Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anii208
    16. Siječanj 2023. 11:07

MakiST

Hej moje cure! Vidim da me Stelaspominjala reko da se javim i ne budem bezobrazna 😁
    Ja sam nekad u 11.mj dobila neki nalet pozitive i probali smo jos jednom tad - ponovno fijasko. Od 6 stanica 4 nezrele, te 2 jadne se oplodile i - nis.
    Onda sam pala bas duboko u bedaru, jer vise ne znam sta da radim, soma kuna suplemenata mjesecno, vjezbanje, odricanje svega sto mi je ikad pricinilo ikakvo zadovoljstvo - i nista, samo tonem dublje a imam hvala Bogu dijete zivo i zdravo. I sad razmisljam, buduci da mi sve teze i teze padaju ti neuspjesi da jednostavno odustanem i nastavim sa zivotom.
    Bili smo u zg na adventu i kaze muz ajde nam tu nadji neku kliniku da poslusamo misljenje drugo. I otisli smo u Repromed. Dr lud ko šiba, al navikli smo. Totalno drugaciji pristup, ahhh ma vi ste mladi, kvaliteta stanica u mojim godinama po njemu - neupitna. Kod muza veli ima materijala za radit, samo da spustim tsh ispod 1. On tvrdi da je kod mene problem samo i iskljucivo tsh i kad se to sredi - nema brige.
    Posto mi je to novost stvarno sam digla dozu da probam jos i to. Dogovorili se mi probat cemo jos kod Radoncica jednom, al sad me oprala neka anksioznost - svi su oni tako mislili kad bi vidili nase godine, aha s vama cemo lako. I 10 postupaka kasnije, imam jedno dijete na jedvite jade. Dosta mi je iskreno vise da mi netko kopa po pizdi i daje svoje misljenje i prazna obecanja fakat ne mogu vise. Dobila sam jedno dijete, stvarno je super. Bit ce jedinac i sta mu ja mogu. Mislim da sam dala sve od sebe. Evo ne znam 🤷🏼‍♀️ sorry na ispadu, zelim svima srecu ♥️

MakiST koliki ti je TSH?

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Flowerson 🌸
    16. Siječanj 2023. 12:03

Pozz cure, kratki update od mene, u petak imam FET ako mi progesteron bude ok. Mislim da nitko nije odgovorio ili mi je promakao odgovor jer slabo pratim temu, pa ako netko zna...jel u prenatalu novalac aktivna folna kiselina dovoljna ili da koristim od solgara?
    Hvala i sretno svima!

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

PiaBuu
    16. Siječanj 2023. 12:38

Anii208, pitala sam ja, hvala ti puno, šaljem odmah sutra! ♥️

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

PiaBuu
    16. Siječanj 2023. 12:43

Koliko se otprilike čeka ? 
    Preporuka za endokrinologa privatno? 
    Svakako ću ic i državno i privatno… jer bi htjela započet borbu :) 

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

anii208
    16. Siječanj 2023. 12:50

Amadeus

Bok svima,

spremam se na MPO ove godine. Prvenstveno sam se odlučila uključiti aktivno na temu radi psihičke potpore jer uviđam da mi je teško o tome pričati s prijateljima (em ovi bez djece su možda u istoj situaciji kao i ja, ili su solo pa ih zbedira činjenica da nisu još u ovoj fazi pa makar na teži način, dok ovi s djecom smatram da ne mogu razumjeti kako se osjećam i u biti me iritira činjenica da je njima prošlo lako tj prirodnim putem kad su planirali. *ebiga, imam dobru dušu negdje u dubini :)

Moja pitanja dva bila bi:
    - koje tehnike koristite kad (AKO) vas ulovi bedara radi situacije u kojoj ste (aka beznađe, stres, bijes, jad itd). Meni je recimo najteže usnuti kad mi mozak krene radit, nikako se smirit.
    - jeste li popričali s nekim stručnim da vam olakša put kroz MPO i samo prihvaćanje alternativnog puta? Tu ne mislim na "običnog" psihologa/psihijatra koji pomaže s anksioznošću, već ajmo reći nekog specijaliziranog za MPO psiho tegobe. Ako da, molila bih preporuku.

Meni je sve to nekako jasno teoretski: svi ti osjećaji da su normalni i da je neplodost realnost ~10% parova, al u praksi mi je jako teško ne predati se očaju i katastrofizirati, pa.. svako malo :)

Ugl, čitam vas neko vrijeme i svakoj želim sreću, ali prije svega unutarnji mir!

LP

Amadeus ja sam čula za Bura savjetovanje, Helena Rašić Radauš, osim što je psiholog i sama je prošla proces MPO.
    Za nju sam dobila preporuku od jedne poznanice🤗
    Ja osobno još nisam poduzela ništa po tom pitanju, nekako još guram sama sa suprugom i s divnim curama ovdje na forumu❤️ 
    Iako sam spremna na to da cu mozda morat potraziti strucnu pomoć jednog dana na ovom putu🤗

1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

MalaG
    16. Siječanj 2023. 12:52

Amadeus dobro nam došla. Žao mi je da ti je situacija takva.🥺 Ukoliko me uhvati negativa, prvo to izbacim iz sebe (isplaćem se, izjecam), a onda se okrenem stvarima koje me vesele i fokusiram se na njih. Naravno, ponekad ni to ne pomaže.😪 Nisam do sada imala potrebe za razgovorom sa nekim stručnim, ali je bilo spominjano od strane drugih cura. Nažalost, nisam pamtila imena tih stručnjaka pa ne mogu više pomoći po tom pitanju, ali se iskreno nadam da će na kraju sve biti dobro i da ćeš riješiti taj problem!🤗🤞 Uvijek se možeš ovdje izjadati i otvoriti, jer sve smo u istom sr***, da prostiš! 
    Maki dala si sve od sebe, maksimalno koliko si mogla. Ako osjećaš da više ne možeš, i to je u redu. Treba slušati što nam naše tijelo govori, nema smisla se tjerati na nešto što nam je postalo mrsko. Imaš sina i moraš biti ponosna zbog toga!❤️❤️❤️

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

anii208
    16. Siječanj 2023. 12:55

MakiST

Anii208 sad je oko 2.30

MakiST tsh ti se spusti kroz koji dan, tako da za to se ne sekiraj.
    Ja sam za dr Radončića cula da je dosta direktan, otvoren i nista ne govori u rukavicama i realan jako. Tako da mislim da ti on nebi bio optimistican ako to ne misli.
    Znam da ti je dosadilo da ti spominju tvoje godine kao plus , ali to je istina. Imaš dosta stvari koji ti idu na ruke a to su godini i cinjenica da imaš dijete iz postupka i to poprilicno frisko ako se ne varam da ti dijete ima oko godinu i pol.
    Znam da te sve to zivcira i da ti se neda prolazit sve to, ali probaj neoptereceno dati priliku i dr Radoncicu🤗 Naravno ako nađeš volje, snage i želje. Dobra stvar je sto imaš malog bebača i dan ti je ispunjen u potpunosti s njim pa vjerovatno stignes mrvicu manje razbijat glavu koliko imamo vremena mi koje nemamo bebaca🤗

MalaG
    16. Siječanj 2023. 13:06

Upravo smo dobili rezultate oplodnje. 2js su bile nezrele, a od preostalih 10 su samo 3 preživjele. Termin za ET je sutra pa ću znati i više informacija i u čemu je ovaj put bio problem. 

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

lalaland1991
    16. Siječanj 2023. 13:23

Amadeus

Bok svima,

spremam se na MPO ove godine. Prvenstveno sam se odlučila uključiti aktivno na temu radi psihičke potpore jer uviđam da mi je teško o tome pričati s prijateljima (em ovi bez djece su možda u istoj situaciji kao i ja, ili su solo pa ih zbedira činjenica da nisu još u ovoj fazi pa makar na teži način, dok ovi s djecom smatram da ne mogu razumjeti kako se osjećam i u biti me iritira činjenica da je njima prošlo lako tj prirodnim putem kad su planirali. *ebiga, imam dobru dušu negdje u dubini :)

Moja pitanja dva bila bi:
    - koje tehnike koristite kad (AKO) vas ulovi bedara radi situacije u kojoj ste (aka beznađe, stres, bijes, jad itd). Meni je recimo najteže usnuti kad mi mozak krene radit, nikako se smirit.
    - jeste li popričali s nekim stručnim da vam olakša put kroz MPO i samo prihvaćanje alternativnog puta? Tu ne mislim na "običnog" psihologa/psihijatra koji pomaže s anksioznošću, već ajmo reći nekog specijaliziranog za MPO psiho tegobe. Ako da, molila bih preporuku.

Meni je sve to nekako jasno teoretski: svi ti osjećaji da su normalni i da je neplodost realnost ~10% parova, al u praksi mi je jako teško ne predati se očaju i katastrofizirati, pa.. svako malo :)

Ugl, čitam vas neko vrijeme i svakoj želim sreću, ali prije svega unutarnji mir!

LP

Dobrodosla! Potpuno je normalno kako se osjecas i na pravom si mjestu. 🥰
    Meni je zivot nezamisliv bez psihoterapije. Ja idem na tjelesno-orijentiranu koja ne gleda samo "glavu", vec i gdje su te emocije u tijelu i zasto su bas tu, povezanost s traumama iz djetinjstva i sl.
    Osim sto je dobro za psihu, mogu se i rijesiti neke blokade zbog kojih i fizicki mozete poboljsati svoje stanje.
    I recimo ja sam spoznala da svemir zna zasto jos nisam trudna, i da jednom kad budem, vidjet cu zasto je tada bolji trenutak.
    I zaista, u međuvremenu nam je u zivot potpuno slucajno usao mali pesek maltezer, i onda sam ostala trudna. I sad sam toliko zahvalna da ce nam dijete odrastati uz psa.
    A da smo vec imali dijete, pas nam nebi dosao u nas dom jer bi opet imala izliku kako ne zelim jos jednu obavezu (a cijeli zivot zapravo zarko zelim psa).
    Sorry na romanu :)
    PS Ako netko hoce kontakt terapeutice, javite mi se u DM slobodno..

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

Luna93
    16. Siječanj 2023. 13:26

MalaG

Upravo smo dobili rezultate oplodnje. 2js su bile nezrele, a od preostalih 10 su samo 3 preživjele. Termin za ET je sutra pa ću znati i više informacija i u čemu je ovaj put bio problem.

Drzim fige da se ugnijezde sve tri i da sve bude ok. 🤞🏼🍀
    Nadam se da si dobro i da nisi tuzna. 😘

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.