hvala ti 😊 da dobila sam odgovor, da su još uvijek se opcije otvorene 😂 a ništa, strpljen spašen.
što više čitam više me zbunjuje, jer vidim da cure spominju puuno lijekova za koje nisam čula u kbc, kao ta intralipidna. da li je koja cura uzela takvo nešto na svoju ruku bez savjeta liječnika? poslije transfera koristim samo crinone ge, valjda je dovoljno😒
43🙍♀️ Amh 2021 5,9 2022 10.1 2023 3.9 TSH 0,05 👨 normo 07/20. Hssg neproh.jajovodi 04/21 nakon lpsc prohodni
KBC RI 12/20. 1.ivf gonal 150, D, 7 js ET 1 8st. 0🐧 ❌
02/21 1. Pr.ivf-odustanak (ovulirala)
07/21 2.ivf menopur 150, org. 5 js ET 1 7st. 0🐧 ❌
IVF POL. 01/22 histero
01/22 3. ivf gonal 150+menopur 150, ctr, 4 js, 2 zrele opl. ET 2 trodn, beta 5😞
06/22. 4. Ivf gonal 225, ctr, 13 js ET 2 trodn. 0 🐧❌
MB 09/23 5. Ivf gonal 225, ctr, 6 js ET 1 8 st. 0 🐧 ❌
leonna1981@gmail.com
Hej zene, nije me bilo neko vrijeme ali jos mj dana pa i ja krecem u novi postupak. Pitanje. Koji Q10 uzimate? I koji vit D? Hvalaaaaa i Sretno svima 🍀❤
Kazu da je vazno da je ubiquinol oblik, ima najvise pakiranje od 100 mg, a preporuceni unos je kao 600. Pakiranje od 30 kom je oko 300 kn, meni bi trajalo 10 dana, skup sport, ali vec kad uzimamo bolje onda kako treba. Vit D. kazu da je najbolji u spreju..
DLux ovaj zeleni se curama sa foruma pokazao kao najbolji D vitamin. Jednom dnevno prsneškošta oko 100kn
https://mandispharmljekarne.hr/better-you-dlux-3000-vitamin-d-15ml-proizvod-1578/
najbolje provjeri prvo razinu D vitamina u krvi. Ako je jako niska možeš ginekologa tražiti recept za ampule vitamina D od 25000 IU, one najbrže dignu razinu, ali idu samo na recept.
Jel se smije D vitamin nastaviti i u trudnoći?
mislim da je preporuka da se pije u trudnoći. Ima ga i kao sastavni dio prenatala.
Jesi se ti javila u Petrovu radi hipera? I jesi li imala simptome pogoršanja hipera u PUPO fazi ili ti je dr na UZVu vidjela uvećane jajnike?
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
Arnoldica nema na čemu. Pitaj u klinici,velika je vjerojatnost da je imaju.
Tebi beta sutra. Čovječe kako je brzo proletilo.
Sutra da, ovaj put je čak i meni nekako brzo prošlo 🤷
🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
6 blastica 🐧
1. FET 8/21 2🐧❎
2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙
Arnoldica jesi piškila opet?
Jesam, ali ⛄. Ne znam, baš me ful pogodilo ovaj put, valjda sam najviše očekivala jer je sve bilo super i sve se napokon dobro poklopilo. Ne znam jel ovi trodnevni nisu bili dobri ili meni Dekortin ne pomaže zbog pozitivnih NK stanica. Totalno sam u bedu.
Draga meni su isto kod NK stanica dva plusa. Uvijek dobijem decortin. Sad cu ga traziti Dexamethason mozda je on jaci? Hrabro naprijed 🥰😘
Da, ja imam 3+ 😔 a što je točno Dexamethason, prvi put čujem. To je nešto slično?
Isto kortikosteroid koji rusi imunitet, mislim samo da nije iz iste skupine. Citala sam na starijim forumima da su cure pile. Intralipidna ima samo kod Podobnika, ali samo za cure koje su tamo u postupku 😐
Ma šta stvarno nitko drugi nema? Jooj kako glupo. Baš ću pitati kad budem išla na razgovor!
🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
6 blastica 🐧
1. FET 8/21 2🐧❎
2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙
Arnoldica jesi piškila opet?
Jesam, ali ⛄. Ne znam, baš me ful pogodilo ovaj put, valjda sam najviše očekivala jer je sve bilo super i sve se napokon dobro poklopilo. Ne znam jel ovi trodnevni nisu bili dobri ili meni Dekortin ne pomaže zbog pozitivnih NK stanica. Totalno sam u bedu.
Draga meni su isto kod NK stanica dva plusa. Uvijek dobijem decortin. Sad cu ga traziti Dexamethason mozda je on jaci? Hrabro naprijed 🥰😘
Da, ja imam 3+ 😔 a što je točno Dexamethason, prvi put čujem. To je nešto slično?
Isto kortikosteroid koji rusi imunitet, mislim samo da nije iz iste skupine. Citala sam na starijim forumima da su cure pile. Intralipidna ima samo kod Podobnika, ali samo za cure koje su tamo u postupku 😐
Pila sam dexamethason al ne u postupku nego u dogovoru sa svojom ginicom i ostala trudna.
Od prvog dana ciklusa do 28 jednu na dan.
Je kortikosteroid.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Ancy imam osjećaj da su poslje ove korone svi trudni.
Mi smo u braku sedmu godinu, i u početku nisam htjela djecu (karijera, stan, putovanja) i sad imam osjećaj da ti kaj osim djece nemaju ta moja iskustva kao da im je drago što ja sad nemam djecu. Tipa kuma govori da se neke stvari ne mogu planirati. A realno mogu i trebaju. Kod mene će uvijek biti " prvo stalica pa onda kravica" ne obrnuto samo teško je dokazati da si za sebe ti u pravu kad ona ima troje prekrasne djece a ja ni jedno.
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Ancy imam osjećaj da su poslje ove korone svi trudni.
Mi smo u braku sedmu godinu, i u početku nisam htjela djecu (karijera, stan, putovanja) i sad imam osjećaj da ti kaj osim djece nemaju ta moja iskustva kao da im je drago što ja sad nemam djecu. Tipa kuma govori da se neke stvari ne mogu planirati. A realno mogu i trebaju. Kod mene će uvijek biti " prvo stalica pa onda kravica" ne obrnuto samo teško je dokazati da si za sebe ti u pravu kad ona ima troje prekrasne djece a ja ni jedno.
I mi smo htjeli prvo sebe osigurati, ali nema smisla..dok otplatimo kredite jos bar 3-4 godine..a toliko mi ne vrijedi cekat pogotovo s ovom dijagnozom..za sad smo podstanari ali ne znam kolko cemo jos to financijski moc podnjet pa cemo vjerovatno kod njegovih na kat 🤢 opet nekako razmisljam đaba mi kuća i odlična plaća i svasta nesto ako nema nikog da mi trči po kući i na koga cu trosit novce..naravno nebi nikad radila od djece sirotinju da nemam neke osnovne uvijete..znam da bi im sad mogla osigurati sve sto im treba i fino djetinjstvo..a kuca ce vec doc s vremenom...
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Sensa jako mi je žao :(
Cure hvala na svim pozitivnim mislima, moja beta je danas 234,1… Ponavljam za dva dana…. Još sam u šoku…. Nisam radila testiranje do jutros, reko bolje da isplačem kod kuće nego kod doktora, vidjela se lijepo druga cura (Muller test), ali je bila svijetlija, pa ono nisam se baš nadala nekom velikom rezultatu, tako da kad je dr pročitao 234,1 ja ono mooolim…. Mislim ja nikad u ove dvije godine nisam imala pozitivan niti test, nisam niti znala kako treba izgledati…. Za dva dana ponavljam, ako bude sve ok, kad se malo smirim, ispričavam vam što sam sve radila i što sam osjetila ovih dana drugačije…. Velika pusa svima curke i držim palčeve, u molitvama i mislima ste mi sve <3
Čestitam, baš mi je drago. Neka nastavi i dalje tako lijepo rasti 🤞🍀
Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
Mm 37 - svo ok
Borba za bebu no2
1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0
Cure što ste sve vi dodatno još od pretraga radile nakon negativnih beta, a prije FET-a? Znam da imam MTHFR mutaciju pa uzimam folate, za NK stanice sam dobila Dekortin 0.5tablete ujutro i navečer(nakon transfera). Razgovarat ću i s doktorom naravno, ali zanima me i vaše iskustvo što ste sve radile? Radim popis 🤭
Kod mene je očito implantacija problem, od 4 transfera, samo jedna biokemijska.
Ne mora bit, do treceg dana zena je nosioc za oplodnju jajnih stanica, a od 3 pa na dalje je otac, ako nisu dovoljno jaki spermici nema nista od implantacije. Jesi probala pit gynositol i muz profertil?
Jedno jedno je dobro za tebe drugo za muza. Al ako cete pit onda oboje 2×1 na dan za rezultate . Al nema ih prije tri meseca pa na dalje. Zguglaj si.
Ma pili smo svašta od vitamina i dodataka i mužu su stvarno pomogli vitamini, spremiogram mu je sad bio normo. Embriolog je baš bio zadovoljan. Ovo je prvi put da smo uspjeli zamrznuti nešto i to 6 blastica.
Arnoldica, što ste točno pili od vitamina i dodataka? Mi bismo pokušali malo popraviti što se popraviti da prije slijedećeg pokušaja. :)
Slušam sve savjete i svih vas ostalih.
Što je dobro piti, na koji način pripremati tijelo? Koje pretrage obaviti?
Također, ima li neka od vas da ide u postupak u Osijek, ili je skoro bila? Rado bih čula svježa iskustva. :)
Ja sam u Osijeku..sve pohvale za profesora Š..sve fino objasni..Osijek ima novi tim na MPO odijelu i nove aparate i uspiješnost im se popravila dosta u zadnje vrijeme..od dodataka koristim novalac, vitamin c, omega 3, magnezij, Q10, vitamin D, svaki drugi dan shake s mjericom proteina...
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Ancy nadam se da ćete se uspjeti isfinancirati i da nećete morati kod njegovih na kat mi smo pored kuće od njegove mame koja je ogromna otišli na stan, radimo svatko po 2 posla i nekako smo uspjeli kupiti stan (ni sama ne znam kako ni sa čim osim da je bilo u svemu puno Božje providnosti) i sad nam je lijepo samo kaj sve trošimo na liječenje...
Ali stvarno ništa ne vrijedi kuća ni stan ako nema djecice. Meni su sad i putovanja dosadila jer je sve postalo isto i na istu foru a da imam djecu sve bi bilo drugačije. Gledala bi svijet ponovno dječjim očima
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶