Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    GPgirl
    19. Srpanj 2021. 13:31

pitanjce..jel su neku od vas nakon nesupjesnog stimuliranog uzasno boljeli jajnici prije drugog ciklusa? Prosli put mi to nije bio slucaj jer sam isla odmah u prirodni i tada mi je dr rekla da su mi jajnici kao da sam trenutno pod stimulacijom. Cak su ostala 3 folikula od stimulacije mjesec prije.

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Asli 🌱
    19. Srpanj 2021. 13:35

Sunny_

Avocado

Mene opet jako bole jajnici, desno doslovno osjetim rukom da je uvecano… 😫 Danas sam bas 😫

tebi je danas 5dnt…to sad već može biti i od lucenja hcga da se pojaćavaju simptomi blagog hipera🙏 navijam da je to🥰 i da se bebica gnjezdi

Da, to sam i ja nedavno otkrila, da se zbog trudnoce pojacava hiperstimulacija jajnika, odnosno potiče ju hcg.
    Navijam i ja da je od toga 🤞🏼

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

Hope33
    19. Srpanj 2021. 14:15

sensa

Hvala vam cure! Puno! Ja sam nekako u svemu navikla biti dosta čvrsta, tako da sam i ovu betu isplakala, i sada planiram odmor na moru i odmak od svega, a onda vrlo brzo u novi postupak.

Neko vrijeme nam je postupak bio po strani jer nam se svašta događalo, ali sada smo si to stavili kao prioritet, i bez obzira na očekivanja pozitivne bete, pokušavam ostati na zemlji i svjesna da ne može uspjeti svakome niti iz prvog niti iz petog pokušaja.

Svi znamo za osobe koje su uspjele nakon desetog ili petnaestog pokušaja, i to je ono što me uvijek jako brzo digne nakon negativne bete, jer si pomislim - Pa uspjet ćemo i mi jednom, samo ne smijemo odustati!
    Isplakati se i tugovati možemo, nakon toga oporaviti, i pripremiti za novi pokušaj jače i sa više znanja i iskustva.

Svima vama koji čekate betu želim da bude veelikaa, svima vama koje se pripremate za postupak želim da sve prođe školski.

Dugo sam na ovom forumu bila samo čitalica, i tek odnedavno sam aktivna, ali ovo što osjetim ovdje, teško mogu osjetiti čak i od bliskih ljudi. I hvala vam svima što ste tu ii što razumijete i što podržavate! <3

Vidim iz potpisa da su vecinom tvoji postupci bili jos za vrijeme "starog zakona", a oplodnje zamrznutim j.s. i nisu polucile nikome neke rezultate. Mislim da su pored toga tehnologija i uvjeti u laboratorijima u odnosu na samo par godina prije dosta uznapredovali pa se nadam da cete se uskoro u to i sami uvjeriti :))

https://lmtf.lilypie.com/zJKHp1.png

sensa
    19. Srpanj 2021. 14:16

Arnoldica

Tigrica

Arnoldica

Cure što ste sve vi dodatno još od pretraga radile nakon negativnih beta, a prije FET-a? Znam da imam MTHFR mutaciju pa uzimam folate, za NK stanice sam dobila Dekortin 0.5tablete ujutro i navečer(nakon transfera). Razgovarat ću i s doktorom naravno, ali zanima me i vaše iskustvo što ste sve radile? Radim popis 🤭
    Kod mene je očito implantacija problem, od 4 transfera, samo jedna biokemijska.

Ne mora bit, do treceg dana zena je nosioc za oplodnju jajnih stanica, a od 3 pa na dalje je otac, ako nisu dovoljno jaki spermici nema nista od implantacije. Jesi probala pit gynositol i muz profertil?
    Jedno jedno je dobro za tebe drugo za muza. Al ako cete pit onda oboje 2×1 na dan za rezultate . Al nema ih prije tri meseca pa na dalje. Zguglaj si.

Ma pili smo svašta od vitamina i dodataka i mužu su stvarno pomogli vitamini, spremiogram mu je sad bio normo. Embriolog je baš bio zadovoljan. Ovo je prvi put da smo uspjeli zamrznuti nešto i to 6 blastica.

Arnoldica, što ste točno pili od vitamina i dodataka? Mi bismo pokušali malo popraviti što se popraviti da prije slijedećeg pokušaja. :)

Slušam sve savjete i svih vas ostalih. 

Što je dobro piti, na koji način pripremati tijelo?  Koje pretrage obaviti? 

Također, ima li neka od vas da ide u postupak u Osijek, ili je skoro bila? Rado bih čula svježa iskustva. :)

🙋‍♀️ 37 "blago" policistični jajnici 🙋‍♂️ 40 oligoasthenozoospermia
    11.12.2010. Sestre milosrdnice, ET 3 embrija, 7 zamrznutih js, beta 0
    14.02.2011. Sestre milosrdnice ET 2 embrija iz odmrznutih js, beta 0
    27.11.2012. KBC Osijek 3 ET, prokrvarila prije bete
    19.07.2014. Merkur, kriopohrana 5 zametaka, bez ET zbog razvoja OHSS
    27.11.2015. Merkur, FET 2 embrija, beta 0
    30.10.2020. dogovor za FET, prošli terapiju, dan prije FET-a COVID pozitivna
    05.07.2021. FET 2 embrija, 19.07. beta 0

sensa
    19. Srpanj 2021. 14:18

Hope33

sensa

Hvala vam cure! Puno! Ja sam nekako u svemu navikla biti dosta čvrsta, tako da sam i ovu betu isplakala, i sada planiram odmor na moru i odmak od svega, a onda vrlo brzo u novi postupak.

Neko vrijeme nam je postupak bio po strani jer nam se svašta događalo, ali sada smo si to stavili kao prioritet, i bez obzira na očekivanja pozitivne bete, pokušavam ostati na zemlji i svjesna da ne može uspjeti svakome niti iz prvog niti iz petog pokušaja.

Svi znamo za osobe koje su uspjele nakon desetog ili petnaestog pokušaja, i to je ono što me uvijek jako brzo digne nakon negativne bete, jer si pomislim - Pa uspjet ćemo i mi jednom, samo ne smijemo odustati!
    Isplakati se i tugovati možemo, nakon toga oporaviti, i pripremiti za novi pokušaj jače i sa više znanja i iskustva.

Svima vama koji čekate betu želim da bude veelikaa, svima vama koje se pripremate za postupak želim da sve prođe školski.

Dugo sam na ovom forumu bila samo čitalica, i tek odnedavno sam aktivna, ali ovo što osjetim ovdje, teško mogu osjetiti čak i od bliskih ljudi. I hvala vam svima što ste tu ii što razumijete i što podržavate! <3

Vidim iz potpisa da su vecinom tvoji postupci bili jos za vrijeme "starog zakona", a oplodnje zamrznutim j.s. i nisu polucile nikome neke rezultate. Mislim da su pored toga tehnologija i uvjeti u laboratorijima u odnosu na samo par godina prije dosta uznapredovali pa se nadam da cete se uskoro u to i sami uvjeriti :))

Hvala ti draga Hope! Vidim i ja da se puno toga promijenilo, i pomalo pokušavam uhvatiti korak sa svime, jer nam je od zadnjeg postupka prošlo poprilično vremena (ne mislim na FET, nego na postupak od početka). :)

• RebekaB
    19. Srpanj 2021. 14:23

Hej zene, nije me bilo neko vrijeme ali jos mj dana pa i ja krecem u novi postupak. Pitanje. Koji Q10 uzimate? I koji vit D? Hvalaaaaa i Sretno svima 🍀❤

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

Anči 💕
    19. Srpanj 2021. 14:26

Evo ja malo opet dobila krila..MM bio na kontroli i doktor mu reko da nisu spermiji uopće tolko loši i da ih ima za postupak ili dva sve ovisi kako prezive odmrzavanje... 🤞🤞 

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anči 💕
    19. Srpanj 2021. 14:29

RebekaB

Hej zene, nije me bilo neko vrijeme ali jos mj dana pa i ja krecem u novi postupak. Pitanje. Koji Q10 uzimate? I koji vit D? Hvalaaaaa i Sretno svima 🍀❤

Ja koristim neki Q10 u spreju..a za vitamin D oleovit kapi...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anči 💕
    19. Srpanj 2021. 14:32

Imam jedno pitanje..ja idiot izgubila vjenčani list 🤦🏽‍♀️ nema ga nigdje..mozda ga je svakrva spalila 🤔🤔🤣🤣 jel moze za postupak ona potvrda s e-gradana ili moram ic vadit novi..

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    ⏯️

sensa
    19. Srpanj 2021. 14:36

anchy321

RebekaB

Ja koristim neki Q10 u spreju..a za vitamin D oleovit kapi…

Anchy321, koliko kapi D vitamina oleovit?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.