Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jurky32
    26. Listopad 2023. 17:11

Gabby, dreamer, Pe pa, hvala puno cure ❤️
    A recite mi je li se kojoj kada desilo da ih je odbilo primiti preko hzzo-a zbog niskog amh i lošeg spermiograma? Postoji li tu nekakav poredak tko ima prednost ili jednostavno ima određen broj koliko primaju pa ako stigneš upasti? 
    Znam da ovih dana imam sto pitanja 😁 oprostite 😁😘

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

• EvaEva
    26. Listopad 2023. 17:16

tinčica1703

Pe pa

tinčica1703

Pe pa

Tincica ovako ja sam isla u 4-tom mj na konzultacije 90eura
    Pa onda rekli nek dođem u 7-om da me upisu na listu i ultrazvuk obave to isto 90eura pa me zapisali za 10mj
    U 9tom sam rijesila histeroskopiju kod njih i odma u postpak al imala sam jos nultri ultrazvuk i odma sam dobila terapiju to sam platatila 110eura i anesteziju 150eura.
    Malo mi to sve onak kaj se placaju stalno neke konzultacije al ok zaboravimo

Pa jel to onda preko hzzo ili privatno? Koliko puta naplaćuju konzultacije? i još koliko kontam čekakala si 6 mj na postupak, u međuvremenu konzultacije?? Znači naplaćuju i anesteziju? To ie kod Škvorca bilo free. Pa ovo nije normalno koliko naplaćuju, ne vjerujem…

Preko hzzo smo bili. Na prvim konz.su nam rekli da nema mjesta do jeseni pa smo pricekali,onda u 7mj taj ultrazvuk misla sam ok to je to al onda nultri ultrazvuk opet na racunu piše konz+ultrazvuk i jos kao neka edukacija o primjeni terapije da mi pojasnila kao kak se mucka menopur veli ponovimo za svaki slucaj i onda vidim da to naplatili 20eura
    Da anestezije su vecinom svugdje besplatne al kod njih platila i kod histeroskopije i sad

Znači dala si 300 e samo na anestezije 😮
    Nevjerovatno stvarno, 2x rade konzultacije i naplaćuju, jel to realno?? Mislim nije da neću, ali hvala što si me pripremila, očito ću morat prodati bubreg dok budem dobila dijete 🫤🤷‍♀️

Tinčica, jesi li ti rekla da si iz Osijeka? Kao da mi je ta info ostala... 
    Uglavnom ako jesi, grad ti sufinancira postupke, nazovi, raspitajte se. Dobit ćeš upute kako točno prikupiti dokumentaciju i dobit ćeš bar dio novaca nazad... 

👰34,
    🤵37,
    2 x vanmaternička,
    3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
    FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
    8.8. UZV ❤️ i manji hematom
    Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...

ivkaa
    26. Listopad 2023. 17:18

Cure pitanje..ko zna ako vi ne znate😊

Jel u novalacu dovoljna razine folne ili se moze pit i dodatno? Tipa iza transfera i slicno😁
    U novom postupku sam dobila kortikosteroid, ali nisam dobila papir na kom sve pise (jer im printer nije radio) i zaboavila sam ime, mislim da je nesto na D...pa ako mi ko moze vise rec o njemu?

🙋‍♀️ 29 god, AMH 18 pmol/L, kariogram ✅️
    💁‍♂️ 37 god - normozoospermia, kariogram ✅️
    -pokusavamo od kraja 2020. god.
    KBC Split
    7/23 IVF 💉 gonal 150 i cetrotide
    8/23 ET ❌️
    9/23 FET ❌️
    12/23 IVF 💉 gonal 300 i cetrotide
    12/23 ET ❌️
    8/24 IVF 💉pergoveris 150 i cetrotide 3❄️
    10/24 FET ⏳️

Jurky32
    26. Listopad 2023. 17:23

ivkaa

Cure pitanje..ko zna ako vi ne znate😊

Jel u novalacu dovoljna razine folne ili se moze pit i dodatno? Tipa iza transfera i slicno😁
    U novom postupku sam dobila kortikosteroid, ali nisam dobila papir na kom sve pise (jer im printer nije radio) i zaboavila sam ime, mislim da je nesto na D…pa ako mi ko moze vise rec o njemu?

Vjerojatno si dobila Decortin. On kao ruši imunitet da maternica ne bi odbacila plod, tako nekako otprilike. Ostale cure će bolje znati ☺️

10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Razumna
    26. Listopad 2023. 17:25

Jurky32

A recite mi je li se kojoj kada desilo da ih je odbilo primiti preko hzzo-a zbog niskog amh i lošeg spermiograma? Postoji li tu nekakav poredak tko ima prednost ili jednostavno ima određen broj koliko primaju pa ako stigneš upasti?

Micika, odbiju te samo ako si debela dok ne smrsas 😂.
    Mislim da sve imamo loše spermiogram i neke svoje dijagnoze, zato i moramo na ivf, di bi došli da još zbog toga odbijaju, valjda bi liječili samo plodne parove 🙃

muž i ja po 39g, 10g braka,
    12/20-Luči1️⃣ivf➡️ET 2trod❌,
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭❌, 2/22 FET 2xmorula❌
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2xtro❌,5/22 - FET 2xtro❌,6/22 - FET 2xtro💥biokemijska❌, 10/22 - FET 2x tro- Blighted Ovum 😭❌,
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni ❌, 10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭❌
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC❌,7/24-fet1BC❌,11/24-fet2BC❌,
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶,4/25-fet1BC❌, 7/25-fet1BC❌, 9/25-fet1BC❌

Jurky32
    26. Listopad 2023. 17:30

Razumna

Jurky32

Mislim da sve imamo loše spermiogram i neke svoje dijagnoze, zato i moramo na ivf, di bi došli da još zbog toga odbijaju, valjda bi liječili samo plodne parove 🙃

Hahahah al' me nasmija 🤣🤣
    Onda znači ne moram brinuti, na mene kile baš i ne idu 😁

• mica.cica
    26. Listopad 2023. 17:40

Jurky u ivf sve dobijes, jedino evo ja sam estrofem trazila socijalnu gin na Fet u kada sam bila i prolux inekcije sam morala kupiti oko 70 eura
    Gabby ja imam 06.11 (citaj za 1000 godinq) 😅
    Netko je pitao za los spermiogtam da lo primaju.. Naravno zato i ides jer ne mozes prirodno. Ja sam se uvijek bojala da mene nece htjeti preko hzzo jer kod nas svi nalazi odlicni i nitko nezz uzrok zasto ne mogu prirodno vec dvije godine.. Pratila sam i ovulacije trakicama sve po ps ali eto zavrsila ovdje jer iskreno vec mi je toliko stresno postalo svaki mj hvatati ovulaciju i nezz ko tempiranje. Tako fa ne brini primit ce vas 😊

👱 AMH 32,5, Prohodnost jajovoda 👌
    Dva puta micanje polipa. Svi nalazi uredni.
    🧔 Sve uredu 21.05. Aspiracija 10 jajnih stanica 6 oplođenih
    27.05. 2🐧🐧vracene blastice ▶️ 11dan beta217 13dpnt ➡️328 16dpt➡️702
    27.06.❤️ 11.07.💔
    9.10🐧
    11dpt ➡️625, 14dpt➡️2338
    06.11.6+3 UZV ❤️
    14.11. 7+4 ❤️ 20.11 8+4❤️

Sunce12
    26. Listopad 2023. 17:53

Drage žene, u fazi smo konzultacija za IVF i nikako se ne možemo odlučiti između IVF dr.Šimunića, Repromed i Alea fertility. Naime, nismo još do sada koristili ni jedan postupak preko države pa smo mislili kod dr.Šimunića upravo radi toga. Ako sam dobro shvatila, ako se ide preko države plaćaju se samo lijekovi? Jel znate možda koliko se dugo čeka na postupak?
    Hvala svima🥰🥰❤️

🧏‍♀️32
    🧏‍♂️34
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5 = 2025; AMH 34
    Fet 12/2022 X
    Fet 2/2023 X
    Fet 3/2023 X
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔
    IVF Europe - Prag 🙏❤️

Razumna
    26. Listopad 2023. 18:03

Jurky32

Razumna

Jurky32

Hahahah al' me nasmija 🤣🤣
    Onda znači ne moram brinuti, na mene kile baš i ne idu 😁

Ti si cakum pakum, idealna za ivf. 💙 Malo bolji embriolog i eto te sa bebom. Samo jako 💪
    Draga Amadeus kao da nema mira za nas ivf žene! Stalno problemi. U prošloj trudnoći u 6tt mi je krenulo smedarenje i naravno mislila sam da je riječ o širenju maternice, iako više nisam osjećala zatezanje i napetost u maternici kad ono dođem na uzv a ono se plod krenuo raspadati. Naravno da mi je sad grozno a tad sam baš mirovala. Tada mi je dr objasnio da ako plod ima neku manu da je bolje da što prije ode. Ipak, veliko je razočaranje. Konačno dočekas pozitivan test, pa pravilne bete, dobra prvi uzv kad na kraju šipak i to treći šipak.
    Meni glupo ljudima govoriti da sam trudna, pa čak i starcima. Odlučila sam šutiti dok mi se ne bude vidjelo, a šta ću drugo

muž i ja po 39g, 10g braka,
    12/20-Luči1️⃣ivf➡️ET 2trod❌,
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭❌, 2/22 FET 2xmorula❌
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2xtro❌,5/22 - FET 2xtro❌,6/22 - FET 2xtro💥biokemijska❌, 10/22 - FET 2x tro- Blighted Ovum 😭❌,
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni ❌, 10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭❌
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC❌,7/24-fet1BC❌,11/24-fet2BC❌,
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶,4/25-fet1BC❌, 7/25-fet1BC❌, 9/25-fet1BC❌

Kawa
    26. Listopad 2023. 18:03

ivkaa

Kawa

ivkaa

Kawa

Pbtab i razumna, testići izgledaju obecavajuce, čekamo update 🤞
    Ivka jesi opet u kbc na konzultacije ili si išla privatno sorry nisam zapamtila? Jesi se uspjela naručit na 4D na kraju?
    Korni ili tko mi je već pisao evo izgleda da je fertilup pomogao, nakon oligo i koncentracije 9mil dosli smo do normo i 29mil 🥳 sad čekam da mi se doktor javi da dogovorimo za dalje. Naravno da sad M kasni, a sinoć mi je test bio negativan 🤦‍♀️

U bolnici sam, kod dr. Sunj sam..zanima me sta ce mi konkretno rec..
    Ne, jer su me odbili na par mista, planirala sam zvala Sparac, al ko za vraga, M kasni, da sam znala narucila bi se prosli tj🤷‍♀️

Sretno, javi sta ste se dogovorili 🤞

Super je kad vec znas neke stvari, onda pitas i dobijes odgovor🤣
    U 11. mj idem u novi postupak, pojacala mi je doze gonala, danas zovem sestre da se dogovorimo kad mogu doc po lijekove (valjda se sad malo ceka jer je guzva). Ne znam u kojoj si ti tocno fazi, kakvo je stanje na humanoj?
    Sto se tice pretraga, za ikakve je jos rano nakon 2 transfera, al da me razumije i u slucaju da mi treci ne upali, nesto ce se morat napravit, ne zeli me mrcvarit do iznemoglosti.
    3d uzv bolnica, normalno, nema. Al mogu doc kod nje privatno, rekla mi je da ako cu bit mirnija, da napravim sta mogu i da joj javim😊 tako da cekam M, zovem i narucujem se kod nje (preporucila mi je u prvom dijelu ciklusa da dodjem, bolje se vidi)😁

Nisam ti ja relevantna za komentirati stanje na humanoj, mi smo tek na početku a i ja sve preko maila dogovaram sa doktorom, samo za postupak cemo morat zapravo dolazit na humanu. Vjerojatno cu i hsg privatno jer sam čula da u kbc split poslije kontrasta te prebacuju u drugu zgradu na rtg.. pa cu radije platit.
    A zvuci mi kao da si ti imala produktivne konzultacije, nadam se da ce ti veca doza pomoc i da ce treci transfer bit uspjesan pa da nece bit potrebe za daljnjim pretragama ❤️

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani