Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PBTAB
    27. Ožujak 2023. 16:14

helly94

Pozz zene, nisam bila aktivna na forumu al vas citam vec dugo, vidim da imate puno znanja i iskustva pa sam vas sad dosla pitati savjet/iskustva za ET pod temp jer neznam sta da nap …Sutra mi je ET, a sinoc sam povracala kroz noc i danas temp se lagano dize od jutra sa 37.5 pa sad vec 38.7, jel se smije ici na ET pod temp? Neka je viroza jer nas vise iz obitelji ima iste simptome danas i necaci iz vrtica su navodno donijeli virozu jer su i oni takvi i odtatak vrtica. Jel se smije takav ici na et? Je li ijedna od vas isla pod temp na et? Nekako se nadam da se proc do sutra ali sta ako ne. Do sad nisam imala smrzlice jer mi ne uspije doc do blastice razvoj pa se bojim ako ne odem sutra da ce mi propast zameci 😫 ne znam sta da ucinim 😞

Hej, smatram da se ne smije ići bolestan na ET zbog  sigurnosti med.osoblja i drugih žena koje bi se tamo nalazile, pogotovo ukoliko je zarazno, a izgleda da je. Ja ne bih išla. 

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Stela_M
    27. Ožujak 2023. 16:49

helly94

Pozz zene, nisam bila aktivna na forumu al vas citam vec dugo, vidim da imate puno znanja i iskustva pa sam vas sad dosla pitati savjet/iskustva za ET pod temp jer neznam sta da nap …Sutra mi je ET, a sinoc sam povracala kroz noc i danas temp se lagano dize od jutra sa 37.5 pa sad vec 38.7, jel se smije ici na ET pod temp? Neka je viroza jer nas vise iz obitelji ima iste simptome danas i necaci iz vrtica su navodno donijeli virozu jer su i oni takvi i odtatak vrtica. Jel se smije takav ici na et? Je li ijedna od vas isla pod temp na et? Nekako se nadam da se proc do sutra ali sta ako ne. Do sad nisam imala smrzlice jer mi ne uspije doc do blastice razvoj pa se bojim ako ne odem sutra da ce mi propast zameci 😫 ne znam sta da ucinim 😞

Meni je dr rekao da se embrij ne vraća ukoliko dobijem temp tako da na tvom mjestu rade bi da mi zamrznu emrij nego da zbog temp sve propadne ili da se ne primi,  sretno i brz oporavak 🤞🥰

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    27. Ožujak 2023. 16:51

Lucky držim najveće 🤞🤞 na svijetu, ljubim ❤️❤️
    Kacusha ❤️❤️

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Mehro
    27. Ožujak 2023. 16:58

Fashionista

Hey PUPICE kako ste? 🌸
    Napisite koji ste dan od transfera, ET ili FET, sto ste vracale i neke znacajnije simptome koji dan ako ste iskusile i dal cete raditi testic ili cekati betu, da se lakse pratimo! 🙈
    Ja cu prva!
    3 dan od transfera, prirodni FET, vracena 1 blastica.
    Simtoma ni na vidiku! 🤣🙈 Nemam s cime usporediti jer sam uvijek bila u stimuliranom ETu, ovo mi je prvi FET i jos prirodni. Uvijek sam u ET-ovima imala bolove u jajnicima i probadanja zbog stimulacije a sada n i s t a! 🙈 Ima smisla jer je prirodnjak al mi je sad cudno! Kao dobro ali cudno! Cice su mi napunute i osjetljive jos i dan prije transfera i ono sitna probadanja od utrica i progesteron injekcija al ono 2 od 10, ni blizu kao u stimuliranima. Kod trudnoca nisam ni znala za njih tako rano, pa ne znam rane simptome samo one poslje, cice napuhnute i osjetljive, cesto piskenje i ono tu i tamo malo zatezanja/probadanja i onda poslje kak je islo krivo sve vise i vise bolovi i probadanja.

Ja sam bila na ET, jedan petodnevni osmostanicni lijepi embrio :). Uz njega su vratili jos jedan embrio za kojeg je biologinja rekla da misli da je stao sa razvojem, ali ga vraca cisto da malo jos stimulira endometrij. Drzimo fige da nam bude dovoljan taj jedan, posto nemamo smrzlica :).  Ja sam bila jako gladna i umorna, strasno nesto, mialim na hranu cijeli dan, a u krevet bih mogla vec prije 10 😅. Drugi, treći dan su mi bradavice strasno osjetljive postale, jos uvijek jesu. Inace mi budu cice samo napete, ovo jos nikad nisam dozivjela 🤷‍♀️. Također sam osjećala probadanje sa lijeve strane dolje, kao štipanje, uvijek na istom mjestu. To čeato znam osjetiti kada ležim i smirim se. Od jučer se osjećam kao da ću dobiti mengu, bol čudna u trbuhu i lagana u leđima. Također sam napuhana, jedva zakopčam trapke 😥 tj nadam se da je to napuhanost.. S obzirom na to koliko jedem ovih dana 🤦‍♀️😅.

Lightblue super mi je tvoja priča, baš osvježenje 😀
    Bebolina držim fige da se malac primi, kao i kod svih ostalih 🥰
    Tikvice sretno 🥰

🙋‍♀️ 28 - AMH 6,8
    💁‍♂️32 - asthenozoospermia ➡️ normozoospermia
    👶 Pokušavamo od 2021.
    3/2023. Prvi IVF - Vinogradska - Gonal 225/ Bemfala 225 + Cetrotide + Ovitrelle - aspiracija 17.3.(9 js - 4 embria - 1 petodnevni na kraju, 0 ❄️), transfer 22.3., 12dnt 58,9 / 14dnt 96 /16dnt112/ 19dnt106 - biokemijska
    7/2023. 3js - 1 trodnevni, 0❄️. Beta 31.7. 13dpt 410. Beta 2.8. 916 🥰. 16.8. 6+3 💗 28.8. 8+1 💗 21. 9. 11+4 💗 YOU51 ☑️ it's a girl 💜

Kacusha
    27. Ožujak 2023. 17:14

Stela_M

Lucky držim najveće 🤞🤞 na svijetu, ljubim ❤️❤️
    Kacusha ❤️❤️

❤💞

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

• helly94
    27. Ožujak 2023. 17:17

Stela_M

helly94

Meni je dr rekao da se embrij ne vraća ukoliko dobijem temp tako da na tvom mjestu rade bi da mi zamrznu emrij nego da zbog temp sve propadne ili da se ne primi, sretno i brz oporavak 🤞🥰

A da ima smisla :/ jel se moze zamrznuti trodnevni? Ili samo blastice? :(

Stela_M
    27. Ožujak 2023. 17:24

helly94

Stela_M

helly94

Meni je dr rekao da se embrij ne vraća ukoliko dobijem temp tako da na tvom mjestu rade bi da mi zamrznu emrij nego da zbog temp sve propadne ili da se ne primi, sretno i brz oporavak 🤞🥰

A da ima smisla :/ jel se moze zamrznuti trodnevni? Ili samo blastice? :(

Može se zamrznuti i dvodnevni i trodnevni i blastice, na mali broj js rijetko kada se ide na blasticu jer je prevelik rizik, sve je to do procjene embriologa ....

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

korni
    27. Ožujak 2023. 17:37

Bebolina nek se mrva cvrsto primi ❤️
    Aria drago mi je da je sve okej, neka tako i ostane 🤞🍀
    Tikvica drzim 🤞 za srijedu 😊
    PUPICE nadam se da ti vasi simptomi upućuju da mrva ugnjezdila 🥰
    Cure, nama je na spermiogramu preporucena inducirana IUI i/ili IVF-ET. Čitala sam malo oko toga i vidim da inseminacija ima bas malu uspješnost. Mogu li ja kako utjecati na to da kad krenemo da idemo odmah na IVF? Ne znam koliko me se sluša s obzirom da idemo preko HZZO-a 😁

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Love83
    27. Ožujak 2023. 18:02

Jurky32

Fashionista

Hey PUPICE kako ste? 🌸
    Napisite koji ste dan od transfera, ET ili FET, sto ste vracale i neke znacajnije simptome koji dan ako ste iskusile i dal cete raditi testic ili cekati betu, da se lakse pratimo! 🙈
    Ja cu prva!
    3 dan od transfera, prirodni FET, vracena 1 blastica.
    Simtoma ni na vidiku! 🤣🙈 Nemam s cime usporediti jer sam uvijek bila u stimuliranom ETu, ovo mi je prvi FET i jos prirodni. Uvijek sam u ET-ovima imala bolove u jajnicima i probadanja zbog stimulacije a sada n i s t a! 🙈 Ima smisla jer je prirodnjak al mi je sad cudno! Kao dobro ali cudno! Cice su mi napunute i osjetljive jos i dan prije transfera i ono sitna probadanja od utrica i progesteron injekcija al ono 2 od 10, ni blizu kao u stimuliranima. Kod trudnoca nisam ni znala za njih tako rano, pa ne znam rane simptome samo one poslje, cice napuhnute i osjetljive, cesto piskenje i ono tu i tamo malo zatezanja/probadanja i onda poslje kak je islo krivo sve vise i vise bolovi i probadanja.

Meni je danas 10. dnt. Rađen je ET, trodnevni, osmostanični.
    Od simptoma ništa posebno, najviše probadanje u jajnicima, vherojatno zbog stimulacije.. na dan (tj. tu noć) kad je kao po rasporedu trebala biti implantacija toliko me negdje između jajnika i maternice probolo da me probudilo.. Sise malo bolne i čvrste, to pretpostavljam da je od progesterona.. od jutros na trenutke bol u leđima, kao na dan kad dobijem mengu, ali manje.. Tu i tamo malo se pojavi mučnina.. Uglavnom svi simptomi bi mogli biti od lijekova i trudnoće i nadolazeće menge 🤷‍♀️🤷‍♀️ Jedino što je novo, ne smeta mi pelud ovih dana, a ima je puno.. inače ne smijem van bez tablete za alergiju.. to ja isto gledam kao simptom, vjerojatno nema nikakve veze, al' mene ipak veseli.. 🥰 Test neću raditi, čekam betu pa što bude 🤞🙏

Jurky u prirodnoj trudnoći nisam pila uopće tabl za alergiju i organizam mi se toliko izborio da nisam uopće imala ni smetnje a ni potrebu za piti..kažu "drugo stanje" pa eto 😊 
    Zato ti to može biti dobar simptom 🥰

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

Mehro
    27. Ožujak 2023. 19:30

korni

Bebolina nek se mrva cvrsto primi ❤️
    Aria drago mi je da je sve okej, neka tako i ostane 🤞🍀
    Tikvica drzim 🤞 za srijedu 😊
    PUPICE nadam se da ti vasi simptomi upućuju da mrva ugnjezdila 🥰
    Cure, nama je na spermiogramu preporucena inducirana IUI i/ili IVF-ET. Čitala sam malo oko toga i vidim da inseminacija ima bas malu uspješnost. Mogu li ja kako utjecati na to da kad krenemo da idemo odmah na IVF? Ne znam koliko me se sluša s obzirom da idemo preko HZZO-a 😁

Nama su isto krenuli s tom forom da bi se prvo pokusala inseminacija. Ja sam imala isto baš čvrst stav oko toga i rekla sam im da sam izgubila već dovoljno vremena i da ga ne želim gubiti još više. Željela sam odmah ići na "nešto konkretnije" jer radim u zdravstvu i znam kako dosta stvari funkcionira. Tvoje godine ti također idu u prilog. Moja doktorca je bila rekla da me razumije i uputila nas je na ivf. Ja bih otvoreno razgovarala s njima na tvom mjestu, a sada ovisi o njima i njihovom misljenju 🤷‍♀️

🙋‍♀️ 28 - AMH 6,8
    💁‍♂️32 - asthenozoospermia ➡️ normozoospermia
    👶 Pokušavamo od 2021.
    3/2023. Prvi IVF - Vinogradska - Gonal 225/ Bemfala 225 + Cetrotide + Ovitrelle - aspiracija 17.3.(9 js - 4 embria - 1 petodnevni na kraju, 0 ❄️), transfer 22.3., 12dnt 58,9 / 14dnt 96 /16dnt112/ 19dnt106 - biokemijska
    7/2023. 3js - 1 trodnevni, 0❄️. Beta 31.7. 13dpt 410. Beta 2.8. 916 🥰. 16.8. 6+3 💗 28.8. 8+1 💗 21. 9. 11+4 💗 YOU51 ☑️ it's a girl 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.