Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dreamer ❤
    26. Listopad 2023. 09:53

Saniii

dreamer ❤

tinčica1703

I da cure, danas sam se čula sa Škvorcom, piše me tek za 3 mj postupak, što mi je baš dugo.
    Cure koje su u Beta plus, znate li koliko se čeka na postupak i kakva su vam iskustva tamo??
    Ovo mi je zadnji na teret hzzo-a i baš mi znači, molim vas pomoć oko informacija ❤️

Evo meni su baš jučer odgovorili na mail iz Betaplus da će raditi listu čekanja nakon nove godine kad potpišu novi ugovoro s hzzom. I ponudili mi konzultacije u 11.mjesecu.
    Mene zanima koja je njihova bmi vrijednost za postupak? Napisali mi u mailu osim svih nalaza da moram biti unutar njihove bmi vrijednosti.

Za postupak preko hzzo-a bmi mora biti ispod 25, a privatno ako ideš može biti i 40😁. Možeš im poslat mail i pitat sve što ti nije jasno.
    Razumna slažem se sa curama, nema tu mjesta krivnji, ako će se primit će se primit, ako neće neće što god ti napravila. Sve preporuke idu u smjeru da se ne smije ležati, da je za cirkulaciju potrebno kretanje i to će ti potvrditi 9 od 10 doktora i embriologa. Smeđarenje i krvarenje u trudnoći su vecinom od hematoma, puknutih žilica ili implantacije i to krvarenje koje je nastalo unutar maternice jednostavno mora izaći vani ležala ti ili ne, samo kad ležiš zbog sile gravitacije ne izlazi van, čim se digneš ono mora izaći. Preporuka za strogo mirovanje ide samo u slucaju vecih hematoma koji su smjesteni iznad gv jer ako se hematom otkine moze povuci i plod ,pa je preporuka lezati i cekati da se sam hematom apsorbira.
    Za sva ostala krvarenja lezanje uopće nema smisla.
    Svako se javiti svom dr koji eventualno može pojačati terapiju progesteronom.
    Za grceve možeš popiti normabel od 2mg i Mg. Pokušaj smanjiti stres na minimum jer to može skoditi više od ičega. Drži se❤️. I sve ostale trudnice sa krvarenjima ❤️.
    Sretno svima 🤞

Da evo upravo mi odgovorili da BMI nesmije biti iznad 32. 

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 🤞

Jurky32
    26. Listopad 2023. 10:30

Razumna, drži se, odmaraj i miruj, bit će to dobro 🤞❤️
    Curke, ja baš nešto zadnjih dana razmišljam da bi se možda mogla javiti u ove privatne klinike što rade sa hzzo-om. Ne znam, razmišljam. Isplati li se? Kod njih plaćaš prve konze i onda te stave na listu? Imamo li svi jednaku šansu za upasti na listu ili prednost imaju starije curke? Dreamer, vidim ti ćeš ići u Betu Plus. Ne znam, nisam pametna. Kakva su vam iskustva u Beti? 

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Flowerson 🌸
    26. Listopad 2023. 10:56

Vidim da ste pisale o mirovanju nakon transfera, samo ću reć da ne vjerujem u to ni malo. Mirovala sam samo nulti dan, nakon toga sam sve radila, SVE. Čistila, kuhala, išla van, vježbala, zivjela normalno... Nećete izgubit trudnoću zato jer niste dovoljno ležale/mirovale, mislim da su to gluposti..cijelo ljeto sam bila na moru trudna, točnije na barci gdje nije uvijek sve tako mirno. Primirila sam se zadnji mjesec trudnoće jer mi je postalo fizički teško. Dizala sam svašta, imam mačku od 8 kila i uvijek sam ju dizala... naravno, nisam dizala nešto što vidim da je stvarno jako teško, to bi bilo glupo 😬 u svakom slučaju, bez grižnje savjesti, bit će sve kako treba bit...❤️

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

NPelica
    26. Listopad 2023. 11:01

Update od mene, zvao Stanić,  sve 4 stanice su u diobi, divne, zvat će me još sutra, ali 99% transfer u nedjelju,  5. dan 🤗❤️ 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

sanjushka
    26. Listopad 2023. 11:04

Čestitam novim plusićima! Nisam pratila dva dana i baš je lijepo doći i pročitati zaostatke s lijepim vijestima.. ❤️
    .
    .
    Ja obavila aspiraciju.
    Dobili smo stanicu 🥳 ali ne znamo naravno ništa o njoj, niti ćemo znati do potencijalnog transfera u nedjelju.. 🙄

Endometrij sam baš lijepo uspjela zadebljat s ciklom pa bi volila da nije bio trud uzalud ali sama sebi govorim da se ne smijem nadat previše jer moji prirodni baš ne daju rezultate..

👩🏼 36, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim➡️ 2js + 1❄️, 2🥚, ET 1js, ➖
    3. 9/23 prir➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir➡️ 1js, ET, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim➡️ 2js, 1🥚, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim ✖️
    7. 9/24 stim➡️ 4js, 3🥚, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
    8. 2/25 stim➡️ 3js, 2🥚, ET 2x 3d zametak, ➖
    9.⏳
    s88.forum@gmail.com

Razumna
    26. Listopad 2023. 11:04

dreamer ❤

Saniii

dreamer ❤

tinčica1703

I da cure, danas sam se čula sa Škvorcom, piše me tek za 3 mj postupak, što mi je baš dugo.
    Cure koje su u Beta plus, znate li koliko se čeka na postupak i kakva su vam iskustva tamo??
    Ovo mi je zadnji na teret hzzo-a i baš mi znači, molim vas pomoć oko informacija ❤️

Evo meni su baš jučer odgovorili na mail iz Betaplus da će raditi listu čekanja nakon nove godine kad potpišu novi ugovoro s hzzom. I ponudili mi konzultacije u 11.mjesecu.
    Mene zanima koja je njihova bmi vrijednost za postupak? Napisali mi u mailu osim svih nalaza da moram biti unutar njihove bmi vrijednosti.

Za postupak preko hzzo-a bmi mora biti ispod 25, a privatno ako ideš može biti i 40😁. Možeš im poslat mail i pitat sve što ti nije jasno.
    Razumna slažem se sa curama, nema tu mjesta krivnji, ako će se primit će se primit

Da evo upravo mi odgovorili da BMI nesmije biti iznad 32.

Mene škvorc nije htio primiti zbog bima. 
    Ali mi je propisao saxendu. 10kg sam skinula bez nje i 10 sa njom. 
    Na sv Duhu me nitko nije pitao za kg. 
    Mene su ovi ultragestani uspavali skroz, sanjala sam da mi je muž rekao da me je prevario sa kolegicom u ponedjeljak u 11h (!?!). Znate kako su snovi od ultragestana stvarni, izbili su me iz cipela. Još sam u šoku.
    Sad na papiru hvala Bogu nije bilo ničega 🙏💙🙏
    Hvala Vam na lijepim riječima i podršci, jako ste mi pomogle 💞

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - missed ab.💔
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Razumna
    26. Listopad 2023. 11:15

Jurky32

Razumna, drži se, odmaraj i miruj, bit će to dobro 🤞❤️
    Curke, ja baš nešto zadnjih dana razmišljam da bi se možda mogla javiti u ove privatne klinike što rade sa hzzo-om. Ne znam, razmišljam. Isplati li se? Kod njih plaćaš prve konze i onda te stave na listu? Imamo li svi jednaku šansu za upasti na listu ili prednost imaju starije curke? Dreamer, vidim ti ćeš ići u Betu Plus. Ne znam, nisam pametna. Kakva su vam iskustva u Beti?

Potpuno te razumijem što želiš probati i druge opcije, dobro je to kad čovjek traži rješenje na više strana. 
    Kod privatnika plaćaš prve mpo konzultacije i uzv. Mene su još kod škvorca tražili da muž kod njih napravi spermiogram. 
    Onda sam išla na listu (mislim 3mj) i taman kad sam došla na red otišla je dr Sirovec a dr Škvorc je rekao da moram smršaviti.
    Ja san tu polikliniku odabrala jer sam radila u samoboru. Ali bi rađe išla u polikliniku ivf jer su tamo ipak veći stručnjaci, neki dr rade i po bolnicama pa onda mozes ići kod njih poslje u tu neku određenu bolnicu na dodatne pretrage ili postupke. Moja prijateljica je bila kod dr Baldani i onda je išla kod nje u Petrovu. Sad ima dječaka. Definitivno si mlada i ja bi na tvom mjestu potražila sretniju ruku

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - missed ab.💔
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

tinčica1703
    26. Listopad 2023. 11:39

dreamer ❤

tinčica1703

Evo i meni su odgovorili, isti odgovor. Dali su mi termin za konzultacije 02.11. pa će me pisati za iduću godinu, mislim da malo promjene dobro dođe jer, malo sam ostala razočarana kada je dr Škvorc rekao da treba ponoviti samo sve nalaze koje sam već radila, a da nije išao malo u dubinu zašto 5 postupaka nije uspjelo. Premda sam ga pitala hoćemo li neke dodatne pretrage, rekao je da ne, a barem da je neku krvnu pretragu više provjerio. Evo, ne mogu se oteti dojmu da je trebao malo više, premda sam bila pokrivena dobro lijekovima ali nije išlo...
    Također, stavit me na listu čekanja tek za 5 mjeseci, obzirom na moje godine (38) je previše, za 5 mj ću imati 39 a imam pravo još na ovaj 1 postupak preko hzzo i onda sve nalaze ponovno raditi 😱
    Bmi mi je 24,4 upravo provjerila na netu, ne znam jel za to treba službena potvrda neka?! 
    Svi savieti cura koje su u Beta Plus su dobro došli ❤️

40 ja👩‍❤️‍👨31muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ 2 mj.25 FET - Beta - 1361, Beta 2 - 3176

dreamer ❤
    26. Listopad 2023. 11:42

Jurky32 nisam se još odlučila za njih. Poslala sam mailove u Betaplus, Škvorc i Ivf. Za sada jedino nemam povratnu info od Ivfa. Nekako naginjem za Škvorca. Mada su rekli da bi otprilike došla na red u 3.mjesecu 🤷‍♀️ Betaplus će raditi liste čekanja nakon nove godine a konzultacije mogu i sada. 

Razumna evo meni napisali bmi 32 max. Nije mi to problem, ja sam ispod toga svega, samo me zanimalo koja im je brojka 😊 Za konzultacije kod Škvorca si bila sa novim nalazima? Meni su na tel rekli da nemoram imati sve frisko, nek ponesem sve što sam do sada imala. 

4. FET➡️03/25 🤞

dreamer ❤
    26. Listopad 2023. 11:45

tinčica1703

dreamer ❤

tinčica1703

Evo i meni su odgovorili, isti odgovor. Dali su mi termin za konzultacije 02.11. pa će me pisati za iduću godinu, mislim da malo promjene dobro dođe jer, malo sam ostala razočarana kada je dr Škvorc rekao da treba ponoviti samo sve nalaze koje sam već radila, a da nije išao malo u dubinu zašto 5 postupaka nije uspjelo. Premda sam ga pitala hoćemo li neke dodatne pretrage, rekao je da ne, a barem da je neku krvnu pretragu više provjerio. Evo, ne mogu se oteti dojmu da je trebao malo više, premda sam bila pokrivena dobro lijekovima ali nije išlo…
    Također, stavit me na listu čekanja tek za 5 mjeseci, obzirom na moje godine (38) je previše, za 5 mj ću imati 39 a imam pravo još na ovaj 1 postupak preko hzzo i onda sve nalaze ponovno raditi 😱
    Bmi mi je 24,4 upravo provjerila na netu, ne znam jel za to treba službena potvrda neka?!
    Svi savieti cura koje su u Beta Plus su dobro došli ❤️

Ti si do sada bila kod Škvorca? Neznam ako sam te dobro shvatila. Sad si mi dala neku sumnju za njega 🙈  
    A za betaplus se isto prve konzultacije plaćaju? Znaš cijenu? Meni su rekli s obzirom da prvi put dolazim kod njih da bi oni da imam sve nove nalaze.

4. FET➡️03/25 🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.