Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    17. Ožujak 2021. 14:03

Nymeria.

Pozdrav iz Samobora 🙊🐕🍰
    https://ibb.co/VqTVwwx

A žicer slatki,poznato mi je to
    na kremšnitama ti zavidim,jooooj

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• LaVi
    17. Ožujak 2021. 14:04

Hvala na savjetima!
    Imam 25 godina.
    Obrada je napravljena to nisam rekla,uglavnom sa suprugom je sve u redu.
    Problem je u meni, ja sam vadila hormone i briseve i svašta nešto,štitnjaču provjeravala dakle ne znam što sve nisam radila. Ginekolog mi je pratio ima li ovulacije međutim ništa.
    Štitnjaču ću sad ponovno ić prekontrolirati.
    Znači mogu sa gynositolom 2 ×dnevno za bolji učinak.
    Ma spremna sam čekati ako treba i pola godine samo da se izregulira i da stigne bebica. Samo da se pokrene nešto,svaki put kad bi izostala menstruacija nadaš se i nadaš da je kad ono ništa...

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    Neredovne menstruacije,amenorea
    11/2021 duphastone i klomifen
    2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
    2024- Belara
    Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000

• aria2019
    17. Ožujak 2021. 14:05

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

aria2019

Bokić cure.
    Sretno svima danas 🤞🤞🤞
    Ja sam vadila Betu danas, i naravno kako smo već ustanovili, manja je od 2,tako da idemo dalje. Sad čekam da mi se javi moja ginekologija iako već znam za daljnju terapiju, ali bi ju ja malo mjenjala, jer mi se taj klomifen cini kao gubitak vremena.
    Malo sam tužna, razočarana, nezz ni ja sta me sad sve pere od osjećaja, ali idemo dalje 💪💪💪
    aria2019, baš mi je žao.
    Ako ti se ne sviđa terapija, a ginekologica ne želi mijenjati (to je MPO specijalka ili "obična" ginekologica??), znaš da je možeš mijenjati za nekog razumnijeg?

To je MPO specijalka, ali se s njom slaže i gin koja me prati u PU.

👱‍♀️ 30, 🙆‍♂️ 33
    Spermiogram uredan, ja sam imala laparoskopiju jajovoda, utvrđeno da desni radi, lijevi ne. Pol. Jajnici.
    15.2 idem na ultrazvuk i folikumetriju
    duphastone od 10-20dana
    klomifen (3-8 dana)
    2/21 IVF/ET

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Ožujak 2021. 14:07

anchy321

MTB kako si ti? Jel jos uzivas u narančama? 🍊

Imala sam najdivniji ručak ikad, i dalje sam sva oduševljena.
    Pileća juha  Obožavam juhu ali je nisam slučajno jela već par tjedana.
    I junetina u umaku od povrća, nešto preprepreprefino. 
    Nisam ja kuhala, naravno, to je sve to učinilo još finijim 
    Naranče jedem umjereno, pazim na šećere 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Ožujak 2021. 14:08

aria2019

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

aria2019

Bokić cure.
    Sretno svima danas 🤞🤞🤞
    Ja sam vadila Betu danas, i naravno kako smo već ustanovili, manja je od 2,tako da idemo dalje. Sad čekam da mi se javi moja ginekologija iako već znam za daljnju terapiju, ali bi ju ja malo mjenjala, jer mi se taj klomifen cini kao gubitak vremena.
    Malo sam tužna, razočarana, nezz ni ja sta me sad sve pere od osjećaja, ali idemo dalje 💪💪💪
    aria2019, baš mi je žao.
    Ako ti se ne sviđa terapija, a ginekologica ne želi mijenjati (to je MPO specijalka ili "obična" ginekologica??), znaš da je možeš mijenjati za nekog razumnijeg?

Sve ih promijeni. 

💔💔💔

• aria2019
    17. Ožujak 2021. 14:12

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

aria2019

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

aria2019

Bokić cure.
    Sretno svima danas 🤞🤞🤞
    aria2019, baš mi je žao.

Sve ih promijeni.

Ici cu i ja u Zgb 😂😂 danas se odjavljujem malo sa svojim mislima, idem se malo prošetati dok je lijepo sunce. A sutra se opet aktivirao i naprijed. I onda nadam se nekom dog s MPO gin 🤞🤞

Jedno pitanje, moram ja imat neku pauzu izmedju 2 ivfa? Ili? Mislim ako sam bila 22 2 na aspiracija a 25.3. Na embriotransfer, dali sad moram čekat neko vrijeme da opet idem? 😒

👱‍♀️ 30, 🙆‍♂️ 33
    Spermiogram uredan, ja sam imala laparoskopiju jajovoda, utvrđeno da desni radi, lijevi ne. Pol. Jajnici.
    15.2 idem na ultrazvuk i folikumetriju
    duphastone od 10-20dana
    klomifen (3-8 dana)
    2/21 IVF/ET

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Ožujak 2021. 14:13

LaVi

Hvala na savjetima!
    Imam 25 godina.
    Problem je u meni, ja sam vadila hormone i briseve i svašta nešto,štitnjaču provjeravala dakle ne znam što sve nisam radila. Ginekolog mi je pratio ima li ovulacije međutim ništa.
    Ma spremna sam čekati ako treba i pola godine samo da se izregulira i da stigne bebica. Samo da se pokrene nešto,svaki put kad bi izostala menstruacija nadaš se i nadaš da je kad ono ništa…

Ja bih tražila i da mi da uputnicu za MPO specijalista. Čisto da ne gubite vrijeme. To ne znači da ćete ići u postupke, ali nema smisla da sad godinama pokušavate spontano začeti, a ne pitate specijalista za savjet.
    Jesi li provjerila prohodnost jajovoda?

💔💔💔

• Tiinaa
    17. Ožujak 2021. 14:15

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Tiinaa

Transfer obavljen, sad cekanje
    Da li je koja nakon transfera od vas malo krvarila, kad sam se obrisala rozkasti trag ostao .. i da li je koja davala sebi inekcije clexane za trombozu.. moram svaku vecer dati si jednu… i veceras moram dati brevacitid 1500 i u subotu takoder brevacitid…

Krvarenje je normalno. Samo ne bi trebalo dugo trajati.
    Ja si dajem Clexane svaku večer prije spavanja. Malo je tupa iglaStavi led na kožu prije i poslije, iglu vrtiš kao stvrdlo da uspiješ probiti kožuistiskuješ jako polako.
    Meni je u prvoj turi zrak bio zapeo negdje pri početku šprice, trebalo mi je vremena da shvatim da trebam snažno protresti da bi završio na vrhu - gdje i treba biti, da protisne cijeli lijek u tebe.
    Pitaj za bilo što ako te buni.
    Vidim, dobila si i boostere. Lijepo se brinu za tebe. Jedino je problem što ovako nećeš moći piškiti testiće rano, to ti je HCG
    Neeeego, nisi rekla najbitnije. Krumpirići?

Krumirici su pali 
    Nego clexane dajes u trbuh ili... ja imam tanku kozu 

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
    17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    Sljedeci uzv》 13.12.2021

• LaVi
    17. Ožujak 2021. 14:33

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

LaVi

Hvala na savjetima!
    Imam 25 godina.
    Ma spremna sam čekati ako treba i pola godine samo da se izregulira i da stigne bebica. Samo da se pokrene nešto,svaki put kad bi izostala menstruacija nadaš se i nadaš da je kad ono ništa…

Ja bih tražila i da mi da uputnicu za MPO specijalista. Čisto da ne gubite vrijeme. To ne znači da ćete ići u postupke, ali nema smisla da sad godinama pokušavate spontano začeti, a ne pitate specijalista za savjet.
    Jesi li provjerila prohodnost jajovoda?

Da,mislila sam se za to.
    Gledala sam tu u koju kliniku bi mogli otići da nas obrade kako spada i da popričamo sa specijalistima baš.
    E to nisam provjerila.
    Iskreno sam promijenila 4 ginekologa i ne dam više da čačka bilo tko po meni.
    Nakon ovog sad što se dogodilo sa zadnjim ginekologom rekla sam da neću više ic u bolnicu nego privatno jer mi je stvarno dosta više i čekanja pustog.
    Prvi put kad sam bila rekla mi je da imam pcos, onda sam došla u ruke jednog ko je reko da imam blagi oblik pcos-a i da nema veze što nemam ciklus sad da kad budem planirala bebu da ćemo vidit što ćemo tad radis a to je bilo negdje u 21.godini mojoj,onda sam došla opet kod ženske koja je rekla da nemam policistične. E onda sam došla opet kod muškog i to jednog od najboljih da ga ne imenujem koji me je godinu dana vukao sa duphastonom od kojeg sam se napuhala samo ali naravno u svim nalazila niti jednom spomenuto da imam pcos jer je reko da nemam i da nemam niti jedan simptom da to potvrdi.
    To me sve isfrustriralo užasno.
    Jel ima tko preporuku možda za kliniku koja je dobra u Zagrebu za obradu i kojeg ginekologa ili ginekologinju?

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    Neredovne menstruacije,amenorea
    11/2021 duphastone i klomifen
    2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
    2024- Belara
    Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Ožujak 2021. 14:38

aria2019, između dva stimulirana mora biti pauza od 3 mjeseca. FETove tu ne uračunavaš.
    Uživaj u suncu! 

Tiinaa, da, ide u trbuh do poodmakle trudnoće. Poslije u bedra.

LaVi, imaš popis svih MPO klinika na prve tri stranice.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.