Mattan ja gledam da sto prije zavrsim ako cistim sa nekim jacim hemikalijama, odmah mi bude gore sa psorijazom.. ma tesko je izbaciti sve ono sto bi trebalo ali jedno po jedno.. jel si pokusala nekada daviobet gel ? Meni se povuklo od njega sve, ali nazalost ono na zglobovima ne prolazi ni sa spricama..
🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
10/19 promjena klinike
11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
2 🐧🐧
Ne kažem da nije do stresa, ali i ne uspjele trudnoće imaju veze s tim i postupci . Ja sam imala sve savršene nalaze, Al nakon 1.spontanog prvo što mi je stekalo je štitnjača i trebalo mi je 6 mjeseci da ju dovedem u normalu da možemo u novi postupak.
Ja sam poslije vanmatericne kontrolisala stitnu, i tada je sve bilo uredu. A sad sam radila dosta nekih hormona i sve moguce briseve jer nikako ne dolazi do trudnoce (u opisu pise odstranjen mi je i desni jajovod zbog vanmat.). Vjerovatno se mjesecima nakupilo dosta stresa usljed neuspjelih pokusaja i prolaktin poludio .
27 👩🏻31🧔🏻normozospermia
Vanmaterična 05/20💔 odstranjen desni jajovod
Ponovo pokušavamo od 08/20 🤞🏻❣
Euthyrox, Dostinex 💊
Selen, Cink, D3, Folna 💊
09/21- HSG prohodan lijevi jajovod ✔
10/21- klomifen, estrofen, ovitrelle - ciljani odnos
11/21 ‐klomifen, menopur, estrofen, ovitrelle- inseminacija
Staniii divna beta ❤️
Skoljka kao prvo maleni je premeden ❤️❤️❤️ naravno da mi je stalo, ali nemam izbora, u hodalici su bas kad moraju dok ja obavim ono sto trebam, npr skuham rucak. U Austriji sam, roditelji su mi hiljadu kilometara daleko, svekrva me mrzi, radi sta stigne da mi odmogne, mm samo spava i nalazi razloge da ne pomaze oko beba, ono malo se poigra s njima, cim krenu plakati ili treba pelenu mijennati njega nema, ja sam prakticki sama s njima, i dan i noc, dvoje ih je, a prva su mi djeca, spavam po mozda svega 3 sata ali se trudim oko njih maximalno.. jedva cekam taj neki period gdje ce meni ici bolje sa psorijazom (otisla na kosti, primam sprice, zglobovi me bole toliko da placem dok ih savijam) i gdje ce i mm mozda malo vise da se ukljuci da mi pomogne oko njih 🤷
Draga, meni je njen komentar bio bas nepotreban i neugodan.. Nemas se sta kome opravdavat.. I mi smo svi ka dica bili po hodalicama nosiljkama.. I zdrabi i zivi.. Svako ima pravo odgajati djecu na nacin koji zeli i moze bez da se nekom opravdava ❤️❤️❤️🤗🤗🤗 ti si zena zmaj i doce sve na svoje vidit ces 😘😘😘❤️
Nadalice ma daaa, nisam na to ni pomislila 😒 ali dobro jedino wc školjku s njim čistim.. Baš ću obratiti pažnju na to! Hvala što si spomenula…
Za parfeme sam se isto zamislila, doslovno su gora kemikalija od bilo koje kozmetike a špricamo ih direktno u krvotok 😬 Mislim na takva mjesta… Pogotovo tko ima problem sa štitnjačom
Ni ja nisam o tom razmišljala 😲😲😲
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Mattan mm je savrsen, osim kada se radi o pomoci meni oko djece, glavni izgovor je ne znam ja to kao ti, ti to bas dobro radis.. Valjda cekam da se i on malo ukljuci pa pomogne.. Znam da nije lako ici na posao i brinuti se za djecom, spava noc, ne budim ga nikada, uvijek ga ceka spremno jelo ali on je uvijek umoran, i prije djece je volio da spava, cijeli dan je znao da prespava, eto ne znam, nisam pametna...
10/19 promjena klinike
2 🐧🐧
Staniii divna beta ❤️
Skoljka kao prvo maleni je premeden ❤️❤️❤️ naravno da mi je stalo, ali nemam izbora, u hodalici su bas kad moraju dok ja obavim ono sto trebam, npr skuham rucak. U Austriji sam, roditelji su mi hiljadu kilometara daleko, svekrva me mrzi, radi sta stigne da mi odmogne, mm samo spava i nalazi razloge da ne pomaze oko beba, ono malo se poigra s njima, cim krenu plakati ili treba pelenu mijennati njega nema, ja sam prakticki sama s njima, i dan i noc, dvoje ih je, a prva su mi djeca, spavam po mozda svega 3 sata ali se trudim oko njih maximalno.. jedva cekam taj neki period gdje ce meni ici bolje sa psorijazom (otisla na kosti, primam sprice, zglobovi me bole toliko da placem dok ih savijam) i gdje ce i mm mozda malo vise da se ukljuci da mi pomogne oko njih 🤷
A joj, Nadalice, 😔😔😔 pa jos i ta bolest uz dvoje male djece? 😔😔😔 moja mama je imala reumatski artritis i znam iz prve ruke kako je nemoc se gibat. Zadnje 2 godine, prije neg je umrla, je doslovno bila relacija kauc wc, i to jedva. Taj put od valjda 3 metra je trajao pol sata. A ti jos i dvije male bebe imas i nemas pomoci. Nadam se da ti lijekovi bar malo pomazu 🙏🏻🙏🏻 drz se 💜❤💜❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Beta 0,2.
Odlučila sam tu informaciju ignorirati danas.
Već sređene nove uputnice, pediker, frizura, depilacija, druženja, kave.. Sve dogovoreno 💥
A sutra mogu plakat i bedirati se.
Uhvatila sam se čišćenja jer to mi je top terapija, kad me onaj Domestos udari u glavu ne treba mi droga 🙆♀️😂
Zao mi je 😔😔😔 ali drago mi je da nisi potonula ❤💜
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Cure samo da vam javim i odma zahvalim na podrsci.
Gibekologica me danas zvala i rekla da beta nije savrsena ali raste pa tek idem u cet na pregled.
Zelim vam svu srecuu🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Sretno i tebi na pregledu 🙏🏻🙏🏻
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Sanjich ma ne pravdam se ja samo kazem da bi i ja voljela da ih mogu oboje zabavljati istovremeno ali eto imam samo dvije ruke 🙂 Ma naravno da hoce, ja cu se licno pobrinuti za to 💪🏼 Hvala na podrsci vrlim te ❤️
10/19 promjena klinike
2 🐧🐧
Mattan mm je savrsen, osim kada se radi o pomoci meni oko djece, glavni izgovor je ne znam ja to kao ti, ti to bas dobro radis.. Valjda cekam da se i on malo ukljuci pa pomogne.. Znam da nije lako ici na posao i brinuti se za djecom, spava noc, ne budim ga nikada, uvijek ga ceka spremno jelo ali on je uvijek umoran, i prije djece je volio da spava, cijeli dan je znao da prespava, eto ne znam, nisam pametna…
Proći će kad malo još porastu.. Bar sam ja imala tu sreću. Velika većina muževa tako ekako reagira.. Njima je potrebna faza prilagodbe, za koju mi nemamo luksuz.
On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
spontana trudnoća 2014.
AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac
Sortiraj odgovore
Najstariji