Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    27. Ožujak 2021. 12:46

Tuma

🌸💕🌸 Sara 🌸💕🌸

Ruska1986

https://ibb.co/wsCq01V
    I ja sam se mislila uredjivat u trudnoci i onda se covjek pretvori u ovo 🤭🤭🤭 ne ide trbuh u pidzame vise….

Došla san vidit jesi 2u1 još, kad ono jesi i to preslatka 😍
    Al si me nasmijala za svojom izjavom, jer sam i ja isto mužu komentirala kako sam mislila da ću uvik bit sređena kad idemo vanka, da bi na kraju završila u tajicama i nekoj sportskoj majci. Jučer idemo u poštu, a ja u muževoj hoodici, jedinim trudničkim rebama i starkama koje se ni ne mogu zavezat do kraja zbog natečenih gležnjeva. Zavezana kosa u rep, bez trunke šminke, baš san se šugavo osjećala.

O da, cijelo vrijeme u tajicama, širokim majicama, bez šminke i s kosom u kopči 😅 ajd bar mi se lice odmara bez šminke malo.

Ja vise nemam sirokih majica 🤭🤭🤭 cak ni od muza 😂😂 sve su slim

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Ožujak 2021. 12:53

anavi985, ma šta doktorica zna, tvoji malci su se do sad izborili, navijamo da i dalje razvaljuju. 
    Imam i ja šetajuće jajnike, suosjećam.
    Sve ovo se isplati radi tog Mekića. 
    Sad ćeš morati opaliti duplu porciju da budeš sigurna da je OK. 

Pmak, woooohoooo, čekamo slikicu krumpirića! 
    Kad je beta?

Ruska1986, vidim, ti se sva debljaš u stomak. Možda da kreneš raditi trbušnjake? 
    Predivne ste 
    Otkud ti PJ, prekrasna je.

Mariaa94, ovo ide dan po dan, nema preskakanja koraka. Imaš mjesec i pol do konzultacija, do onda napravi sve pretrage koje smo nabrojali na prve tri stranice pa ćeš biti spremnija.

Sara, vidiš, zanimljivo. Inače, moj prvi prvi simptom trudnoće bio je 4DNT - da, da, tako rano. I to je bilo da sam zaboravila kaput kod gostiju. Meni se to nikad ne događa, ali očito je ova trudnoća krenula eksplozivno. 
    Enivej, od onda nadalje sam nosila zimsku jaknu od MM i moram priznati da mi je bilo žao kad je on 10 dana kasnije donio moj elegantni kaputić. U njegovoj jakni sam izgledala kao hodajuća komedija, ali osjećala sam se tako lijepo zbrinuto... Jedva čekam početi nositi njegove hoodice. 

skoljka, kužim tvoje razmišljanje, ali ja sam osoba koja mora znati. Napravila sam i prije ovog IVFa milion nepotrebnih testova, jer mene to smiruje. Isto će biti i za NIPT, ja ga moram napraviti inače ću izluditi. E sad, što ću sa rezultatima je druga stvar, o tome ću razmišljati kad ih dobijem.

💔💔💔

sofi
    27. Ožujak 2021. 12:54

MTB i cure koje su pisale za Limes, ja koristim zadnjih par mjeseci, jako sam zadovoljna. Duuugo traju bocice jer se stavi jako malo sredstva kad se cisti, lijepo miriskaju i jako lijepo ociste. Kreme i šampone nisam probala, ali ovo za čišćenje mi je super :)

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

Sara 🌸
    27. Ožujak 2021. 13:01

MtB, nije mi krivo skroz, ovu njegovu hoodicu nosim goodinama, on je zapravo vise nije obuka otkad sam je ja prisvojila, al ono, kad ideš vanka i znas da ne staneš u skoro vise nista osim u tu majcu, onda te i ona pocne živcirat. 😂
    Imam dvije dzemper haljine, do ispod kolina, poput ove: https://ibb.co/0Cr24pw (ovo je slikano prije 2  i pomiseca)
    al i u njoj je vise vruce. 🙆🏻‍♀️ 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

skoljka
    27. Ožujak 2021. 13:02

Ruska 🤩

skoljka
    27. Ožujak 2021. 13:03

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

anavi985, ma šta doktorica zna, tvoji malci su se do sad izborili, navijamo da i dalje razvaljuju.
    Imam i ja šetajuće jajnike, suosjećam.
    Sve ovo se isplati radi tog Mekića.
    Sad ćeš morati opaliti duplu porciju da budeš sigurna da je OK.Pmak, woooohoooo, čekamo slikicu krumpirića!
    Kad je beta?

Ruska1986, vidim, ti se sva debljaš u stomak. Možda da kreneš raditi trbušnjake?
    Predivne ste
    Otkud ti PJ, prekrasna je.

Mariaa94, ovo ide dan po dan, nema preskakanja koraka. Imaš mjesec i pol do konzultacija, do onda napravi sve pretrage koje smo nabrojali na prve tri stranice pa ćeš biti spremnija.

Sara, vidiš, zanimljivo. Inače, moj prvi prvi simptom trudnoće bio je 4DNT - da, da, tako rano. I to je bilo da sam zaboravila kaput kod gostiju. Meni se to nikad ne događa, ali očito je ova trudnoća krenula eksplozivno.
    Enivej, od onda nadalje sam nosila zimsku jaknu od MM i moram priznati da mi je bilo žao kad je on 10 dana kasnije donio moj elegantni kaputić. U njegovoj jakni sam izgledala kao hodajuća komedija, ali osjećala sam se tako lijepo zbrinuto… Jedva čekam početi nositi njegove hoodice.skoljka, kužim tvoje razmišljanje, ali ja sam osoba koja mora znati. Napravila sam i prije ovog IVFa milion nepotrebnih testova, jer mene to smiruje. Isto će biti i za NIPT, ja ga moram napraviti inače ću izluditi. E sad, što ću sa rezultatima je druga stvar, o tome ću razmišljati kad ih dobijem.

Da vidis kako smo razliciti.. A mene panika oprala, u zadnji tren odustala. 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Ožujak 2021. 13:08

🌸💕🌸 Sara 🌸💕🌸

MtB, nije mi krivo skroz, ovu njegovu hoodicu nosim goodinama, on je zapravo vise nije obuka otkad sam je ja prisvojila, al ono, kad ideš vanka i znas da ne staneš u skoro vise nista osim u tu majcu, onda te i ona pocne živcirat. 😂
    Imam dvije dzemper haljine, do ispod kolina, poput ove:https://ibb.co/0Cr24pw (ovo je slikano prije 2 i pomiseca)
    al i u njoj je vise vruce. 🙆🏻‍♀️

A slušaj, uz ovakvu čudnu facu, teško da ti itko skuži hoodicu 
    Razumijem te. Mislim da je priroda to lijepo posložila - te zadnje tjedne budemo toliko umorne od toga što smo trudne, da jedva čekamo roditi - što smanjuje i strah od poroda. 
    Još malo pa si u 2 komada 

💔💔💔

• Pmak
    27. Ožujak 2021. 13:17

Vezano za kombinirani u prvoj trudnoci.. Imala sam tek navršene  33 godine, otisla sam na kombinirani u 10tt posve nepripremljeno. Nuhalni nabor je bio super. Kad li ono - nalaz ne tako dobar, 1:80 mogućnost trisomije 21. Koje sam more suza isplakala.. Mi smo u startu odlucili., oboje, da je to na se dijete neovisno kakvo se rodili i da amnio zbog 1% mogućnosti spontanog za nas nije prihvatljiva opcija.
    Isplakala sam more suza, uopce nisam bila spremna za tu mogućnost "to se desava drugima, a ne meni, jel" dok nisam naisla na najboljeg uzv prognosticara dr. Kosa iz Ginekosa, koji je u 13tt mogao za velikom vjerojatnostcu potvrditi da je sve razvijeno kako treba i da je decko. Ugl, toliko stresa i ocaja.. U momentu kad bi trebao biti sretan jer trudnica uredno protice. Ovaj put preskačem bas sve testove, i ove 100% Nifty i slicno. Ne zanima me.. Moj osobni stav i apsolutno postujem svaciji tudji. Meni nikakav mir ne bi dao taj super truper nalaz u 10ttkad sam bila svjedokom razlictih razvoja situacija u daljnjoj trudnoci, prije poroda ili cak neposredno nakon poroda dok je beba kozom uz kozu na mami. 

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Ožujak 2021. 13:22

Pmak, ma kombinirani je smeće od pregleda, to su davno trebali izbaciti iz upotrebe.
    Ostalo je stvar osobnog izbora, ti prati sebe i kako se ti osjećaš. 

💔💔💔

27. Ožujak 2021. 13:27

Pmak

Vezano za kombinirani u prvoj trudnoci.. Imala sam tek navršene 33 godine, otisla sam na kombinirani u 10tt posve nepripremljeno. Nuhalni nabor je bio super. Kad li ono - nalaz ne tako dobar, 1:80 mogućnost trisomije 21. Koje sam more suza isplakala.. Mi smo u startu odlucili., oboje, da je to na se dijete neovisno kakvo se rodili i da amnio zbog 1% mogućnosti spontanog za nas nije prihvatljiva opcija.
    Isplakala sam more suza, uopce nisam bila spremna za tu mogućnost "to se desava drugima, a ne meni, jel" dok nisam naisla na najboljeg uzv prognosticara dr. Kosa iz Ginekosa, koji je u 13tt mogao za velikom vjerojatnostcu potvrditi da je sve razvijeno kako treba i da je decko. Ugl, toliko stresa i ocaja.. U momentu kad bi trebao biti sretan jer trudnica uredno protice. Ovaj put preskačem bas sve testove, i ove 100% Nifty i slicno. Ne zanima me.. Moj osobni stav i apsolutno postujem svaciji tudji. Meni nikakav mir ne bi dao taj super truper nalaz u 10ttkad sam bila svjedokom razlictih razvoja situacija u daljnjoj trudnoci, prije poroda ili cak neposredno nakon poroda dok je beba kozom uz kozu na mami.

Ja imam lose iskustvo sa kombiniranim probirom koji je bio ok, nisam bila ni u nekim godinama, nepune 33, a na kraju kombinacija trisomija plus strukturalne greske ploda. Anomalije na ultrazvuku viđene tek oko 25tt. Bila sam prisiljena u 27tt raditi abortus zbog dijagnoze ploda nespojive sa zivotom. Googlajuci i citajuci razlicite forume shvatila sam da nisam jedina sa takvom pricom. Ne plasim nikoga i svakome ce biti kako je suđeno, ali eto mozda da sam radila neki prosireni nifty saznalo bi se sve prije. Ne kazem je i to 100 posto, sama sam svjedok kolegice koja je izgubila potpuno zdrave blizance prije mjesec dana u 23tt, jos uvijek ne znaju razlog. Ali jedno je kada se dogodi taj nesretni spontani, a drugo kada sam moras o tome odluciti, nemas izbora, ali svejedno moras odluciti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.