 Trombofilija/Heparin💉
    •⌛️ 2mj. 2024 Konzultacije ŠKVORC
    07.03. FET /Beta❌ 09.05 FET/beta❌ 16.10.FET/BETA 28.10.❌ 10.12.FET/BETA❌
    08.02. FET dva embrija/BETA✅ spontani 6tj.💔
    1bc ❄️

• Peja
    29. Listopad 2023. 08:47

Jutro zenice , prije svega čestitam na pozitivnim testovima, posebno mi drago za PBTAB i Razumna, čitam vas već neko vrijeme i bas mi je drago radi vas, i samo polako vjerujem da će sve biti ok. 
    Srculence suosjećam, isto sam prošla prije mj dana, šaljem *hugs* ❤️
    E sada pitanje, imam problem. Prije malo više od mj dana imala sam spontani. Krvarila sam oko 10 tak dana, čak mi je došla i menga nakon toga, točnije trajala je do ove srijede. Ovulacija bi trebala biti onda u idući utorak. I sad u petak sam sam išla na ginekološki pregled i dogovor za dalje, doktorica me pregledala ultrazvukom i rekla kako je sve ok samo da imam na jednom jajniku cistu od 4 cm ali navodno nije problem jer joj se cini da vec nestaje mozda na idućem ultrazvuku je ni neće biti.  Po njenom se čini čak da će ovulacija biti malo kasnije čak. 
    Do problema dolazi da nakon toga na WCu vidim malo smeđe krvi. I jučer bilo je malo na ulosku,  malo smeđe i čak i svijeze krvi. Čak evo jutros prilikom odlaska na WC svijeza krv. ( da napomenem sinoć smo imali odnose ali nikada nisam imala probleme s krvi) 
    Da li je koja upoznata s ovakvom situacijom? Od čega bi moglo biti? Malo me strah jer mi je mama imala sarkom maternice pa evo sad najgore i ja razmisljam. Sry na poduzem postu 🙁

👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
    4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
    1. ET 6.4.2023 ❌
    25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
    7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
    9.11.23. 3. FET ❌
    5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
    6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍

PBTAB
    29. Listopad 2023. 09:07

Peja

Jutro zenice , prije svega čestitam na pozitivnim testovima, posebno mi drago za PBTAB i Razumna,čitam vas već neko vrijeme i bas mi je drago radi vas, i samo polako vjerujem da će sve biti ok.
    Srculencesuosjećam, isto sam prošla prije mj dana, šaljem *hugs* ❤️
    E sada pitanje, imam problem. Prije malo više od mj dana imala sam spontani. Krvarila sam oko 10 tak dana, čak mi je došla i menga nakon toga, točnije trajala je do ove srijede. Ovulacija bi trebala biti onda u idući utorak. I sad u petak sam sam išla na ginekološki pregled i dogovor za dalje, doktorica me pregledala ultrazvukom i rekla kako je sve ok samo da imam na jednom jajniku cistu od 4 cm ali navodno nije problem jer joj se cini da vec nestaje mozda na idućem ultrazvuku je ni neće biti. Po njenom se čini čak da će ovulacija biti malo kasnije čak.
    Do problema dolazi da nakon toga na WCu vidim malo smeđe krvi. I jučer bilo je malo na ulosku, malo smeđe i čak i svijeze krvi. Čak evo jutros prilikom odlaska na WC svijeza krv. ( da napomenem sinoć smo imali odnose ali nikada nisam imala probleme s krvi)
    Da li je koja upoznata s ovakvom situacijom? Od čega bi moglo biti? Malo me strah jer mi je mama imala sarkom maternice pa evo sad najgore i ja razmisljam. Sry na poduzem postu 🙁

Draga, hvala ti na lijepim riječima🙂
    Što se tiče ovog sto govoris, odmah prekriži karcinom jer bila si na uzv i dr bi to vidjela, vjeruj mi.
    Cista koju imas je vrlo vjerovatno prolazna i nakon sljed ciklusa je vise nece biti, tako je i meni bilo. 
    Nakon svakog vaginalnog pregleda postoji mogucnost blagog krvarenja, isto tako i nakon malo “jaceg” odnosa. Vjerujem da ti je dolje sve osjetljivo nakon spontanog. 
    Ukoliko krvarenje potraje otidi ponovno na pregled i reci dr koji je problem, vjerujem da nije nista opasno.
    Sretno 🤞

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.