Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Roxy ✨
    06. Rujan 2021. 20:22

Razumna, kod mene je sasvim malo smedjarilo. I nista se nije pokrenilo ja sam isla na kiretazu na kraju. Drzi se , zao mi je sto moras prolazit kroz to 🥺❤️
    Hope dobro nam dosla, a vidim u tvom potpisu da si imala 3 biokemijske zao mi je.Ja bi svakako na vasem mjestu otisla na konzultacije u neku mpo kliniku. Oni ce vas najbolje znati uputiti sta i kako dalje s obzirom na vasu dijagnozu. Sretno ti 😊 

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

Anči 💕
    06. Rujan 2021. 20:26

Angeleyes

Cure, evo opet moram gnjavit malo. Sutra idem na prve konzultacije na humanu, je li to samo informativni razgovor? Moram li se pripremiti za nekakav pregled ili? 🤷🏼‍♀️

Napravit ce ti UZV da vide kakvo je stanje..i pitat ce te neke osnovne stvari...i dat ti daljnje upute sta jos od nalaza i papira trebas prikupiti...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

SeniRemmus
    06. Rujan 2021. 20:37

Hope i ja sam imala 3 biokemijske, zato sam sada na injekcijama heparina tako da i taj dio vezan za hematologiju ćeš možda biti upućena napraviti prilikom obrade za MPO. Inače imam mutacije na genima za PAI i MTHFR tako da se to smatra blagom trombofilijom. Nama je sad uz heparin uspjelo doći do 20.tjedna, nadam se da ce biti okej i do kraja...

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

Asli 🌱
    06. Rujan 2021. 20:38

Hope ☯️

Pozdrav curke. Nadam se da me primate u skupinu, pošto po muževoj dijagnozi vjerojatno spadam među vas lavice ovdje. Već sam se javila prije sa savjetom za spermio i Hvala svakoj curki na odgovoru, odlučili smo ga obaviti kod Škvorca. Danas je muž predao uzorak i bio je nalaz kroz par sati, prva dijagnoza je Asthenoteratozoospermia. E sad, ja sam imala neki gut feeling da nešto neće valjati pa sam prošli tjedan još krenula polako s praćenjem ove teme i koliko sam stigla zapratiti (nažalost jos sam na prvom dijelu ove teme oko 330-te stranice tek al trudim se kolko mi obaveze dozvoljavaju) međutim zanima me možda dok naiđem negdje tamo na takvu dijagnozu, što vi savjetujete ako ima koja iskustvo s tom dijagnozom? Možda profertil/fertilup ili nešto još za što ne znam? Muža je toliko pogodila dijagnoza da nije mogao jesti na pauzi,a treba raditi do 10 večeras, mene je isto šokirala dosta, nisam baš mislila da će biti i u morfologiji samih spermića problem, više sam očekivala manju pokretljivost i broj samih spermića al eto ispalo je kako je ispalo.. Znate li možda podatak koliko je moguće ostvariti prirodnu trudnoću s tom dijagnozom, ja inače u paru s njim imam jako duge cikluse jer desni jajnik samo ovulira (danas sam evo nakon 43 dana prokrvarila valjda od šoka zbog nalaza) a ginekolog je rekao ako bude njegov nalaz lošiji da nećemo raditi HSG pošto to nema smisla pa me čisto zanima, postoji li ohrabrujuća vijest da postoji mogućnost prirodne trudnoće i koliko je ona velika/mala jer znam da se na MPO vjerojatno s ovim odmah preskače inseminacija i ide se nekom drugom metodom?

Pozdrav 🙂 Mi imamo samo teratozoo i išli smo u postupak ICSI metodom (kada odabiru najbolje spermiće, baš zbog njihove loše morfologije). Doktorica je preporučila Profertil tablete, spermiogram nije ponavljao jer se svejedno išlo na ICSI pa nije bilo kao potrebno.
    Sretno 🍀

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

Angeleyes
    06. Rujan 2021. 21:04

anchy321

Angeleyes

Cure, evo opet moram gnjavit malo. Sutra idem na prve konzultacije na humanu, je li to samo informativni razgovor? Moram li se pripremiti za nekakav pregled ili? 🤷🏼‍♀️

Napravit ce ti UZV da vide kakvo je stanje..i pitat ce te neke osnovne stvari…i dat ti daljnje upute sta jos od nalaza i papira trebas prikupiti…

Znaci ipak pregled, thanx...

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

Lindsay
    06. Rujan 2021. 21:10

Angeleyes

anchy321

Angeleyes

Napravit ce ti UZV da vide kakvo je stanje..i pitat ce te neke osnovne stvari…i dat ti daljnje upute sta jos od nalaza i papira trebas prikupiti…

Znaci ipak pregled, thanx…

Hej, mene na konzultacijama nisu gledali. Donijela sam nalaze, sjedili, pricali, analizirali ali za pregled sam bila upucena iduci ciklus 2. Dan

Anči 💕
    06. Rujan 2021. 21:22

Lindsay bas mi to cudno..meni su i u Petrovoj i u Osijeku prvi put kad sam dosla radili uzv...
    Zaboravila sam te pitat kad opet imas pregled? 

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• mashkica
    06. Rujan 2021. 21:56

Drage cure,pozdravljam vas sve❤️  pratim vas već duze vrijeme. Prvo sam pocetkom godine na drugoj temi bila kratko nakon pozitivnog testa, pa sam se nažalost prestala javljati jer mi je jako teško palo moje tadašnje iskustvo.  Otkrivena mi je bila vanmaterična trudnoća i hitno sam operisana klasičnom metodom jer sam imala unutarnje krvarenje, ali hvala Bogu ziva :) malo vise vremena mi je trebalo to psihički da svarim, em mi zao trudnoće em mi stalno u mislima bilo panika doktora te večeri kada sam stigla u bolnicu, pa mi sutradan poslije operacije rekli da sam kasnije dosla nekih 4 sata sigurno ne bih prezivjela. Uh to mi je sve nekako bas teško palo i psihički i fizički. 
    Oporavila sam se od tada i bila na konsultacijama prvim za IVF prije 20 dana, jer izgleda drugačije neće ići 🤷🏻‍♀️ Ovu temu sam bukvalno kompletnu prešla i iščitala u nadi da se sto bolje pripremim. Panika me malo hvata, ali proći će nadam se. Bockanje bi trebalo početi za dva tjedna kada stigne menstruacija. Ne znam jel mi potpis prosao i vidi li se, uglavnom imala sam na desnom jajovodu trudnoću i uklonjen je klasičnim načinom hitno, imam rez kao carski, a na lijevoj strani na jajniku endometriom koji je uklonjen a jajnik su ostavili, ali vratio se endometriom na istu veličinu za dva mjeseca i doktorica je rekla da nema sanse da će to vise operisati, jer mi mora dirati jajnik svaki put. Tako da lijevi jajovod imam, ali imam i cistu od 2,8 cm koja poprilično guši jajnik, desni jajnik odličan, ali nemam jajovoda :( pa kažu najbolja opcija je ivf. 
    Izvinite na dugom postu i unaprijed hvala sto ću, nadam se, moci se ubacivati u razmjenu iskustava i zatražiti savjet od vas koje ste to već prošle ili prolazite❤️ 
    Lijepo je sto postoji ovakav forum gdje smo sve sa “istim problemom” i gdje jedna drugu tješimo, bodrimo i tugujemo skupa
    Svima nam zelim od srca da nam se ostvare želje🙏🏻

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

Lindsay
    06. Rujan 2021. 22:11

anchy321

Lindsay bas mi to cudno..meni su i u Petrovoj i u Osijeku prvi put kad sam dosla radili uzv…
    Zaboravila sam te pitat kad opet imas pregled?

27.9. 😊

Razumna
    06. Rujan 2021. 22:26

mashkica

Drage cure,pozdravljam vas sve❤️ pratim vas već duze vrijeme. Prvo sam pocetkom godine na drugoj temi bila kratko nakon pozitivnog testa, pa sam se nažalost prestala javljati jer mi je jako teško palo moje tadašnje iskustvo. Otkrivena mi je bila vanmaterična trudnoća i hitno sam operisana klasičnom metodom jer sam imala unutarnje krvarenje, ali hvala Bogu ziva :) malo vise vremena mi je trebalo to psihički da svarim, em mi zao trudnoće em mi stalno u mislima bilo panika doktora te večeri kada sam stigla u bolnicu, pa mi sutradan poslije operacije rekli da sam kasnije dosla nekih 4 sata sigurno ne bih prezivjela. Uh to mi je sve nekako bas teško palo i psihički i fizički.
    Oporavila sam se od tada i bila na konsultacijama prvim za IVF prije 20 dana, jer izgleda drugačije neće ići 🤷🏻‍♀️ Ovu temu sam bukvalno kompletnu prešla i iščitala u nadi da se sto bolje pripremim. Panika me malo hvata, ali proći će nadam se. Bockanje bi trebalo početi za dva tjedna kada stigne menstruacija. Ne znam jel mi potpis prosao i vidi li se, uglavnom imala sam na desnom jajovodu trudnoću i uklonjen je klasičnim načinom hitno, imam rez kao carski, a na lijevoj strani na jajniku endometriom koji je uklonjen a jajnik su ostavili, ali vratio se endometriom na istu veličinu za dva mjeseca i doktorica je rekla da nema sanse da će to vise operisati, jer mi mora dirati jajnik svaki put. Tako da lijevi jajovod imam, ali imam i cistu od 2,8 cm koja poprilično guši jajnik, desni jajnik odličan, ali nemam jajovoda :( pa kažu najbolja opcija je ivf.
    Izvinite na dugom postu i unaprijed hvala sto ću, nadam se, moci se ubacivati u razmjenu iskustava i zatražiti savjet od vas koje ste to već prošle ili prolazite❤️
    Lijepo je sto postoji ovakav forum gdje smo sve sa “istim problemom” i gdje jedna drugu tješimo, bodrimo i tugujemo skupa
    Svima nam zelim od srca da nam se ostvare želje🙏🏻

Dobro nam došla a još prije otišla na vedrije teme 🤞
    Ne moraš se bojati ivf ni bockanja,  brzo to sve prođe i nije tako strašno. Kad sam ja išla na stimulaciju činila mi se strašna ali sad vidim da je to bilo samo nešto novo i recimo meni je trudnica i njeno trajanje bilo strašno teško ali očito da sam osjetila da sa embrijem nešto nije dobro.... nemoj se brinuti zbog ivf jer to stvarno nije težak postupak.
    Nedaj da te strah ponese jer stvarno nije ništa strašno 💗

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.