Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mashkica
    06. Rujan 2021. 22:35

Razumna

mashkica

Drage cure,pozdravljam vas sve❤️ pratim vas već duze vrijeme. Prvo sam pocetkom godine na drugoj temi bila kratko nakon pozitivnog testa, pa sam se nažalost prestala javljati jer mi je jako teško palo moje tadašnje iskustvo. Otkrivena mi je bila vanmaterična trudnoća i hitno sam operisana klasičnom metodom jer sam imala unutarnje krvarenje, ali hvala Bogu ziva :) malo vise vremena mi je trebalo to psihički da svarim, em mi zao trudnoće em mi stalno u mislima bilo panika doktora te večeri kada sam stigla u bolnicu, pa mi sutradan poslije operacije rekli da sam kasnije dosla nekih 4 sata sigurno ne bih prezivjela. Uh to mi je sve nekako bas teško palo i psihički i fizički.
    Oporavila sam se od tada i bila na konsultacijama prvim za IVF prije 20 dana, jer izgleda drugačije neće ići 🤷🏻‍♀️ Ovu temu sam bukvalno kompletnu prešla i iščitala u nadi da se sto bolje pripremim. Panika me malo hvata, ali proći će nadam se. Bockanje bi trebalo početi za dva tjedna kada stigne menstruacija. Ne znam jel mi potpis prosao i vidi li se, uglavnom imala sam na desnom jajovodu trudnoću i uklonjen je klasičnim načinom hitno, imam rez kao carski, a na lijevoj strani na jajniku endometriom koji je uklonjen a jajnik su ostavili, ali vratio se endometriom na istu veličinu za dva mjeseca i doktorica je rekla da nema sanse da će to vise operisati, jer mi mora dirati jajnik svaki put. Tako da lijevi jajovod imam, ali imam i cistu od 2,8 cm koja poprilično guši jajnik, desni jajnik odličan, ali nemam jajovoda :( pa kažu najbolja opcija je ivf.
    Izvinite na dugom postu i unaprijed hvala sto ću, nadam se, moci se ubacivati u razmjenu iskustava i zatražiti savjet od vas koje ste to već prošle ili prolazite❤️
    Lijepo je sto postoji ovakav forum gdje smo sve sa “istim problemom” i gdje jedna drugu tješimo, bodrimo i tugujemo skupa
    Svima nam zelim od srca da nam se ostvare želje🙏🏻

Dobro nam došla a još prije otišla na vedrije teme 🤞
    Ne moraš se bojati ivf ni bockanja, brzo to sve prođe i nije tako strašno. Kad sam ja išla na stimulaciju činila mi se strašna ali sad vidim da je to bilo samo nešto novo i recimo meni je trudnica i njeno trajanje bilo strašno teško ali očito da sam osjetila da sa embrijem nešto nije dobro…. nemoj se brinuti zbog ivf jer to stvarno nije težak postupak.
    Nedaj da te strah ponese jer stvarno nije ništa strašno 💗

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

• mashkica
    06. Rujan 2021. 22:35

Hvala puno. Iskreno nije me strah bocanja nego nekako reakcije organizma na to, hiperstimulacije npr. Već mi je mpo doktor rekao da necemo transfer odmah raditi nego kao cekat ćemo da prodju dva ciklusa da se to sve smiri. Shvatila sam ga kao da očekuje neku bas reakciju🤷🏻‍♀️ 

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    7 ❄️

juricka
    06. Rujan 2021. 22:53

ja tek sad čitam otpusno u kojem ne pišu prazni folikuli nego jedan prazan a drugi “nadje se jajna stanica nedovoljne kvalitete” 
    a sad čitam po netu da se to može dogoditi od stimulacije. ne znam više što da mislim

JA: 40godina/ amh 4.96 / fsh 10.9/ ovulacije uredne/ jedna trudnoća, spontana, uredno iznešena/ dijete 6 god/ tempirani odnosi 10 mj/ nema dijagnoze al se ni ne prima
    mm: savršeni nalazi
    8/21: 20 dana antibaby/enolva/prazni folikul
    10/21: letrozol 5 dana/1 folikul/1 jajna/1 zametak/beta 0
    11/21 prirodan ciklus/1 folikul/1 jajna/neuspjela oplodnja

Stela_M
    06. Rujan 2021. 23:06

mashkica

Hvala puno. Iskreno nije me strah bocanja nego nekako reakcije organizma na to, hiperstimulacije npr. Već mi je mpo doktor rekao da necemo transfer odmah raditi nego kao cekat ćemo da prodju dva ciklusa da se to sve smiri. Shvatila sam ga kao da očekuje neku bas reakciju🤷🏻‍♀️

Koliki ti je amh? Recimo moj je visok i rizik od hiperstimulacije je velik pa ju nisam imala tako da se nemoj s tim dodatno opterećivati idi dan po dan i sve će biti ok 😉😊 a i dr najbolje zna što je za tebe bolje, samo budi pozitivna I opusti se 😍

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• mashkica
    06. Rujan 2021. 23:17

Stela1987

mashkica

Koliki ti je amh? Recimo moj je visok i rizik od hiperstimulacije je velik pa ju nisam imala tako da se nemoj s tim dodatno opterećivati idi dan po dan i sve će biti ok 😉😊 a i dr najbolje zna što je za tebe bolje, samo budi pozitivna I opusti se 😍

Amh mi je 23,3
    Tako je, stvarno treba pozitivno samo razmisljati. A doktor zna, valjda je zato doktor :)
    Fkt me malo zabrinulo to unaprijed sto kaže da neće odmah transfer biti nego tek za dva ciklusa. Pa me malo to pomelo, Al ok možda je i tako bolje. Malo sam postala i osjetljiva na bolove poslije zadnje operacije.. 
    samo da prodje sve ok 
    Najvise nekako pratim zadnjih dana cure koje su počele sa bocanjem, jel kap ostala, jel iscurila, jel bole jajnici, jel steže.  vjerovatno ću dosta aktivnija biti za 15 dana 😁 
    Na konsultacijama me pregledao, jer mi se potrefilo da mi 3dc i bilo je otprilike 14 antralnih folikula 

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

7 ❄️

Razumna
    06. Rujan 2021. 23:55

mashkica

Stela1987

mashkica

Amh mi je 23,3
    Tako je, stvarno treba pozitivno samo razmisljati. A doktor zna, valjda je zato doktor :)
    Fkt me malo zabrinulo to unaprijed sto kaže da neće odmah transfer biti nego tek za dva ciklusa. Pa me malo 

Nemoj se bojati, dr zna najbolje.  Meni su nakon stimulacije vraćena 2 trodnevna. Osjećala sam se koma. Nakon aspiracije sve te boli, bolno je i mokriti, budeš sav uplašen od bolova pogotovo ako je prvi put pa ne znaš što očekivati a ocekujes i trudnicu i osluskujes tjelo a ne znaš što čuješ.... po meni je FET super jer si odmoran, uzimas estrofem da ti se zadeblja endrometrij i sve nekako ide po planu i ima svoj neki red. Ja sam se osjećala odlično kad sam išla na FET,  tako da ti preporučam da se opustis i slušaš dr.
    Jurica Jeli tvoj dr razmišljao o Gonalima? 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

juricka
    07. Rujan 2021. 00:08

cure jel netko koristio letrozol tablete u stimulaciji?

JA: 40godina/ amh 4.96 / fsh 10.9/ ovulacije uredne/ jedna trudnoća, spontana, uredno iznešena/ dijete 6 god/ tempirani odnosi 10 mj/ nema dijagnoze al se ni ne prima
    mm: savršeni nalazi
    8/21: 20 dana antibaby/enolva/prazni folikul
    10/21: letrozol 5 dana/1 folikul/1 jajna/1 zametak/beta 0
    11/21 prirodan ciklus/1 folikul/1 jajna/neuspjela oplodnja

• T_Ivy
    07. Rujan 2021. 00:41

Juricka nadam se da ti ne smeta da ti se javi još jedna koka u 40-im  sto se tiče praznih folikula, folikuli nikad zapravo nisu prazni. Oni su kao zrno grozdja u kome na pantljikici kao semenka bude jajna ćelija. Nekada ispiranjem oni ne uspeju da je izvuku, jer je ili suviše zalepljena, ili ta pantljika ne popusti dovoljno da bi se odvojila jajna ćelija. Moja teorija je da je kod nas starijih to sve prilično suvo i rigidno i da se ćelije teze odvajaju. Kod mene od 8 pokusaja samo u sedmom nije bilo jajne ćelije i samo taj put nisam imala duplu stopericu. Moj doktor mi je onda na moje insistiranje dao duplu stopericu u osmom pokušaju i iz oba folikula su izvukli zrele jajne ćelije i ostala sam trudna, na žalost imala sam spontani. Da li su tebi možda spomenuli mogućnost duple stoperice? 
    Sto se tiče kvalitete jajnih ćelija, to je u našim godinama na žalost tako. 80% ćelija i više je neispravno genetički, samo treba da se nadje ta jedna dobra. Mislim da loša kvaliteta nema velike veze sa stimulacijom. Drzim ti jako fige. Uvek mi je nekako drago videti blisku generaciju ovde 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• T_Ivy
    07. Rujan 2021. 00:45

Anchy kod mene je došlo do promene. Bila sam kod familije u Srbiji, nisam bila godinu dana i u medjuvremenu Srbija je sada zbog korone zemlja visokog rizika, pa sad moram u karantin, bez obzira sto imam negativan test. To znaci da se moj UZ odgadja. Ovo je prvi put da mi je drago da sam na kontraceptivnim pilulama, jer mi je doktor samo rekao da nastavim da ih uzimam do tog UZ kako ne bismo izgubili ciklus. UZ mi je sada 16.09. 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    07. Rujan 2021. 00:53

T_Ivy

Anchy kod mene je došlo do promene. Bila sam kod familije u Srbiji, nisam bila godinu dana i u medjuvremenu Srbija je sada zbog korone zemlja visokog rizika, pa sad moram u karantin, bez obzira sto imam negativan test. To znaci da se moj UZ odgadja. Ovo je prvi put da mi je drago da sam na kontraceptivnim pilulama, jer mi je doktor samo rekao da nastavim da ih uzimam do tog UZ kako ne bismo izgubili ciklus. UZ mi je sada 16.09.

❤❤❤❤❤

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.