Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • RebekaB
    17. Studeni 2021. 16:38

Leky

Kira

Saby13

Lijepi pozdrav želim svim dragim borilicama u grupi,
    prvi puta sam s vama ovdje i prvi puta se javljam pa bih vas zamolila za nekoliko informacija. Ubrzo krećemo na svoj prvi IVF u stimuliranom postupku. S obzirom na dijagnozu idiopatske neplodnosti i zadovoljavajuće nalaze, bila sam kandidat i za inseminaciju i za IVF. Nismo htjeli gubiti vrijeme i odlučili smo se na IVF. Pitanja je puno, strah postoji, ali treba misliti pozitivno i boriti se. Ženice koje ste već prošle sami postupak, da li mi možete kratko reći svoje iskustvo, odnosno da li je bolno samo uzimanje lijekova, odnosno samostalno davanje injekcija, aspiracija folikula i embriotransfer? I da li se aspiracija vrši pod lokalnom anestezijom? Hvala i sretno svima u borbi za

Pozdrav, moj prvi IVF je bio prošli mjesec i isto sam bila u strahu i imala puno pitanja kao i ti, i žao mi je što tada nisam naišla na ovaj forum. Uglavnom, prvo pikanje je bilo ajme majko mila, koja panika, al onda sam skužila da to nije ništa tako strašno i svaka slijedeća je bila lakša. Za aspiraciju sam dobila neku drogu koja me omamila, nisam išla na anesteziju. Imala sam 6 folikula i zadnja dva sam osjetila da me bodu, ali ništa tako strašno ili neizdrživo. Možda mi je najteže pao transfer, samo zbog punog mjehura, jer inače teško trpim puni mjehur, ali eto i to brzo prođe. Samo hrabro 😍

Ja upravo prolazim prvi IVF, pikanje mi je bilo ajme meni prva dva dana dok su me pikali drugi, onda sam uzela sama i uopce to nije problem, imam neki svoj ritual svaku vecer, zatvorim se u sobu s inekcijama i nema me 10 min 😀 aspiracija me tek ceka, ali rekli su mi da cu ici u opcu jer sam vec bila u opcoj.

Nego sta je s tim punim mjehurom i transferom?

Ti se navecer pikas? 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

• šesnica
    17. Studeni 2021. 16:41

Rebeka 🤣🤣🤣 stvarno? Hahah. Ja to prvi put čujem. Iako jednom kad sam čekala kod Lučija drugi transfer ,došla žena prvi put kod njega, pitala me par pitanja, pa joj rekla da mi je transfer , kaže ona uf biće jedva trpiš 🤣znam da sam je samo zbunjeno pogledala,  taman sam došla na red.  A ja prije toga biće tri puta bila na wc-u jer sam čekala sigurno pola sata 🤣

• šesnica
    17. Studeni 2021. 16:44

Leky sretno ti i da bude uspješno 💪😊

Marita_07
    17. Studeni 2021. 16:44

Andela111

Rita….jako mi je zao draga moja…. ušla sam da vidim da li se čudo desilo…. znam tacno kako ti je…. na zalost mi sa jako niskim AMH-om imamo puno nekvalitetnih jajnih a na sve to još i malo….😔….. čast izuzecima, ja sam vec nakon drugog puta shvatila da je problem u mojim stanicama i odustala od njih sto je bilo realno, ako ti treba bilo šta mogu ti dati mail, pitaj i piši❤️

Hvala draga Andela111 slobodno napisi mail.Činjenica je da mi s niskim amh nemamo puno folikula i js,ali meni su svaki put kvalitetne i oplođene.Spermiogram je u redu.Kao što pise u potpisu jednom smo dosli do trudnoce s jednom js.Opcija donacije nam jos nije u planu,sve dok dobivamo rezultat kvalitetnih i da imaju s cime raditi  ne odustajem od svojih.😊

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

Anči 💕
    17. Studeni 2021. 16:47

šesnica

Baš sad čitam, što je svima s tim punim mjehurom na transfer? Baš me zanima 🤣🤷‍♀️🙈

Ukoliko se izvodi pod kontrolom ultrazvuka, preporuča se prije zahvata piti više tekućine jer pun mokraćni mjehur olakšava vizualizaciju maternice transabdominalnim ultrazvukom. Ako se izvodi bez kontrole ultrazvuka, prethodno se isprazni mokraćni mjehur, a prije samog embriotransfera transvaginalnim ultrazvukom se izmjeri duljina materišta.
    Evo stručno s interneta...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    17. Studeni 2021. 16:47

Miss Ivy nema na cemu.Tu sam ako sta trebas 🥰

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

Kira
    17. Studeni 2021. 16:48

RebekaB

šesnica

Baš sad čitam, što je svima s tim punim mjehurom na transfer? Baš me zanima 🤣🤷‍♀️🙈

Da i meni je to bilo cudno kad sam kod Lucija trebala isprazniti mjehur jer sam kod Sparca trebala isto doci s punim i naljevala se to jutro da sam na transferu skoro ekplodirala. 5x sam isla kao piskit po malo da malo ispraznim ali ne slucajno sve! Ma gluposti su to. Zapravo, "lakse" rjesenje za nevješte.

Ajme, blago vama.. Meni je to sa punim mjehurom baš bilo koma 🤦🏼‍♀️
    A vidiš, svaki doktor svoju politiku

👱🏻‍♀️37g, osim 2 ciste (endometriomi) sve ok + ankilozantni spondilitis od 14-e god.
    🧑37g, sve ok, pokušavamo 3,5 godine
    08/21 konzultacije Sv.Duh, dr. Luetić
    1. IVF 10/21: Gonal150, Menopur, Cetrotide, Ovitrele
    ➡️6 folikula ➡️26.10.punkcija 5🥚/5 oplođenih ➡️29.10.vraćamo 2 (6 i 8 st.), ostaje nam 1🐧 ➡️12.11 beta 3 ➡️ 17.11. konzultacije ➡️ FET ➡️04.02. transfer 1🐧 ➡️16.02. beta 1.2 ➡️22.02.konzultacije
    2. IVF 03/22

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    17. Studeni 2021. 16:49

Rita zao.mi je zbog tog sto si napisala,al moje misljenje osobno je da dok god ti ne odlucis zbog svojih razloga NE treba odustajati.jednostavno svak zna kad mu je dosta a cini se da tebi jos nije pa ti zelim svu srecu ovog svijeta za dalje 🤗🤗🤗🙏🙏🙏🤞🤞🤞🤞♥️♥️

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

• šesnica
    17. Studeni 2021. 16:49

Anči 💕

šesnica

Ukoliko se izvodi pod kontrolom ultrazvuka, preporuča se prije zahvata piti više tekućine jer pun mokraćni mjehur olakšava vizualizaciju maternice transabdominalnim ultrazvukom. Ako se izvodi bez kontrole ultrazvuka, prethodno se isprazni mokraćni mjehur, a prije samog embriotransfera transvaginalnim ultrazvukom se izmjeri duljina materišta.
    Evo stručno s interneta…

Evo stvarno nisam znala. Meni Dr. L nikad to nije rekao da moram. 🤷‍♀️

nika0302
    17. Studeni 2021. 16:50

Samo da javim da nemamo smrzlića, preostale dvije nisu uspjele doći do blastocista ali vjerujem u dvije mrvice u meni 🥰

👱‍♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
    BetaPlus
    11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
    11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
    2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
    4/2021 FET blastica ⛔
    Pol.Škvorc
    11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
    30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.