Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Panda.
    14. Srpanj 2023. 18:56

Silmarilion

Panda.

Silmarillion ukoliko nema folikula, a nije puknuo, FET ćeš vjerojatno morati odgoditi. Uvjet za prirodni FET je uredna ovulacija i dobar endometrij. Ukoliko imaš problem s tim, najbolje je ići u stimulirani. Vidim po potpisu da ti je ovo prvi, pa ukoliko ne uspije možeš viditi s dr. da idete u stimulirani.

Da, ovo mi je prvi postupak. Nije mi bio moj doktor koji me vodi nego dr. Marusic (vidim da si i ti bila u KBC Split). Prije 3 dana je vidjela jedan mali folikul, a jutros nije bilo nista. Kaze da dodem u ponediljak pa da ce mi moj dr rec sta cemo dalje ako nema nista. Bas sam se ponadala ovom ciklusu, kad na kraju nista cini mi se :(
    Da li se u stimuliranom FET-u isto bocka ili?

Ja sam bila kod dr. Marušić 2 postupka, ali većinom ti se izredaju svi doktori kroz postupak. Većina ti ne želi ništa odlučiti pa se čeka dr. koji te vodi. Stimulirani FET ide uz Estrofem i nema bockanja. Ja ga nisam uzimala. Sigurno druge cure znaju više o tome. Kod prirodnog se dobro poslužiti LH trakicama za praćenje ovulacije. Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj. 🤗

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

purple0000
    14. Srpanj 2023. 19:02

Kraljice,pozdrav!🙂
    Mura-sretno,držim 🤞 na najjače!😘😘🙏🙏❤
    Silmarilion-a joooj,baš mi je žao za folikul,ali možda nije sve izgubljeno.🙏🙏🤞🤞😘😘❤
    Amy-sretnooooo!Držim 🤞!😘🙏🙏❤
    Darliv-pupice,navijam za tebe!🙏🙏❤ Javi sutra obavezno.😘😘
    Panda-držim 🤞!😘😘🙏🙏❤
    Ja danas obavila prvi ultrazvuk,folikulići su baš lijepi i u ponedjeljak ponovno ultrazvuk.🙂🙏🙏

👩 33 sve ok
    🧔 34 asthenoteratozoospermia - normozoospermia
    Poliklinika IVF

03/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
    04/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
    05/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
    07/23 IVF : Elonva/Gonal/Cetrotide/Brevactid
    21.07.- aspiracija
    24.07.- embriotransfer ➡️ 1 osmostanični trodnevni zametak
    05.08.- beta 🙏🙏 12.dpt ➡️ 216.2
    07.08.- beta 🙏🙏 14.dpt ➡️ 617.5
    18.08.- prvi ultrazvuk 🙏🙏💜
    08.09. - drugi ultrazvuk 🙏🙏

Silmarilion
    14. Srpanj 2023. 19:12

EasyGoing da, ja sam isto u dr. Mršića. On je na godišnjem ovaj tjedan ja mislim, a Marušićka mi je danas rekla da će mi on biti u ponediljak na odjelu pa da se dogovorim s njim za dalje. Jedino ako ona nije nesto falila, baš ću ti javiti u ponediljak. Jesi pitala zašto ti je odgođeno? Vjerojatno idu svi opet na godišnji u osmom misecu 🫨

Panda da, i meni su se svi živi izredali - uključujući i studente 😂
    Čitala sam da se se Estrofem dalje za endometrij - ali meni je on super zadebljan. Jebiga, nisu mi pale na pamet LH trakice bas sam glupa, mogla sam to na svoju ruku sama radit. 

Hvala vam! 🤗❤️

31/35
    Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
    Profertil za M - OAT
    06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
    07/23 FET - prekinut ciklus
    08/23 FET - prekinut ciklus
    09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼

Zelena123
    14. Srpanj 2023. 19:21

Pozdrav,
    ja sam napokon bolje i bez temperature :).  Pišnula sam i danas na test (7 dnt) i crta je svijetla, onako slično kao i na 5 dan, ali ne brinem se, jako rano sam piškila pa mislim da su ok testovi :), Mislim da neću ni piškit više prije bete (ali tko zna xD).
    Lucy jesi ti ozdravila? Sad kad vidim da si ti pisala, skužim da ne znam kad sam jela meso, nisam sigurno 4-5 dana i nemam uopće potrebu za njim..Baš mi ne prija ni miris ni okus od njega
    Darliv predivna crta!
    Panda ti mirno čekaš svoju betu :) Meni je prvi postupak pa sam jako nestrpljiva, vidim da ti ipak imaš više iskustva, pa radije u miru to dočeka kako kažeš :) Bliži se naš 19.7 
    Bubica divne vijesti, vjerujem da je lakše kad čuješ srce :) Želim ti školsku trudnoću :)
    Butterfly hvala ti, nažalost ne znam može li brevactide utjecati na ishod testa,na bih ti htjela krivo napisati, ali vidim da je netko pisao da možeš :) Javi nam ishod
    Silmarilion žao mi je :(
    Purpleee drago mi je da je uzv dobar :) Nek tako i nastavi
    Ljubim vas sve

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Zelena123
    14. Srpanj 2023. 19:23

Suncicaa

https://www.sabor.hr/hr/pristup-informacijama/savjetovanja-s-javnoscu/10-srpnja-24-kolovoza-2023-informacija-o-savjetovanju?fbclid=IwAR34ad7juzlpCBU6RlYjqaYyG68wSnbNYKlvDaDbAuGFMis_qo78MTDoApM
    Predložen je prijedlog novog zakona o mpo, može se uključiti u javno savjetovanje.
    Sretno svima koji imaju nešto ovih dana, nisam stigla čitati nešto u zadnje vrijeme,Tikvica čestitam na dečkiću 💙

Može malo više info? Ja sam otvorila da pročitam o čemu se radi ali je hrpa teksta i sve je pisano jako stručno. Može rečenica dvi onako zdravoseljački? :D

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

EasyGoing
    14. Srpanj 2023. 19:24

Silmarilion

EasyGoing da, ja sam isto u dr. Mršića. On je na godišnjem ovaj tjedan ja mislim, a Marušićka mi je danas rekla da će mi on biti u ponediljak na odjelu pa da se dogovorim s njim za dalje. Jedino ako ona nije nesto falila, baš ću ti javiti u ponediljak. Jesi pitala zašto ti je odgođeno? Vjerojatno idu svi opet na godišnji u osmom misecu 🫨

Na odjelu? Jel to znaci na humanoj ili u ambulanti? Ja sam poludila kad su mi rekli tek u deveti, a vec sam i ovaj termin dva miseca cekala! Stvarno nisu normalni! Ja sam imala spontani u svibnju i receno mi je da odem na pregled za misec dana. Kako sam imala termin kod Mršića sad u ponediljak, nisam se niti narucivala u svoje rejonske ginekologice. Međutim danas kad su mi odgodili zvala sam je da me primi i kaze da nema termina prije sredine osmog miseca. Ma užas. Preostaje mi jedino otić privatno se pregledat dok dočekam sve njih da se vrate, al sad kad cujem da ce Mršić bit u ponediljak nista mi nije jasno... Dođe mi da banem tamo u ponediljak i da ga tražin..

👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
    KBCST
    1.AIH❌
    2.IVF-nema JS❌
    3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
    4.Prirodni IVF-nema JS❌
    5.IVF-ET 2 2dn❌
    6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
    7.IVF-ET 2 2dn❌
    CITO
    8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    Trombofilija ✅
    9.IVF-ET 1 3dn❌
    Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
    10.IVF-ET 2 3dn❌
    11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
    12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
    14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
    15.IVF-freeze all ❄️❄️
    FET ⏳

Panda.
    14. Srpanj 2023. 19:37

Silmarilion i zaboravila sam na studente. 🤣🤣🤣 Nemaš druge nego se strpiti dok ti se vrati dr. da odluči što dalje. U svakom slučaju najgore je odgoditi za idući ciklus. Bitno da ima smrzlica i bolje ih ne vraćati ako nisu idealni uvjeti. Liti je malo teže ići jer su svi stalno na go. Ne samo tu nego svugdi. U svakom slučaju javi što je bilo i sritno! 😘🤞
    Zelena jesi stavila fotku testa? Mene previše nerviraju ti testovi pa sam digla ruke od njih. Beta je za mene trenutak istine. Jesi ili nisi. Ali svatko odluči kako mu paše. Ako je crta već tu, ne sumnjam u lijepu betu. Još malo. ☺️ I drago mi je da si bolje. 🥰

KBC Split
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    Repromed

Panda.
    14. Srpanj 2023. 19:38

Panda.

Silmarilion i zaboravila sam na studente. 🤣🤣🤣 Nemaš druge nego se strpiti dok ti se vrati dr. da odluči što dalje. U svakom slučaju najgore je odgoditi za idući ciklus. Bitno da ima smrzlica i bolje ih ne vraćati ako nisu idealni uvjeti. Liti je malo teže ići jer su svi stalno na go. Ne samo tu nego svugdi. U svakom slučaju javi što je bilo i sritno! 😘🤞
    Zelena jesi stavila fotku testa? Mene previše nerviraju ti testovi pa sam digla ruke od njih. Beta je za mene trenutak istine. Jesi ili nisi. Ali svatko odluči kako mu paše. Ako je crta već tu, ne sumnjam u lijepu betu. Još malo. ☺️ I drago mi je da si bolje. 🥰

Silmarilion ispravak u najgorem slučaju ćeš odgoditi za idući ciklus. 🤭

KBC Split
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    Repromed

Silmarilion
    14. Srpanj 2023. 19:40

EasyGoing

Silmarilion

Na odjelu? Jel to znaci na humanoj ili u ambulanti? Ja sam poludila kad su mi rekli tek u deveti, a vec sam i ovaj termin dva miseca cekala! Stvarno nisu normalni! Ja sam imala spontani u svibnju i receno mi je da odem na pregled za misec dana. Kako sam imala termin kod Mršića sad u ponediljak, nisam se niti narucivala u svoje rejonske ginekologice. Međutim danas kad su mi odgodili zvala sam je da me primi i kaze da nema termina prije sredine osmog miseca. Ma užas. Preostaje mi jedino otić privatno se pregledat dok dočekam sve njih da se vrate, al sad kad cujem da ce Mršić bit u ponediljak nista mi nije jasno… Dođe mi da banem tamo u ponediljak i da ga tražin..

Na humanoj, idem na UZV još jedan. Stvarno ti ne znam, ja sam nju tako danas razumila, al možda me samo tila skinit s neke stvari da je ne pilam 😂
    Zadnji put kad sam bila ponediljkom na UZV, bia mi je Mimica, tako da ne razumim bas njihovo radno vrime. 
    Da li su ti rekli razlog za odgodu konzultacija?

31/35
    Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
    Profertil za M - OAT
    06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
    07/23 FET - prekinut ciklus
    08/23 FET - prekinut ciklus
    09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼

EasyGoing
    14. Srpanj 2023. 19:49

Silmarilion

EasyGoing

Silmarilion

Na odjelu? Jel to znaci na humanoj ili u ambulanti? Ja sam poludila kad su mi rekli tek u deveti, a vec sam i ovaj termin dva miseca cekala! Stvarno nisu normalni! Ja sam imala spontani u svibnju i receno mi je da odem na pregled za misec dana. Kako sam imala termin kod Mršića sad u ponediljak, nisam se niti narucivala u svoje rejonske ginekologice. Međutim danas kad su mi odgodili zvala sam je da me primi i kaze da nema termina prije sredine osmog miseca. Ma užas. Preostaje mi jedino otić privatno se pregledat dok dočekam sve njih da se vrate, al sad kad cujem da ce Mršić bit u ponediljak nista mi nije jasno… Dođe mi da banem tamo u ponediljak i da ga tražin..

Na humanoj, idem na UZV još jedan. Stvarno ti ne znam, ja sam nju tako danas razumila, al možda me samo tila skinit s neke stvari da je ne pilam 😂
    Zadnji put kad sam bila ponediljkom na UZV, bia mi je Mimica, tako da ne razumim bas njihovo radno vrime.
    Da li su ti rekli razlog za odgodu konzultacija?

Eto i to mi je čudno da je Marušička jos uvik tamo, a cujem vec misecima da ide ca. Zvala me ženska ona sa pulta sta radi di su ambulante i rekla mi je da dr Mršića u ponediljak nece bit (bez ikakvog objašnjenja). Ok ja kontam bit ce ga iduci, a kad ono da tek u deveti imam termin! Katastrofa. I onda mi je rekla da ako ocu da me moze primit ranije ova neka nova doktorica šta je dosla, al ja nisan tila jer san kontala s njim odradit konzultacije za idući postupak, a sad moram cekat do jeseni :(

👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
    KBCST
    1.AIH❌
    2.IVF-nema JS❌
    3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
    4.Prirodni IVF-nema JS❌
    5.IVF-ET 2 2dn❌
    6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
    7.IVF-ET 2 2dn❌
    CITO
    8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    Trombofilija ✅
    9.IVF-ET 1 3dn❌
    Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
    10.IVF-ET 2 3dn❌
    11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
    12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
    14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
    15.IVF-freeze all ❄️❄️
    FET ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.