Pozdrav lavice, nova sam na forumu I žao mi ako sam nešto propustila ili ako ponavljam pitanje/temu. Bili smo u neuspjelom postupku prvi put, I moram priznat da Vas tek sad zapravo razumijem. Prema godišnjem izvješću iz 2018 (novih nisam našla) najbolje kotira dr. Lučinger (I embriologica Lana Krile) Na žalost, nemamo još pravih statistika ni pokazatelja uspješnosti klinika/liječnika bez obzira na zakonski obavezan državni registar. (https://zdravlje.gov.hr/UserDocsImages/2020%20Transplantacija%20i%20biomedicina/MPO_Godisnji_izvjestaj%20_2018.pdf) MI smo bili na VV i čine mi se ok, al puno bi nam lakše bilo odlučiti se za kliniku/liječnika kad bi negdje bili i podaci o njihovoj uspješnosti, a ne da se moramo pouzdati samo u instinkt i osjećaje. :) Kakva su vaša stajališta I iskustva?
p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 115%; background: transparent }a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline }
'84 oboje, AMH 7,6 pmol/L,
loš spermiogram (broj i pokretljivost)
3god pokušavali PP
1. MPO 5mj2021, nema JS
Pozdrav lavice, nova sam na forumu I žao mi ako sam nešto propustila ili ako ponavljam pitanje/temu. Bili smo u neuspjelom postupku prvi put, I moram priznat da Vas tek sad zapravo razumijem. Prema godišnjem izvješću iz 2018 (novih nisam našla) najbolje kotira dr. Lučinger (I embriologica Lana Krile) Na žalost, nemamo još pravih statistika ni pokazatelja uspješnosti klinika/liječnika bez obzira na zakonski obavezan državni registar, barem ih ja nisam uspjela naći. (https://zdravlje.gov.hr/UserDocsImages/2020%20Transplantacija%20i%20biomedicina/MPO_Godisnji_izvjestaj%20_2018.pdf) mi smo bili na VV i čine mi se ok, al moram priznati da bi nam bilo puno lakše odlučiti kad bi bilo nekakvih izvješća o uspješnosti postupaka, a ne da se moram pouzdati u instinkt i osjećaje. Kakva su vaša stajališta I iskustva?
3god pokušavali PP
1. MPO 5mj2021, nema JS
Meto ne događa se ništa 🤷♀️ tu i tamo me presiječe neka menstrualna bol i to je to. Baš ju jedva čekam, a izgleda da će ona kao i Ruskicina princeza. Evo za dan smo 39tt ali baš nikakve naznake da bi moglo skoro 🤷♀️
Ne znam sta je tim bebama, ali ocito im je predobro unutra i ne zele van 😂😂😂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Pozdrav lavice, nova sam na forumu I žao mi ako sam nešto propustila ili ako ponavljam pitanje/temu. Bili smo u neuspjelom postupku prvi put, I moram priznat da Vas tek sad zapravo razumijem. Prema godišnjem izvješću iz 2018 (novih nisam našla) najbolje kotira dr. Lučinger (I embriologica Lana Krile) Na žalost, nemamo još pravih statistika ni pokazatelja uspješnosti klinika/liječnika bez obzira na zakonski obavezan državni registar, barem ih ja nisam uspjela naći. (https://zdravlje.gov.hr/UserDocsImages/2020%20Transplantacija%20i%20biomedicina/MPO_Godisnji_izvjestaj%20_2018.pdf) mi smo bili na VV i čine mi se ok, al moram priznati da bi nam bilo puno lakše odlučiti kad bi bilo nekakvih izvješća o uspješnosti postupaka, a ne da se moram pouzdati u instinkt i osjećaje. Kakva su vaša stajališta I iskustva?
Po mom mišljenju mislim da ste na pravom mjestu,na VV imaju odličnu embiologicu,osoblje je jako ljubazno ,doktori isto i većinom se potrefi da kroz cijeli postupak bude ista doktorica ne mijenjaju se bas, i jako brzo se opet može doc na red u slučaju neuspijelog postupka..
Kad sam bila na transferu 2019 cura što je bila samom je ostala trudna i dobila je blizance 😊
Krijesnica ja sam bila na VV i uspjelo mi je iz 2.postupka, ali prvog transfera... Ja sam zadovoljna s njima, ali ne daju ti baš previše informacija kao neke privatne poliklinike. Možeš preko hzzoa u 3 privatne poliklinike u zgu. Imaš više o tome na prve 3 stranice teme, 😊 Sretno 🤞
Razigrana neće ti većinom nigdje reci za te suplemente, sve smo to same istražile.... Ima na prvih par stranica šta i koliko uzimati prije podtupka😊
Women_name stalno se sjetim jel se nes kod tebe događa al vremena uhvatit doći tu i pročitat sve je tesko😅😅 držim fige da krene što prije🤞
Samara meni su rekli preko dana ju budit svaka 2 a noći svaka 3h. Isto zbog žutice, ali moja je iz bolnice otpuštena s 2900g, pa je i malena... Iako moja gladusa se budi svakih 1h za jesti, ja dojim non stop. Cice me bole, bradavice ubijaju, ona se neće maknut s cice. Na cici spava, jede, igra se... Čim skuzi da nema cicu u us tima poludi. Ja sam kronično neispavana😰 a muz se još sutra vraća raditi😭
Ruska1986 rekla si da je i tvoja na cici stalno. Kad si joj uvela dudu? Ja još izbjegavam, al ne znam koliko ću još neprospavanih noći izdrzati😅
Sanjich i Women_name nadam se da je sve oke, tj uvjerena sam da je, al i ja sam stalno neke dijagnoze sebi nalazila i guglala 😅
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Krijesnica ja sam bila na VV i uspjelo mi je iz 2.postupka, ali prvog transfera… Ja sam zadovoljna s njima, ali ne daju ti baš previše informacija kao neke privatne poliklinike. Možeš preko hzzoa u 3 privatne poliklinike u zgu. Imaš više o tome na prve 3 stranice teme, 😊 Sretno 🤞
Razigrana neće ti većinom nigdje reci za te suplemente, sve smo to same istražile…. Ima na prvih par stranica šta i koliko uzimati prije podtupka😊
Women_name stalno se sjetim jel se nes kod tebe događa al vremena uhvatit doći tu i pročitat sve je tesko😅😅 držim fige da krene što prije🤞
Samara meni su rekli preko dana ju budit svaka 2 a noći svaka 3h. Isto zbog žutice, ali moja je iz bolnice otpuštena s 2900g, pa je i malena… Iako moja gladusa se budi svakih 1h za jesti, ja dojim non stop. Cice me bole, bradavice ubijaju, ona se neće maknut s cice. Na cici spava, jede, igra se… Čim skuzi da nema cicu u us tima poludi. Ja sam kronično neispavana😰 a muz se još sutra vraća raditi😭
Ruska1986 rekla si da je i tvoja na cici stalno. Kad si joj uvela dudu? Ja još izbjegavam, al ne znam koliko ću još neprospavanih noći izdrzati😅
Sanjich i Women_name nadam se da je sve oke, tj uvjerena sam da je, al i ja sam stalno neke dijagnoze sebi nalazila i guglala 😅
Ma cim sam dosla kuci... Ona je nest plakala i sogorica mi rekla pa sta joj ne das dudu? Meni uopce nije palo napamet.. I odmah ju je prihvatila. A izbjegavanje dude.. Ma ja se ne zamaram tim! 🤷🏻♀️ jedino sta ne mora znacit da ce ti ju prihvatit! Iznenadila sam se koliko djece ne zeli dudu
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Cure ima li koja da joj je testosteron jako povišen? I koji je razlog tome?
Meni je 9.1, a referentna vrijednost je 0.29-1.67. Androstendion mi je isto povišen: 13.1., a ref. v. je 1-11.5.
🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
6 blastica 🐧
1. FET 8/21 2🐧❎
2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙
Tess88 hvala na podijeljenom iskustvu. Mene čeka Rokovelle 6 jedinica i Orgalutran od 7.dana. Nitko mi je daje velike doze bilo čega zbog visokog amh (47), jer se boje hipera iako nisam bila nikad ni blizu i slabo mi se razvijaju folikuli… 40 stanica je ogromna brojka… i 17 je super… nisi zavrsila u hiperu? Koliko ih je doslo do blastica? Il je to u tijeku?
Da, i kod mene su se bojali hipera pa smo išli polako. Ipak, ja sam 2/3 dan korištenja Rekovella imala bicilističku rutu od 50km i doslovno u dva dana je broj sa 10 stanica porastao na 40! 😵 Završila sam na kraju u blagom hiperu, puno vode i iso sporta i ležanja - bilo je sve ok. Na kraju je bilo oplođeno 12 i do 5 dana su preživjele 6 koje su mi smrznute. Idemo na opciju freeze all i sad čekam mengu da dođe pa ćemo nastavit s transferom. Nadam se da će kod tebe naću lijepi broj i kvalitetne stanice 👌🙌
MPO: ICSI Čekamo curku i dečka 💙❤️
Sluzbeni termin 13.05. 🤩
Ja sam isto malo istraživala i neki me osjećaj vuče dr. Lučingeru. Eh, griješim li ili ne, to će vrijeme pokazati. Bili smo kod njega na prvim konzultacijama i tad mi je sve bilo konfuzno pa smo probali preko HZZO-a u Beti Plus. Ne kažem da je tamo loše jer nije, ali me samo osjećaj nikad ne vara pa sada želim probati negdje dalje, a kad ovo već plaćam, onda i očekujem drugačije postupanje prema pacijentu, a pod tim ponekad mislim i da me pita kako sam u smislu da stvarno želi čuti kako sam nakon aspiracije, a ne samo "kako ste, možete na ultrazvuk" i budem doslovno 2 minute u ordinaciji...
30 g. oboje
OTP 9.11.
Hvala vam Ana123456 i Tuma!!
Vidla sam ovo što piše na 3 stranici, ali puno znači i nečiji pozitivan stav i iz prve ruke čuti da ljudima uspjeva :)
3god pokušavali PP
1. MPO 5mj2021, nema JS
Sortiraj odgovore
Najstariji