Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Travanj 2021. 14:40

Luna55

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Luna55

Bas da vidimo jesam li ja te lude srece😊a daj mi neki savjet kako da se nosim sa svim ovim?da se ne brinem toliko i da se opustim?😬

Ako se uspiješ opustiti, odi na psihijatriju
    Nijedna normalna osoba se ne može opustiti u ovakvoj situaciji, a ti si još dodatno hormonalna i žena.
    Dan po dan. Netflix i bilo što što ti odvraća misli.
    I javi nam betu.

Daj mi reci kako to da si ti tako dobro informirana o svemu??boris se vec dugo s neplodnoscu ili?

Puknuta sam u glavu 
    Ne računam ja ovo kao borbu, ne zvuči mi dobro. Jednostavno, jednom kad sam ušla u postupke, dala sam se u to maksimalno. 
    Prije toga smo MM i ja 15tak godina živjeli iz dana u dan i kao "desit će se kad se tome najmanje budemo nadali i kad se opustimo".  Očito nam ta taktika nije upalila 

💔💔💔

Marita_07
    27. Travanj 2021. 14:42

Pozdrav cure,
    Imam jedno pitanje da li je histeroskopija isto što i biopsija endometrija? 
    Da li se može obaviti putem uputnice ili samo privatno? 

Hvala. Drzite se sve! 😘😘

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

• Luna55
    27. Travanj 2021. 14:46

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Luna55

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Luna55

Bas da vidimo jesam li ja te lude srece😊a daj mi neki savjet kako da se nosim sa svim ovim?da se ne brinem toliko i da se opustim?😬

Ako se uspiješ opustiti, odi na psihijatriju
    Nijedna normalna osoba se ne može opustiti u ovakvoj situaciji, a ti si još dodatno hormonalna i žena.
    Dan po dan. Netflix i bilo što što ti odvraća misli.
    I javi nam betu.

Daj mi reci kako to da si ti tako dobro informirana o svemu??boris se vec dugo s neplodnoscu ili?

Puknuta sam u glavu
    Ne računam ja ovo kao borbu, ne zvuči mi dobro. Jednostavno, jednom kad sam ušla u postupke, dala sam se u to maksimalno.
    Prije toga smo MM i ja 15tak godina živjeli iz dana u dan i kao "desit će se kad se tome najmanje budemo nadali i kad se opustimo". Očito nam ta taktika nije upalila

☹️☹️☹️i jos uvijek bezuspjesno?

Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Travanj 2021. 14:50

Lucka007

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Lucka007, eventualno ima smisla UZV da se provjeri vanmaternična, jer onda beta sporije raste jer je plod zaguran u jajovod. U tom slučaju vjerojatno bi osjetila dok je mlati sa štapom.
    Ali tlapnje o višeplodnoj trudnoći mi nemaju smisla.
    I da, nakon inseminacije raste sporije beta nego nama, ali ipak ne toliko da 27 dana NAKON inseminacije ne bude 1000. Treba pratiti betu dalje, vjerojatno će nastaviti padati…

Ma znam da, ali opet pogledali su je jednom, ne vide nista i dalje se prati razvoj bete, eventualno u slucaju bolova na ultrazvuk ovako ju mogu svaki dan gledati mislim sto ce vidjeti s betom 200,300🙈. Nisam sigurna da se ni vanmaternicna moze vidjeti🤷 i samo ju plase…
    I meni je preniska beta i njezinim 'rastom' mi vuce na biokemijsku…
    Pa malo trkelja o viseplodnoj T🙈 a onda da prestane s utrogestanom i prica o spontanom.. Kakvom spontanom a nije utvrdjena nikakva T jos…ni biokemijska ni vanmaternicna ni uredna t… Dobro da ju na kiretazu jos nije poslao🙈🥴.

Da nas dvije otvorimo neko savjetovalište? 
    Ne vidi se vanmaternična, ali može provjeriti boli li te ako te isprovocira i po tome nešto zaključiti. 
    Meni je moja privatna gin (koja je inače izvrsna za druge stvari) trkeljala u prvoj trudnoći da ne smijem odustati dok god srce kuca. Ono, 3 tjedna mi zametak stoji na istoj veličini, rodit ću zrnce graška za 7 mjeseci  Nije mi dovoljno i samoj bilo teško, nije mi trebala još lekcija o svetosti života. 

💔💔💔

Anči 💕
    27. Travanj 2021. 14:52

Mattan ja stvarno obozavam sve zivotinje ali pekinezeri su mi no no 😂😂 isto tako razumijem da se ljudi boje pasa i nikad svoju ne šetam bez povodca..i kad dolazi netko u gosto ko znam da se boji ne puštam je u kuću...i ja uvijek kad me netko pita oće ugrist kazem nije nikog do sad al ne znam sta joj se moze okrenut u glavi... 🤷🏽‍♀️ 
    Emma i moja gricka u igri ali mi je uzasno smjesno kad me s tim raljama "zagrize" samo me poškaklja 😂😂

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

iris_iris
    27. Travanj 2021. 14:53

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Luna55, tvoj liječnik meni ne ulijeva povjerenje. U višeplodnoj trudnoći beta brže raste. I kontradiktorne izjave ti daje, ako je optimist, ne bi ti ukidao utrogestan jer bez njega sigurno gubiš plod. Razmisli o drugom mišljenju. Slažem se s njim da se kod tebe vjerojatno radi o biokemijskoj (a ne spontanom), ali svejedno bih promijenila liječnika.

Lucka007, hahaha, ti i ja ćemo postati dežurni Grinčeviiris_iris, moguće da si dobila malo prekasno orgalutran. Tko zna. Meni bi 16mm sigurno bilo prerano dobiti štopericu, onda bi za mene sve bile nezrele, tvoje tijelo je možda drugačije.
    Ne znam zašto te vikend sjebao kad Repromed radi i vikendom?
    Šansa iz IUI ti je oko 10%, dakle nije nemoguće!

A meni je do sad ovih par puta na oko 16mm isla stoperica i sve super.. a opet da, mozda ni to nije sigurno.. rade vikendom, ali ne znam jel bas gledaju vikendom, jer sam bila pon, sri, pet i onda kao vidimo se u ponedjeljak.. mozda gledaju, ali je mislio da nema brige oko pucanja.. da je bio tjedan, vjerujem da bi mi stavio UZV za 2 dana pa bi mozda nesto uhvatili.. no dobro, previse je tu mozda mozda mozda, nemam koristi od razmisljanja sto bi bilo kad bi bilo, moram mozak malo ugasit 😂.. hehe, da, 10 %.. 🤞🤞
    A kako si ti? Hvala na pep talku! 🤪

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Travanj 2021. 15:06

Mari2020, imamo ovdje trudnice sa sličnom situacijom. Navijamo za malog pobjednika!!!

Rita_55, nije isto, ali se može napraviti oboje skupa.

Vas koji psi grizu, možda je do vas. 
    Mene psi vole. 

iris_iris, stvarno je od osobe do osobe, naša BoBo npr mora čekati do poslije 20mm ako se dobro sjećam.
    To tvoje je stvarno jako rano, vjerojatno ga je iznenadilo. Ubuduće to odmah reci doktorima i zahtijevaj folikulometriju i svaki dan ako treba.
    Ja sam okejasto, pa vidiš da bleblećem po cijele dane. 

💔💔💔

Marita_07
    27. Travanj 2021. 15:09

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Mari2020, imamo ovdje trudnice sa sličnom situacijom. Navijamo za malog pobjednika!!!

Mene psi vole.iris_iris, stvarno je od osobe do osobe, naša BoBo npr mora čekati do poslije 20mm ako se dobro sjećam.
    To tvoje je stvarno jako rano, vjerojatno ga je iznenadilo. Ubuduće to odmah reci doktorima i zahtijevaj folikulometriju i svaki dan ako treba.

MTBica Puno hvala.
    Da li se može napraviti putem uputnice? 

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

iris_iris
    27. Travanj 2021. 15:19

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Mene psi vole.iris_iris, stvarno je od osobe do osobe, naša BoBo npr mora čekati do poslije 20mm ako se dobro sjećam.

A da, sad smo naucili - kao i uvijek na tezi nacin 🤦🏼‍♀️ sljedeci put upozoravam 🤪 
    Haha, da, vidim da je kod tebe uvijek prpošno i pozitivno! Baš si lavica! 💪 Kakav je plan za treću sreću? Ako ti se ne da pisat, ok, imam puno za pohvatat, ne zamjeri.. 😅 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Travanj 2021. 15:35

Rita_55, da. naravno, skoro sve što postoji se može napraviti preko uputnice (koliko ja znam, samo NK cells iz endometrija još ne može).

iris_iris, nema plana, čekam M pa histeroskopiju, a onda ću razmišljati dalje.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.