Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    GPgirl
    08. Kolovoz 2021. 17:06

Stela1987

GPgirl

Stela1987

Cure jedno pitanje 2.8. Sam kao dobila mengu no međutim to je jako oskudno i mrcvari se i dns, ja sam mislila da će menga nakon neuspješnog transfera biti normalna ili čak i jača a ono ništa 🤔 pretpostavljam da će tek idući mj biti jača ili? Ne znam koliko mora proći vremena da mogu ići hormone vaditi?

Meni su prve dvije nakon neuspjesnog bila bas slabasne svaki put🤷‍♀️ Za hormone mozda najbolje da pitas dr kada mozes vaditi.

Nažalost dr me nije niti primila poslije svega sestre su mi rekle da se javim u 10 mj I da u 11 mogu u novi postupak 🤷‍♀️ a za hormone ću probati nazvati pa saznati više info hvala 🙂🙃

Ja sam vadila zadnji put u drugom mjesecu. Pitala na konzultacijama u IVF poliklinici ako trebam opet vaditi za IVF u 12 mj i rekli su ne. Ostali nalazi vrijede 6 mj. Osim pape koja vrijedi godinu dana. Bar je u Ri tako.

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Nakapaka
    08. Kolovoz 2021. 17:57

Hej cure drage, ja bih se nadovezala jer radim sa ljekovima i vec duze vrijeme mi ovo para usi pa cu reci svoje misljenje, znaci normabel nije i ne moze biti ginekoloski lijek, znaci nije nesto cemu je glavna namjena u ginekologiji cak sta vise to mu je nedje na zadnjem mjestu ako gledamo njegovo dejstvo, prvenstveno je namijenjen anksioznosti kao lijek iz grupe benzodiazepina, znaci prvo djeluje kao anksiolitik ( za anksioznost) te tek onda ima antikonvulzivno (kod epi-napada) i misicno relaksirajuce dejstvo, ovo sto se kaze da se opuste misici prvo djeluje kod cerebralne spasticnosti a bogami tek kasnije moze malo opustiti maternicu ali jako slab ima ucinak na to, naime ljekari vam to propusu za anksiozne ispade i to nije nikakva sramota svaka mi se razlicito borimo sa sobom i strahovima i ok je da nekom treba lijek za to… al da on sluzi ako se osjeti grc u maternici i kao bude ti ok od njega?? To nikako, ok je jer prodje samo od sebe ili ti sebe umiris jer znas da si nesto popila…znaci sve je do psihe kao i prica ma popicu casu vina da se opustim?! Nece tebe casa vina opustiti nego ti znas da si je popila pa si se umirila, i kao Ee znam ja neku pila je rakiju svu trudnocu i djeca su joj ok? Sta je ok? I kakva djeca treba da budu da zakljucimo Ee to joj je od rakije 🤣 ne ide to bas tako… mislim da prolazimo jako teske stvari i doci do transfera i da je glavno opterecenje moze li se u moru kupati i piti alkohol?! Sve smo razlicite ali ja zaista nikad to nisam ni pitala doktora jer me nakon transfera ne zanima ni alkohol ni more ni sex, mislim da bez svega toga mozemo do te bete…naravno da nas ima razlicitih al kad procitam kukanje sto ne moze alkohol ili more, zaista zavidim tim zenama da mogu o tome i razmisljati uopste i da im je to bitno nakon svega 🤣 al dobro vjerovatno je i ovo moje nekom cudno i nejasno 🤣  pozdrav za sve i da se sve sto prije ostvarimo kao majke 💞

👩🏽34god

• bearrr
    08. Kolovoz 2021. 18:04

Pozdrav svima koji se bore i ne odustaju, 
    Kako krećem po prvi put u borbu najvjerojatnije potpomognutu. Ja 39 god, muž 36. Kod mene niži amh, kod njega teratozospermija. Prije par mjeseci 2 biokemijska. Ni sama više nisam sigurna dali želim prirodno ili odmah se bacit na potpomognutu da zbog godina ne gubim na vremenu. 
    Ako imate koji savjet kod koga ići tj koju kliniku u zg. Može privatnu? 🤗

• T_Ivy
    08. Kolovoz 2021. 18:16

Drage moje, ja sam jos uvek prilično u downu pa se ne javljam tu mnogo, ali vas čitam.
    Sunny heroju moj, pazi se, neka ti muž ugadja odmaraj i spremaj svoje telo za bebicu koja te čeka. Mislim na tebe jako 
    Nikitta hvala ti na divnim recima kao i uvek. Ogromna si podrška. Kretala sam da ti pišem mail nekoliko puta, ali mi se ne da. Mislim da moram ovo prvo da prodjem fizički da bih mogla sa svime da se uhvatim u koštac psihički.

Ja za sutra imam zakazanu kiretazu, ali od pre jedno sat vremena sam krenula da smedjarim i polako postaje intenzivnije, tako da može da se desi da to sve krene i pre operacije. Videćemo.

Sve vas vrlim mnogo, čuvajte se, a vi kod kojih je sve tip-top (razumna ovo je zaista od srca za tebe), nema razloga praviti histeriju, gde je nema. Ima mnogo gorih
    I težih stvari. I iskreno ću ti reci, mene je zabolelo kada ti sa odličnom betom i svim normalnim simptomima porediš sebe za Sunny ili nama ostalima kod kojih se loše završilo. Bar meni je to so na živu ranu. Znas šta bih ja dala da je moja prva beta bila 500 i da mi je briga hoću li ili neću uzeti času vina. Sve sto imaš su super normalni znakovi i apsolutno nema razloga za širenje panike. Malo pozitive. Svima nam je potrebna ❤️

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

Anči 💕
    08. Kolovoz 2021. 18:19

bearrr

Pozdrav svima koji se bore i ne odustaju,
    Kako krećem po prvi put u borbu najvjerojatnije potpomognutu. Ja 39 god, muž 36. Kod mene niži amh, kod njega teratozospermija. Prije par mjeseci 2 biokemijska. Ni sama više nisam sigurna dali želim prirodno ili odmah se bacit na potpomognutu da zbog godina ne gubim na vremenu.
    Ako imate koji savjet kod koga ići tj koju kliniku u zg. Može privatnu? 🤗

Pozdrav..imas privatne klinike koje rade preko hzzo-a, a to ti piše na prvim stranicama teme..najbolje ti je nazvat kod njij pa se naručit na konzultacije...tskoder pročitaj prvih par stranica teme pa provjeri i ove druge osnovne pretrage čisto da vidis na cemu si..ja osobno nebi gubila vrijeme nego bi probala preko hzzo-a dok još mozes zbog godina..sretno 🤗

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anči 💕
    08. Kolovoz 2021. 18:21

T_Ivy drzi se...sretno i zelim ti brz oporavak u svakom smislu..javi nam se kad budes mogla, mislim na tebe ❤️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Mag.nolia
    08. Kolovoz 2021. 18:24

Nakapakica

Hej cure drage, ja bih se nadovezala jer radim sa ljekovima i vec duze vrijeme mi ovo para usi pa cu reci svoje misljenje, znaci normabel nije i ne moze biti ginekoloski lijek, znaci nije nesto cemu je glavna namjena u ginekologiji cak sta vise to mu je nedje na zadnjem mjestu ako gledamo njegovo dejstvo, prvenstveno je namijenjen anksioznosti kao lijek iz grupe benzodiazepina, znaci prvo djeluje kao anksiolitik ( za anksioznost) te tek onda ima antikonvulzivno (kod epi-napada) i misicno relaksirajuce dejstvo, ovo sto se kaze da se opuste misici prvo djeluje kod cerebralne spasticnosti a bogami tek kasnije moze malo opustiti maternicu ali jako slab ima ucinak na to, naime ljekari vam to propusu za anksiozne ispade i to nije nikakva sramota svaka mi se razlicito borimo sa sobom i strahovima i ok je da nekom treba lijek za to… al da on sluzi ako se osjeti grc u maternici i kao bude ti ok od njega?? To nikako, ok je jer prodje samo od sebe ili ti sebe umiris jer znas da si nesto popila…znaci sve je do psihe kao i prica ma popicu casu vina da se opustim?! Nece tebe casa vina opustiti nego ti znas da si je popila pa si se umirila, i kao Ee znam ja neku pila je rakiju svu trudnocu i djeca su joj ok? Sta je ok? I kakva djeca treba da budu da zakljucimo Ee to joj je od rakije 🤣 ne ide to bas tako… mislim da prolazimo jako teske stvari i doci do transfera i da je glavno opterecenje moze li se u moru kupati i piti alkohol?! Sve smo razlicite ali ja zaista nikad to nisam ni pitala doktora jer me nakon transfera ne zanima ni alkohol ni more ni sex, mislim da bez svega toga mozemo do te bete…naravno da nas ima razlicitih al kad procitam kukanje sto ne moze alkohol ili more, zaista zavidim tim zenama da mogu o tome i razmisljati uopste i da im je to bitno nakon svega 🤣 al dobro vjerovatno je i ovo moje nekom cudno i nejasno 🤣 pozdrav za sve i da se sve sto prije ostvarimo kao majke 💞

Ja u trudnoći pijem ponekad popijem normabele za bolove u kuku, imam problem sa kukom i nogom od teške ozlijede koju sam imala prošlu zimu, buduci da se ne smiju piti anlgetici, gin i neurolog su mi savjetovali da pijem normabel. Jer od bolova i trnjenja nisam mogla spavati. 
    Bozma ako čitaš, javi se, svaki dan te se sjetim, baš mi je neopisivo drago što si uspjela. Uvijek si govorila ni biokemijska ni nista, e bome u tebe kad se primilo to je bilo kako treba i to u duplo🥰.
    Sretno svima🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Nakapaka
    08. Kolovoz 2021. 18:46

Magnolia 
    Tako je,  i daje kod bolova u kicmi i takvih ozljeda, inace uz analgetik se daje al kako u trudnoci ne moze analgetik, daje se sam da opusti nerve oko kicme, a ne za maternicu i da sprijeci pobacaj, krvarenje ili cak da pomogne implataciji i sl kako mi se izgleda da ovdje se misli… 

👩🏽34god

Tweety88🐞
    08. Kolovoz 2021. 18:54

Lindsay 🤩 neka samo tamni 🍀🤞🏻
    Vickiviale bas potresna prica, zelim ti svu srecu u ovoj trudnoci i uredan panorama test 🍀🤞🏻
    T_Ivy 💪🏻❤ mislim na tebe, drzi se. Meni je setanje pomoglo i potaknulo da sve krene samo od sebe

💛🧡

• Ivevk
    08. Kolovoz 2021. 18:54

Meto

Lita drzim 🤞🤞 da te vid vara a ako me onda da smrzlici budu dobitni😍
    Ivevkimpl. krvarenje nije isto sto i spooting, a to se najcesce mijesa.. impl krv se ocituje odmah ili dan poslije kao smeckasto, a u vrijeme menge se javlja spoting jer je tijelo tako programirano bilo da pravo krvarenje koce utrici ili kad je zena T pa se zna pojaviti tako dok tijelo ne prihvati trudnocu i blokira mengu (po naski)😅
    Sad mengu ne gledas kad ti treba doci po kalendaru kao do sada nego 14 dana od aspiracije ( ovulacije) a to je sad nekako ako se ne varam.. u ovo vrijeme test bi trebao niti debelo pozitivan da je trudnoca u pitanju.
    Josipa tako treba, uzivaj na najjace🤗 trema je vec normalna stvar pred pregled, a bome i trckalica🙈🤭
    Jos malo, ja sam osjetila prve pokrete na 16+5💪
    Vickivale malo me potreslo ovo sto si napisala..jako, jako mi je zao zbog svega sto si prosla, moja sucut! Nevera sad cuva mamu i bebu u trbuhu.
    Ti si hrabra mama i navijamo za super nalaz panorame! ❤️

Pih... Pa to je onda to.. 🥴Dan prije, al to je onda menga.. Ok, hvaaala ti na objasnjenju.. Bome se nisam jos susrela s ovim ni kod vanmaternicnih ni kod spontanog pa sto upitnika.. 🤫🤫🤫🤫🤫
    Hvala jos jednom 😁

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.