Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arnoldica
    27. Lipanj 2021. 11:10

J_b držim fige da to nije menga nego samo neko glupo krvarenje! 🤞

Ja sutra imam prvu folikulometriju. Nadam se da bude nešto 🤗

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

• T_Ivy
    27. Lipanj 2021. 11:12

Dobro jutro cure. Evo mene posle dobro prospavane noći (konačno). Želim samo svima da se zahvalim od srca na predivnim recima, ohrabrenju, navijanju. Ulepsale ste mi dan! ❤️❤️❤️ Ja jos ne mogu da verujem da su se obe oplodile i da će biti transfera 
    SofiSofi mislim da si ti pitala - vratiću obe. U svim klinikama u kojima sam ja do sada bila, ženama preko 37 godina savetuju vracanje oba ili čak tri zametka, ako ih ima, da bi se povećale šanse. Moje lično mišljenje da želim dve ide iz ogromnog straha da mi i to malo embriona sto imam ne propadne. U prethodnih sedam pokušaja do sada sam samo jednom imala blastice. Da vratim sada jedan, drugi bi čekali da vide da li će se razviti u blastu pre nego sto ga zamrznu, a ja imam ogroman strah da embrion dotle ne bi stigao i da bi mj posle samo bilo užasno zao sto mu bar nisam dala šansu. Ali naravno, svako ima svoj stav u pogledu ovoga i za sada nauka sa sigurnošću nije dokazala ni za i protiv.
    J_b drži se danas. Isprati da nije pravo krvarenje, a dokle god bas ne krene, može biti svašta. Danas polako, a sutra ćeš već sigurno znati
    Vrlim vas sve mnogo, mnogo 🌼🌼🌼

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• T_Ivy
    27. Lipanj 2021. 11:14

Maslačak tebe će danas još zvati da ti kažu za transfer? To su odlučne vesti!! Čim oni razmišljaju o transferu petog dana znaci da ih ima više koje su se oplodile, ja bih rekla najverovatnije sve tri !!! Javi nam čim saznas

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

Meto
    27. Lipanj 2021. 11:18

Tirelessivy uspjela sam te pohvatati i presretna sam da ti je pruzena sansa i svim srcem navijamo da obje mrve budu one prave❤️

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Anči 💕
    27. Lipanj 2021. 11:33

Meto mislis da ce doc do sredine 9 mj? Vec sam razmisljala da narucim s alija ali eto bilo me strah narucivat prije tese...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Alice
    27. Lipanj 2021. 11:57

Pooozdrav cure moje🥰🤗 nakon malo poduže pauze eto me opet s vama…iako vam se nisam javljala, svako malo sam skoknula ovdje i citala postove…. Kod mene zapravo se jos uvijek nije nista pomaknulo osim toga da sada cekam 13.7. kada sam narucena u Petrovu na razg s dr.V. pretpostavljam da mi kaže termin za histeroskopiju da barem to rijesimo🤷🏼‍♀️
    Vidim da je dosta novih cura došlo i svima vam želim punooo srece i strpljenja ❤️
    Anchy321 ti si nam sada glavna ovdje umjesto MTBice?😘
    Htjela sam pitati vas nešto jakoo jakoo puno čujem da dosta parova ide u polikliniku u Prag sto se tice umjetne oplodnje, zanima me zar oni imaju drugacije postupke nego ovdje kod nas? Razmisljam si ako imamo samo za jedan postupak eventualno ako bude srece dva tako nam je rekla biologica iz Petrove da li da to probamo ovdje ili odmah otici u Prag pa sta bude bude? Iako pretpostavljam da HZZO ama bas nista ne pokriva vec sami sve troskove placamo😏

Velika pusaaa svima😘🤗

•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

munja
    27. Lipanj 2021. 12:25

Pozdrav curke, da napisem svoj status, izjadam se 🙂. Za 2 dana idem vadit betu, po kalendaru bi trebala dobit sutra. Od simptoma nemam nista, samo sam napuhnuta i osjecam pritisak dole,  klasika od utrica.
    Tako da se vec polako psihicki spremam da ce beta biti 0. Mrzim ove dane prije bete, kad sve ode psihicki u bananu, nada i veselje i nada.....

Munja, 41 god, uskoro 42... prvi puta spontani, drugi puta biokemijska, ostao 1 smrzlic...
    17.6. Vracena jedna blastocistica...b kvalitete

⭐ Miss_Ivy ⭐
    27. Lipanj 2021. 12:33

munja

Pozdrav curke, da napisem svoj status, izjadam se 🙂. Za 2 dana idem vadit betu, po kalendaru bi trebala dobit sutra. Od simptoma nemam nista, samo sam napuhnuta i osjecam pritisak dole, klasika od utrica.
    Tako da se vec polako psihicki spremam da ce beta biti 0. Mrzim ove dane prije bete, kad sve ode psihicki u bananu, nada i veselje i nada…..

Neces raditi test? Simptomi nista ne znače, sve je moguce! Držim fige 🤞

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

• T_Ivy
    27. Lipanj 2021. 12:37

Alice evo pokušaću ja da ti odgovorim, buduci da imam 4 postupka u Pragu iza mene. Glavni razlog zašto se ide u Prag je donacija. Kod nas je situacija takva da je dijagnoza azoo i kod muža na žalost nije postupkom TESE pronadjen nikakav materijal, te su naši svi postupci s donorom. Takođe je dozvoljen i postupak sa donacijom j.s, na koji se često starije žene odlučuju.
    Ono sto mogu da kažem sa sigurnošću je da klinike same po sebi nisu ništa posebno bolje od naših u Hrvatskoj ili Srbiji. Naprotiv. Kao i svuda jako zavisi od klinike do klinike. Ja sam u Pragu promenila dve. Prva je bila odlična, a druga - Pronatal apsolutna katastrofa. To sto sam ja tamo doživela ne želim da se ikome drugome dogodi. U Češkoj, zbog ogromnog broja pacijenata, uglavnom, osim prvih konsultacija, ne razgovaraš sa doktorom uopšte tokom celog postupka. Na UZ se stalno menjaju i ne odgovaraju ni na kakva pitanja. Pristup nije individualan, nego se ide na broj - tipa teraj istu terapiju dok jednom ne upali. Dakle, generalno ako je samo u pitanju donacija, a sve ostalo je u redu - onda to moze biti okej, jer generalno nisu skupi, ali gde postoji komplikovaniji problem, ja ne bih preporučila. Posebno ne ove velike. Mada, kao sto sam napisala, velike su razlike od klinike od klinike i ima ih i boljih i gorih. Nadam se da sam bar malo pomogla 

👩44, low AMH 🤵44, azo

Meto
    27. Lipanj 2021. 12:46

Anchy nece da mi linka, ugl imas trakice i ponudu od 10,20 i 50 kom. Ja narucujem od 50kom sa postarinom je nekih 80ak kn i dodje za 14-22 dana.. brzo skroz 😊

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.