Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunny_🐣
    19. Srpanj 2021. 09:56

Avocado

Sretno svima! 🤞🍀

Sunnymene u noći opet počelo bolit, jajnici, probudila se i više nisam spavala satimaaa, jako loše spavam 😕 boli me donji dio leđa… Kad bi test trebao najranije pokazati kod blastice?
    Tweetyuvijek nešto čekamo 😅 držim fige, bit će sve ok 🙏
    Sensakod nas zna najbliža obitelj, roditelji, brat/sestra, moje dvije frendice i dvije kolegice 😁 za sad mi nije pritisak, mislim zapravo da će mi najgore biti na poslu kad se vratim 😕 Na bolovanju sam od početka ovog postupka, a nakon transfera mirujem jer mi je tako rekla dr zbog uvecanih jajnika.

mislim da su neke već 6. i 7. dan imale sjene na testovima nakon transfera blastica 🤞

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

GPgirl
    19. Srpanj 2021. 09:58

Arnoldica

Cure što ste sve vi dodatno još od pretraga radile nakon negativnih beta, a prije FET-a? Znam da imam MTHFR mutaciju pa uzimam folate, za NK stanice sam dobila Dekortin 0.5tablete ujutro i navečer(nakon transfera). Razgovarat ću i s doktorom naravno, ali zanima me i vaše iskustvo što ste sve radile? Radim popis 🤭
    Kod mene je očito implantacija problem, od 4 transfera, samo jedna biokemijska.

i mene zanima..u 3 postupka cak niti jednom nisam dosla ni blizu za vaditi betu😤

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Arnoldica
    19. Srpanj 2021. 09:59

Tigrica

Arnoldica

Cure što ste sve vi dodatno još od pretraga radile nakon negativnih beta, a prije FET-a? Znam da imam MTHFR mutaciju pa uzimam folate, za NK stanice sam dobila Dekortin 0.5tablete ujutro i navečer(nakon transfera). Razgovarat ću i s doktorom naravno, ali zanima me i vaše iskustvo što ste sve radile? Radim popis 🤭

Ne mora bit, do treceg dana zena je nosioc za oplodnju jajnih stanica, a od 3 pa na dalje je otac, ako nisu dovoljno jaki spermici nema nista od implantacije. Jesi probala pit gynositol i muz profertil?
    Jedno jedno je dobro za tebe drugo za muza. Al ako cete pit onda oboje 2×1 na dan za rezultate . Al nema ih prije tri meseca pa na dalje. Zguglaj si.

Ma pili smo svašta od vitamina i dodataka i mužu su stvarno pomogli vitamini, spremiogram mu je sad bio normo. Embriolog je baš bio zadovoljan.  Ovo je prvi put da smo uspjeli zamrznuti nešto i to 6 blastica. 

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

GPgirl
    19. Srpanj 2021. 10:08

MM je uvijek normo pa ne znam ima li smisla da ista pije. Embriologica uvijek kaze da njegovi odmah navale i naprave posao. Tako da sam poprilicno sigurna da je u meni problem. 

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

sensa
    19. Srpanj 2021. 10:10

Što ste sve pili od dodataka? Što mislite da je najviše pomoglo da dođete do boljeg nalaza spermiograma?

🙋‍♀️ 37 "blago" policistični jajnici 🙋‍♂️ 40 oligoasthenozoospermia
    11.12.2010. Sestre milosrdnice, ET 3 embrija, 7 zamrznutih js, beta 0
    14.02.2011. Sestre milosrdnice ET 2 embrija iz odmrznutih js, beta 0
    27.11.2012. KBC Osijek 3 ET, prokrvarila prije bete
    19.07.2014. Merkur, kriopohrana 5 zametaka, bez ET zbog razvoja OHSS
    27.11.2015. Merkur, FET 2 embrija, beta 0
    30.10.2020. dogovor za FET, prošli terapiju, dan prije FET-a COVID pozitivna
    05.07.2021. FET 2 embrija, 19.07. beta 0

Stela_M
    19. Srpanj 2021. 10:13

Cure sretno dns svima 🙏

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Tigrica
    19. Srpanj 2021. 10:22

Arnoldica

Tigrica

Arnoldica

Ne mora bit, do treceg dana zena je nosioc za oplodnju jajnih stanica, a od 3 pa na dalje je otac, ako nisu dovoljno jaki spermici nema nista od implantacije. Jesi probala pit gynositol i muz profertil?
    Jedno jedno je dobro za tebe drugo za muza. Al ako cete pit onda oboje 2×1 na dan za rezultate . Al nema ih prije tri meseca pa na dalje. Zguglaj si.

Ma pili smo svašta od vitamina i dodataka i mužu su stvarno pomogli vitamini, spremiogram mu je sad bio normo. Embriolog je baš bio zadovoljan. Ovo je prvi put da smo uspjeli zamrznuti nešto i to 6 blastica.

Vadila sam svasta,  i kariogram cjeli popos nalaza. Blastice super, 5 dan uvjek vracene. Na kraju nista. Ni biokemiska trudnoca . Cak sam radila i privatno prohodnost jajovoda , sve uredu ,ali nista . Dok nismo to pili ali nekih 4 do 5 nije bilo uspjeha i to prirodno.  Daleko od toga, da treba uzvadit sve nalaze,nikad se nezna.  Bolje izvaditi nego ne. Zicaj normabele...da te opuste. Da nisi napeta. Svi smo mi napeti od iscekivanja hoce li ili nece se primit. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

sensa
    19. Srpanj 2021. 10:22

Stela1987

Cure sretno dns svima 🙏

Hvala! Baš zeza ovo čekanje. Rekli su da će nalaz biti za sat vremena, a prošlo je dva i pol sata a od nalaza još ništa.

🙋‍♀️ 37 "blago" policistični jajnici 🙋‍♂️ 40 oligoasthenozoospermia
    11.12.2010. Sestre milosrdnice, ET 3 embrija, 7 zamrznutih js, beta 0
    14.02.2011. Sestre milosrdnice ET 2 embrija iz odmrznutih js, beta 0
    27.11.2012. KBC Osijek 3 ET, prokrvarila prije bete
    19.07.2014. Merkur, kriopohrana 5 zametaka, bez ET zbog razvoja OHSS
    27.11.2015. Merkur, FET 2 embrija, beta 0
    30.10.2020. dogovor za FET, prošli terapiju, dan prije FET-a COVID pozitivna
    05.07.2021. FET 2 embrija, 19.07. beta 0

Razumna
    19. Srpanj 2021. 10:24

Netko je pitao kako se osjećamo.
    Ja se osjećam kao 💩.
    U subotu sam doznala da mi je sestricna trudna a jučer da su mi dvije prijateljice trudne.
    Sve tri neplanirano i sve su puno mlade od mene.
    Imam osjećaj da su ne zauzele sva trudnicka mjesta i da sad ja ne mogu biti trudna jer su one potrošile sva mjesta a nisu ni htjele biti trudne( totalno ne  racionalno).
    Baš sam jako negativna i osjećam se kao promašaja 😭

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Nada 🍀
    19. Srpanj 2021. 10:30

Arnoldica

nada86

Arnoldica

Ja ću čekati utorak za betu kako sam se bila naručila, ali spremna sam na 0 zbog testa. 😔
    Palo mi je na pamet da bi bilo možda dobro da usput izvadim i progesteron, možda ga nemam dovoljno? Samo iskreno ne znam koliko bi on trebao iznositi da bi bio zadovoljavajući? Što vi mislite?

Ja bih preporučila svima koji popiške drugu crticu da sa betom izvade i progesteron. Ja sam isto imala osjećaj da trebam provjeriti i izvadila sam ga sa betom i bio je prenizak. Odmah mi je povećana doza tri puta i sad je super.

Pošto kod mene nije bilo pozitivnog testa misliš da nema smisla izvaditi? Nekako imam osjećaj da bi ga trebala provjeriti, ali pošto se ovaj put ništa očito nije ni dešavalo ne znam jel ima smisla.

Mislim da i u tom slučaju ima smisla, barem ćeš znati jel ti nivo progesterona dovoljno visok i da to isključiš kao razlog ne uspjeha.
    Pogotovo kad je prirodni FET mi ima smisla jer je obično terapija progesteronom ili mala ili je potpuno isključe. 
    Ja sam recimo imala prirodni FET i uzimala sam 200 mg utrogesta, što je u mom slučaju bilo premalo pa su mi digli na 600mg.
    Žao mi je ako stvarno nije uspjelo i držim ti fige da sljedeći put bude tvoj dobitni 🍀🍀❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.