Peggy, Beba, veoma mi je zao 💔
AuroraB slazem se da treba teziti sto zdravijem nacinu zivota generalno a narocito u ovim pripremama za ivf gdje je ulog veliki, nerijetko podredjujemo sve postupcima i tom velikom i bitnom cilju za sve nas. Prema informacijama do kojih sam mogla doci iz relevantnih izvora, zbilja postoje podaci o akumulaciji spike proteina u razlicitim organima ukljucujuci i ovarije (buduci da se vezuju za ACE2 receptore koji su rasporodjeni u brojnim organima i tkivima) ali se isto odnosi na infekciju Sars-Cov-2 virusom, tj. javlja se kod Covid19 dok kod vakcinacije najveci dio proteina do razgradnje ostaje na mjestu aplikacije vakcine i u njegovoj blizini (mekotkivne strukture, regionalni limfni cvorovi). Elem, licno sam primila obje doze Pfizera, drugu prije nekoliko mjeseci, moj mpo doktor je rekao da je to ok, nadam se da je tako 😊
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
Kariogrami: uredni
Trudimo se od 2.2018.
6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
02/2022 💔 12GN
1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️
Cure, jesu li vam govorili na mpo klinici koliki BMI bi bio pozeljan za postupak? Ja sam jos uvijek u procesu skidanja kila, vec sam na -10kg 💪, voljela bih da znam na koliko bi bilo idealno da dotjeram kilazu 😀
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
Trudimo se od 2.2018.
02/2022 💔 12GN
1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️
Cure, jesu li vam govorili na mpo klinici koliki BMI bi bio pozeljan za postupak? Ja sam jos uvijek u procesu skidanja kila, vec sam na -10kg 💪, voljela bih da znam na koliko bi bilo idealno da dotjeram kilazu 😀
Apsolutno nista vezano za kilazu i BMI
ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)
Cestitam na skidanju kilograma 💪
Ja sam na 7 kg viska od idealnog i nije mi se prigovaralo, a jednu pacijenticu su zamolili probati skinuti koji kilogram prije postupka i upisali je za 10 mj stimulaciju . Ona je na 30 kg viska.
Mislim da je od doktora do doktora.
Niko nista..ja sam na +10 kg od idealne kilaze..i niko mi nije nista reko 🤷🏽♀️
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Cestitam na skidanju kilograma 💪
Ja sam na 7 kg viska od idealnog i nije mi se prigovaralo, a jednu pacijenticu su zamolili probati skinuti koji kilogram prije postupka i upisali je za 10 mj stimulaciju . Ona je na 30 kg viska.
Mislim da je od doktora do doktora.
Hvala 🤗
Ja sam trenutno u okviru preporucenog intervala, BMI mi je 23 ali ja imam tu tzv. pojasnu gojaznost koja je riziko faktor za razne bolesti a ne vjerujem ni da je za ivf dobra.
Btw. cestitam na pozitivnim testovima, neka samo tamne 🤞, sjecam te se jos sa “lh trakica”, bas mi je drago zbog tebe, zapravo drago mi je zbog svake djevojke/zene kojoj uspije
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Trudimo se od 2.2018.
02/2022 💔 12GN
Vjerovatno onda samo u ekstremnijim slucajevima preporuciju redukciju tezine i zbog tog odgadjaju postupke, kako je Lindsay i navela da je bilo na njenoj klinici
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Trudimo se od 2.2018.
02/2022 💔 12GN
Vjerovatno onda samo u ekstremnijim slucajevima preporuciju redukciju tezine i zbog tog odgadjaju postupke, kako je Lindsay i navela da je bilo na njenoj klinici
Ja sam iszo u Osijeku..vjerovatno ako je bas previše kilograma u pitanju...ili vjerovatno ako su hormoni poremećeni...
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Ja sam iszo u Osijeku..vjerovatno ako je bas previše kilograma u pitanju…ili vjerovatno ako su hormoni poremećeni…
Ja sam od stimulacije dobila 8 kg😵😵 nikad deblja nisam bila. A baš sam pazila tokom postupka, jela bas zdravo i izbacila kruv i sve sta deblja. I opet se zalipili😂😂
🙎♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
11.01.21.stimulirani protokol
22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
27.01.21.Et-1 blastocista
08.02.21. Procurila😥
2.ivf postupak-Pol. Škvorc
09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png
Curke da Vam javim.. Odoh ja sljedeci mjesec probat u prirodnom ciklusu, al privatno, ne preko hzzo-a... 🙈
Danas dogovorila😁😁😁😁
E sad, jel ima koja cura na ovom forumu (nisam bas nesto do sada obracala pozornost na to) da je uspjelo u prirodnom ciklusu?🤔
👩🦰34, 👨🦰37
Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
Imamo jedno malo ☀️👨👩👦❤️
07/21 neuspjeli postupak
Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji