Hvala vam svima!
Piše u prenatalu da ima600 μg Folata, valjda će to bit dovoljno, mada imam i solgar.
Lucky, Panda, Stela, Razumna, kako ste, kakav je plan? Nisam u toku u kojim ste fazama :)
Sise me bole, bazalna mi je dost visoka, znaci samo trebam strpljivo cekat da padne onda cu dobit m pa krecem u napad 😂 nista nisam pratila pa nemam pojma tocno gdje sam i sta sam 😅
Pa super, brzo ćeš i ti onda! 🤞 Nisam ni ja ništa pratila, ovo vrijeme sam se bavila skroz drugim stvarima i moram priznat da mi je bilo baš lijepo ne razmisljat o mpo i o trudnoći. Ovaj FET odrađujemo "potiho" bez previše razmišljanja što i kako...kako bude bude i gotovo. Naravno, nadamo se najboljem. 🍀
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Hej moje cure! Vidim da me Stelaspominjala reko da se javim i ne budem bezobrazna 😁
Ja sam nekad u 11.mj dobila neki nalet pozitive i probali smo jos jednom tad - ponovno fijasko. Od 6 stanica 4 nezrele, te 2 jadne se oplodile i - nis.
Onda sam pala bas duboko u bedaru, jer vise ne znam sta da radim, soma kuna suplemenata mjesecno, vjezbanje, odricanje svega sto mi je ikad pricinilo ikakvo zadovoljstvo - i nista, samo tonem dublje a imam hvala Bogu dijete zivo i zdravo. I sad razmisljam, buduci da mi sve teze i teze padaju ti neuspjesi da jednostavno odustanem i nastavim sa zivotom.
Bili smo u zg na adventu i kaze muz ajde nam tu nadji neku kliniku da poslusamo misljenje drugo. I otisli smo u Repromed. Dr lud ko šiba, al navikli smo. Totalno drugaciji pristup, ahhh ma vi ste mladi, kvaliteta stanica u mojim godinama po njemu - neupitna. Kod muza veli ima materijala za radit, samo da spustim tsh ispod 1. On tvrdi da je kod mene problem samo i iskljucivo tsh i kad se to sredi - nema brige.
Posto mi je to novost stvarno sam digla dozu da probam jos i to. Dogovorili se mi probat cemo jos kod Radoncica jednom, al sad me oprala neka anksioznost - svi su oni tako mislili kad bi vidili nase godine, aha s vama cemo lako. I 10 postupaka kasnije, imam jedno dijete na jedvite jade. Dosta mi je iskreno vise da mi netko kopa po pizdi i daje svoje misljenje i prazna obecanja fakat ne mogu vise. Dobila sam jedno dijete, stvarno je super. Bit ce jedinac i sta mu ja mogu. Mislim da sam dala sve od sebe. Evo ne znam 🤷🏼♀️ sorry na ispadu, zelim svima srecu ♥️
Legendo 😂 slazem se s ovim kopanjem po pizdi 😁 i meni je muka od toga iako su mi pregledi postali kao dobar dan! 😜 Sretno na sto se god odlucili. 🍀
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Amadeus ja sam išla svojoj psihologici kojoj sam išla i ranije, nije specijalizirana za MPO i neplodnost, ali mi je stvarno puno pomogla, ona prakticita kognitivno-bihevioralnu terapiju. KBT nudi razne tehnike i alate kojima se lakše nosiš sa stresom, meni je puno pomagala vođena meditacija, tehnike poput vremena za brigu i sl. Išla sam i na theta healing tretmane, oni rade više na podsvijesti, i na osteopatiju, na koju idem i dalje. I partner i ja smo išli svaki svojemu psihologu za vrijeme postupaka i mislim da nam je to bio pun pogodak. Naravno, netko se sa svim nosi lakše, netko teže, ali mislim da je to dobro uložen novac
kachusa sretno sutra na histero! Javi se nakon!
MakiST ja te potpuno razumijem i ne vidim zašto bi se forsirala ako ti je unaprijed muka, imate divno dijete i ne treba si dodatno stvarati stres, druga stvar da ti je to okej i da nemaš problema s novim postupcima, ovako odluči prema tome kako se osjećaš ❤️
Flowerson sretno u petak!!! U Novalacu je aktivna folna kiselina, 600 mikrograma 😘
MalaG stvarno mi je žao da je opet prilično malen broj oplođenih u odnosu na odličan broj dobivenih jajnih stanica, stimulacija je barem ovaj put bila dobro pogođena... javi što su sutra rekli, ali i od te tri može ostati za smrzlića. Koliko ćete vraćati?
tikvice sretno, sretno!!! 🤞🤞🤞
Luna jesu tebi javili kakvo je stanje?
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
MalaG poznat mi je osjecaj razocarenja, ali sad ne mozes nista promijeniti samo vjerovati u ove 3. Zelim ti svu srecu 🍀🍀🍀
Amadues svi mi razlicita stanja prozivljavamo na razlicit nacin. Ja sam imala "srecu" da mi bliska prijateljica prolazi isto pa bas puno pricam s njom pa smo si jedna drugoj potpora ❤️ Ali evo mogu reci da je i trenutak kad sam shvatila da je kraj, dosao kao veliko olaksanje, znam da u buducnosti mogu stati pred ogledalo i reci si kako sam sve napravila 🙂 tako da ako osjetis potrebu svakako se obrati za pomoc. Znam da je jednom netko spominjao afirmacije za neplodnost. 🌈
Flower 🌺 drzimo fige za FET 😘
Anchy ako nas citas velika pusa 💖
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Stela ne brini, i ja sam isto reagirala.❤️ Otkako sam pročitala mail, baš sam potonula. 🥺🤯 Pričat ćemo sutra sa dr.i embriolozima pa vidjeti da vrate 2 embrija, a treći da zamrznu. Ali naravno, poslušati ćemo njihov savjet pa ići sukladno s time. Nadam se da su ova 3 kvalitetni, tvrdoglavi i da će preživjeti!🤞🍀 Hvala ti na savjetu, draga!❤️❤️❤️
Lucky mi smo u Zgb do 30.01., javi se. 😉 Hvala ti na pozitivnoj vibri!🤗🥰
Flowerson sretno!🤞🍀🥰
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Amadeus dobrodošla nažalost ne mogu ti pomoći previše jer ne znam koji je dobar psiholog,a da je stručan koliko toliko za mpo, sve smo mi drugačije i sve se borimo s ovim na svoj način…. nadam se da ćeš uspjeti naći svoj ispušni ventil i da ćeš s vremenom uspjeti prihvatiti sve što mpo nosi, sretno 😁
MakiST jebemu sve žao mi je što je postupaka bio fijasko i što nije išlo prema željenom cilju, znaš i sama da svi hvale Repromed i vjerujem da nećete po pitanju toga zažaliti pa koji god da ishod bude…. znam da ti put nije bio lak ali nakon toga svega došla je tvoja srećica i barem je malo olakšala cijelo ovo putovanje 😍 što se tiče kopanja po pipici bit će dosta kada ti tako kažeš 😁 nema sorry na ispadu sve smo ovdje u istim govnima, drago mi je što si se javila ❤️
Anii208 što ti je dr rekla?
Flowerson nisam proučavala sastav i količine ali ja uzimam dvije tablete aktivne to je 800 mcg pa vidi koliko ga ima u Novalcu pa usporedi 😁 drago mi je da se fet bliži, sretno 🤞❤️
MalaG jebemu sve, sorry na izrazu, baš mi je žao nadala sam se da će ovaj put biti sve super i evo nije mi jasno, godine ti idu u prilog amh ti je dobar ne kužim 😏 nije to tako strašno loš sgram ali se svakako može pokušati popraviti ako vam bude trebalo nadam se da će ti jednu mrvicu zamrznuti na 3 dan svakako se posavjetuj s embriologom ❤️❤️❤️❤️
Stela_M doktorica mi je rekla da sam si dobro povecala terapiju da bi mi i ona isto dala i da ce mi se kroz koji dan sigurno sniziti tsh, da je moguce da sam vadila dan prije ili poslije da bi i bio ok al da necemo riskirat zbog postupka.
Iduci tjedan idem i kod ginekologa i toplo se nadam da nas vise nista ne sputava da krenemo s prvim postupkom🤗
Da mi je netko reko prije par mjeseci da cu jedva cekat pikanje 💉💉💉💉 rekla bi da je lud😂😂😂
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Upravo smo dobili rezultate oplodnje. 2js su bile nezrele, a od preostalih 10 su samo 3 preživjele. Termin za ET je sutra pa ću znati i više informacija i u čemu je ovaj put bio problem.
Drzim fige da se ugnijezde sve tri i da sve bude ok. 🤞🏼🍀
Nadam se da si dobro i da nisi tuzna. 😘
Hvala ti! Nadam se da će i te tri preživjeti.🤞🍀
Tužna jesam, moram priznati. 🥺 Ali zaista se nadam da će ta tri embrija preživjeti i da su dobre kvalitete, jer samo jedan je dovoljan. 🤞🍀
Nadala sam se boljem rezultatu, a bojim se da je kvaliteta sjemena odgovorna za tako nizak broj oplođenih. Pomalo sam ljuta i na supruga jer imam osjećaj da se nije potpuno posvetio ovome i da nije utjecao na faktore na koje ima utjecaj. Ali dok ne znamo točan razlog, mogu samo nagađati.🥺😪
Meni su rekli da najveci uticaj ima geneticki materijal i morfologija.
Sto se tice supruga, ja sam svog redovno opomiljala da pije Profertil.
Zao mi je sto si tuzna, jer u svakom slucaju mi zene u ovim postupcima izvucemo deblji kraj. Njihovo je samo da budu disciplinovani.
Vjerujem da ces uspjeti, iskreno ti to i zelim. Koliko planiras vratiti? Saljem ti zagrljaj. 🍀❤️
👩🏻29👦🏻43
Ciklusi 28/29
👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
TSH 2,55
Vitamin D 38.3 ng/mL
👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
Flowerson hvala na pitanju dobro sam, čekam vješticu pa ću znati točan datum histero još mi je to ostalo za obaviti 😁 možda i nije loše to "odrađivanje " feta bez previše razmišljanja i seciranja 😁🤞❤️
Tikvice sretno najsretnije držim 🤞🤞❤️❤️
Catlady mislim da ti je greška da ništa ne uzimaš pogotovo jel imaš pcos.. obavezno fizička aktivnost, prehrana i dodaci, žene s pcos imaju lošiju kvalitetu jajnih stanica i nažalost na tome moramo raditi, škicni na prve stranice foruma tamo stvarno ima korisnih informacija 😁 rijetko gdje ćeš u bolnici dobiti savjet jer jednostavno tolike su im gužve da dr nema vremena posvetiti se svakoj od nas 🤷♀️ je si radila pretrage za inzulinsku rezistenciju? Većina nas ovdje nije čekala da nam dr nešto kaže jako puno žena same istražuju, pitaju i informiraju se nažalost takav je mpo put🤷♀️
Rein jel brojiš sitno? Je si spremna 😁 kako je seka i njen smotuljak ❤️ pusa tebi I Sofiji ❤️
Kacusha grlim, pusa za tebe i Emili ❤️
MalaG grlim jako ❤️❤️
Anii znaš kako se kaže tko čeka taj se i načeka 😁 sad će to još malo 🤞❤️
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Cure citala sam da je bolje biti folate a ne folnu, za slucaj da imamo MTFHR mutaciju.
Ako sam dobro ja to shvatila.
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Točkica, Kacusha i Rain hvala vam!🤗 Nažalost, trenutno nemamo utjecaja na daljnji razvoj tako da sve nade pokažemo u ta 3 i nadamo se najboljem. 🤞🍀🤞
Rain vidjet ću sa Dr.B sutra što ona misli, ali mi bi vratili 2 pa trećeg zamrzli. Ali, to je naša želja i ideja, vidjet ćemo sutra njihovo mišljenje.
Anii nadam se da će pregled proći dobro i da napokon kreneš sa pikanjem!🤞🍀🥰
Luna hvala ti 🤗 vidjet ćemo sa dr.da vratimo 2, ali saznati ćemo sve sutra!
Lucky nema problema. 😉 Možemo se čuti pa dogovorimo primopredaju! Ajde upiši mail u potpis pa ti se javim.😉🤗
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Sortiraj odgovore
Najstariji