Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    19. Srpanj 2023. 06:59

Cure, ja sam prokrvarila, idem sad na hitnu. Bolova još nemam, ali vjerojatno budu i oni krenuli. Molim Boga da bude ipak sve OK, ali svjesna sam svega i očekujem najgore... Danas je točno 8tt. 🥺 Samo da pitam one koje nažalost imaju iskustva s tim, s obzirom na tjedan, pretpostavljam da bude kiretaža? Koliko se otprilike ostaje u bolnici? Imam curicu doma pa čisto da se znam pripremiti... 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

MalaG
    19. Srpanj 2023. 07:45

Tratinčice sretno u FETu!🤞🙏🙏🤗
    Peja i Amadeus da i vi dočekate M što prije!🤞🤞
    Stela hvala ti, budemo.🤭❤️ Malo smo se razmazili sa pregledima dva puta tjedno, pa mi je sad samo jednom tjedno malo.😆 I ti si na redu ovaj tjedan, i ajme, već 12+1?😳 Baš je proletilo vrijeme! Nadam se da ćeš se i ti opustiti i napokon krenuti uživati u trudnoći nakon pregleda. I nadam se da će te i simptomi malo popustiti!🤞🙏❤️❤️
    Korni jel moguće da imaš posebnih znakova u imenu/prezimenu pa zbog toga zeza? Probaj bez kvačica i sl., to je i mene zezalo pa sam umjesto Ž stavila Z i prošlo je.
    Bubice žao mi je draga.😪 Nadam se da je ipak neki hematom sakriven i da je bebica dobro. Ostale odgovore zaista ne znam, ali javiti će se netko sa sl. iskustvom. Ti budi jaka i stvarno se nadam da će sve završiti dobro na kraju!🙏🙏❤️❤️❤️ 
    .
    Sretno svima danas na UZV-ima i sa betama. Baš nas ima puno danas i nadam se da će nam biti štoo više pozitivnih vijesti!🤞🙏❤️

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Saniii
    19. Srpanj 2023. 07:50

Teich d1 uputnica je za cijeli postupak, vrijedi godinu dana, ali se moraš naručiti unutar 3mj za postupak (mislim da su takva nova pravila, ali nisam ziher),inace istekne. Iz sustava se povlači nakon aspiracije. Za same konzultacije traži a3 od gina da ti pusti, ali obzirom da su ti u B+ rekli da tek iduću god možeš, stigneš odraditi jedan cijeli postupak u SD, ili ako si strpljiva čekaj pola godine 😁. Očito je gužva na sve strane zbog Petrove 🤷‍♀️.
    Tratinčica uz estrofem se prati samo debljina endometrija, nema ovulacije, minimum za transfer je 8mm max je 14mm, a najbolje je između 😁 i kada dr procijeni da je dobar uvodi se progesteron i to je nulti dan, a transfer slijedi za onoliko dana koliko je star embrij, blastica- 5 dana.. Ja sam u stimuliranim FETovima imala transfer na 19-21 dc, ali bilo je primjera i sa puno ranijim i puno kasnijim transferima, tako da, teško je ista planirati prije prvog UZVa..
    Stela ostala sam ti dužna i odg kad idem na GO- u subotu, a obaveza Bože dragi, samo nove niču 🙆‍♀️🙈, al budem to sve pozavršavala 🤪.. Ionako čekam i tvoj UZV 🤗🙏❤️
    Peja čudan nekakav zakon kod vas 😁, barem bi partner trebao dati suglasnost 😏, inače bi u praksi svašta moglo biti 🤪
    Korni jednom mi se isto desilo, jednostavno mi izbacivalo crvena polja da je neispravan unos, ali na kraju je prihvatilo, kako nemam pojma 🤷‍♀️, probaj ispočetka. Ako prvi put naručuješ imaš 5% mislim popust na prvu narudžbu 🤗
    Bubica jako mi je žao, ali ne otpisuj odmah 🙏., možda sve bude uredu 🙏. Ali ako bi krenuli bolovi inače sve odmah samo i ode, ako sve ne ode daju tablete za medikamentozni, a kiretaza je zadnja opcija, pogotova za tako niske tt. Drži se ❤️
    ..
    Curke držim fige danas 🤞🤞.Panda,Anii i ako tko još šta ima 🤞🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

• Love83
    19. Srpanj 2023. 08:21

Saniii, Stela, jednaobicnacekalica, Npelica, Tikvice i ostale šaljem veliki 🤗

Moram naglasiti da ste bile u pravu. Da je dr Grbavac jako dobar doktor, nisam ostala uskracena za bilo kakve info, histero je odradio tako pažljivo i stručno da sam naprosto oduševljena, iza nisam imala nikakvih bolova ni smetnji. Prije samog zahvata uru sam popila brufen i normić i to je to. U svakom slučaju moja "predivna uzv maternica" je bila puna rahlih priraslica koje su bile na samom ulazu u maternicu kao paukova mreža  ili kakva zavjesa, i unutra u desnom dijelu ih je bilo znači na 2 mjesta, sve je uklonio, napravio schretching I poslao na phd..čekam nalaz sada 10tak dana.. rekao je da idem u ovaj fet sada odmah u 8mj.. te priraslice da mogu biti kao posljedica neke upale, ne razumijem se u to. Znas li ti Sani šta o tome? I ako mi nakon phd da neku terapiju da li to odgađa fet? Uglavnom zvati će me on kada dođe nalaz..sve ostalo je u redu. 

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

Zelena123
    19. Srpanj 2023. 08:24

Dobro jutro! 
    Beta izvađena jutros u 7 u Breyeru, sad čekam nalaze :). Naravno da od kad sam došla na posao stalno refresham mail, ja sam luda totalno xD
    Npelice žao mi je što ti se tako zaredalo :(, Nadam se da sad slijedi neko ljepše vrijeme 
    Korni navijam za osmi mjesec :)
    PBTAB divno za srčekooo <3 Uživaj u bebi :) Ako se ne varam, s lijeve strane je slezena, ona je mene znala bolit kada sam u jako jako stresnom razdoblju.
    Stela hehe, ma slala sam sliku prvog, još od petog dana. Svaki poslje je bio pozitivan pa nisam htjela obasipat grupu  jednom te istom slikom xD. Svaka čast na 4 kg uz povraćanje, ti si zaista izuzetak :D 
    Bambi čestitke!
    Amadeus joj vjerujem ti. Kod tebe se baš nekako odužilo. Što je sljedeći korak nakon menge? Kad stiže vještica? :)
    Peja tako si me nasmijala s ovim ni dečko neće znat hahha
    Bubice žao mi je, odgovore ti nažalost nemam, javi što kažu doktori
    Love super da je sve dobro prošlo
    Držim fige svima danas!

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Saniii
    19. Srpanj 2023. 08:34

Love83

Moram naglasiti da ste bile u pravu. Da je dr Grbavac jako dobar doktor, nisam ostala uskracena za bilo kakve info, histero je odradio tako pažljivo i stručno da sam naprosto oduševljena, iza nisam imala nikakvih bolova ni smetnji. Prije samog zahvata uru sam popila brufen i normić i to je to. U svakom slučaju moja "predivna uzv maternica" je bila puna rahlih priraslica koje su bile na samom ulazu u maternicu kao paukova mreža ili kakva zavjesa, i unutra u desnom dijelu ih je bilo znači na 2 mjesta, sve je uklonio, napravio schretching I poslao na phd..čekam nalaz sada 10tak dana.. rekao je da idem u ovaj fet sada odmah u 8mj.. te priraslice da mogu biti kao posljedica neke upale, ne razumijem se u to. Znas li ti Sani šta o tome? I ako mi nakon phd da neku terapiju da li to odgađa fet? Uglavnom zvati će me on kada dođe nalaz..sve ostalo je u redu.

Drago mi je da je super proslo i neka to bude to ta smetnja koja je otežavala implantaciju 🙏. I ja sam imala priraslice, ali u rogu maternice, meni je dr objasnio da su moje sigurno posljedica operacije jajovoda, također se ne vide na običnom UZVu, a phd mi došao uredan. Moguce da si nekad imala upalu, a kao posljedica su ti nastale priraslice.. I najbolje je odmah ići u postupak jer se one vraćaju, meni je dr rekao ako smo skloni tomu da se obično vrate u roku 6mj. Što se tiče terapije jedino ako budeš imala kronični endometrisis dobit ćeš antibiotike koje trebaš popit ali to ti ne odgađa transfer. Da li si radila i nk cells?

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

MalaG
    19. Srpanj 2023. 08:46

Love nadam se da su sad otklonjeni problemi koji su smetali i da će FET biti dobitan!🤞🙏🤗
    Zelena čekamo betu s tobom!🤞🙏🤗

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

PBTAB
    19. Srpanj 2023. 09:08

Jutro svima 🙂
    Bubice nemoj uopce razmisljati o spontanom ili o necem lose. Nadam se da je hematom. Cekam da se vratis s lijepim vijestima. 
    Odg na pitanje, ako se sama ne ocistis dobis 3 tablete jer kiretaza je zadnja opcija. 
    Zelena nije slezena, tocno se bol bazira na želucu i crijevima. Do jucer je bila lagana i jucer jaka. Dr R je pogledao sa svojim uzv trbuh taj dio i sve je bilo ok, iako se ja bojim da ne bi bila gušterača, ja uvijek na najgore 😂 
    Odlucila sam sutra otici vidjeti da nije ta helio bakterija, da iskljucim tu opciju, a moj dr opce prakse je na go pa cu pricekati do 1.8.i on ce me poslati na detaljnije krvne pretrage iz kojih mozemo vidjeti dali se nesto dogada, ne zelim ici na uzv abdomena, to mi je zadnja opcija jer se bojim i ne zelim dovesti plod u neku opasnost jer sve su to neke zrake. I promjenila sam prehranu skroz, samo kuhano i lagano 😔😂
    Sretno svima danas 🤞🍀

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Lucy08
    19. Srpanj 2023. 09:09

Bubica 🤞 da nije najgori scenarij koji si ti odmah zamislila. Sa mnom je mama obilno iskrvarila s ugruscima , hospitalizirana i rekli joj da je gotovo, ujutro na kontrolnom uzv sve ok kao da nikakvo krvarenje nije bilo i evo me zive i zdrave 😊
    Love super za histero , sad je to rijeseno i nadam se da je sljedeci fet dobitni 🤞 
    Zelena bit ce odlicna beta u to ne sumnjam 😊🤞
    Sretno ostalim curama! ❤️

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Love83
    19. Srpanj 2023. 09:14

Saniii

Love83

Moram naglasiti da ste bile u pravu. Da je dr Grbavac jako dobar doktor, nisam ostala uskracena za bilo kakve info, histero je odradio tako pažljivo i stručno da sam naprosto oduševljena, iza nisam imala nikakvih bolova ni smetnji. Prije samog zahvata uru sam popila brufen i normić i to je to. U svakom slučaju moja "predivna uzv maternica" je bila puna rahlih priraslica koje su bile na samom ulazu u maternicu kao paukova mreža ili kakva zavjesa, i unutra u desnom dijelu ih je bilo znači na 2 mjesta, sve je uklonio, napravio schretching I poslao na phd..čekam nalaz sada 10tak dana.. rekao je da idem u ovaj fet sada odmah u 8mj.. te priraslice da mogu biti kao posljedica neke upale, ne razumijem se u to. Znas li ti Sani šta o tome? I ako mi nakon phd da neku terapiju da li to odgađa fet? Uglavnom zvati će me on kada dođe nalaz..sve ostalo je u redu.

Drago mi je da je super proslo i neka to bude to ta smetnja koja je otežavala implantaciju 🙏. I ja sam imala priraslice, ali u rogu maternice, meni je dr objasnio da su moje sigurno posljedica operacije jajovoda, također se ne vide na običnom UZVu, a phd mi došao uredan. Moguce da si nekad imala upalu, a kao posljedica su ti nastale priraslice.. I najbolje je odmah ići u postupak jer se one vraćaju, meni je dr rekao ako smo skloni tomu da se obično vrate u roku 6mj. Što se tiče terapije jedino ako budeš imala kronični endometrisis dobit ćeš antibiotike koje trebaš popit ali to ti ne odgađa transfer. Da li si radila i nk cells?

E a moje su bile na samom ulazu i tu me počelo boriti grčiti se maternica jer je valjda otežalo ulazak ili šta,  jer nakon šta ih je makar nije me boli ulazak..i drugi put kada je ušao uklonio ih je u desnom bridu unutrašnjost maternice. Pitao me jesmo imala operacije, kiretaze isl.  Rekla sam nikada i prvi porod prirodan bez problema ikakvih ali prije sad će bit 12god. Onda je rekao da moze biti i kao posljedica upale i da se znaju vraćati.. ajme nadam se da neće tako brzo de vratiti..reci mi znaš li onda da li dr imaju praksu raditi opet histero dijagnosticku nakon nekog vremenskog  perioda ? 

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.