Mila-Milica Jako mi je žao. Drži se!
Istina, jako puno osoba doživi spontani. Već sam pisala da u mojoj obitelji ima baš puno spontanih i s mamine i s tatine strane. 4 sestrične i sestra su s prvom trudnoćom imale spontani,a druga trudnoća uredna i rodile zdravu djecu. A sve su od 18-29g imale prvu trudnoću.
Ja sam se također nadala da neću ući u statistike.
Ne možete ni zamisliti moju sreću kad sam napokon ostala trudna,a već obavila konzultacije za MPO i nakon toga razočarenje.
MTB nećemo iz svježeg jer je jako loš nalaz,a u smrznutom imamo puno spermića.
Pa mene je šokiralo kad sam saznala da je više od pola majki u mojoj okolini imalo spontani. I, zanimljivo, skoro sve su ostale opet trudne par mjeseci poslije, i u toj trudnoći nisu imale problema.
Čak sam i čitala članak gdje preporučuju da se ostane trudna unutar 6 mjeseci nakon spontanog, jer to daje ogromne šanse djetetu - naravno, ne ako smo bili na kiretaži i maternica nam je još oštećena, onda treba pričekati onoliko koliko doktori preporučuju.
Navijam da u smrzlićima imate hrpicu za biranje, baš mi paše piškiti i biti trudna i roditi na isti dan s nekim
💔💔💔
U mojoj okolini sve same skolske trudnoce, i to one vrste "idemo probati" pa vidi cuda uspjelo od prve ili eventualno druge. Nisu se ni nadali da bude tak brzo. I bude mi drago ali mi uvijek prođe kroz glavu da nisu ni svjesni koja je to zapravo sreca🥰.
Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
Mm-37- normo✓
Radimo na bebi 3 godine.
HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
Ostalo 6 🐧❤️
Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
5-12tt hematom+mirovanje
12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖
Za biokemijske se prije nije ni znalo.
Za rane spontane se znalo, ali prije su žene i više rađale pa je to bilo "manje" problem.
Ja sam bila pala na baš gadno mjesto kad mi se ovo događalo, i većinom je išlo protiv mene - nešto sa mnom ne valja, ja ne zaslužujem, ja sam loša, ja sam nešto krivo napravila, do mene je, blabla. Kad sam krenula proučavati i vidjela da se to mnogim ženama događa, pa kad sam krenula pričati sa ženama iz okoline i vidjela da se i mnogo njih dogodilo (a danas imaju zdravu djecu), shvatila sam da je to stvarno jako uobičajeno. Ali se, na žalost, malo priča o tome, kao i uvijek kad se radi o tim "ženskim stvarima".
Moram priznati da je meni to olakšalo. Baš to, nisam Pale sam na svijetu. Nisam baksuz kakvog nema. Znam da nekom drugom to ne bi pomoglo.
Da se radilo o trudnoći u višim tjednima, vjerojatno mi ništa ne bi pomoglo. Ovako, baš mi je pomoglo. I pogotovo ona informacija da je nakon takve "promašene" trudnoće, šansa da će iduća završiti zdravorođenim djetetom 60% veća. A i Gić mi je rekao da je žena dvije godine kasnije pojačano plodna - naime, tijelo učini sve što može da ponovo dođe do trudnoće + da tu trudnoću održi.
Naravno, ostanu i ožiljci, nije to leptirići cvjetići samo zato što znaš da se i drugima događa. Za iduću trudnoću nisam siguna da ću vjerovati da je stvarno tu dok ne osjetim bebu. Ili rodim. Ili dijete maturira. Vidjet ćemo.
Ali jako je bitno dati si da preboliš. I mrziš jedno vrijeme cijeli svijet radi te nepravde. I sve što nam dolazi. Samo ako ne ide kontra nas, sebe trebamo njegovati, voljeti, paziti i maziti.
Jako lijepo si ovo napisala ❤ mi koje smo sklone autodestrukciji i okrivljavanju sebe i ne oprastanju sebi,objasnjenje tog tipa i razgovor jako pomaze. A oziljci ostanu...
A Gić je to lijepo,strucno rekao,ovaj je tvoj 🥰🥰 i brinut ces se i iza mature 😍
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Mila Milica steze me u srcu dok ovo citam, drzim fige da se desi cudo! I tebi da Bog da snage da ovo izdrzis... Ne mogu vjerovati!!!
Dolly ako me pratis onda si mogla procitati da je meni tako od 5.pa evo do dan danas , punih 17.tj trudnoce...svi smo mi razliciti,ali evo ja imam te bolove pratkticki stalno, tek mi je zadnja dva dana bolje..
👸34🤴38
06 i 07/20 AIH - neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏
Mila Milica drzi se i budi jaka 😟❤️
MTB navijam da se osramotišš 🤞😁
MM je dobio termin za kariogram 8.3 😍😍
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Ekipa pozdrav!
Evo me s pregleda. Loše je! Nema otkucaja, srce je stalo. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭.
Poslije uzv sam vaditi betu. U ponedjeljak idem opet i poslije ću na ultrazvuk. Na terapiji sam i dalje. Ako se ne dogodi čudo, za što su šanse minimalne, ostajem u bolnici i izazvat će prekid trudnoće.
Ne znam šta reći ni misliti… Sve je u Božjim rukama!!! 🙏🙏🙏 Ako bude i najgori scenarij (iako je najrealniji), nek mi Bog da snage da sve to izdržim.
Ostalim curama sretno!!!🤞
I sama sam ovo prošla i znam da nema goreg osjećaja kad čuješ da srce ne kuca😪
Drži se, nac ces u sebi snagu da prihvatis to i krenes opet, vjeruj mi❤
05.12.2022 💗
Mila-Milica jako mi je žao, želim ti puno snage i da nađeš mira i utjehu..
Mtb mene tješi takav način razmišljanja i uvijek mi je lakše kad si normaliziram sa statistikom jer me ona čuva od autodestruktivnog.. tak da mi paše kad podijeliš takve stvari
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
Mila Milica drzi se i budi jaka 😟❤️
MTB navijam da se osramotišš 🤞😁
MM je dobio termin za kariogram 8.3 😍😍
Woooohooo, to je brzo. Još malo... Držmo fige da nalazi budu izvrsni.
💔💔💔
Pozdrav cure, evo još jedna nova članica vam se pridružuje
Već duže vrijeme čitam ovdje vaše postove i stvarno ste jako velika podrška jedna drugoj
Mila Milica pročitala sam što se dogodilo i zaista mi je žao i također dajem riječi podrške da nekako uspiješ prebroditi situaciju i da ostaneš jaka koliko god možeš <3
Nadam se da ćete me prihvatiti u ovu vašu malu zajednicu jer bi voljela podijeliti svoje trenutno iskustvo s vama i cuti vaša mišljenja i savjete
•👩🏻32 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
vitamin D 25000
planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
•🧔🏻 30 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
12/22 otkriven hashimoto
Hvala ti. Malo me bilo strah da sam ispala bezosjećajna, a to mi nije bila namjera.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji