Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    27. Svibanj 2021. 10:04

🌼TiKi🌼

Iscekivanje kao sto Sanjich kaze, stoperica ne moze sprijeciti hiper, uglavnom ga pogorsa. Zato se kod velikog broja folikula daje cesto triptorelin umjesto stoperice, odnosno agonist, kod nas najcesce Decapeptyl, sto ne znaci da nece doci do iste. Sve ok, zato smo mi stare ovdje pa cemo ispraviti netocne informacije. Nitko ne zna sve. Vidjet ces mene pred porod sa sto pitanja 😂😉
    —–
    Ja dobila povrat poreza i sad razmisljam o nekoj baby kupnji… Al odlucih pricekati srijedu i pregled 🤦‍♀️
    Sretno Ana danas na uzv 🤞❤️
    Uzivajte cure!😘

Samo kupuj draga! Ja sam čekala 32 tjedan jer me bilo strah pa mi je poštar bio glavna posjeta 😂 kako sam mirovala, nisam mogla ni puno hodati jer me bolilo. Evo sad kad bi i trebala jos neke sitnice muž i ja smo odvojeni od svadbe pa nemogu nikud 🙈 Al ajde bar sad peglam i spremam robicu, inače smo samo hodali negdje jer sam baš bila željna otic čak u Konzum u onom mirovanju 😂 jedino ako ti je preporuka da još mirujes, onda miruj. Najvažnija je beba, ostalo sve bude! Uostalom ima i webshop 😋

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🌼TiKi🌼
    27. Svibanj 2021. 10:05

MaloTele moj dr. kao ovi u stozeru civilne zastite: "iduca dva tjedna su kljucna"... Nadam se da ce u srijedu reci napokon da mogu izaci malo van stana.
    Normalno je da bebusku osjetis nize i oko pupka, jos je mala, ali sada krece ubrzani rast pa ce je uskoro biti posvuda ☺️. Ja bas volim kad mi se moja javi i kad je jako aktivna, makar me probudila u 2 ujutro kao neki dan 😂. Cudno je to, ali ujedno i predivno 😍
    Miss Ivy ma ja sam na strogom mirovanju, na milijun tableta jer sam imala kontrakcije od 18.tjedna trudnoce. Cerviks je bio malo kraci, nista alarmantno, zatvorena sam. No, zbog prosle trudnoce sam pod povecalom, pa se bojim prerano bilo sto kupovati. Morat cu krenuti, svi oko mene nesto ranije rađaju... Između 34. i 38.tjedna pa da ne bi bilo... 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

MaloTele
    27. Svibanj 2021. 10:08

*.Women_name.*

MaloTele

Ana26 sretno danas 😊 i sretno ostalima ako nesto netko ima 🤞🤗
    Tiki i ja sam dobila povrat poreza prošli tjedan i cekam dragog da se vrati s terena da idemo kupit nesto,bilo sta samo da je za bebu,sve me strah bilo do sad ali sad nekako prosli smo pola pa sam ipak malo mirnija 😊 ti odlicno napredujes i bit Ce super pregled u srijedu, znam da se brines ali dan po dan i vidi dokle si dogurala 🥰🥰🥰jos malo i bit ces nadam se mrvicu mirnija 😊
    Tuma jesi ziva? Nadam se da uzivas s malom Larom,javi nam se kad stignes 😘
    Womenname manje od 20danaa😱😱😅meni je panika zbog tebe 😅😅😅 brzo Ce to proc,jel skaces po lopti? 😂

Ja sam jucer/nocas oko 1 prvi put osjetila pravi udarac,mozda ih je bilo i ranije ali nisam osjetila, stavila sam ruku kad sam osjetila migoljenje i bas me udario mali,poskocilo mi je mjesto gdje me udario i rasplakala sam se od srece, ni kad sam mu cula srceko mi se nije činilo tako stvarno kao do sad, ovo je bas bila potvrda da nosim jedan mali zivot u sebi,ne mogu to opisat kolko me emocija i svega obuzelo 🥰🥰 je li normalno da je jos skroz nisko, udarac je bio oko ruba gacica? Nekako mi se to cini jako nisko, nisam jos u panici,u ponedjeljak mi je pregled pa cu pitat ali prvo mi je palo napamet sta ako ispadne kad se tak migolji 🤦🤦 😅

Daa, još malo 😍😍😍 skačem po lopti, čistim, spremam po cijele dane, papam ananas. Bumo vidjeli hoće kj pomoć 🙈
    Predivan osjećaj jel da? 🥰🥰🥰 Normalno to ti je to, ja sam dugooo osjećala tak udarce samo nisko. Znalo me dosta i bolit, kako sam imala te menstr bolove dugo, a malecka dole lupa 😂 sve ti je to normalno! Iako ja cijelu trudnoću nisko nosim, nikad mi se trbuh nije ni podignuo. I sad su udarci tako oko pupka i sa strane, nikad me nije sutnula u rebro 😂Možda zato uopće nemam zgaravicu

Kad pospremis sve mos i kod mene doc nastaviti ako curka ne pozeli prije van 😂😂 nabavit cu loptu pa skaci po njoj dok cistis 😅😁u  utorak ti je pregled?

predivan je osjecaj, bas sam se rasplakala al ne od hormona 😂 kao da do sad nisam ni bila svjesna da je tu a sad odjednom udara,porastao malac 🥰🥰 nisam se ja jako zabrinula, ali sam nekako ocekivala da Ce gore malo bit a ne tak skroz nisko, stvarno mi je palo napamet da Ce mi ispast 😅 pa sam se sjetila ako kao blastica poslije transfera nije ispao pa valjda nece ni sad 😂 boze koje smo mi ludace,sta nam sve prođe kroz glavu 🤣🤦

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

❤️J_0209_b😺
    27. Svibanj 2021. 10:10

Hello. Ima koja da čeka u Vinogradskoj? 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

Kacusha
    27. Svibanj 2021. 10:24

IscekivanjeDobrihStvari

Ana sretno javi sve 🍓🍓
    Manemoj ista stvar s Rekowelle … Tecnost spavanje tablete💊 za bolove . Ako mozes nadam se da ce biti bolje.
    Evo ja cekam… dan prvi .. 🙈
    Kaca jel tebi sutra transfer imas li novih informacija 😍

Daaa sutra PUPO, nisu me zvali od utorka 😊 Kako se ti osjecas? 

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

• *.Women_name.*
    27. Svibanj 2021. 10:25

MaloTele Može! 😂😂🙈

A tek kasnije vidjet ćeš, kad budeš imala faze da si tužna zbog gluposti pa se rasplačes, onda te lupa koš jače. Ono kao da ti govori mama nemoj plakati, onda ja još više 😂😂😂😂 luda luda! Ja isto jako volim kad je aktivna. Samo moja je neka frajerica, ona tjedan dana lupa ko luda da nemozes spavat, pa se tjedan dana migolji sve nešto lijeno i takva je od početka valjda. A to da će ispast sam i ja imala osjećaj, i tak me znala nisko lupit da sam mislila da će nogom izac van 😂😂😂 lude smo da, a kaj ćeš, mislim da opravdano, nismo baš tako lako došle do bebice pa ja mislim da je to normalno 😊. U utorak idem da, sad nisam bila od četvrtka sve mi čudno i jedva čekam da vidim u kakvoj smo situaciji 😊

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lindsay
    27. Svibanj 2021. 10:29

Nikitta

Mislim daIscekivanjedobrihstvarinije ništa netočno napisala. Koliko vidim napisala je “vidim i ti primaš štopericu koja se daje curama s mogućnošću hipera tako da tvoj doktor brine da do toga ne dođe”. Ja sam shvatila da ju je htjela umiriti, govoreći joj da ne dobija uobičajenu štopericu koja sadrži hcg i time može pogoršati hiper (jednako kao i trudnoća ako uslijedi), nego da doktor brine o njoj i poduzima sve u njegovoj moći da do hipera ne dođe dajući joj štopericu koja ne sadrži hcg. Realno, nitko ne može spriječiti hiper ako do njega ima doći, nijedan lijek, nijedan doktor. Naša tijela nisu strojevi. Nemojmo to zaboraviti. Medicina nije svemoguća, daleko od toga. Isto tako, želim dodati kako ne treba umirivati cure koje se brinu mogu li folikuli u stimuliranom popucati prije aspiracije, tvrdnjama tipa “nema šanse, u stimuliranom to nema teorije”. Ima šanse, tijela nisu strojevi, nego živi organizam koji nijedna medicinska intervencija ne može spriječiti da čini što ono smatra da treba. Imali smo kroz godine par cura ovdje kojima su folikuli popucali u stimuliranom prije aspiracije (unatoč supresiji). Takve stvari surijetke, ali se znaju dogoditi. Mislim da je važno da cure koje su prvi put u postupku, to imaju na umu. Da, imate osjećaj da će folikuli popucati, ne, 99% šanse su da neće, ali 1% šanse su da hoće. Proces IVF-a, koliko god htjele, ne možemo 100% kontrolirati. Treba smanjiti očekivanja od lijekova i liječnika na realna, jer IVF nije matematika, nego “kvantna fizika” s puno faktora van naše kontrole.

Divno <3 Tako smisleno, pametno, mudro i ohrabrujuce. Hvala ti Nikitta sto si tu.

⭐ Miss_Ivy ⭐
    27. Svibanj 2021. 10:32

🌼TiKi🌼

MaloTele moj dr. kao ovi u stozeru civilne zastite: "iduca dva tjedna su kljucna"… Nadam se da ce u srijedu reci napokon da mogu izaci malo van stana.
    Normalno je da bebusku osjetis nize i oko pupka, jos je mala, ali sada krece ubrzani rast pa ce je uskoro biti posvuda ☺️. Ja bas volim kad mi se moja javi i kad je jako aktivna, makar me probudila u 2 ujutro kao neki dan 😂. Cudno je to, ali ujedno i predivno 😍
    Miss Ivy ma ja sam na strogom mirovanju, na milijun tableta jer sam imala kontrakcije od 18.tjedna trudnoce. Cerviks je bio malo kraci, nista alarmantno, zatvorena sam. No, zbog prosle trudnoce sam pod povecalom, pa se bojim prerano bilo sto kupovati. Morat cu krenuti, svi oko mene nesto ranije rađaju… Između 34. i 38.tjedna pa da ne bi bilo…

Oprosti, bas se bila probudila, sva krmeljava, nisam ni procitala tvoj potpis. Nadam se da ce te iduci pregled umiriti i opustiti i da ces shopingirati. S danasnjim online shopingom je barem to lako 😘

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Sunny_🐣
    27. Svibanj 2021. 10:34

pozdrav cure moje drage 
    sinoć sam sve zaostatke isčitala i zaspala  
    TUMA čestitam ti od ❤️. Pa ti si mama 🥰 predivno 🥰 stavi nam još slikica 
    Samara sutra ćeš upoznati svog princa  
    Rina89 čestitaaaaaam ❤️
    SeniSummer divno  i mi s našim bebama već pričamo i pjevamo, a tek je jedna polovica zamrznuta  kad je M išao na TESE kupila sam mu 2 kinder jaja za brži oporavak  i u njima smo dobili dva identicna mala zeca. Zaključili smo da su to naši blizanci i od tad stoje na komodi i svaki dan s njima pričamo 
    Tina ženaoooo tako mi je drago da se tvoje čudo izborilo  samo pozitivno dalje 🙏🏼
    ma2013, sanjass navijam, navijam  ja se isto vjer neću moć sama pikati, to će M obavljati 
    ma2013 zašto usred postupka moraš vaditi ogtt i inzulin?
    anchy321 hvala ti za preuzimanje liste i super ti ide 
    MTBica ❤️❤️❤️ odmori se, napuni baterije i vrati nam se još jača ❤️
    Nikitta ❤️❤️❤️ ti predivna ženo. Drago mi je da si opet tu 
    sve ostale cure sretno u kojoj god fazi bile ❤️❤️❤️❤️ 
    mi sad čekamo da nas nazovu iz Repromeda da je M materijal uspješno stigao do njih i da se dogovorimo za dalje. Mislim da će se ovaj tjedan materijal prebaciti i da ćemo iduci tjedan ići kod njih na daljnji dogovor  M i ja smo se dogovorili da bi u postupak išli krajem 6og mjeseca. Dotad bi porješavali neke poslovno privatne obaveze i onda smo potpuno koncentrirani na postupak ❤️ Budući da me je dr stavio na kontracepciju do postupka ne moram brinuti kad ću dobiti, pa se nadam da će i dr biti suglasan da krenemo krajem 6og.

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

petra30
    27. Svibanj 2021. 10:48

Ana26 sretno na pregledu🥰! Cekamo lijepe vijesti❤️.
    Trudnice bas vas je milina za citati🥰🥰🥰🥰! Vrijeme leti ko ludo i uskoro cete drzati svoje male smotuljke srece u rukama🥰.
    Samara kako si nam ti?❤️

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.