Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    18. Veljača 2021. 09:48

Dobro jutro, dragi brate i sestro!
     Neke cure su nam duzne bete od jucer ☝🏻☝🏻 a i danas se nest vadi 🙂
    Maja, Libo i Dada, cekamo vas 🙂
    Any i Mila, sretno u druzenju sa vasim beburinama 🤗🤗💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Meto
    18. Veljača 2021. 09:54

Sbjelis roze sam ja koristila pa donekle ih razumijem😅
    O ce tek nastupiti kad pokazuju jacu testnu liniju od kontrolne. Nekom je o u roku par sati, najcesce sutradan. Ocekujem da ti je danas, vcrs.. jesi i danas na uzvu? 
    Petra sretno, jedini nacin da nam prolaktin bude ok- nakljukati se normabela💪🤞 zasto meni to nitko nije rekao😂😂
    JB Aurora ti je objasnila, embriji plutaju u maternici prvih dana, ne stoje ondje gdje ih stave na transferu, tako da mogu odlutati bilo gdje, zato i postoji to neko pravilo gdje ih transferiraju (sredina) i time kao smanjuju da odu predaleko, a gdje ce oni otplivati i ugnijezditi se-to je na njima. Nitko nema utjecaj na to😔
    Mtb danas je 9dc, ja ti javljam sta ti sve slijedi😀 zigaju me jajnici na momente tako jako, ne mogu teze dizati, odmah me savije i tijelo vice dostaaaa😳 manje posla za mene🤭 
    Lakse je kad pripremis sve unaprijed, vidjeti ces. Sad izmjenjujes strane trbuha? Mozda kad uvedete supresiju da pikas obe pikice u jednu stranu, a cetrotide u drugu. Kao nije bitno za stim ta izmjena strana, al je bitna za supresiju, tad obavezno izmjena.. uhh, uopce nezz kako bi koristila tri bocke, eto ti jos jednog pitanja za G😁🙈
    Hahah bravo za muza😍😁🙈 
    Sunny kradem od Sbjelis🙈 vrlim te💕
    Proletit ce vrijeme, mozda bude i ranije gotov nalaz🤞🤞

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Lucyinthesky
    18. Veljača 2021. 09:55

MTB samo nek oni sudjeluju 😁
    Ja sam sa svojim pretragama završila za sad, a on je na redu. Isto traži novi spermio i bakteriologiju.
    Tak smo i u bivšoj klinici prije novog postupka isto sve ponavljali i to mi je ok.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• *.Women_name.*
    18. Veljača 2021. 09:56

Jutro cure 😊😊
    Sretno danas svima kj očekuju neke lijepe vijesti 🙏🤞🥰
    MTB 😂😂😂😂😂 baš vam je zanimljivo
    Što se tiče polaganja embrija u maternicu, ja znam da meni su oba puta gađali gornji fundus maternice jer je tamo kao najbolje mjesto za implantaciju. A lijevo i desno od fundus su jajovodi i nažalost može "odšetati". Na mjestu gdje nam je kasnije posteljica se zapravo embrij implantirao. Neke zadnje studije kaj sam čitala su dokazale da postoji povezanost kako ležimo i mjesta implantacije, odnosno položaja posteljice. Rezultati su bili da žene koje su ležale na leđima su češće imale implantaciju, odnosno posteljicu kasnije u trudnoći visoko gore, od onih kaj su ležale na trbuhu ili boku. Ja sam uvijek spavala na trbuhu, bit će da se zato tek sad podigla gore 🤦🏻‍♀️😂😂😂 (to sam pročitala tek kasnije) 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    18. Veljača 2021. 10:00

Meto

Sbjelis roze sam ja koristila pa donekle ih razumijem😅
    O ce tek nastupiti kad pokazuju jacu testnu liniju od kontrolne. Nekom je o u roku par sati, najcesce sutradan. Ocekujem da ti je danas, vcrs.. jesi i danas na uzvu?
    Petra sretno, jedini nacin da nam prolaktin bude ok- nakljukati se normabela💪🤞 zasto meni to nitko nije rekao😂😂
    JBAurora ti je objasnila, embriji plutaju u maternici prvih dana, ne stoje ondje gdje ih stave na transferu, tako da mogu odlutati bilo gdje, zato i postoji to neko pravilo gdje ih transferiraju (sredina) i time kao smanjuju da odu predaleko, a gdje ce oni otplivati i ugnijezditi se-to je na njima. Nitko nema utjecaj na to😔
    Mtb danas je 9dc, ja ti javljam sta ti sve slijedi😀 zigaju me jajnici na momente tako jako, ne mogu teze dizati, odmah me savije i tijelo vice dostaaaa😳 manje posla za mene🤭
    Lakse je kad pripremis sve unaprijed, vidjeti ces. Sad izmjenjujes strane trbuha? Mozda kad uvedete supresiju da pikas obe pikice u jednu stranu, a cetrotide u drugu. Kao nije bitno za stim ta izmjena strana, al je bitna za supresiju, tad obavezno izmjena.. uhh, uopce nezz kako bi koristila tri bocke, eto ti jos jednog pitanja za G😁🙈
    Hahah bravo za muza😍😁🙈
    Sunny kradem od Sbjelis🙈 vrlim te💕
    Proletit ce vrijeme, mozda bude i ranije gotov nalaz🤞🤞

Kakva je situacija kod tebe?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Veljača 2021. 10:04

Meto, dakle 4 dana si ispred mene. Hihi.
    Zadnji put su mi rekli da Cetrotide pucam u drugo doba dana - tako da sam Gonale pucala u 19, a Cetrotide u 11 (po dogovoru sa dr). Ne znam koju strategiju Gić ima, vidjet ću. Ali da, zeznuto je davati dvije u isto vrijeme. Za sad izmjenjujem strane stomaka.
    Od zadnjeg puta se sjećam onog osjećaja kad sam već krenula bubriti i oticati i kad sam osjećala jajnike. Za sad toga nemam,  znam da ni prvi put nisam imala baš odmah, ali mi se već sve stopilo u jednu sliku pa je teško znati kad je što krenulo. Samo znam da sam odmah prvi dan plakala ko kišna godina na apsolutno glupi film, i cijelo vrijeme sam se mislila zašto plačem kad mi je film glup i dosadan  Zato sad ne gledam TV 

Lucyinthesky, mom sam ja već najavila da će za idući postupak (ako ga bude bilo) ići na dodatne pretrage (fragmentacija, mikrodelecije) . On voli sudjelovati, tako da sa njegove strane to nije problem. Ali već vidim izraz lica kad donesem nalaze koje nitko nije tražio. Meni je isto OK da sve ponavlja, neka biolog vidi unaprijed s čim barata.

*.Women_name.*, ma da, oni gađaju to mjesto, ali meni, recimo, moraju izbjeći miom od 5 cm, drugima možda nešto drugo... A maternica ipak nije TOLIKO velika. Tako da, to se radi o sitnom pomaku + malo zametak odšeće i evo ti katastrofe. Događa se u 2-4% slučajeva za IVF/ICSI.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    18. Veljača 2021. 10:09

MTB

Zadnji put su mi rekli da Cetrotide pucam u drugo doba dana - tako da sam Gonale pucala u 19, a Cetrotide u 11 (po dogovoru sa dr). Ne znam koju strategiju Gić ima, vidjet ću. Ali da, zeznuto je davati dvije u isto vrijeme. Za sad izmjenjujem strane stomaka.
    Od zadnjeg puta se sjećam onog osjećaja kad sam već krenula bubriti i oticati i kad sam osjećala jajnike. Za sad toga nemam, znam da ni prvi put nisam imala baš odmah, ali mi se već sve stopilo u jednu sliku pa je teško znati kad je što krenulo. Samo znam da sam odmah prvi dan plakala ko kišna godina na apsolutno glupi film, i cijelo vrijeme sam se mislila zašto plačem kad mi je film glup i dosadanZato sad ne gledam TVLucyinthesky, mom sam ja već najavila da će za idući postupak (ako ga bude bilo) ići na dodatne pretrage (fragmentacija, mikrodelecije) . On voli sudjelovati, tako da sa njegove strane to nije problem. Ali već vidim izraz lica kad donesem nalaze koje nitko nije tražio. Meni je isto OK da sve ponavlja, neka biolog vidi unaprijed s čim barata.

*.Women_name.*, ma da, oni gađaju to mjesto, ali meni, recimo, moraju izbjeći miom od 5 cm, drugima možda nešto drugo… A maternica ipak nije TOLIKO velika. Tako da, to se radi o sitnom pomaku + malo zametak odšeće i evo ti katastrofe. Događa se u 2-4% slučajeva za IVF/ICSI.

Ma da, još ja prošli put sam toliko napunila mjehur 🤦🏻‍♀️😂😂 jer ja nemogu izdrzat da doma ne piskim, onda se tankam vodom od kad krenem od kuće dok ne uđem u salu. Ajme meni, prošli put je maternica tak mala bila s obzirom na mjehur, bio je ogromaaan 🙈🙈🙈 doktorica Zlodi uvijek okrene ekran prema meni kad radi transfer, pa objašnjava. To mi je baš fora, jer meni je to prezanimljivo. Da mogu birat bila bi neka instrumentarka na operacijama, nadam se da i budem jednom. 🤩🤩🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lucyinthesky
    18. Veljača 2021. 10:09

MTB

Od zadnjeg puta se sjećam onog osjećaja kad sam već krenula bubriti i oticati i kad sam osjećala jajnike. Za sad toga nemam, znam da ni prvi put nisam imala baš odmah, ali mi se već sve stopilo u jednu sliku pa je teško znati kad je što krenulo. Samo znam da sam odmah prvi dan plakala ko kišna godina na apsolutno glupi film, i cijelo vrijeme sam se mislila zašto plačem kad mi je film glup i dosadanZato sad ne gledam TVLucyinthesky, mom sam ja već najavila da će za idući postupak (ako ga bude bilo) ići na dodatne pretrage (fragmentacija, mikrodelecije) . On voli sudjelovati, tako da sa njegove strane to nije problem. Ali već vidim izraz lica kad donesem nalaze koje nitko nije tražio. Meni je isto OK da sve ponavlja, neka biolog vidi unaprijed s čim barata.

*.Women_name.*, ma da, oni gađaju to mjesto, ali meni, recimo, moraju izbjeći miom od 5 cm, drugima možda nešto drugo… A maternica ipak nije TOLIKO velika. Tako da, to se radi o sitnom pomaku + malo zametak odšeće i evo ti katastrofe. Događa se u 2-4% slučajeva za IVF/ICSI.

Nas, dr uvijek traži i to što traži, tak napravimo🤷‍♀️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

curly29
    18. Veljača 2021. 10:13

Dobro jutro! 🎉♥️
    Leia i VM bas mi je zao sto proöazite sad kroz ovo, ali jednog dana ce se sve zaboraviti ♥️🤱🏼
    MTB ne mogu naci onaj link o dodacima prehrani za trudnice sto si jednom bila nalijepila 🤥 
    Ova folna pola tablete od 5mg svaki drugi dan meni bas MALOO se cini, voljela bi uzimati svoj vitamin D bar jednom sedmicno, mozda Omegu i vitamina C jos uz to do sledeceg pregleda. 
    Na ovom prvom sam bila sva pogubljena, tek sad vidim da nista nisam pitala :( 🤦🏼‍♀️
    Sta mislite jel ok da uzimam to, imam mozda u malo vecim doza nego sto pise na netu da se preporucuje trudnicama ali nije too much. D 65ug, C 500mg (to bi prepolovila) Omega3 300mg 🤷🏼‍♀️ 
    Zna li iko ista? 😳

Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
    👩🏼‍🦱 30 (Blagi PCOS)
    🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
    ProFertil (oboje)
    Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
    Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
    Planiran postupak 3.2021
    https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png

Anči 💕
    18. Veljača 2021. 10:18

Mattan mozes li mi molim te rec dal se u Osijeku treba narucit za vadenje markera na spolne bolesti

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.