Pozdrav cure,
Citam teme na forumu vec neko vrijeme i puno ucim od vas :)
Partner i ja pokusavamo dobiti bebicu godinu dana, bili smo na savjetovanju na humanoj reprodukciji, u listopadu krecemo s lijecenjem. Zbog vise dijagnoza (endometrioza, operacija jajnika prije 8god, los spermiogram) predvideni smo za IVF/ET u stinuliranom ciklusu.
Ja sam imala Lletz zahvat 13.9., da li je netko imao Lletz ili konizaciju, a da je nakon isao na IVF?
Ja sam imala konizaciju. Sta te zanima? :)
Hey :) zanima me koliko nakon konizacije mozes planirati trudnocu? Negdje sam citala da nebi trebalo 6 mjeseci, doktorica je rekla samo da to rijesim i da krecem s hormonskom terapijom 😯
Ja 32, M 33 / KbcRi
Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
01.08. nasa princeza Elena 👶❤
Ajd da vam kažem koliko sam luda…… 😂😂😂
Znači, aspiracijom nije nađena js, a MTB je rekla da to samo znači da im je pobjegla. A imala sam 2 folikula a aspirirali su samo 1, znači možda je i tu bila js. 🤷 A keksali smo 2 dana prije aspiracije i ja sad mislim da postoji šansa da uspije možda prirodno. 🤣🤣🤣🤣🤦🤦🤦🤦🤦🤦 Znači, nikad ne otpisujem mogućnost. I slj mj.kad ću piti kontracepciju nadat ću se možda uspije. 🤷🤷🤷🤷
Sretno cure sutra!!! 🤞🤞🤞🤞
Kad iskoristiš zadnji utrić pišni test..nek ide život 😂
Ja cu ti drzat fige da se negdje uspijelo spojit 🙈🤞
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Pozdrav cure,
Citam teme na forumu vec neko vrijeme i puno ucim od vas :)
Partner i ja pokusavamo dobiti bebicu godinu dana, bili smo na savjetovanju na humanoj reprodukciji, u listopadu krecemo s lijecenjem. Zbog vise dijagnoza (endometrioza, operacija jajnika prije 8god, los spermiogram) predvideni smo za IVF/ET u stinuliranom ciklusu.
Ja sam imala Lletz zahvat 13.9., da li je netko imao Lletz ili konizaciju, a da je nakon isao na IVF?
Ja sam imala konizaciju. Sta te zanima? :)
Hey :) zanima me koliko nakon konizacije mozes planirati trudnocu? Negdje sam citala da nebi trebalo 6 mjeseci, doktorica je rekla samo da to rijesim i da krecem s hormonskom terapijom 😯
Ja sam imala klasicnu konizaciju (noz) a ne postednu Lletz. Meni su isto rekli da mogu prakticki odmah ali ja nisam htjela nista dok nisu prosle 2 uredne pape (godinu dana). Sve to i o dijagnozi ovisi. Ako je HPV (cin3) rade Lletz jer manje ostecuje sve. Ja sam imala adenokarcinom i onda ide klasicna jer kada se koristi noz rubovi su “cisci” sta je bitno radi patohistoloskog. U trudnoci ces morati cesce na preglede to je sigurno. Meni su maknuli dosta cerviksa i vec mi je receno ako ostanem trudna odmah strogo mirovanje. Ali sam Lletz nije prepreka nikakva za MPO :) Sretno🤞🤞🤞
ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)
Ok , hvala Anči i DOMLeon. Nisam još dobila nikakve upute, to bi mi trebao biti 1.uzv na kojem ću valjda dobiti daljnje upute. Onda ništa, čekam do sljedeće menge u 10.mj.
A što se tiče bockalica, utješite me, jel se svaki dan daju obje koje mi pišu? Ili naizmjenično 😭
💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
11/21-histero
02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
"Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏
Domleon ma ne, ja mislim da triba povisit.
Oću reć možda ima još razloga krvarenja osim progesterona, al kako oni isključe progesteron kao uzrok krvarenja bez da ga izvade. To sam se referirala jer je neko spomenia da je bilo krvarenje, ali nisu vadili progesteron i tek 4.doktorica ga je povisila, drugi ne. To sam se pitala kako znaju da nije do njega..
Ja mislim da triba povisit u slučaju krvarenja, to sam čitala, evo sad sam našla jedan tekst s betaplus str čini mi se.
Ovo:
Nakonembriotransferaneophodno je pridržavati se preporuka u otpusnom pismu, jer je poznato da je u postupku stimulacije ovulacije funkcija žutog tijela slabija. Bez propisanih lijekova koji služe kao pomoć žutom tijelu koje proizvodi progesteron i održava ranu trudnoću, u postupku izvantjelesne oplodnje trudnoća nije izgledna.
Kao pomoć žutom tijelu obično se preporučuje prirodni progesteron. Ponekad se koristi i didrogesteron. Injekcije progesterona i HCG-a su također dobar izbor. Sve druge metode pomoći žutom tijelu zasada su eksperimentalne i nema dokaza da pomažu više od standardnih načina, tableta i gela.
Al još sam negdi čitala, a i čula stoput da ga daju za čuvanje trudnoće kod krvarenja. Zato mi je čudno da ga ne izvade i ne povise, a krvarenje u potvrđenoj trudnoći..
Slazem se s tobom, kada sam bila u prirodnom FET-u dobila sam hcg a nisam koristila utrice i tada mi je doktor rekao da je to za zuto tijelo bas zato da proizvodi progesteron i da u principu obavlja svoju funkciju. I kada sam isla vaditi betu i to kod svoje ginekologice ne kod mpo doktora odma su mi pogledali i progesteron kazu da to oni tako rade i jos nesto ali sam zaboravila da vide dali je sve kako treba. Tako da mi je stvarno neshvatljivo da oni to tako uzimaju zdravo za gotovo i da uopce to ne kontroliraju nego se mi svega same moramo sititi. Leli nadam se da ce na kraju ipak sve biti kako treba 😘
💃35( sve ok) 🕺 33normo.
1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
Poliklinika CITO:
4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
10. FET 03/25. 1blastica ❌️
Ok , hvala Anči i DOMLeon. Nisam još dobila nikakve upute, to bi mi trebao biti 1.uzv na kojem ću valjda dobiti daljnje upute. Onda ništa, čekam do sljedeće menge u 10.mj.
A što se tiče bockalica, utješite me, jel se svaki dan daju obje koje mi pišu? Ili naizmjenično 😭
Rekovele do 6DC, a onda od 6DC i rekovele i orgalutran...
Samo da te upozorim orgalutran je malo deblja igla pa malo teze ulazi i malo peće 🙈
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Ajd da vam kažem koliko sam luda…… 😂😂😂
Znači, aspiracijom nije nađena js, a MTB je rekla da to samo znači da im je pobjegla. A imala sam 2 folikula a aspirirali su samo 1, znači možda je i tu bila js. 🤷 A keksali smo 2 dana prije aspiracije i ja sad mislim da postoji šansa da uspije možda prirodno. 🤣🤣🤣🤣🤦🤦🤦🤦🤦🤦 Znači, nikad ne otpisujem mogućnost. I slj mj.kad ću piti kontracepciju nadat ću se možda uspije. 🤷🤷🤷🤷
Sretno cure sutra!!! 🤞🤞🤞🤞
Kad iskoristiš zadnji utrić pišni test..nek ide život 😂
Ja cu ti drzat fige da se negdje uspijelo spojit 🙈🤞
Hvala. 😂😂😂😂😂
Znam da su šanse male, nije uspjelo u 2 g, ali ono …. Uvijek ima nade. 🤞🤞 Zato cure, hrabro sutra i molimo da bete budu velike. 🙏🙏🙏🙏
Nada nam je najbitnija u ovom svemu 🙏🙏🤞🙏🙏
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
⏯️
Citam ovo o progesteronu i meni kada nikada nisu vadili osim kada sam vadila sve hormone prije 1 postupka. Wtf☹️
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
I meni ga* od stresa postanem nepismena🙈
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
Rekovele do 6DC, a onda od 6DC i rekovele i orgalutran…
Samo da te upozorim orgalutran je malo deblja igla pa malo teze ulazi i malo peće 🙈
Hvala ti. Uf da, čula sam da je orgalutran kao "tupa igla", sve me strah 😭😭😭
Odmalena mrzim igle i evo mi sad 😱
💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
11/21-histero
02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
"Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji