Upadam kao padobranac, ali pratim i navijam u tajnosti!
Injica najvjerojatnije se radi o anovulatornom ciklusu, tada najčesće izostaju simpotmi pms-a i manje je bolna menga. To se ponekad dogodi kod svake od nas, kažeš godinu dana pokušavate, možda bi bilo vrijeme za neku širu obradu
Dvojajcane blizanke 🍒
vickivale , hvala na misljenju, međutim ovaj put sam ovulirala. 😬 😶 ne znam o cemu je rijec, ali zaista mi je cudno... Hvala jos jednom❤️❤️❤️
Inja
Rita joj znam, ja sam se uzasno osjecala od tih estrofema i flastera. Uz tu mucninu sam imala konstantnu cudnu i jako intenzivnu glavobolju negdje kod sinusa. Fuj. Jedva sam cekala da ih se rijesim, a preko 3 tjedna sam to uzimala. Drzim palceve da se muka kod tebe isplati 🤞
Prosli fet za izbrojala 354 tablete u 31 dan stimulacije. Sad mi je kao da ulazim u 9 krugova pakla.. tko nije prosao stvarno ne moze zamisliti sto zena prode i prezivi
👩🏻 39 miomi 2 oper. Nizak amh, hasimoto
👨🏼🦲40 astenozospermia
2016 ivf 4 trodnevna
2 vracena - beta 0
FET- beta + , u 13 tt stalo srce, genetska greska ploda
FET - beta 0
2019 Pronatal - dobili 5 blastocisti
1 vracena - beta 0 (spotting 6dnt)
FET - beta 0 (spotting 3-6dnt)
FET - testovi pozitivni od 6dnt - beta 65,8 10dnt, 158,7 12dnt
1 uzv 7+1 9mm ❤️
2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️
3 uzv 6.12. 10+1 37mm ❤️ izvanredni, krvarenje, hematom
Uzv 14.12. 11+2 52mm ❤️ hematom se povukao
Nije mi skroz jasno to s krvarenjem i progesteronom u ranoj trudnoći.. Ja sam krvarila jako rano i baš često, od 5. tjedna trudnoće i nikad mi nitko nije rekao da bih trebala izvaditi progesteron, a 3 različita doktora na moje upite su odgovorili da su utrogestani 3x2 jedino što mogu uzeti. Sve dok se moja doktorica iz Petrove nije vratila s godišnjeg i pod hitno mi uvela Duphastone 4x2 kao terapiju.
Zanima me koliko je progesteron važan u ranoj trudnoći i koliko ga možemo nadomjestiti terapijom, a u kojoj mjeri je tijelo zapravo odgovorno za proizvodnju progesterona.
Možda ni najjača terapija ne može pomoći ako tijelo ne surađuje. Ali svejedno, bilo bi mi logično da nas uz vađenje bete upute i na vađenje progesterona, ako je toliko važan.
Jer ja sam prvi put za to sve čula ovdje kod vas na forumu...
🙋🏻♀️ '92 ✔️ 🙋🏻♂️'81 teratozoo.
3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
14 + 6 💙 mirovanje doma
2/2022. 👶🏻💙
Nije mi skroz jasno to s krvarenjem i progesteronom u ranoj trudnoći.. Ja sam krvarila jako rano i baš često, od 5. tjedna trudnoće i nikad mi nitko nije rekao da bih trebala izvaditi progesteron, a 3 različita doktora na moje upite su odgovorili da su utrogestani 3x2 jedino što mogu uzeti. Sve dok se moja doktorica iz Petrove nije vratila s godišnjeg i pod hitno mi uvela Duphastone 4x2 kao terapiju.
Zanima me koliko je progesteron važan u ranoj trudnoći i koliko ga možemo nadomjestiti terapijom, a u kojoj mjeri je tijelo zapravo odgovorno za proizvodnju progesterona.
Možda ni najjača terapija ne može pomoći ako tijelo ne surađuje. Ali svejedno, bilo bi mi logično da nas uz vađenje bete upute i na vađenje progesterona, ako je toliko važan.
Jer ja sam prvi put za to sve čula ovdje kod vas na forumu…
Treba vaditi progesteron i uvesti injekcije.. ni meni u ceskoj nisu to radili samo mi povecavali utrice, a svako od nas drugacije metabolizira stvari.. kroz mene samo valjda “prode” .. sad idem vaditi dan prije transfera, jer sam zadnja dva puta prokrvarila prije testa… javit cu vam ima li veze i kakav mi je progesteron ..
Njega zovu “cuvarom trudnoce” sigurno ima razloga 😘
👩🏻 39 miomi 2 oper. Nizak amh, hasimoto
👨🏼🦲40 astenozospermia
2016 ivf 4 trodnevna
2 vracena - beta 0
FET- beta + , u 13 tt stalo srce, genetska greska ploda
FET - beta 0
2019 Pronatal - dobili 5 blastocisti
1 vracena - beta 0 (spotting 6dnt)
FET - beta 0 (spotting 3-6dnt)
FET - testovi pozitivni od 6dnt - beta 65,8 10dnt, 158,7 12dnt
1 uzv 7+1 9mm ❤️
2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️
3 uzv 6.12. 10+1 37mm ❤️ izvanredni, krvarenje, hematom
Uzv 14.12. 11+2 52mm ❤️ hematom se povukao
Jer ja sam prvi put za to sve čula ovdje kod vas na forumu…
Ja sam čitala na nekoj stranici, neke poliklinike, al nez više koje, da kod ivfa žuto tijelo nije dovoljno funkcionalno pa da naše tijelo samo neće proizvest dovoljno progesterona i da bez terapije trudnoća nije izgledna.
Samo mi nije jasno zašto BAREM ženama koje prokrvare nakon poz bete ne izvade progesteron, a još bolje svima u mpo vodama.
Pa baš to sad ni meni nije jasno.. ali eto uvijek mislim pa znaju valjda doktori najbolje 😑
🙋🏻♀️ '92 ✔️ 🙋🏻♂️'81 teratozoo.
3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
14 + 6 💙 mirovanje doma
2/2022. 👶🏻💙
Progesteron se koristi za lutealnu potporu u ciklusima potpomognute reproduktivne tehnologije (ART), poput in vitro oplodnje (IVF). [21] [66] Također se koristi za ispravljanje nedostatka lutealne faze za pripremu endometrija za implantaciju u terapiji neplodnosti i koristi se za podršku ranoj trudnoći
👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
20.07.2013 🧒🏻Leon
VV '21 4🐧
1/ET 09.2021 B➖
FET 11.2021 B➖(biokemijska)
23.09.2022.👧🏼Julia
25.09.2023 👧🏼 Kali
❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ
Progesteron se koristi zalutealnu potporuuciklusimapotpomognute reproduktivne tehnologije, poputin vitro oplodnje.Također se koristi za ispravljanjenedostatkalutealne fazeza pripremuendometrijazaimplantacijuuterapijineplodnostii koristi se za podršku ranoj trudnoci
i
👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
20.07.2013 🧒🏻Leon
VV '21 4🐧
1/ET 09.2021 B➖
23.09.2022.👧🏼Julia
25.09.2023 👧🏼 Kali
Boze kako izgleda ovaj teskt sto sam stavila.sorry nisam uspjela ispraviti🤭
👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
20.07.2013 🧒🏻Leon
VV '21 4🐧
1/ET 09.2021 B➖
23.09.2022.👧🏼Julia
25.09.2023 👧🏼 Kali
Pozdrav cure,
Citam teme na forumu vec neko vrijeme i puno ucim od vas :)
Partner i ja pokusavamo dobiti bebicu godinu dana, bili smo na savjetovanju na humanoj reprodukciji, u listopadu krecemo s lijecenjem. Zbog vise dijagnoza (endometrioza, operacija jajnika prije 8god, los spermiogram) predvideni smo za IVF/ET u stinuliranom ciklusu.
Ja sam imala Lletz zahvat 13.9., da li je netko imao Lletz ili konizaciju, a da je nakon isao na IVF?
Ja 32, M 33 / KbcRi
Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
01.08. nasa princeza Elena 👶❤
Sortiraj odgovore
Najstariji