Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gabby
    26. Listopad 2023. 14:38

Razumna

Gabby

Razumna

Gabby

Evo nas za ultrazvuka..Kuca nam srčeko ❤️❤️ i imamo 5 mm 🥰🥰🥰
    sve Je bas kako treba biti ❤️❤️ Za 3 tjedna kontrola, a do tada moram neke krvne pretrage napraviti.
    Sto se tice to malo sukrvice i smedarenja, ne vidi uzrok. Hematoma nema. Kaže da je implantacija invazivna i dok je tako minimalno nema brige. Samo mirovanje. S tim da ja sad nemam nikakva ograničenja.
    Ajmeee kako mi je laknulo!! Tako sam sretna 🤗🤗🤗
    Sve drage ženice koje čekate uzv i vama zelim isti nalaz i osjecaj 🥰 pratim vas i dalje i drzim fige ❤️

Imate srceko 🥰🥰🥰🥰 čestitam i blago se vama 💞💞💞.
    Imam par pitanja u vezi smedarenja ako mi možeš molim te odgovoriti 🙏
    Koliko je trajalo to tvoje smedarenje?
    Kako je izgledalo?
    Meni traje od sinoć i najrade bi ti sliku stavila ali mi je bed (ja nemam problema sa tim, mogu bilo kakvu sliku pogledati, ali ipak ne želim te gaditi i druge žene).
    Jel imaš bolove, tipa da te pecka, zateže u jajnicima ili imaš pritisak u maternici?
    Unaprijed hvala 💙

Meni je bilo jednokratno. Prvi put na dnevnom rozo i to dosta.. nakon sta sam 3 sata ležala na trepavicama. Jako sam se usrala. Do navecer se smanjilo, i drugo jutro je bilo samo smeđe, ajmo rec do podne.
    2. Put opet krvavi trag na wc papiru ali isto sam cijeli dan preležala, tad nije krenulo smeđe, nego samo to.
    To je dosta individualno. Kazu prijatelji od mog muza (jer je on odmah svih ispitivao) da su njihove zene isto dosta kroz cijelu trudnocu smeđarile.
    Ja bas pitala svog ginekologa ako krene krv sada, s obzirom sa je i plod tu i otkucaji, da li da idem odmah na hitnu. Ne rekao mi je da se zalijepim za krevet. Samo mirovanje pomaze.

Hvala na odgovoru.
    Ja sam upoznala kod dr L ženu koja je imala baš pravo krvarenje, sa svježom krvi i ugruscima, išla je na hitnu i tamo je isprljala cijelu prostoriju, opisala je da je to bila kako klaonica po podu i na pregledu je sve bio ok sa bebom. Beba se jednostavno nije dala. Ja još uvijek smedarim. Popila sam još jedan ultragestan i malo sam ošamućena od njega (toliko da susjed iznad mene šlajfa parkete a ja spavam snom pravednika a inače se budim na svaki šum)

Tako i moja kolegica.
    Znam da su bile enormne količine krvi. Šok 😱
    Danas ima zdravu djevojčicu ❤️

👩‍🦰 ‘92. Hashimoto, policistični jajnici, AMH 30.71 pmol 👨 ‘77 normoz Pokušavamo od 06/2021, 10/2022 HSSG
    Poliklinika IVF
    03/2023 IUI Femara, Gonal, Ovitrelle ❌ 07/2023 1. IVF 16 🥚, 8 blasti ❄️ freeze all -hiper
    02.10.’23. FET 1 blastice 🐧 6dnt ➕ beta 10dnt 494 ➡️ 12dnt 1317 ➡️ 14dnt 4366 07.12. Nifty ✅ It’s a boy 💙

Maus
    26. Listopad 2023. 14:41

Svi ti MPO doktori zapravo tako rade ..pokušavaju stalno dok se ne spoje prava stanica i sjeme. Nitko ne traži dodatne nalaze ili pretrage da bi vidjeli zašto nešto ne ide.  Meni je svaki 4. stimulirani postupak završio trudnoćom.  Kod dr. Alebića sam imala tri stimulirana bez transfer, 4.stimulirani i transfer i trudnoca i 2 bebe.  Onda sam htjela opet i imala sam tri stimulirana ali kod doktorice na VV koja je bila umjesto Alebića. I svaki put transfer sam imala al nije se primilo pa kako ja sam mislila da to nije problem kod mene pa i nije samo embriji nisu bili dobri. A kad su dobri prime se i 2 odjednom. Onda sam se za 4. stimulirani odlucila otoci kod dr.Škvorc i tamo je to završilo trudnoćom. A tko zna i da sam probala taj 4.na VV bila bi možda trudnoća. Ovo sad mi je treći stimulirani pa ćemo vidjeti cekam.  

Gabby
    26. Listopad 2023. 14:51

Hvala svima puno na čestitkama ❤️❤️
    Evo kratko moja povijest putovanja u mpo svijet.. s obzirom da sam iz Rijeke, a nista lijepoga nisam cula za kbc, krenula sam u potragu. 
    Imala sam srece da nam je trenutno u Ri dr. Vlašić inace također spec.humane, iako sada radi priv u jednoj ginekološkoj. 
    Kod njega idem od prvog dana i prvog nalaza nakon godinu i 3 mj neuspjeha.. on je odradio sve folikulometrije (i kod tempiranih odnosa i kod pripreme za inseminaciju,aspiraciju, FEt), propuhivanje, dostupan je na privatan mob.. sve se placa ali da putujem u zg bi me puno vise ispalo +bolovanja.. Inače blisko surađuje sa dr. Maričićem u poliklinici IVF. I ne mogu opisat koliko sam srece imala i koliko sam prezadovoljna i sa njime i dr. Grbavcem (on je radio aspiraciju jer 7. mj- godisnji), i dr. Matićem embriologom. Evo nekim čudom je kod nas IvF uspio iz prve. I imam samo rijeci hvale.
    Platili smo prve konzultacije, uzv, spermiogram, inseminaciju+stimulaciju. Nadalje sve preko HZZO-a, cak mi ni anesteziju nisu naplatili, a spavala ko mala beba. Sad imamo 7 smrzlića i nemam pojma sta dalje 🙈🤣🤣🤣
    Jedino bih navela da, zahvaljujući ovom forumu,  a i buduci da sam med. Sestra, na prvom pregledu sam imala sve laboratorijske nalaze, vec krenula sa ustimavanjem stitnjace. Sve kako pise na prvih 10 str ja sam sama odradila.  Bas sam dosla spremna da ne gubim vrijeme. 
    Eto ja se na kraju raspisala, ali to vam je to uglavnom ❤️

👩‍🦰 ‘92. Hashimoto, policistični jajnici, AMH 30.71 pmol 👨 ‘77 normoz Pokušavamo od 06/2021, 10/2022 HSSG
    Poliklinika IVF
    03/2023 IUI Femara, Gonal, Ovitrelle ❌ 07/2023 1. IVF 16 🥚, 8 blasti ❄️ freeze all -hiper
    02.10.’23. FET 1 blastice 🐧 6dnt ➕ beta 10dnt 494 ➡️ 12dnt 1317 ➡️ 14dnt 4366 07.12. Nifty ✅ It’s a boy 💙

• mica.cica
    26. Listopad 2023. 14:51

Razumna

Gabby

sve Je bas kako treba biti ❤️❤️ Za 3 tjedna kontrola, a do tada moram neke krvne pretrage napraviti.
    Sto se tice to malo sukrvice i smedarenja, ne vidi uzrok. Hematoma nema. Kaže da je implantacija invazivna i dok je tako minimalno nema brige. Samo mirovanje. S tim da ja sad nemam nikakva ograničenja.
    Sve drage ženice koje čekate uzv i vama zelim isti nalaz i osjecaj 🥰 pratim vas i dalje i drzim fige ❤️

Kako je izgledalo?
    Meni traje od sinoć i najrade bi ti sliku stavila ali mi je bed (ja nemam problema sa tim, mogu bilo kakvu sliku pogledati, ali ipak ne želim te gaditi i druge žene).
    Jel imaš bolove, tipa da te pecka, zateže u jajnicima ili imaš pritisak u maternici?
    Unaprijed hvala 💙

Hahaha ja isto vec razmisljala o slici 🙈 mene nes kao da zna malo zapecnuti dole 
    Meni je bilo npr jednom u utorak rozo i jednom ainoc smeckasto rozo i to je to.. Ja sam se prikovala za krevet i sopam progesteronima.. 

👱 AMH 32,5, Prohodnost jajovoda 👌
    Dva puta micanje polipa. Svi nalazi uredni.
    🧔 Sve uredu 21.05. Aspiracija 10 jajnih stanica 6 oplođenih
    27.05. 2🐧🐧vracene blastice ▶️ 11dan beta217 13dpnt ➡️328 16dpt➡️702
    27.06.❤️ 11.07.💔
    9.10🐧
    11dpt ➡️625, 14dpt➡️2338
    06.11.6+3 UZV ❤️
    14.11. 7+4 ❤️ 20.11 8+4❤️

Maus
    26. Listopad 2023. 15:03

Daj mi molim te reci sto znaci low AMH to da nije bilo jajnih stanica ili? Dali ste bili u menopauzu? Mene iskreno zanima kad se uđe u menopauzu dali se može ici s darovani jajnim stanicama u postupak? 

Maus
    26. Listopad 2023. 15:13

Maus

Daj mi molim te reci sto znaci low AMH to da nije bilo jajnih stanica ili? Dali ste bili u menopauzu? Mene iskreno zanima kad se uđe u menopauzu dali se može ici s darovani jajnim stanicama u postupak?

Pitanje za T_Ivy

Gabby
    26. Listopad 2023. 15:25

mica.cica

Razumna

Gabby

Kako je izgledalo?
    Unaprijed hvala 💙

Hahaha ja isto vec razmisljala o slici 🙈 mene nes kao da zna malo zapecnuti dole
    Meni je bilo npr jednom u utorak rozo i jednom ainoc smeckasto rozo i to je to.. Ja sam se prikovala za krevet i sopam progesteronima..

Oprez svima! NE OTVARATI SLIKU! Ovo je za moje curkalice! 
    Mica i Razumna
    https://ibb.co/HPvX772
    Ovako je meni bilo.. i onda je posmeđilo, kao ono zadnje od menstruacije. 

Poliklinika IVF

• T_Ivy
    26. Listopad 2023. 16:18

Maus kod mene je bilo stanica, ali jako malo, jos od kada sam bila mladja. Sa 35 godina sam krenula u prvi postupak i na punoj stimulaciji bih dobila 5-6 j.s. i uvek relativno slaba oplodnja, tako da je kod mene problem bio oduvek kvalitet. Po svemu sto sam istrazivala, ja mislim da je kod mene to rezultat toga sto je moja mama jako mnogo pusila u trudnoci (dok je bila sa mnom trudna), a to utice na kvalitetu j.s. fetusa jos u stomaku, jer se sve j.s. formiraju jos pre rodjenja. Poslednjih 6 ciklusa isla sam bez stimulacije, jer bih i sa stimulacijom dobila maks 2 j.s.. FSH i LH su mi bili relativno dobri, sto znaci da menopauza nije bas toliko blizu, ali svakako sam u nekoj perimenopauzi. Dakle, donorku smo morali da uzmemo zbog kvaliteta mojih j.s. koji je oduvek bio ocajan.
    A da odgovorim na tvoje pitanje, koje sam i ja pitala, da. Apsolutno normalno moze da se ide u IVF proces is posle menopauze ako se koriste donirane j.s. 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• mica.cica
    26. Listopad 2023. 16:19

Gabby

mica.cica

Razumna

Gabby

Kako je izgledalo?
    Unaprijed hvala 💙

Mica i Razumnahttps://ibb.co/HPvX772

E znaci meni je tako sinoc i malo smeckasto, a dan prije puno svjetlije slroz svijetčo rozo onak malo.. 

👱 AMH 32,5, Prohodnost jajovoda 👌
    Dva puta micanje polipa. Svi nalazi uredni.
    🧔 Sve uredu 21.05. Aspiracija 10 jajnih stanica 6 oplođenih
    27.05. 2🐧🐧vracene blastice ▶️ 11dan beta217 13dpnt ➡️328 16dpt➡️702
    27.06.❤️ 11.07.💔
    9.10🐧
    11dpt ➡️625, 14dpt➡️2338
    06.11.6+3 UZV ❤️
    14.11. 7+4 ❤️ 20.11 8+4❤️

Razumna
    26. Listopad 2023. 16:35

Gabby

mica.cica

Razumna

Gabby

Kako je izgledalo?
    Unaprijed hvala 💙

Mica i Razumnahttps://ibb.co/HPvX772

Meni je jednom bilo i tako ali većinom tamno smeđe i kao neka sluz, a to je moguće od cyclogesta. 
    Mislila sam da će proći, ali stalno po malo bude smeđe na papiru kad idem na wc. 
    Hvala za sliku 🥰

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - missed ab.💔
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.