Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Asli 🌱
    20. Siječanj 2022. 15:21

Maslačak dobro sam, hvala ti, idem sljedeći tjedan na pregled, sad su mi svaka 2 tjedna pregledi. Bris na streptokok sam radila negdje poslije 20.tjedna, bio je neg., ali kako sam čula mislim da ću morati još jednom pred porod. Ležim doma, ne mrdam iz kreveta, nemam bolova nikakvih tako da se nadam da će pregled biti ok. Cilj je dogurati naravno što dalje, pogotovo jer mi kažu na svakom uzv da je malo manja beba pa ne bi bilo loše da je što duže unutra. A porod planiram u Petrovoj, glavica je dolje već neko vrijeme, a sad kako će biti do kraja tko zna... Kako si ti, kad ti ideš na pregled? Jel imaš onda već neki datum u planu za carski ili je prerano za to?

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

Panda.
    20. Siječanj 2022. 15:23

I da, hvala cure na savjetima. Od pustih suplemenata me glava boli i više ne znam ni što ni kad uzimam. Bojim se da nisam bila tako predana tome kao vi.😒 Greška u koracima. Neće valjda škoditi. 😅

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

principessa007
    20. Siječanj 2022. 15:29

⭐ Miss_Ivy ⭐

Principessanisam odgovorila na jos jedno tvoje pitanje. I mene je odmah slala na pretrage, krv i urin. A briseve ponavljam za 2 tjedna. Zasto ne odes kod svog soc? Ili da se probas prebaciti kod nekog normalnog?

Imam divnu privatnu ginekologicu kojoj idem zaista dugi niz godina, ali ona nema neke velike veze s mpo pa je ovo zapravo prvi puta da sam 'posumnjala' u nju zbog dr. iz Petrove i njenog čuđenja za briseve i ukidanje utrogestana u momentu totalnog vaginalnog kolapsa. 

👩🏻 39 - sve ok, al godine 👨🏻 38 - sve ok
    Petrova
    1.IVF - 02/2020 (Gonal 225 + Cetrotide+ Ovitrelle) -8 js,2 blastice - hiper (bolnica), vraćena 1 blastica - prokrvarila 11.dan
    07/2020 - FET 1 blastica - biokemijska
    2.IVF 04/2021(Ovaleap225+Cetrotide+ Ovitrelle)-8js, 4 blastice, vraćena 1 -prokrvarila 9. dan
    09/2021 histeroskopija
    12.10. FET -1 blastica 🙏, 13dnt - beta 1269, 15dnt 2602, 5+1 ❤️
    29.12.(13+2) panorama-sve ok, dečkić 💙
    https://lbdf.lilypie.com/Mvrep1.png

Divna 🎀
    20. Siječanj 2022. 15:43

Slavica83, ja sam sinoc dozivjelu svoju prvu mucninu, povratila malo i zaspala u nekom mucnom stanju 🥳🥳😂😂 probudila se kao da sam spavala na motoru i cijeli dan osjecaj imam gladi pa dizanje zeluca... tako da eto, odlicno sam 😁 
    Kako si ti? 🤗

👩‍🦰 32 FSH 18 💞 🧔 30 Asthenozoospermia
    1. ICSI 11/2021 ( Femara, Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle)➡️6🥚➡️ 2x3d🐧 FET 12/2021 beta 💫13dpt 449💫 15dpt1069💫

Divna 🎀
    20. Siječanj 2022. 15:47

Rainbow, zaboravih prokomentirati, zao mi je sto odgadjate FET ali mi je ipak drago sto su posveceni i nisi kao na traci. Ako se sjecas, mene su vratili sa stola, bukvalno spremna za  transfer i doktor vidio da je vec krenuo da propada endometrij i odgodio. Bas sam mu zahvalna na tome a ishod je evo pozitivan. To zelim i tebi od srca ❤

👩‍🦰 32 FSH 18 💞 🧔 30 Asthenozoospermia
    1. ICSI 11/2021 ( Femara, Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle)➡️6🥚➡️ 2x3d🐧 FET 12/2021 beta 💫13dpt 449💫 15dpt1069💫

Callista
    20. Siječanj 2022. 16:02

Bok Lila 😊Naravno da želiš dijete. I to je ok, dobit ćeš ga. Netko ga dobije lakšim načinom, netko težim. Nekome je taj teži način ono što će se tebi činiti kao lakši, i obrnuto. Neki ljudi dobiju dijete i kad ga nisu željeli ili planirali. Neki ljudi dobiju dijete s posebnim potrebama. Neki se žale na svoje dijete i kad im je sve išlo kao podmazano, pa eto, žale se. Neki ne dobiju dijete nikada. Neki posvoje dijete. Kao što sam rekla i curama, dijete ćeš dobiti, na ovaj ili onaj način, to je jedino što je bitno. Nestrpljivost i forsanje ne rade ništa dobro na tvom putu do djeteta. Kao ni frustracije s kojima se svaka od nas susretne. I to je isto ok i normalno je. Ne očekuj da to shvate ljudi koji nemaju kapacitet za shvaćanje. Ali daj ti shvati sebe, borac si. Kužiš? Iz moje perspektive gdje sam samo prošla razočaranje dobivenom mengom (prije dijagnoze i dok smo pokušavali doma) pitam se od kud snaga da si uspjela stisnuti zube, obrisati suze i krenuti ponovno. Zašto te nerviraju drugi i zašto razmišljaš koliko si ti teška onima koji ni ne shvaćaju što si ti prošla i s čime se ti boriš? Pa jača si od njih 5 puta! Ljudi uglavnom imaju vrlo malo empatije za druge. Ti razumiješ i zato govori o tome. Bez straha i bez srama. Tvoja (naša) borba nije kuga, nije nešto čega bi se trebalo sramiti, o čemu bi trebalo šutjeti ili bi nam trebalo biti neugodno. Naprotiv, ova borba bi se trebala poštovati i zato visoko digni glavu i reci da, idem na IVF, želite razgovarati o tome? Budi realna u svemu ovome. Zauzmi svoj stav oko svog ivf-a i jasno ga svima reci, postavi granice do kojih ti je ugodno govoriti i granice koje nećeš drugima dati da pređu. Kome nije jasno, objasnit ćeš. To što je intimno nije razlog da nas bude sram govoriti o tome. Treba govoriti. Svaka od nas ovdje je dovoljno jaka da "ispruži ruku" i glupim komentarima kaže dosta. I same sebi trebamo postaviti granice preko kojih ne idemo i trebamo se podsjetiti da to možemo.

'86. - AMH 6,7
    '72 - asthenoteratonecrozoospermia
    IVF
    02/22

Lila33
    20. Siječanj 2022. 16:10

Hvala vam na dobrodoslici! :)

Citam polako od pocetka, ima dosta materijala ! Jako je lijepo cuti uspjesne price i cestitam svima koji su uspjeli, a lijepo je znati i da nisam sama u ovoj situaciji. Znam samo jos jednu curu koja trenutno prolazi kroz IVF, ali ne znam bas puno ljudi, cini mi se da se o tome jos ne govori previse (a pomalo zalim i sama sto smo pricali o tome (pre)sirokom krugu ljudi).

Uglavnom, pijem vec duze vitamin D, magnezijn, folnu i jos svasta nesto. Vec sam skoro 6 mj na mediteranskoj prehrani i pocela sam s yin yogom jer sam cula da to pomaze za pripreme za ivf i endometrij.

Uglavnom, cini mi se da radim sve sto mogu. Ono sto me nekako najvise rastuzuje i stresira je sto je problem u meni, kod muza je sve ok. Imamo lijep odnos i puno pricamo o svemu, ali i dalje se osjecam pomalo samo u tome, moje tijelo "ne funkcionira" kako treba. Tesko se bilo pomiriti s tim, jer iako sam rano krenula kod ginekologa, nisam do nedavno znala za dijagnoze koje imam - po principu papa test je ok i drugo nije bitno. Plus dugo godina pilula koje su zamaskirale PCOS.  Uglavnom, ima losijih i boljih dana, ali sad kako se blizi IVF sve sam vise u stresu. Jedva cekam ponovo imati +, ali s obzirom na 3 neuspjele trudnoce, necu bit mirna do poroda :)

👩 33
    PCOS, adenomioza, tanak endometrij
    🧑 36
    -sve ok
    - 2020 - 1 kemijska trudnoca i 1 missed ab
    2021 - vanmatericna
    2022 - priprema za IVF

Anči 💕
    20. Siječanj 2022. 16:13

Konačno sam kupila brazilski oraščić 🥳🥳🥳🥳 eh ssd molim savjet kako se zadrzat samo na dva 😂 ja bi cijelu vrecicu sad pojela hahahha..
    Također sam si kupila i utege i girju pa kad vec gubim kile da malo i dupe podignem 😂

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Lila33
    20. Siječanj 2022. 16:26

Callista

Bok Lila 😊Naravno da želiš dijete. I to je ok, dobit ćeš ga. Netko ga dobije lakšim načinom, netko težim. Nekome je taj teži način ono što će se tebi činiti kao lakši, i obrnuto. Neki ljudi dobiju dijete i kad ga nisu željeli ili planirali. Neki ljudi dobiju dijete s posebnim potrebama. Neki se žale na svoje dijete i kad im je sve išlo kao podmazano, pa eto, žale se. Neki ne dobiju dijete nikada. Neki posvoje dijete. Kao što sam rekla i curama, dijete ćeš dobiti, na ovaj ili onaj način, to je jedino što je bitno. Nestrpljivost i forsanje ne rade ništa dobro na tvom putu do djeteta. Kao ni frustracije s kojima se svaka od nas susretne. I to je isto ok i normalno je….

Ma slazem se sa svime sto si lijepo napisala! Svi imamo neke probleme i moramo se nauciti nositi s time. Nije uvijek lako pricati o nasoj situaciji. Uglavnom kad dodje do tih neugodnijih situacija i razgovora samo blokiram i ne znam sto reci ni kako staviti granice. Ili znam, ali treba se pogodit dobar dan, kad sam dobro u glavi i kad mi je to lako. Nekad samo sutim, a nekad sam bas pomalo zla. Recimo, nedavno me za Bozicnim ruckom jedna rodjakinja nesto pilala po tome, a tad mi se stvarno nije dalo. Nije skuzila valjda suptilno da mi se neda o tome tada, i u jendom trenu sam joj odbrusila nesto i promijenila temu. Bilo je pomalo neugodna situacija i sad mi je bed. Nismo se cule nakon toga, htjela sam joj se javit ali svaki put kad pomislim na to, odlucim da cu ipak neki drugi put.
    Lijepo je ovo sto kazes da cemo svi na kraju dobiti dijete, ali nekad se pitam koja je cijena. Koliko ljudi oko sebe cu udaljiti, koliko ce mi ispastati brak, seksualnost, psiha i tijelo... vjerujem da se sve isplati jednom kad se dodje do cilja, al put stvarno nije lagan.

👩 33
    PCOS, adenomioza, tanak endometrij
    🧑 36
    -sve ok
    - 2020 - 1 kemijska trudnoca i 1 missed ab
    2021 - vanmatericna
    2022 - priprema za IVF

SeníRemmus
    20. Siječanj 2022. 16:34

Rainbow Hope koliko sam upratila, FET ti je odgođen...suosjećam, meni je bio odgađan 6 mjeseci jer endometrij nikako nije zadebljavao. Svaki mjesec sam išla na UZV i čekala da doktor da zeleno svijetlo, i svaki put sam se razočarala. Užasno je teško bilo to isčekivanje, pisala sam i ovdje o tome jer mi je mentalno baš teško padalo stajsti na mjestu. Ali na kraju se isplatilo čekanje, vjerovala sam doktoru da dobro radi iako sam bila frustirana i naši smrzlići su sada tu kraj mene. Baš sam slala doktoru mail zahvale jer da je bio nestrpljiv i da ih nije transferirao u optimalne uvjete u maternici, sumnjam da bi se ijedan primio, a kamoli dva. Samo hrabro, doći će i tvoj transfer i onda ti držim fige da imaš isti ishod kao i mi 🤞🏻🤞🏻😘 

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
    Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.