Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bebolina2024
    15. Srpanj 2023. 07:17

Butterfly 🦋

Pozdrav zene, bila sam danas u Repromedu kod dr.R, jako kratko ta 15min, i naravno da sam se sjetila pitat jos pitanja nakon sto sam izasla ali jbga :) njemu se sve cinilo jednostavno kod mene. Ne treba komplicirati, sve je to zbog endometrioze i nepotrebno je bilo raditi sve moguce testove i pretrage jer je uvjeren da mi endometrioza stvara problem. Inace, simpatican i pozitivak covjek, napravili smo i pregled i rekao je da nebi otpisao ovaj postupak tj da se nebi opce iznenadio da bude + da endometrij je top i sve mu se cini uredno i spremno za trudnocu da ne radim testove nego betu samo i ako slucajno bude negativna da se javim za postupak. Samo moram nanovo hormone izvaditi tj one ft4 anti tg i tpo. Test je jutros bio negativan a dr je rekao da je to prerano za test bilo i da vadim betu na 14. dan al on bi rekao da je to to po uzv. A tko to zna…a ja sva potomula jutros nakon testa da sam zab opce jestam stavila utrice ili ne, a vidjet cemo, slj tj cu vadit betu , ak ne bude nis idem u postupak pa cemo vidjet. Samo me iznenadilo opet da je rekao da nista od dodataka ne trebam pit osim folne da to nis nije dokazano kaze..i da smo zymote dzabe radili da je to bacanje para i tak..

Ako on kaže da je prerano za test onda sigurno je. Ima nade još za plusić. 🤞🤞
    Amy ja gledala samo crticu. A ništa neka hcg test bude onda takav 2 tjedna od FET-a 🤞🙏

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

korni
    15. Srpanj 2023. 07:17

Jutro cure, hvala na podršci i sretno ako koja ima šta danas 🤗🍀
    Amy lijepo je potamnila trakica, pogotovo od jutra do večeri, pa mi se čini da je peak možda mogao biti noćas ili će biti kroz dan, pa ovulacija tek slijedi, ali teško je točno reći. Imaš danas uzv? Sretno 🍀

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Silmarilion
    15. Srpanj 2023. 08:11

EasyGoing

Silmarilion

Moguce da ga stvarno nece bit onda, bas i mene zanima sad. Ako ga ne bude, svakako cu ga zvat iza pregleda i konzultirat se s njim sta i kako dalje, ovisi o ishodu.
    Da li te on i prije vodio? Čudno mi je pušta svoje pacijentice da toliko čekaju.

Kad sam tek dosla u kbc na humanu bio mi je dodjeljen dr Pecotić, al je on u međuvremenu iša ca i onda smo sve koje smo bile kod njega birale doktora i ja sam izabrala Mršića. On me vodio sad na ovom zadnjem postupku kad sam ostala trudna. Tako da volila bi ostat u njega jer imam pravo samo na još jedan stimulirani na teret hzzo. Al ova čekanja su nemila, evo cetri miseca cu cekat samo konzultacije da odradin… A kako ces ga zvat? Ja nemam niti mail za kontakt?

Ja u njega vec idem privatno godinama na preglede i on me operira, zvat cu ga u slucaju da ga stvarno ne bude u ponediljak jer ne zelim bez njegovog savjeta nista napravit.  Imam njegov broj, nemam mail. Mozda mozes naci na stranicama KBC nekakav mail ili kontakt, ne znam kako to funcionira kod njih. Ili da zamolis sestru da ti kaze kad ce bit tamo pa da dodes, objasni joj situaciju. 

31/35
    Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
    Profertil za M - OAT
    06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
    07/23 FET - prekinut ciklus
    08/23 FET - prekinut ciklus
    09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼

Bubica1
    15. Srpanj 2023. 08:31

Cure, danas mi je 7+3, ujutro kad sam se probudila na ulošku vidim točkice smeđe boje, onako blijedo i što više buljim u to više nisam sigurna jel smeđe ili ide malo na crvenkasto 😔 I baš sam ko za inat imala ružne snove da sam izgubila bebu, kad ujutro to na ulošku. U četvrtak sam bila na pregledu, sve bilo OK, hematoma nema da bi bilo od njega. Jel moguće da bi bilo od pregleda? Evo tješim sama sebe… 🥺 Zvala hitnu, odgovorila mi sestra: gospođo, ako vi smatrate da to ne može čekati do ponedjeljka kad vam radi vaš ginekolog, onda dođite. 😠 Kaj reći na to… Uglavnom, sad sam stvarno uplašena i ne znam kaj bi sa sobom od jada, užasno me strah da se ne pojave bolovi i svježa krv. Evo ako ništa drugo da vam se malo izjadam… 😔🥺

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Saniii
    15. Srpanj 2023. 08:48

Silimarilion ako nema folikula na 13dc nažalost odustajete od ovog ciklusa. U prirodnom je najbitnija uredna ovulacija i dobar endometrij, jedno bez drugog ne funkcionira. Sad je kasno za ikakvu terapiju. Slično mi se desilo sad zadnji ciklus i morali smo odustati. Drži se, ali pametnije je odustati ako nema uslova 🤗
    Easygoing ja bih napravila točno to kako si i napisala, pojavila se u kbc-u u ponedjeljak i vidjela stanje, ništa te ne košta 🤷‍♀️ tko će čekati još 2mj samo na konze 🙄
    Sunčica tnx na linku 😘❤️🤗.
    Zelrna ovo su samo prijedlozi o izmjeni postojeceg zakona koje će se uzeti u obzir , ali bilo bi super kad bi se izglasali, svašta je na "tapeti" , od prava na liječenje žena koje su u  istospolnoj zajednici, ukidanja ograničenja broja js koje idu u oplodnju 😍, da od 6 postupaka na koje imamo pravo budu svi stimulirani a ne 2 prirodnjaka 😍, zamrzavanje iskljucivo samo jednog zametka, darivanje gameta i zametaka koji su višak, da se produzi dob lijecenja sa 42g na 45g i svašta još nešto. Bit će dobro kad bi se takvi prijedlozi i usvojili, treba pratiti stanje na sceni i vidjet kad će se i da li će se što od ovoga i ostvarit 🙏
    Curke javljajte informacije o ovome ❤️
    La3arica nazovi ti B+ još jedanput iza 15.8.
    Ovo za prirodnjak kako su ti otkazali mi je bas neprofesionalno 🙄. Privatnici imaju ograničen broj postupaka preko hzzo-a ali ako si u trenutku narucivanja na prirodnjak dobila termin znači da su tada imali slobodnih postupaka i ispada da su tvoj postupak dali nekome drugom 🤷‍♀️. Ne treba to tako olako puštati, to je bila njihova greška u administraciji, ali gotovo je sad. Ti si zaista na knap sa vremenom, gledaj da se čim prije (već u ponedjeljak) naručiš bilo gdje , barem konze obavi i upisi se za postupak, bitno ti je odraditi aspiraciju do rođendana 🤗
    Butterflysamo 15 min i to sa pregledom 🙈. Za dodatke je dobro dr rekao jer tako i je, suplementi samo poboljšaju opće stanje organizma, druga stvar je što mi mislimo i osjećamo da radimo na kvaliteti genetskog materijala, ali geni su geni i ne možemo ih mijenjati. Nadam se da ti je dobro prognozirao za ovaj postupak 🙏🤗
    Bubica ako je smeđe znači da je stara krv, vjerovatno potaknuta pregledom. Ja na tvom mjestu ne bih išla na hitnu osim ako ne krene bolovi, grčevi i krvarenje, svakako nije dobro da te čačkaju tako rano. Drži se, skren misli na nešto drugo, barem probaj 🤗❤️

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

Bebolina2024
    15. Srpanj 2023. 08:57

Bubica1

Cure, danas mi je 7+3, ujutro kad sam se probudila na ulošku vidim točkice smeđe boje, onako blijedo i što više buljim u to više nisam sigurna jel smeđe ili ide malo na crvenkasto 😔 I baš sam ko za inat imala ružne snove da sam izgubila bebu, kad ujutro to na ulošku. U četvrtak sam bila na pregledu, sve bilo OK, hematoma nema da bi bilo od njega. Jel moguće da bi bilo od pregleda? Evo tješim sama sebe… 🥺 Zvala hitnu, odgovorila mi sestra: gospođo, ako vi smatrate da to ne može čekati do ponedjeljka kad vam radi vaš ginekolog, onda dođite. 😠 Kaj reći na to… Uglavnom, sad sam stvarno uplašena i ne znam kaj bi sa sobom od jada, užasno me strah da se ne pojave bolovi i svježa krv. Evo ako ništa drugo da vam se malo izjadam… 😔🥺

Smeđe je dobro jer je stara krv i vrlo moguće od pregleda. To što ona nije vidjela hematom to ne znači da ga nemaš, moguće da ga ona nije vidjela. I tako kažu da jako puno žena u MPO krvari lagano u trudnoći tako da zaista još nemaš razloga za brigu a nadam se da ni nećeš imati. Sada si u situaciji kada zaista ne možeš ništa učiniti kao ni doktori. Nemoj odmah crno misliti i stresirati se jer to šteti bebi. Probaj malo skrenuti misli i mirovati. Držim 🤞🤞 da sve bude u najboljem redu. Drži se 😘

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

PBTAB
    15. Srpanj 2023. 09:25

Bubica1

Draga, krv je od pregleda i trebali su te na to upozoriti kao sto su mene svaki puta. Nemoj ici na hitnu jer na hitnoj ti guraju one metalne stvari sto nikako nije dobro ovako rano u trudnoci da rade, mozes si samo jos gore napraviti. Mijenjaj ulozak i prati stanje, ako dode svjeza krv idi na hitnu, ali i sama si svjesna ako dolazi do neceg ruznog to nitko ne moze zaustaviti, nazalost 😔
    Ali ne brini sve je super i uzivaj u ovako lijepom danu 🥰😘

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

MalaG
    15. Srpanj 2023. 10:27

DomLeon naš bebač će biti Patrick.☺️🤭💚
    La3arica hvala ti!☺️🤭 Nadam se da ćeš i ti uspjeti nešto iskemijati!🤞🙏❤️
    Butterfly baš mi je drago da si zadovoljna izašla sa konzultacija! Nadam se da je dr u pravu pa da ti on neće ni trebati neko vrijeme!🤞🙏🙏
    Bubice već su cure sve napisale. Smeđarenje je moguće od pregleda, dobro je dok nema svježe krvi, grčeva i bolova. Probaj danas malo usporiti tempo i prsti situaciju. Nadam se da će se smiriti i biti sve dobro!🤞🙏❤️
    PBtab draga, nadam se da si bolje!🤗🙏❤️❤️❤️

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Lucy08
    15. Srpanj 2023. 10:38

Bubica ja sam imala isto jedno jutro svijetlo smedeg kad sam se obrisala. Tebi je vjerovatno od pregleda kao sto su cure rekle.  Sluznica je dobro prokrvljena, doli je sve osjetljivo ali nije drama samo treba pratit. U ranoj trudnoci je to normalna pojava ako je bez bolova. Najgore od svega je stresirati se. Miruj i uzimaj terapiju i bit ce sve dobro.
    Meni je mozda bilo od guranja utrogestana ili nocnog kasljanja pa sam jedan dan pila utrice, mirovala i vise se nije pojavilo. 

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Lucy08
    15. Srpanj 2023. 10:41

Cure moja beta je 351.3 🥳🥳🥳🥳🥳💃💃💃💃💃
    Odmah se lakse dise 🤪
    Vise ne moram vadit betu  i u ponedjeljak ce mi javit kad je utrazvuk.  Pozdrav svima ❤️😘😘😘😘😘

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.