Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    NPelica
    26. Listopad 2023. 08:33

Razumna

bejbe2018

Razumna, meni je prva 3 mjeseca bilo rečeno ništa teško i čak nisam ni kućne poslove obavljala sve nego sam imala pomoć.
    Mislim da je u toj fazi i 7 kg puno,pazi na sebe ❤️

Najgori je osjećaj krivnja 😔 osjećam se loše što nisam zalegla kao mrtvac a mogla sam ja sam više vjerovala da je kretanje dobro za cirkulaciju maternice.
    Popila sam sinoć i dva ultragestana jer nisam sigurna da mi je ovaj cyclogest dovoljan jer imam osjećaj da mjesečnica dolazi.
    Nasala sam jutros kod brisanja kako smeđu malu smrklju na papiru. Mi stalno imamo osjećaj da ćemo momentalno dobiti pa više nisam ni sama sigurna, samo eto, osjećaj je jako loš.

Nadam se da je to smeđe implantacijsko.  Nemoj se krivit, jer radila si sve u svojoj moći ❤️ ne možeš na ništa utjecati, stres nije dobar ni za tebe, ni za mrvicu u tvojoj buši 🤗❤️ od srca zelim da je sve u redu.. 🤗❤️ 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

PBTAB
    26. Listopad 2023. 08:38

Dobro jutro borilice moje 👋🏻
    Razumna još nisam. Tek od pozitivne bete krecem s pikanjem, tako smo dogovorili. Daj mi reci, kako ti ubodeš 😂 jel treba sila ili ide lagano? 
    Rekao mi je dr da su kod fragmina igle tupe, sto me nadasve odusevilo 😂 ne znam kako je kod clexana 🤷🏻‍♀️
    I normalno da te maternica boli, treba mjesta da se smjesti to dvoje dječice koje ćes nositi 😊😍
    Hope to je neka posebna štoperica 😂
    Sretno svima danas 🤞🍀

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

bopsich
    26. Listopad 2023. 08:44

Mica.cica i Razumna držite se 🙏❤️ Meni je isto noćas bilo nešto kao svjetlo roze krvi kad sam išla na wc, nakon brisanja. I 2 puta su me doslovno probudili bolovi noćas. Jutros opet lagani svjetlo rozi trag nakon brisanja.
    Ja se tješim s tim da možda jedna gestacijska vrećica propada pa zato tragovi. To mi je doktorica spomenula kao jednu od mogućnosti. A nadam se da se druga (ili dvije) razvija(ju)  kako treba 🙏

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

Razumna
    26. Listopad 2023. 08:48

Mica hvala na utjesi, meni se do sad svaki put primilo kad sam išla okolo. Nikad mi se nije primilo kad sam ostala kod kuće i mirovala, tako da ima nešto i u tome. Ja vjerujem da je kretanje dobro.
    Samo me muči ovo smedarenje koje je sve jače.
    NPelica i ja se tješim da je implatacijsko, upravo sam i osjetila probadanje u lijevom jajniku.
    Pbtab pikanje clexaneksom ide prelagano, stvarno bez problema se špicim i ništa me ne peče kako druge cure govore.
    I ja se nadam da je to samo malo rastezanje i da će sve biti ok

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - missed ab.💔
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

PBTAB
    26. Listopad 2023. 08:50

Razumna

rokas

Razumna, čemu osjećaj krivnje?! Nosila sam psa od 10 kg jer ga je napao drugi pas.. Taj isti pas od 10kg mi je skočio ravno na stomak 5 dana nakon transfera…. Postupke prije nisam ništa, nisam ostala trudna, a u tom postupku jesam.. I vješala veš, i kuhala, usisavala, prala pod, peglala, sve..
    Što se tiče bolova, meni je jedino pomogao Plivit magnezij + B vitamin, čim bih ga popila bolovi su stali..
    Sretno svima!

Hvala na utjesi 💞 ali eto osjećam se loše.
    Sad sam bila na wc i baš jako smedarim a u maternici osjećam kako neki pritisak. Zalijepita sam za krevet pa što dragi Bog da. Ne mogu ništa promijeniti

Sad sam sve pročitala. Nemoj osjecati krivnju molim te. 
    bas ce te nosenje djeteta ostetiti, ne pricaj gluposti. 
    Gledala sam jedan dan jedan prilog, žena se drogira, pije alkohol, zivi na ulici, na hladnom, i stomak do zuba.. gledam tu na dubravi one ciganke u kakvim uvjetima zive, na sto liče, a koliko djece su rodile, mozes misliti kako ona brine jel sto krivo podigla, pojela, popila, ili napravila par km više, i jel popila sve vitamine koji joj trebaju 😂
    To ako se primi, primi se i gotovo. 
    Moja zadnja trudnoca, jest da je zavrsila neslavno, jbga ali ja sam 2.dan nakon transfera cijeli dan hodala po Areni jer krenula su snizenja i nema toga sto bi mene ostavilo doma da lezim, onda, psa su mi naganjali drugi opasni psi, ja trcala, njega nosila, stres za poluditi. I zadnja scena, meni je bilo smijesno ali moglo je biti svega, bili smo kod mojih na selu, kokoš je preletila ogradu i pas ju je htio zadaviti, ja sam trcala za njima i pala sam jako, i primilo se. A da ne govorim da sam doma usisavala, prala podove. 
    Draga moja, tvoja djeca ili dijete su dobro, odmaraj sada.
    I da, ako krvaris ili smedaris, ne koristi vaginalete nema od njih onda koristi, pij utrogestan ako imas a vidim da imas. 
    Mislim na tebe ❤️

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Razumna
    26. Listopad 2023. 09:04

PBTAB

Razumna

rokas

Razumna, čemu osjećaj krivnje?! Nosila sam psa od 10 kg jer ga je napao drugi pas.. Taj isti pas od 10kg mi je skočio ravno na stomak 5 dana nakon transfera…. Postupke prije nisam ništa, nisam ostala trudna, a u tom postupku jesam.. I vješala veš, i kuhala, usisavala, prala pod, peglala, sve..
    Što se tiče bolova, meni je jedino pomogao Plivit magnezij + B vitamin, čim bih ga popila bolovi su stali..
    Sretno svima!

Hvala na utjesi 💞 ali eto osjećam se loše.
    Sad sam bila na wc i baš jako smedarim a u maternici osjećam kako neki pritisak. Zalijepita sam za krevet pa što dragi Bog da. Ne mogu ništa promijeniti

Sad sam sve pročitala. Nemoj osjecati krivnju molim te.
    bas ce te nosenje djeteta ostetiti, ne pricaj gluposti.
    Gledala sam jedan dan jedan prilog, žena se drogira, pije alkohol, zivi na ulici, na hladnom, i stomak do zuba.. gledam tu na dubravi one ciganke u kakvim uvjetima zive, na sto liče, a koliko djece su rodile, mozes misliti kako ona brine jel sto krivo podigla, pojela, popila, ili napravila par km više, i jel popila sve vitamine koji joj trebaju 😂
    To ako se primi, primi se i gotovo.
    Moja zadnja trudnoca, jest da je zavrsila neslavno, jbga ali ja sam 2.dan nakon transfera cijeli dan hodala po Areni jer krenula su snizenja i nema toga sto bi mene ostavilo doma da lezim, onda, psa su mi naganjali drugi opasni psi, ja trcala, njega nosila, stres za poluditi. I zadnja scena, meni je bilo smijesno ali moglo je biti svega, bili smo kod mojih na selu, kokoš je preletila ogradu i pas ju je htio zadaviti, ja sam trcala za njima i pala sam jako, i primilo se. A da ne govorim da sam doma usisavala, prala podove.
    Draga moja, tvoja djeca ili dijete su dobro, odmaraj sada.
    I da, ako krvaris ili smedaris, ne koristi vaginalete nema od njih onda koristi, pij utrogestan ako imas a vidim da imas.
    Mislim na tebe ❤️

Hvala draga 🥰 što se tiče tableta i terapija, naoružana sam do zuba 😂.
    Danas ću biti cijeli dan u krevetu.
    Strasna si sa svojim opisima 😂 i sve si 100% u pravu 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - missed ab.💔
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Saniii
    26. Listopad 2023. 09:15

dreamer ❤

tinčica1703

I da cure, danas sam se čula sa Škvorcom, piše me tek za 3 mj postupak, što mi je baš dugo.
    Cure koje su u Beta plus, znate li koliko se čeka na postupak i kakva su vam iskustva tamo??
    Ovo mi je zadnji na teret hzzo-a i baš mi znači, molim vas pomoć oko informacija ❤️

Evo meni su baš jučer odgovorili na mail iz Betaplus da će raditi listu čekanja nakon nove godine kad potpišu novi ugovoro s hzzom. I ponudili mi konzultacije u 11.mjesecu.
    Mene zanima koja je njihova bmi vrijednost za postupak? Napisali mi u mailu osim svih nalaza da moram biti unutar njihove bmi vrijednosti.

Za postupak preko hzzo-a bmi mora biti ispod 25, a privatno ako ideš može biti i 40😁. Možeš im poslat mail i pitat sve što ti nije jasno.
    Razumna slažem se sa curama, nema tu mjesta krivnji, ako će se primit će se primit, ako neće neće što god ti napravila. Sve preporuke idu u smjeru da se ne smije ležati,  da je za cirkulaciju potrebno kretanje i to će ti potvrditi 9 od 10 doktora i embriologa. Smeđarenje i krvarenje u trudnoći su vecinom od hematoma, puknutih žilica ili implantacije i to krvarenje koje je nastalo unutar maternice jednostavno mora izaći vani ležala ti ili ne, samo kad ležiš zbog sile gravitacije ne izlazi van, čim se digneš ono mora izaći. Preporuka za strogo mirovanje ide samo u slucaju vecih hematoma koji su smjesteni iznad gv jer ako se hematom otkine moze povuci i plod ,pa je preporuka lezati i cekati da se sam hematom apsorbira.
    Za sva ostala krvarenja lezanje uopće nema smisla.
    Svako se javiti svom dr koji eventualno može pojačati terapiju progesteronom.
    Za grceve možeš popiti normabel od 2mg i Mg. Pokušaj smanjiti stres na minimum jer to može skoditi više od ičega. Drži se❤️. I sve ostale trudnice sa krvarenjima ❤️.
    Sretno svima 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

• mica.cica
    26. Listopad 2023. 09:34

PBTAB kako si me nasmijala sa ovime za kokoš i psa i trcanje😂 ja sam isto se na prvom poskliznula i pala u kuhinji i uhvatilo se..
    Razumna ja isto mislim da implatacijsko🤞
    Gabby tvoj ultrazvuk dns cekamo ko ozeblo sunce 🤞
    Saniii mislim da si u pravu, iako je meni rekao doktor bas mirovanje i Dr. Maričić i gin socijalna dok se ne vidi šta je.. I pojacao mi progesteron jer inace imam problema sa njim..
    Npelica ti si bila na aapiraciji ili? Pa te tako boli? Jel te pustilo? 
    Curke da nema vas ja bi prolupala.. Eto zao mi je što to prilazite ali opet drago mi je što ima netko s kime mogu podjeliti strahove.. 

👱 AMH 32,5, Prohodnost jajovoda 👌
    Dva puta micanje polipa. Svi nalazi uredni.
    🧔 Sve uredu 21.05. Aspiracija 10 jajnih stanica 6 oplođenih
    27.05. 2🐧🐧vracene blastice ▶️ 11dan beta217 13dpnt ➡️328 16dpt➡️702
    27.06.❤️ 11.07.💔
    9.10🐧
    11dpt ➡️625, 14dpt➡️2338
    06.11.6+3 UZV ❤️
    14.11. 7+4 ❤️ 20.11 8+4❤️

NPelica
    26. Listopad 2023. 09:50

mica.cica

PBTAB kako si me nasmijala sa ovime za kokoš i psa i trcanje😂 ja sam isto se na prvom poskliznula i pala u kuhinji i uhvatilo se..
    Razumna ja isto mislim da implatacijsko🤞
    Gabby tvoj ultrazvuk dns cekamo ko ozeblo sunce 🤞
    Saniii mislim da si u pravu, iako je meni rekao doktor bas mirovanje i Dr. Maričić i gin socijalna dok se ne vidi šta je.. I pojacao mi progesteron jer inace imam problema sa njim..
    Npelica ti si bila na aapiraciji ili? Pa te tako boli? Jel te pustilo?
    Curke da nema vas ja bi prolupala.. Eto zao mi je što to prilazite ali opet drago mi je što ima netko s kime mogu podjeliti strahove..

Da, aspiracija bila u utorak, baš me ulovilo bilo. Mislim, kakva hiperstimulacija od tih par jajašaca 😅 al da me bolilo,  bolilo je. Sad je dobro, kao da ništa nije bilo 🤗 
    Joj isto mi je 😅 lakše mi je tu iznijeti što i kako osjećam, nego nekom drugom, sve vi kužite,  I lakše je.  ❤️

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

bejbe2018
    26. Listopad 2023. 09:53

Razumna

bejbe2018

Razumna, meni je prva 3 mjeseca bilo rečeno ništa teško i čak nisam ni kućne poslove obavljala sve nego sam imala pomoć.
    Mislim da je u toj fazi i 7 kg puno,pazi na sebe ❤️

Najgori je osjećaj krivnja 😔 osjećam se loše što nisam zalegla kao mrtvac a mogla sam ja sam više vjerovala da je kretanje dobro za cirkulaciju maternice.
    Popila sam sinoć i dva ultragestana jer nisam sigurna da mi je ovaj cyclogest dovoljan jer imam osjećaj da mjesečnica dolazi.
    Nasala sam jutros kod brisanja kako smeđu malu smrklju na papiru. Mi stalno imamo osjećaj da ćemo momentalno dobiti pa više nisam ni sama sigurna, samo eto, osjećaj je jako loš.

Ej,vidila sam kasnije da pišeš da se osjećaš kriva .
    Žao mi je,ali nemoj.
    Imala sam i ja situaciju da sam čistila i usisavala i taj isti dan išla na more,a bilo je kasno popodne .
    Sutradan smeđe i ne zna mi doktorica reć od čega je.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.