Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Točkica 89
    09. Siječanj 2023. 15:21

Luna ja sam od dvije stimulacije svaku podnosila na različiti način.. prva mi je bila sve novo, i osjećala sam se napuhano i nekako mi je psihički bilo teže, makar nekakvih promjena raspoloženja ili nešto slično nisam imala... ma meni muž i inače kaže da je imam promjene raspoloženja bez ikakvih stimulacija , što bi on rekao u danu možeš plakat i onda se smiješ za pet minuta...  drugi put mi je pak sve bilo lakše jer sam sve to prošla pa sam okvirno znala što mogu očekivati i koliko to traje i kako će završiti pa sam po tom pitanju lakše podnijela... čak nisam bila niti toliko napuhana. Makar mi aspiracija prvi put bila mačji kašalj, a drugi put me boljela grozno, ja idem bez anestezije kod dr. L..  Uglavnom kad sve to prođe shvatiš da nije to toliko strašno, samo treba proći...  teži je psihički dio i strah od neuspjeha... pa od gubitka... ali nekako si posložiš i guraš dalje.. sve za naše  

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

Ćufta
    09. Siječanj 2023. 15:22

Luna93

MalaG

Afrodita razumljivo je da te strah, svaku od nas bi bilo, ali nemoj da te riječi tvog ginekologa još više pokolebaju. Kao što je i Stela rekla, najčešće niti ne znaju puno toga i kažu nešto samo zato da kažu. Samo hrabro naprijed, sve će biti dobro.😉🤗🥰🤞
    Stela baš tako. Potpisao je, nema sad izvlačenja.😂🤪
    Luna svima nam svašta prolazi kroz glavu u tim trenucima i to je sve normalno, ali zato doktori sve drže pod kontrolom.😉prošli postupak nisam imala problema sa stimulacijom, ali zato ovaj osjetim da sam napeta i nabrijana. Užasno. 😂 Ali nadam se da je možda kombinacija PMSa i hormona pa da će se smiriti. Kako se ti osjećaš?😉🤗
    Točkica upravo tako, sve za bebolince! 🤞🍀🥰

Ja kad kazem da sam kao tempirana bomba, mislim na ovo puhanje stomaka. Osjecam kao da ce mi puci. 🤣
    Ovako sam ok, mislim pored tih suludih ideja.
    Ja sam muzu najavila da bih mogla biti zivcana, ali za srecu njegovu dobro se drzim.
    Do kad koristis stimulaciju?

Meni je isti problem bio s trbuhom, izgledala sam kao 6 mjesec trudnoće. 

👩 40g, endo, AMH 2.4 pmol/l (2022), AMH 5.8 pmol/l (2023)
    👨 44g. normo

Repromed

1. 12/2022 - 1JS - ET 3dnevni 30.12. - beta neg.
    2. 02/2023 - 1JS - ET četverodnevni 28.02. - beta neg.
    3. 05/2023 - 3JS - 1 blastica - beta neg.
    4. 07/2023 - 4JS - 2 blastice - FET 04/2024 - 11dnt beta 224; 13 dnt beta 201; 15 dnt beta 64 - biokemijska // FET 06/2024 beta neg.
    5. 07/2023 - 2JS - 1 blastica - ET

Luna93
    09. Siječanj 2023. 15:27

Točkica 89

Luna ja sam od dvije stimulacije svaku podnosila na različiti način.. prva mi je bila sve novo, i osjećala sam se napuhano i nekako mi je psihički bilo teže, makar nekakvih promjena raspoloženja ili nešto slično nisam imala… ma meni muž i inače kaže da je imam promjene raspoloženja bez ikakvih stimulacija , što bi on rekao u danu možeš plakat i onda se smiješ za pet minuta…drugi put mi je pak sve bilo lakše jer sam sve to prošla pa sam okvirno znala što mogu očekivati i koliko to traje i kako će završiti pa sam po tom pitanju lakše podnijela… čak nisam bila niti toliko napuhana. Makar mi aspiracija prvi put bila mačji kašalj, a drugi put me boljela grozno, ja idem bez anestezije kod dr. L..Uglavnom kad sve to prođe shvatiš da nije to toliko strašno, samo treba proći…teži je psihički dio i strah od neuspjeha… pa od gubitka… ali nekako si posložiš i guraš dalje.. sve za naše

Meni je prvo pikanje bilo stresno, a onda kad sam dobila Cerodite, ruke su mi se tresle. Imam nizak stepen tolerancije na bol, i onda se i uplasim i prije nego zaboli. U sustini, nije strasno, ali mi je bilo stresno. Sad sam molim Boga da sve bude ok, da imamo dovoljno smrzlica. 
    I da on uspije da da uzorak kad bude punkcija. On mi je gori nego sve ovo, vise se uplasi od mene. 
    Zelim nam svima puno srece! 🍀
    Vjerujem da ce ovo biti nasa godina. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

Luna93
    09. Siječanj 2023. 15:29

Ćufta

Luna93

MalaG

Afrodita razumljivo je da te strah, svaku od nas bi bilo, ali nemoj da te riječi tvog ginekologa još više pokolebaju. Kao što je i Stela rekla, najčešće niti ne znaju puno toga i kažu nešto samo zato da kažu. Samo hrabro naprijed, sve će biti dobro.😉🤗🥰🤞
    Stela baš tako. Potpisao je, nema sad izvlačenja.😂🤪
    Luna svima nam svašta prolazi kroz glavu u tim trenucima i to je sve normalno, ali zato doktori sve drže pod kontrolom.😉prošli postupak nisam imala problema sa stimulacijom, ali zato ovaj osjetim da sam napeta i nabrijana. Užasno. 😂 Ali nadam se da je možda kombinacija PMSa i hormona pa da će se smiriti. Kako se ti osjećaš?😉🤗
    Točkica upravo tako, sve za bebolince! 🤞🍀🥰

Ja kad kazem da sam kao tempirana bomba, mislim na ovo puhanje stomaka. Osjecam kao da ce mi puci. 🤣
    Ovako sam ok, mislim pored tih suludih ideja.
    Ja sam muzu najavila da bih mogla biti zivcana, ali za srecu njegovu dobro se drzim.
    Do kad koristis stimulaciju?

Meni je isti problem bio s trbuhom, izgledala sam kao 6 mjesec trudnoće.

Kad me vidi, muz mi kaze pa ti trudna od tih lijekova. 🤣

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL

Točkica 89
    09. Siječanj 2023. 15:36

Luna mene pika moj muž jer se grozim vidjeti kako injekcija prodire u tijelo...  rekla sam mu ja ću sve podnijeti samo da si sama ne moram davati injekcije.. fobija od malena... i dan danas okrenem glavu na stranu.. tako ako sam ja uspjela to preživjeti..  Vi imate dosta loše spermiće? Shvaćam da te je toga više strah, nego ovog, nadam se da je na vrijeme počeo piti suplemente jer pomažu, ne puno, ali pomažu.. 

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

MalaG
    09. Siječanj 2023. 15:52

Luna ahaa, oprosti, ja krivo shvatila.😅 Tek sam krenula u četvrtak tako da me sigurno čeka još 6-7 dana, ako ne i više. U četvrtak idem na prvu folikulometriju pa ćemo vidjeti kakvo je stanje. 😉 I meni je prvo pikanje bilo užasno stresno- porezala se na ampulu, zamantalo mi se u glavi, bilo mučno, ali svaka iduća je bila lakša. Ovaj put sam jedva dočekala da si dam prvu pikicu i da krenemo u novi postupak.🤭🍀🤞 S vremenom postane lakše, a i mi se naviknemo i ohrabrimo. 😉
    Točkica to je i meni moj rekao - ne trebaju ti lijekovi, ionako mijenjaš raspoloženje svakih par minuta. 😂 Ovako se barem mogu izvući na hormone ako ništa drugo.🤪 
    Ćufta oprosti ako sam propustila, kada ti vadiš betu/radiš test?🤭 Imaš li kakvih simptoma?

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Luna93
    09. Siječanj 2023. 15:56

Točkica 89

Luna mene pika moj muž jer se grozim vidjeti kako injekcija prodire u tijelo…rekla sam mu ja ću sve podnijeti samo da si sama ne moram davati injekcije.. fobija od malena… i dan danas okrenem glavu na stranu.. tako ako sam ja uspjela to preživjeti..Vi imate dosta loše spermiće? Shvaćam da te je toga više strah, nego ovog, nadam se da je na vrijeme počeo piti suplemente jer pomažu, ne puno, ali pomažu..

Sto se tice tvoje fobije, potpuno te razumijem. I nemoj da gledas, niti sebe da forsiras da se suocis sa strahom. Neka to radi dragi, kao i do sada. Svakako je njihovo zrtvovanje uglavnom manje nego nase da bi postigli zajednicki cilj. 😊
    Moj muz pije suplemente od 5. mjeseca. I nista znacajno se nije promijenilo, dijabeticar je, otuda i tako losi nalazi. 
    Spontana trudnoca bi bila nemoguca, jer on ima samo 10 % pokretnih i to onih u C kategoriji. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL

Luna93
    09. Siječanj 2023. 15:59

MalaG

Luna ahaa, oprosti, ja krivo shvatila.😅 Tek sam krenula u četvrtak tako da me sigurno čeka još 6-7 dana, ako ne i više. U četvrtak idem na prvu folikulometriju pa ćemo vidjeti kakvo je stanje. 😉 I meni je prvo pikanje bilo užasno stresno- porezala se na ampulu, zamantalo mi se u glavi, bilo mučno, ali svaka iduća je bila lakša. Ovaj put sam jedva dočekala da si dam prvu pikicu i da krenemo u novi postupak.🤭🍀🤞 S vremenom postane lakše, a i mi se naviknemo i ohrabrimo. 😉
    Točkica to je i meni moj rekao - ne trebaju ti lijekovi, ionako mijenjaš raspoloženje svakih par minuta. 😂 Ovako se barem mogu izvući na hormone ako ništa drugo.🤪
    Ćufta oprosti ako sam propustila, kada ti vadiš betu/radiš test?🤭 Imaš li kakvih simptoma?

Drzim ti fige. 🍀🤞🏼
    Izvjestavacemo se, zelim nam puno smrzlica. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL

Johicaa
    09. Siječanj 2023. 16:10

Mimizmimi

Bila na 1. folikometriji… 6 folikula je (11-12) 1 veliki koji je rekao da će se smatrar cistom 🫤 rekao je da je obzirom na amh i stimulaciju očekivao više. Iskreno sam malo razočarana jer sam i ja mislila da će ih bit više, al dovoljan je 1… sad čekam srijedu…

Samo da te ohrabrim jer sam i ja relativno nova u svemu i u pocetku mi je sve bilo uznemirujuće!Naravno nisam ni znala koliko treba cega biti na pocetku i sta je idealno (tj. koje brojke), moj IVF put je poceo u 6 mj. prosle godine imala sam 9 folikula na pocetku, od toga 6 js i od toga 5 blastica , moj prvi transfer nije uspio i spremam se sada na drugi cekaju ne jos 3 mala cuda u koja cu vjerovati do kraja! Hocu reci, da nema pravila da se i mali broj moze pretvoriti u cudo i da imas i zamrzlic i svoju bebu a moze put biti i duzi i tezi bez obzira na visoke brojeve i predobre rezultate .. ali budi hrabra sta god te doceka nemoj odustati!

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI(BiH)2022. 5❄️
    Fet No.3. 12/2023. 1❄️ 6dpt test +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 ✔️
    21.08.'24 🌈💙👶🏻 3450 gr i 54 cm

Perjezuto
    09. Siječanj 2023. 16:14

Luna93

Super sto se pratimo. 😊
    Drzim nam fige. 🤞🏼
    Ja sam sve direkt iz frizidera aplicirala. 😂
    Gonal mi je jednostavniji i njega i dalje koristim, s tim da su mi smanjili broj jedinica na 75.
    Procitala sam da Cerodite koristim da sprijece ovulaciju. Ali dzaba, moj mozak uvijek proizvodi cudne ideje, posebno sad.
    Sutra idem na kontrolu, pa ce mi tacno reci kad mi je aspiracija.
    Kako podnosite stimulaciju?

Luna 93 
    Ja se veceras bockam s prvom a imam ih 5...zivi bili pa vidjeli😊
    Tebi zelim puno srece!

🙎‍♂️39 👸30
    👸maca royal, omega3,6,9; vitamin D 20 000 2×tjedno, mulitivitamin sa probiotikom
    Moji hormoni super.
    09.01.22: Bemafola 150 I.E/0,25ml 7× Ganirelix Astro 0,25mg/0,5ml 3×
    Prednisolon Nycomed 5mg
    18.01 Aspiracija
    Dijagnoza OAT Sindrom Terapija za🙍‍♂️ProfertilMan,Tribulis,crna maca,omega
    Klinika Wunschbaby dr.Feichtinger 1130 Wien
    Dr.Michale Feichtinger

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.