Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Monolena
    28. Listopad 2023. 10:09

Bebolina2024

Monolena

Drage moje! Dugo se nisam javljala, ali popratim ovdje s vremena na vrijeme, kad uhvatim vremena, i radujem se i tugujem s vama.
    Čestitam od srca svim trudnicama, pokušajte uživati u trudnoći koliko god možete jer će vrijeme brzo proletjeti. Cure koje krvare, znam kako vam je, i sama sam to prošla. Na početku trudnoce sam imala krvarenja od par kapi s vremena na vrijeme, i to bas na dane kad sam išla u šetnje. Krvarenje je bilo smećkasto. A onda u 8. tjednu kao da sam mengu dobila, crveno krvarenje, ali bez bolova, bila na hitnoj, sve ok. Pila utriće, stalo kroz par dana. Kasnije su mi našli hematom. Znam da vas je uzasno strah i svakako odite na hitnu da se primirite kad vidite mrvice na ekranu. Moje mrvice su danas mrve od 7 i pol mjeseci 🙂.
    P.s. dvije moje frendice upravo kreću svoju mpo priču kod dr. Luetić Tikvica pa ih zanima kolika je uspješnost kod nje i da li tko ima iskustva s njom.

Bravo za tvoje mrve što su se izborile.
    Što se tiče dr ja sam bila kod nje na 2 stimulirana i jednom prirodnom. Ima nas ovdje dosta koje smo bile baš kod nje i nismo u nekoliko postupaka uspjele.
    Od nas jedno 7, 8 što nas je bilo na temi i po nekoliko postupaka nijedna nije ostala trudna. Možda će tvoje prijateljice imati više sreće. Razumna je imala FET kod nje koji je uspješan.
    Razumna i PBTAB testići su super. Držim da bete budu lijepe.
    Razumna vadiš betu u labu na Svetom Duhu? Jesi se naručila ili za bete nije potrebno naručivanje?
    Bopsich jako lijepe vijesti da je sve u redu i da kucaju dva srčeka. Neka tako i ostane.
    Mislim da sada ostanem trudna da bi itekako usporila tempo a da smeđarim zalegla bi i išla samo do WC-a.
    Npelica bravo za 4 mrve.
    🤞🤞za uspješan transfer i da te razveseli plusić uskoro.

Hvala ti na odgovoru! Zbilja se nadam da će im se ipak posrećiti jer jedna je napunila 42 godine i ima iza sebe 7 postupaka. Iako se javila na sv. Duh prije nego je napunila 42, svejedno su joj rekli da joj hzzo vise ne pokriva, i sad eto plaća. Tebi također želim da ti se želja ubrzo ostvari 🙂!

Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
    Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger
    1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
    2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
    FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋‍♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
    Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨‍👩‍👧‍👦

• mica.cica
    28. Listopad 2023. 10:25

bopsich

mica.cica nisu mi rekli od čega je, kažu da je bitno da nije akutno krvarenje i da iako izgleda dosta dramatično, da nije ništa strašno.. Razlog mi nikad ne navode 🤷‍♀️
    Doktor koji me pregledao je rekao da strogo mirovanje nema smisla. Da je bitno samo da se ne naprežem i ne umaram..
    Monolena baš mi je ova tvoja priča pomogla i dala nadu da će sve biti u redu ❤️ Hvala ti 🥰
    Nego, reci mi u kojem tjednu si rodila i jel sve prošlo ok? Prirodno ili na carski? Sve me zanima, jer se malo bojim blizanačke trudnoće 🙈 Također, vidim da si radila Panoramu. Ako sam dobro shvatila, Panorama daje rezultate za svako dijete posebno, uključujući i spol?
    Čini mi se da je jedini prenatalni test koji može odrediti posebno za blizance ako sam dobro istražila..
    NPelice navijamo da sutra budu sve 4 lijepe blastice 🤞🍀❤️🙏
    ..
    Hvala vam svima ovdje na lijepim riječima i svom znanju i iskustvima koje dijelite ❤️

Bila sam i ja evo n a hitnoj, opet sam nocas imala kao neki izljev ali bez ugrusaka i reko idem se smiriti, ja sam 5+1 i vifi mi se gestacijska vrecica 6mm i zumanjcana 2mm kaze plod se jos ni ne može vidjeti, on kaze da je to sve normalno da se krvari i da nema panike, da duboko disem opustam se i da popijem normabel jer stres oko toga radi gore jer kada sam pod stresom krv ne ide dobro u maternicu i nebi dosta prorvljena.. Nije rekao strogo mirovanje al nikakvo naprezanje. Naravno kada kaze netko strucan mi je lakse

👱 AMH 32,5, Prohodnost jajovoda 👌
    Dva puta micanje polipa. Svi nalazi uredni.
    🧔 Sve uredu 21.05. Aspiracija 10 jajnih stanica 6 oplođenih
    27.05. 2🐧🐧vracene blastice ▶️ 11dan beta217 13dpnt ➡️328 16dpt➡️702
    27.06.❤️ 11.07.💔
    9.10🐧
    11dpt ➡️625, 14dpt➡️2338
    06.11.6+3 UZV ❤️
    14.11. 7+4 ❤️ 20.11 8+4❤️

• Monolena
    28. Listopad 2023. 10:32

bopsich

mica.cica nisu mi rekli od čega je, kažu da je bitno da nije akutno krvarenje i da iako izgleda dosta dramatično, da nije ništa strašno.. Razlog mi nikad ne navode 🤷‍♀️
    Doktor koji me pregledao je rekao da strogo mirovanje nema smisla. Da je bitno samo da se ne naprežem i ne umaram..
    Monolena baš mi je ova tvoja priča pomogla i dala nadu da će sve biti u redu ❤️ Hvala ti 🥰
    Nego, reci mi u kojem tjednu si rodila i jel sve prošlo ok? Prirodno ili na carski? Sve me zanima, jer se malo bojim blizanačke trudnoće 🙈 Također, vidim da si radila Panoramu. Ako sam dobro shvatila, Panorama daje rezultate za svako dijete posebno, uključujući i spol?
    Čini mi se da je jedini prenatalni test koji može odrediti posebno za blizance ako sam dobro istražila..
    ..
    Hvala vam svima ovdje na lijepim riječima i svom znanju i iskustvima koje dijelite ❤️

Draga bopsich! Drago mi je da te moje iskustvo umirilo bar malo. Nadodala bih još i da sam i ja kod tog jačeg krvarenja imala i ugruške i nešto kao krvave žilice. 
    Rodila sam u terminu, sa 37+2 tt (ne znam koliko si upoznata, ali blizance ti vade van 3 tjedna prije očekivanog poroda jer posteljica kod njih gubi funkciju) carskim rezom jer su oboje bili krivo okrenuti. U Vinogradskoj je dovoljno da je jedan krivo okrenut i odmah ideš na carski. Sve je super prošlo! Curica je bila 47 cm i 2940 g, a dečko 49 cm i 2440 g. Danas je on i veći i teži od nje 🙂. 
    Blizanačka trudnoća se u startu vodi kao rizična pa imaš i češće ultrazvuke nego uobičajeno. Meni je to bilo super jer sam ih često vidjela i bila sam mirnija. Grčevi u maternici su mi se počeli javljati tamo u 27. tjednu što me bilo užasno uplašilo jer sam mislila da ću u prijevremeni porod, pa sam se javila hitno u bolnicu gdje sam ostala na promatranju. Ustanovljeno je bilo da je to sve od naglog širenja maternice jer se ipak nisam otvarala. Ti grcevi su kroz neka 3 tjedna stali. Tjedan dana prije dogovorenog termina za porod moraš doći u bolnicu gdje ostaješ sve do poroda da prate tebe i bebe. Imala sam sreće pa je sve stvarno prošlo odlično, bebe su zdrave i krasno napreduju, a ja imam baš lijepa sjećanja iz bolnice. Zaboravila sam jos reci da su mi na Anomaly scanu rekli da mi je cerviks smekšan, ali eto, uspješno je izdržao do kraja.

Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger
    FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋‍♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️

anii208
    28. Listopad 2023. 10:39

Monolena

bopsich

..

Draga bopsich! Drago mi je da te moje iskustvo umirilo bar malo. Nadodala bih još i da sam i ja kod tog jačeg krvarenja imala i ugruške i nešto kao krvave žilice.
    Rodila sam u terminu, sa 37+2 tt (ne znam koliko si upoznata, ali blizance ti vade van 3 tjedna prije očekivanog poroda jer posteljica kod njih gubi funkciju) carskim rezom jer su oboje bili krivo okrenuti. U Vinogradskoj je dovoljno da je jedan krivo okrenut i odmah ideš na carski. Sve je super prošlo! Curica je bila 47 cm i 2940 g, a dečko 49 cm i 2440 g. Danas je on i veći i teži od nje 🙂.
    Blizanačka trudnoća se u startu vodi kao rizična pa imaš i češće ultrazvuke nego uobičajeno. Meni je to bilo super jer sam ih često vidjela i bila sam mirnija. Grčevi u maternici su mi se počeli javljati tamo u 27. tjednu što me bilo užasno uplašilo jer sam mislila da ću u prijevremeni porod, pa sam se javila hitno u bolnicu gdje sam ostala na promatranju. Ustanovljeno je bilo da je to sve od naglog širenja maternice jer se ipak nisam otvarala. Ti grcevi su kroz neka 3 tjedna stali. Tjedan dana prije dogovorenog termina za porod moraš doći u bolnicu gdje ostaješ sve do poroda da prate tebe i bebe. Imala sam sreće pa je sve stvarno prošlo odlično, bebe su zdrave i krasno napreduju, a ja imam baš lijepa sjećanja iz bolnice. Zaboravila sam jos reci da su mi na Anomaly scanu rekli da mi je cerviks smekšan, ali eto, uspješno je izdržao do kraja.

Monolena jesam dobro shvatila da ova tvoja frendica koja ima 42.god plaća postupak na Svetom Duhu??

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

• Monolena
    28. Listopad 2023. 10:41

Što se tiče Panorame, ona je najbolja za blizance i kaže ti točno spol jedne i druge bebe. Što se tiče bolesti, zapravo ti ne odvoje nalaze za svaku bebu, nego ti napisu npr. Trisomy 21, Low risk, Risk before test - 1/255, Risk after test - <1/4000. Problem je upravo to što ako Panorama pokaže da je nešto High risk, ne zna se kod kojeg blizanca je to. Da bi saznala, morala bi ići na dodatne invazivne pretrage tipa amniocenteza. 

Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger

• Monolena
    28. Listopad 2023. 10:49

anii208
    Monolena jesam dobro shvatila da ova tvoja frendica koja ima 42.god plaća postupak na Svetom Duhu??

Mislim da je to ovako išlo, možda sam u krivu: frendica je dospjela kod doktorice na prvi pregled na što je doktorica ustanovila da više nema pravo preko hzzo, i onda je frendica nastavila ici kod nje, ali plaća sama lijekove.

Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger

Gabby
    28. Listopad 2023. 11:12

mica.cica

bopsich

..

Bila sam i ja evo n a hitnoj, opet sam nocas imala kao neki izljev ali bez ugrusaka i reko idem se smiriti, ja sam 5+1 i vifi mi se gestacijska vrecica 6mm i zumanjcana 2mm kaze plod se jos ni ne može vidjeti, on kaze da je to sve normalno da se krvari i da nema panike, da duboko disem opustam se i da popijem normabel jer stres oko toga radi gore jer kada sam pod stresom krv ne ide dobro u maternicu i nebi dosta prorvljena.. Nije rekao strogo mirovanje al nikakvo naprezanje. Naravno kada kaze netko strucan mi je lakse

Mica drago mi je da je sve okej, i da ti je sad malo lakse. 
    U isto vrijeme sam i ja bila na prvom uzv-u i isto se vidjela gestacijska i zumanjcana tako da bez brige. To je dobar nalaz. 
    Ja sam 9 dana nakon vidjela plod i otkucaje. 
    Sad samo pomalo i probaj uzivat 🤗🤗 prenesi pozitivne misli na svoju maternicu. Bit ce to sve super 🙏🙏🤞🤞

👩‍🦰 ‘92. Hashimoto, policistični jajnici, AMH 30.71 pmol 👨 ‘77 normoz Pokušavamo od 06/2021, 10/2022 HSSG
    Poliklinika IVF
    03/2023 IUI Femara, Gonal, Ovitrelle ❌ 07/2023 1. IVF 16 🥚, 8 blasti ❄️ freeze all -hiper
    02.10.’23. FET 1 blastice 🐧 6dnt ➕ beta 10dnt 494 ➡️ 12dnt 1317 ➡️ 14dnt 4366 07.12. Nifty ✅ It’s a boy 💙

Srculence
    28. Listopad 2023. 11:14

Bok moje ženice,
    Da se  i ja javim nakon moje cijele situacije...
    U ponejdjeljak krenulo malo smeđarenje i smirilo se odma,citala sam vase objave vidim da je bas dosta bilo krvaruckanja i smeđarenja. Uopce se nisam uplasila prepustila sam se bit ce kako mora bit i ja sam jaka mogu ja sve to...međutim jucer ogroman ugrusak u par navrata i obilno ali obilno krvarenje doslovno sat vremena u kadi jer nista ne pomaze i ne moze zadrzat tu kolicinu krvi.
    Raspad sistema i znala sam da nista opet ni od ove trudnoće,i nažalost tako je i potvrđeno danas u bolnici spontani u 7tj. kao i zadnji put😭💔 Bas sam nekako emocijonalno unistena i mislim da mi treba veca pauza od svega, u 4 mjeseca 2 spontana,godinu dana na tim tabletama...bas sam umorna od svega!
    Ne zelim da moj slucaj ikoga obeshrabri. Vidim da nema je bopsich pravi primjer da i krvarenje moze imat dobar ishod i jako mi je drago zbog tebe. ❤️🍀
    I doktorica je u cudu opet u isto vrijeme i zasto se to desava nije joj jasno a sve se lijepo primi. A sve je drugo uredu osim ednometrioze koja je tu prisutna uvijek. 
    Da li ste vi koje ste imale slicnu situaciju radile neke dodatne pretrage ili imate kakav savjet?
    Hvala od srca i oprostite na detaljima u postu i sto je ovako drugacak. 

🙋🏻‍♀️32 god. endometrioza koja nije operativna,trombofilija
    🙋🏻‍♂️37god. (sve uredno)
    2/2023 prvi postupak,biokemijska ❌
    6❄️
    07/2023 transfer, u 7tj spontani 😔💔
    9/2023 konzultacije
    04.10.Transfer + embryoglue,spontani u 8 tjednu💔
    •01/2024 Trombofilija/Heparin💉
    •⌛️ 2mj. 2024 Konzultacije ŠKVORC
    07.03. FET /Beta❌ 09.05 FET/beta❌ 16.10.FET/BETA 28.10.❌ 10.12.FET/BETA❌
    08.02. FET dva embrija/BETA✅ spontani 6tj.💔19.05.FET 1bc ❄️ BETA 12dnt/759 14dnt/1519 19dnt/6758 UVZ 6+5 imamo ❤️

Suncicaa
    28. Listopad 2023. 11:14

anii208

Suncicaa

anii208

majaaa2023 da u ovu cijenu od 1300 ili 1600 ovisno koliko ces imat jajnih stanica - tu ti spada folikometrija, aspiracija i transfer. Ukoliko taj transfer ne uspije i imas smrzlica, svaki sljedeci FET ti je 600 eura. U tih 600 eura isto spada folikometrija i transfer
    Anii208 neznam zašto je dr. Vrčić meni posebno naplaćivao folikulometrije, a vidim da ih ti nisi plaćala kod njega
    Suncicaevo ne znam 🤷🏻‍♀️ Da nije sestra pri naplati zeznula - meni je sad u trudnoci vođenje trudnoce više naplaceno jedan put- bila je nova mlada sestra, al iduci put sam manje platila jer su sami skuzili gresku. Koliko si sveukupno folikometrija imala? Mozda je određeni broj uključen u postupak a preko toga se naplacuje🤷🏻‍♀️ koliko si placala folikometrije i dal si placala svaku?

Imala sam ukupno pet folikulometrija, prve tri mi nisu naplatili, ostale dvije jesu, svaku 30€. Ko zna, možda je uključen određen broj ili je ovo po novom 🤷

👩43, endo, AMH 2,7 pmol/L, 39, oat
    KBCSM 1.ivf 9/21 ❌
    10/21 prc, ovulirala, 5/22 prc, ovulirala
    2. ivf 6/22 3🥚, freeze all, FET 2🐧 7/22❌
    FET🐧10/22❌
    Sv Duh 2/23, pergoveris, gonal, negativna aspiracija
    3/23 prc, femara, 3🥚, ET 2 dvodnevna❌
    4/23 prc, nije bila dobra stanica
    Repromed/Hilarus
    9/23 pergoveris, gonal, 2🥚 ET morule❌
    11/23 pergoveris, gonal, 5🥚, ET 2 morule, beta 12dnt 54, 14dnt 35
    5/24 7🥚, 2 bc❄️
    1/25 fet beta 11dnt 257, 13dnt 376, 15 dnt 776, missed ab, 8 tt 💔

korni
    28. Listopad 2023. 11:19

Mica.cica žao mi je zbog stresa kojeg si prošla, ali jako mi je drago da je sve u redu ❤️ i meni se tako vidjelo na uzv, i to je okej, jer je stvarno jako rano. Odmaraj i nadam se da ti se više neće ponavljati 🤞🍀
    Srculence neopisivo mi je žao 😞 znam da nema rijeci utjehe. Drži se ❤️

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.