Curke jel ima koja iskustva s losijom morfologijom spermija kod muza? Opet mi se u glavi vrti to kak mi je moj gin. rekao da je to jako lose iako na nalazu granica pise 4% normalnih da treba biti a on ih ima 10% i dijagnoza je normoo., a u petrovoj dr. Strelec je pogledao i odnio kolegama da vide i kaze da je to super. Uskoro idemo ponoviti spermiogram za postupak i on pije Almagea man formulu ali ne znam koliko moze pomoci kod toga. Pa ako koja ima slicnu situaciju jel to bio bas problem?
Kod nas je morfologija nikakava pa smo iz tog razloga(izmedju ostalog) umjesto IVFa, radili ICSI. Svasta je muz pio, al nikakve koristi(sta ne znaci da tvom nece pomoc). I eto, maltene prvi postupak i beba spava u sobi ❤ kasnije cu nalaz pogledat, al bilo je cak i ispod te "normalne"granice.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
GpGirlDa li si vadila amh u istom labosu i da li su iste mjerne jedinice i referentni intervali?
Da i da ☹️
A koliko imaš antralnih? Meni se čini da je to puno bolji pokazatelj od amh, on ti se radi preko receptora za vitamin d pa može biti niži i ako ti je vitamin d nizak. Isto tak, možda ti je baš pogođen ciklus s manje antralaca (npr. ja sam u 3. mj. imala 3 antralca, sad imam 12, vjerojatno bi amh tad i sad bio drugačiji
Ne znam koliko ih je ovaj mjesec. Obicno ih je 6, krajem 7mj ih je bilo 8. D vit je ok
ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)
Gdje ste curke, nadam se da odmarate danas lijepo. Čestitke novim trudnicama❤️
Ove sa negativnim betama nemojte gubiti nadu, dočekati ćemo i mi velike bete, samo je pitanje dana 🥰
Sad se učimo strpljenju koje će nam kasnije za bebe trebati 😁
Hocu da vas pitam, da li je neka od vas, kojoj je odgođen bio ET (meni je znaci odmah u stimulaciji rečeno da ćemo FET raditi radi endometrioma koji imam), primila decapeptyl 3,75mg? Znaci poslije punkcije sam za 5 dana dobila menstruaciju, na dan punkcije su mi i rekli da ću dobiti za 5 dana. Dosla kod njih 2dc i morala primiti decapeptyl 3,75. I za 4 sedmice na UZ i pripreme za FET ako bude sve ok. Eh, Sta mene interesuje. Decapeptyl je Dat da bi smirio cistu koju imam, vidjela sam da se koristi u liječenju endometrioze. Rečeno mi je taj dan da ću dobiti simptome menopauze i da se ne zabrinem. Medjutim ja krvarim evo danas već 11. Dan. Nije obilno, vise je oskudno, ali ima svaki dan. Jel neka to od vas tako prosla? Zvala sam prosli tjedan i dr rekao to je ok to se priprema endometrij za transfer🤷🏻♀️ Pa mi nije nikako jasno, hoćemo li ga to skroz “zguliti”?
Izvinite na dužem postu, nadam se da će neko biti ko zna odgovoriti ❤️❤️🙏🏻
🙋🏻♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,
🙋🏻♂️ 33 sve ok
1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
08/21 prve konsultacije za IVF
09/21 pocetak postupka IVF
Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
7 ❄️
22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️
Anitram moguce da je iscjedak samo. Ma od sutra pratim i LH trakice za svaki slucaj do UZV.. pa cemo vidjet sta ce pregled rec. 🤗
🙎🏼♀️ 35 🙍🏽♂️ 33
• spermiogram ✅
• hormoni ✅
• uzv ✅
• hsg ✅
• papa i brisevi ✅
• ciklusi 28 dana uredni ✅
• ovulacija uredna ✅
*(pokušavamo 1,5 god.)
GpGirlDa li si vadila amh u istom labosu i da li su iste mjerne jedinice i referentni intervali?
Da i da ☹️
Meni je u razmaku 10mj pao sa 43 na 29.5. Nisam mogla doci k sebi kad sam vidjela
🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
6 blastica 🐧
1. FET 8/21 2🐧❎
2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙
Da i da ☹️
Meni je u razmaku 10mj pao sa 43 na 29.5. Nisam mogla doci k sebi kad sam vidjela
Vjerujem, samo je 29 i dalje odlican, a moj je prije bio los, a sada je uzasan. Bas me pogodilo uzasno to danas. ☹️☹️
ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)
Bokic.. ja uvijek samo upadnem s neba ovdje.. da javim ako nekome treba info.. estramon flasteri su mi pomogli.. endometrij nikad deblji .. ovo mi je 6 pokusaj… uvijek tesko dobijem debljinu.. moram popit hrpu estrofema, sad sa flasterima i estrofemom puno bolje i manje mucnine.. obzirom da sam zadnja dva puta(fet) pocela krvariti 3-6 dnt sumljamo dr. i ja da je nizak progesteron(iako se ne zna koliki treba biti) na injekcijama sam od dana transfera.. pa cemo vidjeti .. transfer bio 15.10. Blastocista … i da utrogestan pijem oralno (tako Ceska klinika trazi, nuspojave teze nego vaginalno)
👩🏻 39 miomi 2 oper. Nizak amh, hasimoto
👨🏼🦲40 astenozospermia
2016 ivf 4 trodnevna
2 vracena - beta 0
FET- beta + , u 13 tt stalo srce, genetska greska ploda
FET - beta 0
2019 Pronatal - dobili 5 blastocisti
1 vracena - beta 0 (spotting 6dnt)
FET - beta 0 (spotting 3-6dnt)
FET - testovi pozitivni od 6dnt - beta 65,8 10dnt, 158,7 12dnt
1 uzv 7+1 9mm ❤️
2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️
3 uzv 6.12. 10+1 37mm ❤️ izvanredni, krvarenje, hematom
Uzv 14.12. 11+2 52mm ❤️ hematom se povukao
MTBica, izvrsne informacije, sve rečeno. 👌
Rita hvala ti na info.
Ja još ne znam kakva stimulacija me čeka, rekao doktor da ćemo se dogovoriti kad mu dođem 3. dc u idućem ciklusu.
👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 39 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
*1/2025 - iznenadni ➕️, stiže braco💙
Rita, sretno! Neka sve bude odlično 🙏
👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 39 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
*1/2025 - iznenadni ➕️, stiže braco💙
Da i da ☹️
Vjerujem, samo je 29 i dalje odlican, a moj je prije bio los, a sada je uzasan. Bas me pogodilo uzasno to danas. ☹️☹️
Ne gubi nadu.. Vidjele smo tu i cure s manjim amh i postale su mame! Vjerujem da je veliki šok i da nije ugodno. Ali nema druge nego igrati s kartama koje su ti podjeljene! Glava gore i idemo dalje 😘🤗
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji